Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Покерът между Гърция и Тройката ще продължи поне още 24 часа

| обновено на 25.06.15 в 16:43

Няма пробив в преговорите между Атина и тройката – кредитори в Брюксел, предава кореспонденът на БНР  Никола Миладинов. Ципрас отказва да направи тежки реформи, с които спечели изборите, особено  в социалната сфера, разказа Миладинов пред Радио Пловдив.

В същото време кредиторите настояват за увеличаване на пенсионната възраст и стаж. Според кредиторите предложенията, които Атина представи, няма да й помогнат, за да събере средства. Според тройката отписването на част от гръцкия дълг не е на дневен ред, въпреки че се твърди, че Ципрас е обещал  това на гърците, добави Миладинов.


Той цитира председателят на ЕК Юнкер, който е казал на журналистите „питайте ме отново във вторник”, както и австрийския финансов министър, според когото Гърция отхвърля всякакъв компромис и постоянно издига нови искания.  Каквото и да се пазарят тази вечер, то трябва да се финализира от финансовите министри в петък, обясни процедурата Миладинов. 


Ако тогава нищо не стане се приближаваме до часът Х за плащане на 7,2 млд. евро. Към този момент няма никакви признаци между Гърция и нейните кредитори, обобщи кореспондентът на БНР.


Покерът може да продължи поне още 24 часа, каза Миладинов


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Даниел Стефанов

Няма реална пречка изборите да са 2 в 1

Политологът и изборен експерт Даниел Стефанов коментира в програма "Ден след ден" политическата ситуация, възможностите за избор служебен премиер и предстоящите избори. Според него през следващата седмица президентът ще направи своите консултации с политическите партии и записаните в Конституцията възможни кандидати за служебен премиер. Той смята,..

публикувано на 28.03.24 в 16:47
Иван Начев

Има много партии, които искат избори 2 в 1

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога  доц. Иван Начев . Политологът отбеляза, че има две групи от партии, които имат интерес от нови избори.  "Първо са тези, които са позагубили..

публикувано на 28.03.24 в 10:10

Очаква ни много мръсна кампания на изборите

Президентът не бърза с връчването на 3-тия мандат, според мен си изпълнява процедурните задължения по Конституция. Не е неочаквано за мен е и връчването на мандата на ИТН, каза в предаването "Точно днес" пловдивският депутат от ПП-ДБ Росен Костурков. Според него обаче ИТН може и да се опитат да съставят експертно правителство.  Избори 2 в 1..

публикувано на 28.03.24 в 09:46

Пловдив е домакин на форум за дигитализация в образованието

Участници от цялата страна ще дискутират в Пловдив - дигитализацията, иновациите и уменията на 21 век на майсторски клас, организиран от фондация „Световен образователен форум България“ Генералният секретар на Европейската асоциация на училищните директори (ESHA) Пол Бърн, който е и член на съвета на Международната конфедерация на..

обновено на 28.03.24 в 06:38

Протест осуети изграждането на соларен парк в Калугерово

Мирен протест пред сградата на община Лесичово осуети поне за сега изграждането на соларен  парк в землището на пазарджишкото село Калугерово . В него се включиха ловци и жители на няколко села.  Протестиращите се събраха в 14 часа пред сградата на община Лесичово, където на заседанието на Общинския съвет трябваше да бъде разгледано..

публикувано на 27.03.24 в 13:27