РЕКЛАМА

Почит за проф. Асен Диамандиев

През тази седмица ще бъде отбелязана 100-годишнината от рождението на проф. Асен Диамандиев от АМТИИ-Пловдив с научна конференция, два концерта и изложба под надслов „Проф. Асен Диамандиев в снимки и документи“.

Ще бъде открита и постоянна експозиция, посветена на именития музикант и педагог.

Партньори на висшето учебно заведение за честванията са Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“-Пловдив, Съюзът на българските композитори, Съюзът на българските музикални и танцови дейци, Народната библиотека „Иван Вазов“-Пловдив и дирекцията „Регионален държавен архив“-Пловдив.

Програмата на тържествата включва:

- откриване на изложба „Проф. Асен Диамандиев в снимки и документи“  на 16 ноември от 17.00 часа във фоайето на Народната библиотека „Иван Вазов“;

- откриване на постоянна експозиция, посветена на проф. Асен Диамандиев на 19 ноември от 17.00 часа в зала „Проф. Асен Диамандиев“ в АМТИИ;

- Тържествен концерт с уводни думи от проф. Милчо Василев-ректор на АМТИИ и проф. д-р Юлиян Куюмджиев - зам.-ректор на АМТИИ на 19 ноември от 18.00 часа в концертната зала на АМТИИ.

В програмата участват смесен хор на НУМТИ „Добрин Петков“ с диригент Николета Енева, хор „Детска китка“ с диригент Златина Делирадева, Академичен народен хор с диригент Костадин Бураджиев и симфоничен оркестър на НУМТИ „Добрин Петков“ с диригент Пламен Първанов.

- откриване на научна конференция, посветена на творчеството на проф. Ас. Диамандиев на 20 ноември от 9.00 часа в зала „Проф. Асен Диамандиев“ в АМТИИ;

- заключителен концерт с участието на преподаватели и възпитаници на АМТИИ на 20 ноември от 18.00 часа в концертната зала на АМТИИ. 


Още от категорията

Пловдив влиза в битка за наградите на Министерство на туризма

Пловдив е номиниран в четири категории за третите Годишни награди на Министерството на туризма.  В категорията „ Туристическо събитие ” градът е селектиран с фестивала  „Дефиле на младото вино”   на Съвета по туризъм и с  Празници на Стария град .  Конкуренти са още 18 празници и фестивали в цяла България.  Археологическият комплекс..

публикувано на 19.11.18 в 16:58

Преге - предаване за света на книгите, 17 - 23 ноември

В предаването за книги на Радио Пловдив на 1 7.11. 2018 г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Владимир Зарев. Поп Богомил и съвършенството на страха. тв. к. 335 стр., ок. 4А, Хермес, 2018. Себастиан Бари. Тайното писание. 266 стр., ок. 3А, Лабиринт, 2018. В тъжните дни не говорим за птици...

публикувано на 19.11.18 в 11:52

Стефан Вълдобрев гостува на Киномания в Пловдив

Актьорът и певец  Стефан Вълдобрев пристига днес в Пловдив за премиерата на филма “Далеч от брега” . Тя ще е от 18 часа в Дома на киното и е в рамките на Киномания .  Самият Вълдобрев ще гледа филма за първи път заедно с публиката, а след това ще отговаря на въпроси. Във филма на  Костадин Бонев “Далеч от брега” освен Стефан Вълдобрев..

обновено на 17.11.18 в 17:28

„Алтер его” – гостува ни поетесата Галина Вълчева

„Вълча зима” е новият сборник със стихове на Галина Вълчева, който излезе наскоро в ИК „Жанет 45”. Тя ще ни гостува, за да разкаже защо не е издавала стихове в книга цели 14 години, има ли бъдеще римуваната поезия, какво е под един покрив да живеят поетеса и сатирик, както и много други любопитни неща, но не в жълтата гама. Галина Иванова..

обновено на 17.11.18 в 17:28

Тази събота в "Срещите" разговор за поста

Постът - едни го наричат първият договор на човек с Господ. Други - прослава на Бог в тялото си.Трети - като Св. Йоан Лествичник - най-важното стъпало в стълбата  на християнските добродетели... Вероятно има и други определения. По-интересното е, че няма религия без пост. С Петър Граматиков,  д-р по теология, ще надзърнем и отвъд православието.

обновено на 17.11.18 в 11:46

"Дебелянов и ангелите" в Нощта на театрите в Пловдив

16 града в страната ще се включат в Нощта на театрите, която се провежда за шести път. На повече от 90 места в България ще се проведат 150 събития с над 1300 артисти от различни театрални стилове. В тазгодишното издание Драматичен театър-Пловдив ще представи спектакъла, който покори сърцата на публиката и театралната гилдия и се превърна..

публикувано на 17.11.18 в 09:15

"Трансформации. Скритото изкуство на Кристо и Жан-Клод"

Книгата „Трансформации. Скритото изкуство на Кристо и Жан-Клод ” от Зорница Кръчмарова ще бъде представена в Пловдив в читалище „Алеко Константинов“. Книгата разказва за световноизвестния тандем Кристо и Жан-Клод, за артистичния им път през призмата на техни съмишленици с десет интервюта. Те също претърпяват „трансформация“ след срещата си..

обновено на 16.11.18 в 11:58