Близо 1000 полицаи протестираха в Смолян, блокираха пътища за Гърция

| обновено на 04.11.15 в 15:52

Полицаи от Районното управление в Смолян, Областна дирекция на полицията, подкрепени от надзиратели на Затворническото общежитие „Герзовица“, се събраха на мълчалив протест пред сградата на дирекцията в областния град. 

По същото време служители на Регионалната дирекция Гранична полиция в Смолян спряха движението на бул "България" в центъра на Смолян. 

В същия час техни колеги от Рудозем и Мадан блокираха основен път за Смолян и към граничния пункт за Гърция. Кръстовището на „Черна“ беше затворено за около час. Образуваха се километрични опашки от автомобили. Имаше много недоволни шофьори, но имаше и такива, които подкрепиха протестиращите.

През последните три дни са подадени 22 рапорта за напускане, каза председателят на Синдикалното дружество при Районно управление в Смолян Михаил Узунов.

Протестът продължи и в обедната почивка пред сградата на Областната дирекция на МВР в Смолян.


Още от категорията

Взеха книжката на шофьора, блъснал дете на пешеходна пътека

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем шофьорът, който на 10-ти октомври, четвъртък, блъсна  малко дете на пешеходна пътека.   Инцидентът стана следобед на  бул. „Васил Априлов“, малко след кръстовището с бул. „България“.  40-годишният водач е обвиняем за нарушаване правилата за движение и тежкото раняване на 9-годишното момченце, което..

публикувано на 14.10.19 в 16:39

ПЕРИМЕД помага за съвместните изследвания на учените от ПУ и МУ

Напредъкът по проекта ПЕРИМЕД определиха като пример за добра практика от Медицинския и Пловдивския университет. Те заедно работят по изграждането на Център за компетентност „Персонализирана иновативна медицина“, финансиран за 23 млн. лева от ЕС и България.  Партньор е и Институтът по минералогия и кристалография към БАН.  Ректорът на..

публикувано на 14.10.19 в 13:11

Първи случай на африканска чума край Асеновград

Положителна проба от заболяването е дало диво прасе, отстреляно от ловци в района на високопланинското село Узуново в землището на община Асеновград. Това съобщи директорът на Държавното горско стопаство в Асеновград инж. Слави Богутев. По думите му, месото от отстреляното животно е било дадено за изследване в специализирана лаборатория, а..

публикувано на 14.10.19 в 12:48

Катастрофа затруднява трафика по магистрала "Тракия" при Пловдив

Катастрофа затруднява движението при 148-ми километър на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас.  Сигналът за сблъскали се два тежкотоварни камина е получен минути преди 11 часа, съобщиха от пловдивската дирекция на МВР.   При инцидента, който е станал преди пътен възел Белозем,  няма пострадали хора.   До изтегляне на превозните средства от пътното..

обновено на 14.10.19 в 12:02

Демонстрации на военна техника в Пловдив на 17 октомври

През първите 9 месеца на 2018 година в армията са приети 325 войници, а за същия период на 2019 година- 600 войници. От това правим извода, че интересът към служба в Българската армия расте. Това каза в Пловдив генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-началник на отбраната. По думите му принос за този интерес има и кампанията „Бъди войник“,..

публикувано на 14.10.19 в 12:01