БСП разчита на ветото на Зико за преместваемите гаражи

Снимка: Антоанета Петричанска

Надявяме се областният управител да върне гласуваната от Общинския съвет наредба за премахване на преместваемите гаражи и за създаване на нови паркоместа, тъй като това не е решение на проблема. Това заяви от името на групата на БСП в местния парламент пловдивският депутат от левицата Георги Търновалийски. По думите му, има няколко правни основания за връщането на наредбата като на първо място е неспазеният 14-дневен срок за запознаване на гражданите с новите разпоредби. 

Търновалийски обясни, че проектът на наредбата е публикуван на 30 март на официалната страница на община Пловдив, а на 12 април тя вече е гласувана от Общинския съвет. Отделно, според Търновалийски, таксата, която общината ще събира за паркомясто от гражданите, е необоснована спрямо изискванията на Закона за местните данъци и такси. 

Има ограничения в отдаването на общинска собственост под наем, посочи Търновалийски и допълни, че в разходите никъде не са споменати времето, ресурсът и материалите, които ще се изразходват за благоустрояването на тези терени. Това изобщо няма да е безплатно за общината и пак ще се харчат бюджетни средства, подчерта Георги Търновалийски. 

Колегите му от левицата в местния парламент се надяват областният управител да върне решението за ново разглеждане и да бъде взето правилното решение. А то е да се изграждат нови паркоместа в града, обясни Търновалийски.


Още от категорията

Превозвачите тестват тол системата за тежкотоварни автомобили

Превозвачите ще могат да тестват работата на новата система за пътни такси за тежкотоварни автомобили от вторник. Представителите на транспортния бранш могат да се включат в пробите от 14:00 до 18:00 часа в четири града - София, Пловдив, Русе и Варна. В Пловдив тол системата ще бъде представена в сградата на Областната управа...

обновено на 20.08.19 в 13:46

Още едно огнище на АЧС до Велинград, отменят събора в Юндола

Второ огнище на африканска чума по свинете е регистрирано на територията на Велинград в Държавно горско стопанство „Алабак“.  След заседанието на Областната епизоотична комисия – Пазарджик директорът на БАПХ  д-р Петко Митев уточни, че лабораторният резултат потвърждаващ заразата е от понеделник, като пробите са от намерено преди дни животно в..

публикувано на 20.08.19 в 13:45

Арестуваха 260 грама дрога и трима дилъри при акция в Столипиново

При специализирана полицейска операция против разпространението на наркотици в Пловдив бяха арестувани трима души и иззети близо 260 грама хероин и кокаин. Акцията, която е под  наблюдението на Окръжна прокуратура, е  извършена в Столипиново. Арестуваните двама мъже и една жена са  задържани първоначално за 24 часа, като след повдигнати обвинения и..

публикувано на 20.08.19 в 13:03

ЦИК ще назначи ОИК Пловдив

Без съгласие за ръководния състав приключиха консултациите с политическите сили за Общинска избирателна комисия в Пловдив.  Председател на комисията ще бъде юристът Дарина Тодорова от ГЕРБ, тъй като това беше и единственото предложение за ръководния пост. Повече обаче се оказаха предложенията за заместник–председател – при два възможни мандата..

обновено на 20.08.19 в 12:17

Израелските туристи преобладават сред чужденците в Пловдив

Туристите от Израел са най-много сред чужденците, посетили Пловдив в началото на лятото. Това сочат последните данни на Териториално статистическо бюро – Юг  от местата за настаняване в областта през юни.  Израелските туристи са близо 13 процента. След тях са французите, китайците, турците и германците. Гърците са едва 6 на сто от всички..

обновено на 20.08.19 в 12:16