Платените паркоместа - на търг

| обновено на 13.04.16 в 14:06

Платените паркоместа за лични автомобили в Пловдив ще се разиграват на търг, ако има повече кандидати. Това съобщи кметът Иван Тотев по повод наредбата за издаване на разрешения за ползване на общински имоти, която предстои да се гледа на сесия на Общинския съвет.

Цената от търга ще се плаща еднократно, след това спечелилите ще плащат по 15 лева месечно, за да паркират колата си пред блока. Всеки апартамент ще има право само на едно платено гарантирано паркомясто. Ако семейството има повече коли, останалите ще могат да паркират безплатно в района, но където намерят място.
 

Платените паркоместа няма да могат да се обособяват върху градинки, зелени площи или на улиците, поясни Иван Тотев. Те ще се правят на мястото на тенекиените гаражи или на места по преценка на главните архитекти на 6-те пловдивски района. В момента в града има 8 000 ламаринени гаража, това значи, че общината може веднага да осигури 11 000 платени паркоместа, пресметна кметът.

Гражданите ще могат да пазят местата си с подвижни колчета, които ще са еднакви за всички райони. До монтирането им паяците ще работят денонощно, за да гарантират на платилите място, че ще го използват, дори и друг да е спрял на него, обясни Тотев.


Още от категорията

Ограничават достъпа на туристи до "Чудните мостове" заради АЧС

От днес се ограничава достъпът на туристи до природната забележителност „Чудните мостове“, където бе открито мъртво диво прасе, заразено с африканска чума.  Преминаването в района ще се контролира с указателни табели, стана ясно на днешното заседание на епизоотичната комисия в Чепеларе. Представители на местната власт и служители на различни..

публикувано на 19.08.19 в 17:00

Огнище на чума по свинете пламна и до Перущица

Нов случай на африканска чума по свинете е потвърден при диво прасе в землището на Перущица. Това стана ясно след днешното заседание на Областната епизоотична комисия в Пловдив.   Предприети са необходимите мерки и вече е ограничен достъпът до горските територии на площ от 200 квадратни километра. В обхвата на забранената зона попадат ловните..

обновено на 19.08.19 в 14:26

Режим на водата и затворена улица заради ВиК ремонт в Асеновград

Два месеца улица "Цар Иван Шишман" в Асеновград ще бъде с нарушено водоподаване и поетапно затворена за движение на автомобили.  От днес до 31 октомври водата в квартала ще бъде спирана заради подмяна на 260 метра водопроводни тръби и цялостно асфалтиране в участъка от улиците "Скалата"до "Винарска". Ремонтните дейности са част от Строителната..

публикувано на 19.08.19 в 14:07

Ремонтът на площада затвори паркинга пред "Тримонциум"

Паркингът пред хотел „Тримонциум“ в Пловдив ще бъде затворен от днес до началото на септември.  От ОП „Паркиране и репатриране“ ъобщават, че затварянето на паркинга се налага заради подмяна на настилката, която е част от големия проект за реконструкция на площад „Централен“.   Най-близките обществени паркинги в централната градска част са..

публикувано на 19.08.19 в 14:03

Възрастна жена загина при пожар в пловдивско село

Огънят е изпепелил къщата й в Куртово Конаре. Инцидентът е малко преди полунощ в събота.   Веднага след сигнала за пламъци от къщата към адреса са насочени екипи на районното управление и противопожарната служба в Стамболийски. След  загасяването обаче пожарникарите са открили тялото на 89-годишната обитателка на жилището.  Причината за появата на..

публикувано на 19.08.19 в 12:52