РЕКЛАМА

Реновират бившия партиен дом и площад "Централен" до 2019г.

Община Пловдив подготвя процедура за откупуване на авторските права от екипа на португалското студио „Фора”, спечелило международния  конкурс  за проектиране на Централния площад.  Според кмета Иван Тотев  инициативата ще даде оперативна възможност на Общината  да взима решения за самостоятелни действия и промени през следващите 100 години, в съответствие с българското законодателство. 

Предложението ще бъде  гледано на  заседанието на ОбС на 27 август, а предлаганата  цена е 100  хиляди лева. Паралелно ще бъде обявена и процедура за проектиране и изграждане на площадното пространство в зоната от Одеона до бившия партиен дом, включващо спирките по „Цар Борис  Трети – Обединител” пешеходните подходи към площадното пространство и паркинга пред хотел „Тримонциум”. 

СнимкаТотев изрази надежда изпълнителят да бъде избран през следващата година и до 2019 г.  градът да има нов Централен площад. Кметът съобщи още, че стартира и процедура за пълно конструктивно обследване на сградата на бившия партиен дом. 

Стойността й е 65 хиляди лева.  Тя ще бъде осъществена от  софийската фирма „Йода консулт”  в  40 – дневен срок.  Кметът Иван Тотев подчерта, че за състоянието и строителството на сградата  в архивите не съществува никаква документация. На база на извършеното конструктивно обследване и анализ на мерките за енергийна ефективност,  ще бъде  изготвен техническият  проект за обновяване на сградата.  

Стойността му е 100 хиляди лева и предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност, изграждането на ниво над сега съществуващия покрив с панорамно заведение на площ от 300 кв.м., външен асансьор от пешеходното ниво до покрива на сградата, художествено осветление,  подчерта още кметът Иван Тотев.


Още от категорията

Шефът на полицията в Раковски остава в ареста за постоянно

Началникът на РПУ-Раковски Георги Илиев остава с най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража – реши пловдивският Окръжен съд. Мотивите на магистратите са, че ако е с по-лека мярка, обвиняемият може да повлияе на свидетели по делото. Защитникът на Илиев адвокат Стоян Донков заяви, че подзащитният му няма общо с подкупа, уговорен и..

обновено на 23.04.18 в 21:12

Габриела Медарова излезе от ареста

21-годишната Габриела Медарова, която миналата неделя в нетрезво състояние и след употреба на наркотици блъсна последователно 10 автомобила, е освободена от ареста.  След като прекара 72 часа зад решетките, в четвъртък съдът и определи парична гаранция от 20 хил. лв.  Защитата на младата жена обяви, че ще обжалва размера на гаранцията, като прекален..

публикувано на 23.04.18 в 21:12

До 10 дни отварят ул. "Иван Вазов" за движение

Комисия, начело със зам.-кмета по транспорт Златин Велев, ще търси решение как да бъде отворена за движение автомобили улица „Иван Вазов“ в Пловдив.   Специалистите ще заседват утре и се очаква още в края на тази седмица или максимум до 10 дни да бъде пуснат трафика по емблематичната улица на изгорелите тютюневи складове.   Кметът Иван Тотев..

обновено на 23.04.18 в 17:01

Пловдив откри процедура за строежа на многоетажен паркинг и две пасарелки

Община Пловдив обяви поръчка за проектиране на мноегоетажен паркинг на ул. „4 януари“, на мястото на бившата ТЕЛК.  Стойността на поръчката е 79 000 лева без ДДС.  От обявлението става ясно, че предстои и ремонт на улицата в участъка от бул. „Шести септември” до бул. „Марица-юг”.  Цената е 12 500 лева без ДДС. В предмета на същата обществена..

публикувано на 23.04.18 в 16:17

Рискът за мечетата, открити край Барутин, остава, грижите са денонощни

Спасените край Доспат мечета са под денонощно наблюдение, оцеляването им остава под въпрос, съобщиха от фондация "Четири лапи". В събота при съвместна акция на Министерство на околната среда и водите, Регионална инспекция по околна среда и води - Смолян и фондация "Четири лапи" са били спасени три мечета, намерени край пътя до родопското с. Барутин, в..

публикувано на 23.04.18 в 15:35

Нощни автобуси по пет линии тръгват в Пловдив

Предстои пускането на пет автобусни линии от пловдивския градски транспорт с нощни маршрути, съобщи кметът Иван Тотев.В част от линиите вече работи и електронното таксуване, но засега при слаб интерес.  До полунощ ще се движат автобуси по линиите 1, 6, 12, 21 и 44. Подбрани са така, че късни автобуси да има за всеки от районите в града. Решение..

обновено на 23.04.18 в 15:22

Внимавайте, измамници събират по Главната пари за "благотворителност"!

За зачестили случаи на измамна благотворителност в полза на социалните институции в Пловдив предупреди зам.- кметът Георги Титюков и  призова за повишено внимание  всички, които са  благородно настроени да даряват средства.  Има много измамници по Главната, ходят по входове, магазини и звънят на хората. Предлагат картички, късат квитанции, но не се..

публикувано на 23.04.18 в 15:22