РЕКЛАМА

ДСБ: Корупция тресе транспортния проект на Пловдив, Тотев да каже КОЙ?

| обновено на 05.07.16 в 17:14

Кметът на Пловдив Иван Тотев да отговори кой ще понесе отговорност за проваления Транспортен проект. За това призоваха от ДСБ на извънредна пресконференция . 

По думите на лидера на местната организация Йордан Иванов, управата на града дължи отговор на пловдивчани защо  е подписан приемо-предавателния протокол, защо е извършено  плащане  към фирмата изпълнител  и към 31 декември 2015 година общината е приела и подписала документ, че проектът е изпълнен, а системата и досега не работи. 

„Общината в качеството си на възложител по договора  не е защитила интереса на пловдивчани като неправомерно е разплатила сума по-голяма от 8 милиона лева и едновременно с това  се е лишила възможността да иска неустойка в размер на  над 81 хиляди лева на ден, както е по договор", допълни Иванов. Той уточни, че от сайта  на АОП се вижда, че на 28 януари 2016 година общината е публикувала информация, че договора за изграждане, внедряване и поддръжка на система за управление на градския транспорт  е изпълнен в срок и в пълен обем, всички суми са разплатени, не се дължат суми и не са платени неустойки. 

„След като  системата за управление на градския транспорт не работи и за това местната управа имаше до момента 5 извинения -.НАП, шофьорите, които  саботират продажбата на билети, софтуерен проблем, токов удар и т.н  е крайно време Тотев да си изкара главата от пясъка и да спре да занимава пловдивчани с виновни експерти и  да каже кой ще понесе отговорност за пълния провал на проекта", категоричен е Иванов. 

От своя страна народният представител и зам.председател на ДСБ Атанас Атанасов коментира, че проблемът е сериозен и не е изключено да става въпрос за корупционна схема и раздаване на комисионни. “ Дадени са много пари, а работата не е свършена". Ако кметът Тотев не реагира своевременно и адекватно, ние сме в готовност да предприемем действия на национално ниво чрез нашите народни представители и да сезираме ОЛАФ чрез нашия евродепутат, заяви Атанасов.

Според ДСБ общината трябва да  предиви  претенция, ако се налага и по съдебен ред, и да защити в максимална степен парите на пловдивчани. Преди всичко обаче, кметът Тотев трябва да отговори „кой ще понесе отговорност за това деяние и чий подписи стоят под документите?“


Още от категорията

Започват градските тържества за честването на 110 г. от Независимостта на България

Община Пловдив кани днес всички жители и гости на града на честванията по повод   110-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България.  На 22 Септември 1908 година, използвайки благоприятната в момента  международна обстановка и ефекта от младотурската революция, Княз Фердинанд обявява България за независима от Османската империя..

обновено на 22.09.18 в 10:55

Хайдушки празници започват в Чепеларе

Хайдушки празници "Капитан Петко Войвода" започват от днес до 24 септември в Чепеларе.   Тържествата се организират за втора поредна година по инициатива на родолюбиви жители на родопския град с подкрепата на общината.  Фестивал "Родопа пее хайдушки песни", изложби на исторически оръжия, възстановки на събития, свързани с Капитан Петко Войвода..

публикувано на 22.09.18 в 10:54

Зрелищна изложба на бойна техника в Пловдив

По случай 110-та годишнина от Независимостта на България, в седемнадесет български града, сред които и Пловдив, се провеждат зрелищни демонстрации на военна техника, образци оръжие и екипировка.  Инициативата е първа от поредицата изяви под наслов "Това сме ние", с които Министерството на отбраната цели да популяризира военната служба...

публикувано на 22.09.18 в 10:28

Голям народен събор срещу каменната кариера в Белащица

Народен събор „Под чинара“ – Белащица за защита  на археологическата местност Градище – Калоянов връх  организира  Съюз „Духовно възраждане – България“.   В рамките на инициативата, която се осъществява  с подкрепата на община Родопи и община Куклен, ще стартира подписка за опазване на непроучената все още археология в местността и за спиране..

публикувано на 22.09.18 в 09:15

Безбройните улични ремонти мъчат и диспечерите в Центъра за управление на трафика

Трима диспечери следят 70 невралгични точки от градското движение в Центъра за управление на трафика в Пловдив.  По други 24 важни кръстовища са разположени видеокамери с 360 градусов обхват, а болшинството светофари са оборудвани с видеоконтролери със специален „смарт“ софтуер, който регулира пропусквателния режим.   На голяма видеостена..

обновено на 22.09.18 в 09:15

Богата празнична програма за Независимостта в Асеновград

Асеновград отбелязва Деня на независимостта с Първия национален фолклорен фестивал "Станимака".  В празника ще вземат участие 38 любителски самодейни състава от цялата страна, а през целия ден на откритата сцена в градския парк своите умения ще покажат над 500 певци, танцьори и музиканти от различни краища на България.  В програмата са включени..

публикувано на 22.09.18 в 09:00

Наказания за учителките, които преведоха деца през жп прелез с пуснати бариери

Учителките от Велинград, които преведоха деца през жп прелез при спуснати бариери и идващ влак, ще получат дисциплинарни наказания. Най-вероятно това ще е предупреждение за уволнение, съобщи директорът на Основно училище "Неофит Рилски" Юлия Трионджиева. От полицията вече са съставили акт на педагозите, заради нарушение на Закона за движение по..

обновено на 21.09.18 в 17:00