РЕКЛАМА

ДСБ: Корупция тресе транспортния проект на Пловдив, Тотев да каже КОЙ?

| обновено на 05.07.16 в 17:14

Кметът на Пловдив Иван Тотев да отговори кой ще понесе отговорност за проваления Транспортен проект. За това призоваха от ДСБ на извънредна пресконференция . 

По думите на лидера на местната организация Йордан Иванов, управата на града дължи отговор на пловдивчани защо  е подписан приемо-предавателния протокол, защо е извършено  плащане  към фирмата изпълнител  и към 31 декември 2015 година общината е приела и подписала документ, че проектът е изпълнен, а системата и досега не работи. 

„Общината в качеството си на възложител по договора  не е защитила интереса на пловдивчани като неправомерно е разплатила сума по-голяма от 8 милиона лева и едновременно с това  се е лишила възможността да иска неустойка в размер на  над 81 хиляди лева на ден, както е по договор", допълни Иванов. Той уточни, че от сайта  на АОП се вижда, че на 28 януари 2016 година общината е публикувала информация, че договора за изграждане, внедряване и поддръжка на система за управление на градския транспорт  е изпълнен в срок и в пълен обем, всички суми са разплатени, не се дължат суми и не са платени неустойки. 

„След като  системата за управление на градския транспорт не работи и за това местната управа имаше до момента 5 извинения -.НАП, шофьорите, които  саботират продажбата на билети, софтуерен проблем, токов удар и т.н  е крайно време Тотев да си изкара главата от пясъка и да спре да занимава пловдивчани с виновни експерти и  да каже кой ще понесе отговорност за пълния провал на проекта", категоричен е Иванов. 

От своя страна народният представител и зам.председател на ДСБ Атанас Атанасов коментира, че проблемът е сериозен и не е изключено да става въпрос за корупционна схема и раздаване на комисионни. “ Дадени са много пари, а работата не е свършена". Ако кметът Тотев не реагира своевременно и адекватно, ние сме в готовност да предприемем действия на национално ниво чрез нашите народни представители и да сезираме ОЛАФ чрез нашия евродепутат, заяви Атанасов.

Според ДСБ общината трябва да  предиви  претенция, ако се налага и по съдебен ред, и да защити в максимална степен парите на пловдивчани. Преди всичко обаче, кметът Тотев трябва да отговори „кой ще понесе отговорност за това деяние и чий подписи стоят под документите?“


Още от категорията

Пловдив инвестира над 80 милиона лева по ОП "Региони в растеж" през 2018 г.

83 милиона лева спечели община Пловдив по проекти в рамките на Оперативна програма “Региони в растеж 2014-2020“. Те се изпълняваха през тази година в определените срокове. Това съобщи днес заместник-кметът на Пловдив Димитър Кацарски.  Той уточни, че  обектите са в целия град предимно в образователна, градска и социална среда. Движим се в..

обновено на 11.12.18 в 14:13

Прокуратурата разследва виновниците за блокирана улица в Асеновград

Районната прокуратура в Асеновград започва проверка за установяване на самоуправство по случая със заградена улица в града.  Телена мрежа и бетонна ограда вече дни наред блокират улица "Сливница", теренът е отцепен от собствениците на имота и така е възпрепятстван единственият достъп на хората до домовете им, реагират потърпевшите. По..

публикувано на 11.12.18 в 13:07

Съдебен изпълнител продава спортна зала в Септември

В Септември съдебен изпълнител е обявил за продажба една от емблематичните спортни зали в града. С нея Общината трябва да покрие задълженията си от 150 хиляди лева към фирма-доставчик на храни. Сградата е оценена за 150 000 лева, а за реновирането ѝ през последните години са вложени 120 000 лева. Групата на общинските съветници от БСП настояват..

публикувано на 11.12.18 в 12:12

Пловдив става лидер в пазара на труда догодина

През следващите три месеца работодателите предвиждат да увеличат нивата на заетост във всички пет региона, като най-силен пазар на труда се очаква в Пловдив, където нетната прогноза за заетостта е +12% - подобрение от четири процентни пункта в сравнение с предишното тримесечие.  Това сочат  резултатите от Обзорното изследване на ManpowerGroup за..

обновено на 11.12.18 в 11:33

Дани Каназирева: Незабавно осветление на 20 ключови кръстовище и пешеходни пътеки!

Рисковите пешеходни пътеки в Пловдив  трябва да бъдат осветени, за да се намали  до минимум вероятността  от инциденти  както за водачите на моторни превозни средства, така и за пешеходците. Това е категоричното становище на председателя на групата  общински  съветници от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева.   По думите и, ежегодно у нас загиват..

публикувано на 11.12.18 в 11:33

Информационната система на КАТ вече работи нормално

Автоматизираната информационна система на Пътна полиция, която в понеделник блокира почти за цял ден,  вече работи нормално, увериха от МВР.   Тестовете след актуализирането на софтуера са успешни.  През целия вчерашен ден в пунктовете на КАТ в цялата страна не можеха да бъдат обслужвани граждани. Причината беше инсталирането на нов софтуер...

обновено на 11.12.18 в 09:40

Първа паралелка "Научи ме да се справям сам!" показва умения

Над 300 000 лева отпусна за тази учебна година Община Пловдив за поетапното въвеждане на системата „Монтесори педагогика“ в детските градини и училищата.  Така, в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ вече се обучава пилотна паралелка първокласници, за която специално са оборудвани и обзаведени класни стаи.  Днес и утре училището обявява Дни на..

публикувано на 11.12.18 в 06:42