Да помним - каузите "Точно днес"

| обновено на 25.02.16 в 17:08

По инициатива на Адвокатската колегия в Израел, Българската православна църква ще бъде номинирана за Нобелова награда. Мотивът - църквата ни да получи признание, е делото и по спасяването на българските евреи. Председателят на дружество "Шалом" в Пловдив Светлозар Калев с позиция и спомен от тук в програмата ни.

КЗК образува производство за установяване на злоупотреба с господстващо положение и антиконкурентни практики /картелни споразумения/ на пазарите на производство и реализация на бензин и дизелово гориво. Паралелно със специално писмо, адресирано до Бойко Борисов, Росен Плевнелиев и Цецка Цачева, инициативният комитет "Справедливи цени на горивата" поиска да бъде направена разширена проверка за картел на българския пазар на горивата. Анализ на икономиста Лъчезар Богданов, управляващ партньор в Industry Watch.

До края на годината в Смолян ще има отделение по инвазивна кардиология, обеща министърът на здравеопазването д-р Петър Москов при посещението си в Смолян. Как ще се прави този център разказва д-р Марин Даракчиев, директор на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" .

С писателя Георги Господинов ще говорим за "Младият Пловдив чете", както и за първата книга на дъщеря му  "Сватби на животни и неща". В "Точно днес" след 09.00 часа.
Още от категорията

"Добро утро, Ден" с художника Румен Жеков

Тази седмица в рубриката "Добро утро, Ден" гостува художникът Румен Жеков. За него всяко утро е различно, но общото е грижата за котарака и задължението да бъде сресан. Обича да се мотае артистично, да пие кафе, да пуши цигари и да приготвя закуска. Иска да живее по-лежерно и да се наслаждава на всеки миг. Чуйте споделеното от него за плановете на..

публикувано на 11.10.19 в 11:57

Кръстю Кръстев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ни гостува Кръстю Кръстев, директор на Драматичен театър-Пловдив. Разбираемо – дните му са изпълнени с театрално изкуство, а сега надникваме в тях и неговото утро. Признава, че не разчита на алармата сутрин, но става рано и без часовник. Ежедневието на Кръстю Кръстев е динамично, често си казва..

публикувано на 04.10.19 в 12:23

"Добро утро, Ден" с Веселин Николов - Червения

Тази седмица посрещахме утрото в компанията на джазмузиканта и пловдивска легенда Веселин Николов  - Червения - носител на най-високото държавно отличие на Република България Орден „Стара планина“ – първа степен.  Възпитаникът на полската музикална джазова  школа е основател  на първата професионална джазова формация у нас в изгрева на 70-те..

обновено на 27.09.19 в 15:37

"Добро утро, Ден!" със Светлана Куюмджиева

Тази седмица споделихме утринните мисли на артистичния директор на фондация "Пловдив 2019" Светлана Куюмджиева. Говорихме за рамките, в които ежедневието  вкарва и границите, които не се преминават, за винаги включените телефони и за Пловдив като столица на културата  - с гранците, които не прескача, с уюта и агресията, която понягога проявявява...

публикувано на 20.09.19 в 11:28

Да си първокласник - то не е шега, знаят Божидара и Милена

Най- вълнуващият първи учебен ден имат децата, които за първи път влизат в училище. къде плахо, къде с амбицията  да покажат, че вече са големи.  Поздравът към първолаците е от близначките Божидара и Милена Петрови, които вече са ученички в училище "Елин Пелин" в Пловдив. Те пожелаха много шестици на връстниците си и на прага на училището показаха какво..

публикувано на 16.09.19 в 10:52