Кампания за нашето здраве се провежда в Пловдив

Национална кампания за проучване здравето на българина „За нашето здраве“ се провежда в Пловдив. От 4-ти септември до 6-ти октомври, темата за здравето на българина ще бъде водеща тема в страната.

В град Пловдив ще се проведе  проучване “За нашето зраве”, като част от Националната кампания за проучване здравето на българина.  Първите анкети ще бъдат раздадени от 11:00 часа, на площад Централен –  южната страна на сладоледена къща „Алфредо”.

Анкетата ще покаже грижат ли се за себе си пловдивчани, спортуват ли, какъв процент спадат към рисковите групи-стрес, тютюнопушене, употреба на алкохол и вредни храни и др. “Отделете една минута от времето си за попълване на анкетата и дайте своя принос за здравето на нацията” - призовават организаторите.Проучването ще обхване десет големи български града, а национално представително изследване на онлайн населението ще се извърши на адрес www.ahd.bg. Кампанията се осъществява  по инициатива на „Асоциацията на производителите и вносителите на хранителни добавки в България” /АПВХДБ/ и е подкрепена от Български Фармацевтичен съюз.

Първи по смъртност, причинени от инфаркт и инсулт в Европа, най-ранна смъртност на населението като цяло, един на всеки трима българи страда от здравословни проблеми, а с увеличаване на възрастта, възприемането на здравния статус се приема повече от отрицателно. 


Още от категорията

Арестуваха нападател на лекари в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и пиян шофьор на линейка

Млад мъж е задържан за проявена агресия към лекар от спешното отделение в МБАЛ ”Св. Пантелеймон” в Пловдив. Сигналът е получен около 17 часа в Първо РУ.  Той е подаден от дежурните в спешния кабинет, съобщи за Радио Пловдив управителят на болницата доц. Петко Недев.  Според първоначалната информация, родственик на приета по спешност пациентка..

публикувано на 22.03.19 в 13:19

Шефът на полицията и областният управител се включиха в мотошествието до Бачково

Стотици рокери от цялата страна откриха с шествие новия мото сезон и посрещнаха Първа пролет в Пловдив. Традиционното мотошествие тръгна от кръстовището на Пазарджишко шосе и се отправи към Бачковския манастир. Силен рев на мотори, качетвена музика и силни емоции – така започна шествието, организирано от мотоклуб „Вагабондс“, което обедини над..

публикувано на 22.03.19 в 13:03
Една от най-отровните риби в света - риба скорпион

Акули, мурени, скатове и най-отровните риби в света плуват в Природонаучния музей

Кметът Иван Тотев и директорът на Регионалния природонаучен музей Огнян Тодоров откриха новата зала с морски обитатели в музея в Световния ден на водата. В аквариумите с морска вода могат да се видят 5 вида дънни акули, 5 вида мурени, 3 вида скатове и 8 от най-отровните риби на света (риба жаба, риба скорпион, морски гоблин).  До края на..

публикувано на 22.03.19 в 12:13

НИНКН най- накрая одобри проекта за ремонт на пл. "Централен"

Националният институт за недвижимо културно наследство е одобрил техническия проект за площад „Централен“. Кметът Иван Тотев поясни, че така е отворен пътят на фирмата изпълнител да полага настилките, а археолозите, водени от Елена Кесякова, да изследват форум „Запад“.  Предвиденото издигане на 5-те колони ще струва обаче по 60 000 лв. за всяка от..

публикувано на 22.03.19 в 11:52

Три ромски фамилии лагеруват в "Дондуковата градина"

Неизвестни роми от 2 месеца периодично се самонастаняват в Дондуковата градина, непосредствено до Природонаучния музей. Проблемът е много сериозен, налага се да пускаме жалби до полицията срещу 3 ромски семейства, които превръщат терена зад зала „Лотос“ в бунище и обществена тоалетна, разказа директорът на музея гл. ас. д-р Огнян Тодоров. Последният..

публикувано на 22.03.19 в 11:45