РЕКЛАМА

ДСБ: Корупция тресе транспортния проект на Пловдив, Тотев да каже КОЙ?

| обновено на 05.07.16 в 17:14

Кметът на Пловдив Иван Тотев да отговори кой ще понесе отговорност за проваления Транспортен проект. За това призоваха от ДСБ на извънредна пресконференция . 

По думите на лидера на местната организация Йордан Иванов, управата на града дължи отговор на пловдивчани защо  е подписан приемо-предавателния протокол, защо е извършено  плащане  към фирмата изпълнител  и към 31 декември 2015 година общината е приела и подписала документ, че проектът е изпълнен, а системата и досега не работи. 

„Общината в качеството си на възложител по договора  не е защитила интереса на пловдивчани като неправомерно е разплатила сума по-голяма от 8 милиона лева и едновременно с това  се е лишила възможността да иска неустойка в размер на  над 81 хиляди лева на ден, както е по договор", допълни Иванов. Той уточни, че от сайта  на АОП се вижда, че на 28 януари 2016 година общината е публикувала информация, че договора за изграждане, внедряване и поддръжка на система за управление на градския транспорт  е изпълнен в срок и в пълен обем, всички суми са разплатени, не се дължат суми и не са платени неустойки. 

„След като  системата за управление на градския транспорт не работи и за това местната управа имаше до момента 5 извинения -.НАП, шофьорите, които  саботират продажбата на билети, софтуерен проблем, токов удар и т.н  е крайно време Тотев да си изкара главата от пясъка и да спре да занимава пловдивчани с виновни експерти и  да каже кой ще понесе отговорност за пълния провал на проекта", категоричен е Иванов. 

От своя страна народният представител и зам.председател на ДСБ Атанас Атанасов коментира, че проблемът е сериозен и не е изключено да става въпрос за корупционна схема и раздаване на комисионни. “ Дадени са много пари, а работата не е свършена". Ако кметът Тотев не реагира своевременно и адекватно, ние сме в готовност да предприемем действия на национално ниво чрез нашите народни представители и да сезираме ОЛАФ чрез нашия евродепутат, заяви Атанасов.

Според ДСБ общината трябва да  предиви  претенция, ако се налага и по съдебен ред, и да защити в максимална степен парите на пловдивчани. Преди всичко обаче, кметът Тотев трябва да отговори „кой ще понесе отговорност за това деяние и чий подписи стоят под документите?“


Още от категорията

Новият шеф на Стария град не иска да вижда коли в резервата

Не  е добре да се допускат автомобили в Стария град. Той е национално богатство и трябва да е широко достъпен за туристическите потоци.  Това  каза по Радио Пловдив в първото си медийно интервю новият директор на Общинския институт "Старинен Пловдив" Йордан Илиев, който вчера бе назначен на този пост.  Като главна цел той посочи..

обновено на 16.01.18 в 11:11

Прокуратурата приклещи двамата хулигани, подпалили пазарчето в "Южен"

Районна прокуратура- Пловдив привлече като обвиняеми двамата тийнейджъри, които подпалиха пазарчето в Кючук Париж в неделя.  17-годишният Абрахам и 16-годишният Камен са обвинени за „унищожаване и повреждане на чуждо имущество“ и „за отнемане на чужди движими вещи“.   До момента е установено, че на 14 януари 2018 г. в гр. Пловдив, двамата били с..

публикувано на 16.01.18 в 11:11

Пловдив чества 140 години от Освобождението от османско иго

Днес отбелязваме 140 години от Освобождението на Пловдив от османско робство.  По този повод, от 10.30 ч.  Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще отслужи благодарствен молебен в Митрополитския храм „Св. Марина”.   Възпоменателното тържество е пред паметника на капитан Бураго в Дондуковата градина. Слово ще произнесе..

обновено на 16.01.18 в 09:57

Екоминистърът Нено Димов инспектира ВиК мрежата в Асеновград

Министърът на околната среда и водите Нено Димов ще провери напредъка по изпълнението на проект за рехабилитация на ВиК мрежата с изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води  в Асеновград.   Общият размер на инвестицията е за над 106 млн. лв., като безвъзмездната финансова помощ, предоставена по Оперативна програма "Околна среда..

обновено на 16.01.18 в 09:56

От 140 г. Карлово се гордее с Първия градски съвет в България

140 години от основаването на Първия градски съвет в страната честват днес в Карлово.  Символичен домакин е неговият приемник - днешният Общински съвет.  Тържествата започват в 10.00 ч. с водосвет в църквата „Св. Николай“, където е бил основан Първият градски съвет, начело с първия братовчед на Левски Васил Караиванов.  За тържествената сесия на..

обновено на 16.01.18 в 09:42

Училище "Отец Паисий" в Куклен излезе в "дървена ваканция"

Дефектирал газов  котел  в СУ „Отец Паисий” в Куклен принуди кметът  на общината  Мария Белчева  да обяви „дървена ваканция“ за днес в учебното заведение.  Тя може да бъде удължена до три дни, но решението ще бъде взето след проверка на инспектори от Регионалната здравна инспекция на място, които ще измерят температурата в класните стаи.  До..

обновено на 16.01.18 в 09:42

Изпращаме планинските стрелци на мисия в Афгантистан

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в церемония по изпращането на 35-ия военен контингент за участие в мисията на НАТО  "Решителна подкрепа" в Афганистан.  Военният ритуал е на площад "Свобода" в Смолян. Непосредствената подготовка, изпити и сертификация са проведени в 101-ви алпийски полк в Смолян, откъдето е и основната..

публикувано на 16.01.18 в 07:14