"Точно днес" - за скандалите в правораздаването и жаждата за справедливост

Ефектът от скандалите във ВСС – разместване на пластовете. Целта – дискредитиране. Въпросите – множество: на кого, защо и какъв е залогът? И кой е големият губещ  от безсилието на институциите  да бъдат устойчиви върху плаващи пясъци?  И  докога  ще гърмят бушони в системата на правораздаването?  За опраскването като дефиниция на задкулисие, опасното  срастване на  властовите  влияния от  различни нива и  гражданската жажда за справедливост  ще  разговаряме  с пловдивския съдия Севдалин Божиков – бивш заместник-просъден министър  и с политолога Евгений Дайнов.

  За  необходимостта от общи усилия за противодийствие на проявите на ксенофобия, антисемитизъм, омраза и ненаучените уроци на Холокоста  - събеседник е  доц. д-р  Анна Джумалиева -  председател на Комисията за защита от дискриминация  преди  подписването на Меморандум  за сътрудничество с Организацията на евреите „Шалом“ и  началото на дискусия с фокус върху езика на омразата и обществените й проявления.

В минутите за култура след 9.00 – за  „Реалният живот на чувствата“, отразен в книга с квантова поезия ще разговаряме  с  поетесата Розалия Александрова, преподавател по български език на чужденци в  МУ – Пловдив.  


Още от категорията

"Добро утро, Ден" с художника Румен Жеков

Тази седмица в рубриката "Добро утро, Ден" гостува художникът Румен Жеков. За него всяко утро е различно, но общото е грижата за котарака и задължението да бъде сресан. Обича да се мотае артистично, да пие кафе, да пуши цигари и да приготвя закуска. Иска да живее по-лежерно и да се наслаждава на всеки миг. Чуйте споделеното от него за плановете на..

публикувано на 11.10.19 в 11:57

Кръстю Кръстев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Кръстю Кръстев, директор на Драматичен театър-Пловдив. Разбираемо – дните му са изпълнени с театрално изкуство, а сега надникваме в тях и неговото утро. Признава, че не разчита на алармата сутрин, но става рано и без часовник. Ежедневието на Кръстю Кръстев е динамично, често си казва..

публикувано на 04.10.19 в 12:23

"Добро утро, Ден" с Веселин Николов - Червения

Тази седмица посрещахме утрото в компанията на джазмузиканта и пловдивска легенда Веселин Николов  - Червения - носител на най-високото държавно отличие на Република България Орден „Стара планина“ – първа степен.  Възпитаникът на полската музикална джазова  школа е основател  на първата професионална джазова формация у нас в изгрева на 70-те..

обновено на 27.09.19 в 15:37

"Добро утро, Ден!" със Светлана Куюмджиева

Тази седмица споделихме утринните мисли на артистичния директор на фондация "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева. Говорихме за рамките, в които ежедневието  вкарва и границите, които не се преминават, за винаги включените телефони и за Пловдив като столица на културата  - с гранците, които не прескача, с уюта и агресията, която понягога проявявява...

публикувано на 20.09.19 в 11:28

Да си първокласник - то не е шега, знаят Божидара и Милена

Най- вълнуващият първи учебен ден имат децата, които за първи път влизат в училище. къде плахо, къде с амбицията  да покажат, че вече са големи.  Поздравът към първолаците е от близначките Божидара и Милена Петрови, които вече са ученички в училище "Елин Пелин" в Пловдив. Те пожелаха много шестици на връстниците си и на прага на училището показаха какво..

публикувано на 16.09.19 в 10:52