Шансовете РБ да подкрепи ГЕРБ са равни на нула

В програма "Точно днес" говорим с Йордан Иванов, лидер на ДСБ в Пловдив. От него коментар за дългия път до президентските номинации, който извървяха от Реформаторския блок.

ДСБ – Пловдив напълно подкрепя националната политика на партията за издигане на равноотдалечен кандидат за президент, заяви председателят на местната организация Йордан Иванов.

По думите му фаворити на ДСБ са 3-ма кандидати – Трайчо Трайков, Гроздан Караджов и проф. Велислав Минеков. И тримата са заявили, че са за опозиционно поведение на сегашната власт, което е много важно.

Във вторник предстои изслушване на Корман Исмаилов и ново заседание, на което ще обсъждаме и поръчаното социологическо проучване за представителството на кандидатите, каза още Иванов.

По думите му като първо условие за подкрепа е, че кандидатите за президент трябва да са твърдо за евроатлантическата позиция на България.


Още от категорията
снимка: Екатерина Костова

В манастира "Света Елисавета" са готови за среща с папа Франциск

Три сестри  от три страни са стопанки на манастира „Света Елисавета“ в Раковски. Най-възрастната е сестра Лоренца от Италия, най-младата сестра Джоти е от Индия. А сестра Елка от България ни посреща с разказ, че принадлежат  към Францисканския орден и тяхната конгрегация е „сестри францисканки, мисионерки на Пресвето сърце Исусово"...

публикувано на 24.04.19 в 16:11

"Дарена кръв за пролята кръв" в памет на загиналите арменци

  „Дарена кръв за пролята кръв“ е мотото на кръводарителската акция, която се провежда в центъра на Пловдив и е организирана от арменската общност в града.  Поводът е днешния ден, на който ежегодно се  почита паметта на жертвите в арменския геноцид от 1915-1923 година.  През 1915 г. в Османската империя е полята кръвта на повече..

публикувано на 24.04.19 в 15:01

Само граждански натиск ще донесе резултати по "Апартаментгейт"

Не мога да се ангажирам с прогноза за още оставки по "Апартаментгейт", но когато говорим за покупки на евтини жилища и имоти на властимащи и на обикновени граждани трябва да правим разлика , каза в интервю за Радио Пловдив журналистът от вестник „Дневник“ Петя Владимирова.  Тази теза, че всички правят така, която се налага напоследък от..

публикувано на 24.04.19 в 14:45

Бойко Борисов пое кампанията за евровота в свои ръце

Скандалите през последните седмици, свъразни с имотите на властта и последвалите оставки, са довели до разколебаване на електората на ГЕРБ и изравняване на позициите им с БСП. Това сочат данните от проучване преди евроизборите, проведено от "Галъп Интернешънъл".  От заявилите, че ще гласуват със сигурност, над 32% подкрепят БСП, 31% - ГЕРБ и СДС , а..

публикувано на 24.04.19 в 09:42
Серафимовата къща в Свежен

Свежен ревностно пази родовата си памет

Вече сме готови да започнем реставрацията на родната къща на полковник Владимир Серафимов в село Свежен.  Това обяви пред Радио Пловдив кметът на средногорското село Христо Енков  след като днес официално беше даден старт на поредица от реставрационни дейности. Те са финансирани с целева субсидия от 820 000 лева, отпусната от..

публикувано на 23.04.19 в 16:32