Кампания за нашето здраве се провежда в Пловдив

Национална кампания за проучване здравето на българина „За нашето здраве“ се провежда в Пловдив. От 4-ти септември до 6-ти октомври, темата за здравето на българина ще бъде водеща тема в страната.

В град Пловдив ще се проведе  проучване “За нашето зраве”, като част от Националната кампания за проучване здравето на българина.  Първите анкети ще бъдат раздадени от 11:00 часа, на площад Централен –  южната страна на сладоледена къща „Алфредо”.

Анкетата ще покаже грижат ли се за себе си пловдивчани, спортуват ли, какъв процент спадат към рисковите групи-стрес, тютюнопушене, употреба на алкохол и вредни храни и др. “Отделете една минута от времето си за попълване на анкетата и дайте своя принос за здравето на нацията” - призовават организаторите.Проучването ще обхване десет големи български града, а национално представително изследване на онлайн населението ще се извърши на адрес www.ahd.bg. Кампанията се осъществява  по инициатива на „Асоциацията на производителите и вносителите на хранителни добавки в България” /АПВХДБ/ и е подкрепена от Български Фармацевтичен съюз.

Първи по смъртност, причинени от инфаркт и инсулт в Европа, най-ранна смъртност на населението като цяло, един на всеки трима българи страда от здравословни проблеми, а с увеличаване на възрастта, възприемането на здравния статус се приема повече от отрицателно. 


Още от категорията

Дърво падна върху кола в центъра на Пловдив

Тази сутрин в центъра на Пловдив на ул. „Балчик“ падна дърво, което нанесе щети на колата на Красимир Шипков.  Собственикът каза, че е спукано предното стъкло, пострадало е страничното огледало и има огъване на предния капак. Дървото видимо изглежда здраво със зелена корона, но корените са изгнили и е паднало под собствената си..

обновено на 20.05.19 в 16:52

Обрушване на скали създаде задръствания по пътя за Бачково

Движението по пътя Бачково - Асеновград е затруднено, колони от автомобили са се образували и в двете посоки. От Пътната агенция съобщиха, че днес и утре, от 8 до 18 часа, се извършва обрушване на скатове и на всеки два часа движението на автомобили ще бъде спирано. Шофьорите могат да използват алтернативен маршрут Кричим - Девин, ако пътуват за..

публикувано на 20.05.19 в 14:15

Седем птици в беда спасиха еколозите от РИОСВ - Пловдив

Само през изминалата седмица експерти от РИОСВ – Пловдив спасиха 7 птици, като ги изпратиха в Спасителния център за диви животни на СНЦ „Зелени Балкани“  в Стара Загора. Един бял щъркел, две горски ушати сови и четири домашни кукумявки ще бъдат лекувани там.  Птиците бяха намерени в безпомощно състояние в Пловдив и селата Костиево и Скутаре след..

публикувано на 20.05.19 в 13:37

Тол системата стартира през август, премиерът доволен от ремонта на пътя Пловдив - Асеновград

Премиерът Бойко Борисов инспектира работата по реконструкцията на Асеновградско шосе. 10 километровото трасе е покрито с последен пласт асфалт.  Изключително съм доволен от направеното тук, сега първостепенна задача е изграждането на локалните платна, осветлението  и след това изграждане на околовръстния път на Пловдив, който да стигне до..

публикувано на 20.05.19 в 12:59

Цените на имотите на Пловдив тръгват надолу?

Лек спад в цените и търсенето на недвижими имоти в Пловдив за първото тримесечие на годината. Брокери отчетоха, че има застой както в цените, така и в броя търсения на имоти. Стефан Моллов от една от големите агенции за имоти обясни, че средната цена за апартамент в Пловдив е 757 евро/кв. м, което е по-ниско в сравнение с Варна и Бургас...

публикувано на 20.05.19 в 12:21