За трети път този месец миньори са обгазени в рудник на ГОРУБСО Мадан

Четирима миньори от ГОРУБСО-Мадан са приети в болница, след поредното обгазяване в рудник на миннодобивното предприятие. 

Инцидентът е станал при започване на работа на смяната. Сред пострадалите в най-тежко състояние е лидерът на КТ "Подкрепа" и водач на протестите Максим Банков. 
Той е настанен в интензивното отделение на смолянската болница заедно с още двама колеги, а четвъртият е в болницата в Мадан. 
Банков е пострадал от газове, които не се виждат, усещат и нямат мирис. Той работи в комините и газовете са били най-концентрирани във високите части на мината. 
Според запознати най-вероятно въглероден окис е останал при извършване на взривни дейности и не се отстранява без предварително да се проветри.
На мястото на инцидента е имало електрическа авария предния ден и вероятно вентилацията не е била включена 
В рамките на месец това е третият случай на обгазяване на работници в мините в Мадан. При първия случай са пострадали трима души, а при втория двама.

Още от категорията

2 милиона бюлетини пристигнаха в областната управа в Пловдив

Бюлетините за местните избори в Пловдив и региона пристигнаха тази сутрин в областната администрация. Броят им е почти 2 милиона като само за града те са почти 1 милион.  Те бяха охранявани от жандармерия,  получени от главния секретар на администрацията Борислав Димов и разпределени на общинските избирателни комисии. В събота бюлетините ще..

публикувано на 21.10.19 в 16:51

"Пловдив 2019" набира проекти за следващите две години

Фондация “Пловдив 2019” обяви нова покана за финансиране на проекти, които да осигурят продължение и устойчивост на Европейска столица на културата през 2020 и 2021 година.  Проектите ще се финансират със специално запазените за целта  3  милиона лева от наградата “Мелина Меркури”, връчена на Пловдив за успешната реализация на мащабния проект...

обновено на 21.10.19 в 16:46

Откриха подлез с графити за бита и старите занаяти

Фолклорен подлез с графити за българските ценности, бита и старите занаяти бе открит в ранния следобед срещу училище „Яворов“ на бул. „България“.  Рисунките там са дело на графити артиста Цветан Узунов и са вдъхновени от паното на емблематичния пловдивски художник Енчо Пиронков, което е в южната част на подлеза.  Припомням, че при обновяване..

обновено на 21.10.19 в 16:45

Стотици клиенти на НАП - Пловдив получиха фалшиви писма за ревизии

Фалшиви имейли с уведомление за предстояща ревизия са получили тази сутрин стотици клиенти на НАП - Пловдив в цялата страна. Писмата приканват получателите, които са и фирми, и физически лица, да се явят в 14- дневен срок в в поделението на агенцията в Асеновград при главният инспектор по приходите Момчил Тодоров като носят документи за..

публикувано на 21.10.19 в 15:45

Център за обучение по безопасност на движението работи в Смолян

В Смолян бе открит тържествено Областен център за обучение по безопасност на движението по пътищата. Той се намира в двора на ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ и е изграден със 154 779 лв., осигурени от МОН. Целта му е да предотвратява възникнали инциденти с участието на ученици. В центъра ще се провежда изнесено обучение по..

публикувано на 21.10.19 в 14:36