РЕКЛАМА

ДСБ: Корупция тресе транспортния проект на Пловдив, Тотев да каже КОЙ?

| обновено на 05.07.16 в 17:14

Кметът на Пловдив Иван Тотев да отговори кой ще понесе отговорност за проваления Транспортен проект. За това призоваха от ДСБ на извънредна пресконференция . 

По думите на лидера на местната организация Йордан Иванов, управата на града дължи отговор на пловдивчани защо  е подписан приемо-предавателния протокол, защо е извършено  плащане  към фирмата изпълнител  и към 31 декември 2015 година общината е приела и подписала документ, че проектът е изпълнен, а системата и досега не работи. 

„Общината в качеството си на възложител по договора  не е защитила интереса на пловдивчани като неправомерно е разплатила сума по-голяма от 8 милиона лева и едновременно с това  се е лишила възможността да иска неустойка в размер на  над 81 хиляди лева на ден, както е по договор", допълни Иванов. Той уточни, че от сайта  на АОП се вижда, че на 28 януари 2016 година общината е публикувала информация, че договора за изграждане, внедряване и поддръжка на система за управление на градския транспорт  е изпълнен в срок и в пълен обем, всички суми са разплатени, не се дължат суми и не са платени неустойки. 

„След като  системата за управление на градския транспорт не работи и за това местната управа имаше до момента 5 извинения -.НАП, шофьорите, които  саботират продажбата на билети, софтуерен проблем, токов удар и т.н  е крайно време Тотев да си изкара главата от пясъка и да спре да занимава пловдивчани с виновни експерти и  да каже кой ще понесе отговорност за пълния провал на проекта", категоричен е Иванов. 

От своя страна народният представител и зам.председател на ДСБ Атанас Атанасов коментира, че проблемът е сериозен и не е изключено да става въпрос за корупционна схема и раздаване на комисионни. “ Дадени са много пари, а работата не е свършена". Ако кметът Тотев не реагира своевременно и адекватно, ние сме в готовност да предприемем действия на национално ниво чрез нашите народни представители и да сезираме ОЛАФ чрез нашия евродепутат, заяви Атанасов.

Според ДСБ общината трябва да  предиви  претенция, ако се налага и по съдебен ред, и да защити в максимална степен парите на пловдивчани. Преди всичко обаче, кметът Тотев трябва да отговори „кой ще понесе отговорност за това деяние и чий подписи стоят под документите?“


Още от категорията

Пробиха обходното трасе при свлачището в Смолянско

Строителството на новото обходно трасе заобикалящо свлачището на пътя Смолян- Мадан върви с пълна сила.  Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Валентин Йовев направи инспекция на място и коментира, че се работи и през почивните дни и при валежи от сняг в сложен горски терен.  По думите му обходното трасе се уширява, заздравява се..

публикувано на 24.03.18 в 15:39

Преминаваме към лятно часово време тази нощ

Тази нощ, точно в  3.00 часа,  се въвежда лятното часово време, съобщиха от Българския институт по метрология.  Тогава часовниците ще бъдат преместени с един час напред.  Така в неделя на 25-ти март, Благовещение, ще спим с един час по-малко.  Връщането към астронмомическото време ще стане в края на октомври. 

публикувано на 24.03.18 в 15:10

Самотен щъркел долетя в Смолян

Птицата е забелязана днес на стълб за улично осветление в смолянския кв. „Каптажа“, в близост до 101-ви Алпийски полк.  Живко Билянов заедно със съпругата си пътували и случайно видели щъркела. Веднага са подали сигнал на спешния тел 112, за да му окажат помощ.  По думите на Билянов, прелетната птица стои от часове на стълба.  Вероятно е много..

публикувано на 24.03.18 в 14:55

Задържаха дилър на кокаин в Пазарджик

39-годишен криминално проявен мъж е задържан за разпространение на наркотици в Пазарджик. Полицаите са провели акцията по залавянето под прокурорско наблюдение в петък.  Рецидивистът е осъждан за  склоняване към проституция,  причиняване на телесна повреда, подправяне на парични знаци. Изпълнявал ролята на един от основните дилъри на  хероин за..

публикувано на 24.03.18 в 11:46

Пролетно хоро се вие във Велинград

Във Велинград се провежда национален фестивал за любители на българските народни танци „Пролетно хоро“.  Над 1 500 участници се събират от цялата страна в курортния град, за да съхраняти популяризират фолклорното богатство.   Фестивалът няма конкурсен характер.  Началото е сутринта в   спортната зала на Градския стадион.    Дефилето на..

публикувано на 24.03.18 в 09:41

Полицейски кучета показват умения в базата на МВР

С демонстрации ще бъде отбелязана 53-та годишнина от създаването на базата за отглеждане и обучение на полицейски служебни кучета към областната дирекция на МВР в Пловдив.  По случай празника, от 11 до 12 часа  вратите на подразделението на 4-ти километър на Пазардшишко шосе ще бъдат отворени за всички посетители.  Пред тях водачите и техните..

публикувано на 24.03.18 в 08:58

Срутище застрашава язовир Кричим

Срутище създава реална опасност за язовир Кричим, алармира кметът на Община Кричим Атанас Калчев. По думите му, местните жители се тревожат, че и при най-малката сеизмична или друга активност скалният масив може да се срути и да предизвика огромна трагедия. Кметът на Кричим  призова ресорните институции да вземат незабавни мерки, преди да се..

публикувано на 23.03.18 в 18:50