Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 4- ти юни Пловдив ще се превърне в Рио де Жанейро

Централните булеварди, парковете и площадите в града ще се превърнат в открити сцени за улични и латино танци по време на второто издание на танцовия карнавал в Пловдив, с който Dance Station Plovdiv ще открие летния сезон тази година на 4 юни.

Танцьори и хореографи от различни школи ще танцуват върху камиони с открити платформи, които ще преминават бавно през града и ще привличат публика за различните стилове.

Началото е 17 ч., а сборният пункт е хотел "Марица". Ще преминат през целия булевард „Цар Борис III“ до хотел "Рамада", след което карнавалът ще продължи с шествие до фонтаните пред община Пловдив, където ще бъде главната сцена на събитието.

Очаква ви три часа танцов карнавал в сърцето на града. 

Организаторите Dance Station Plovdiv  обещават много латино ритми и танцьори по хип-хоп, съвременни, улични и модерни танци,капоейра,суинг както и от най-популярните латино стилове – салса и бачата и разбира се латино фитнесът, който покори света - Zumba.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Гост на "Срещите" тази събота е доц. Юлия Николова

Тази събота предаването  "СРЕЩИТЕ" Ви предлага разказ за първата литературна награда на Иван Вазов - медальона на лейди Странгфорд. Гост е доц. Юлия Николова. Слушайте-любопитно е. РАДИО ПЛОВДИВ, СЪБОТА 30 МАРТ, МАЛКО СЛЕД 9 Ч "СРЕЩИ" с водещ Людмила Сугарева.

публикувано на 29.03.24 в 11:22

Пловдивските художници с обща изложба "Рисунката"

Обща изложба "Рисунката" представя в петък вечерта Дружеството на пловдивските художници в залата на бул. "Цар Борис III Обединител" 153.   Сред авторите са не само членовете на дружеството, а и външни гости.  Творбите им могат да се видят до 13 април 2024 година.  Рисунката е в основата на всичко. Жест, светкавична..

обновено на 29.03.24 в 09:02

"Докато смъртта ни събере" е новата книга на Мира Папо

Новата книга на Мира Папо е озаглавена "Докато смъртта ни събере". В нея авторът издига своя глас като истински защитник на онеправданите и закрилник на различните и малцинствата.  Като изкусен притчов разказвач обаче тя фино преплита човешки съдби, разказва истории, прави аналогии , като преплита минало, настояще и бъдеще. Мира Папо представя..

публикувано на 29.03.24 в 05:54

Пловдив почита с концерт големия хоров диригент Крикор Четинян

80-годишнината на големия български хоров диригент Крикор Четинян ще бъде отбелязана с тържествен концерт в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Той ще бъде в Концертната зала на академията на 30 март,  началото е от 18 часа. Публиката ще чуе „Малка тържествена меса“ от Джоакино Росини в изпълнение на..

публикувано на 29.03.24 в 05:43

"Жени композитори" в музикално матине

Музикално матине "Жени композитори" с програма включваща произведения на жени композитори, ще дадат трио класически музиканти. Събитието ще се случи в петък, от 11ч, в пространството на Изкуствотека, в НБ "Иван Вазов".  В програмата творби от Мара Петрова, Мария-Терезия фон Парадис, Мелани Бони. Участват: Нина Сталева – флейта Павел Генов –..

публикувано на 28.03.24 в 14:30