Шансовете РБ да подкрепи ГЕРБ са равни на нула

В програма "Точно днес" говорим с Йордан Иванов, лидер на ДСБ в Пловдив. От него коментар за дългия път до президентските номинации, който извървяха от Реформаторския блок.

ДСБ – Пловдив напълно подкрепя националната политика на партията за издигане на равноотдалечен кандидат за президент, заяви председателят на местната организация Йордан Иванов.

По думите му фаворити на ДСБ са 3-ма кандидати – Трайчо Трайков, Гроздан Караджов и проф. Велислав Минеков. И тримата са заявили, че са за опозиционно поведение на сегашната власт, което е много важно.

Във вторник предстои изслушване на Корман Исмаилов и ново заседание, на което ще обсъждаме и поръчаното социологическо проучване за представителството на кандидатите, каза още Иванов.

По думите му като първо условие за подкрепа е, че кандидатите за президент трябва да са твърдо за евроатлантическата позиция на България.


Още от категорията

Има воля за по- справедливо финансиране на училищата

Просветният министър Красимир Вълчев участва във форум в Пампорово за предизвикателствата пред образованието и ролята на местните власти.  В него участват над 150 кмета от региона и страната.  Най- коментираните тема в кулоарите се оказа анкетата към платформата за дигитална оценка на училищата SELFIE, в която на децата са дадени..

публикувано на 22.02.19 в 15:49

Чиновниците са се престарали с отговорите за пола

Психологът Иван Игов каза, че е раздвоен относно анкетата, която е част от платформата на Еврокомисията за дигитализация на образованието „Селфи“, която се разпространява в страните от ЕС. Той уточни,че тази анкета е свързана и с детското благополучие, а европейските чиновници са се престарали относно въпроса за пола, където са посочени отговори..

обновено на 22.02.19 в 14:50

Демокрацията почива върху доверието на хората

Социологът Кънчо Стойче коментира динамиката на седмицата в НС. Той посочи, че дебата за поправките в Избирателния кодекс и избора на нова ЦИК е трябвало да започнат още през есента на миналата година. Демокрацията почива върху доверието на хората, но когато доверието е по-ниско от критични граници, демокрацията се изражда. По неговите думи, ние..

обновено на 22.02.19 в 14:50

Електронното досие ще се справи с корупцията

Васил Долапчиев, председател на Съюза на слепите в България  определи скандалите с ТЕЛК решенията и обвиненията към комисиите и лекарита, като заложени във времето. Той подчерта сложната и доста субективна система за оценка на степента на увреждане, съгласно Наредбата за медицинска експертиза, начина на организация на комисиите и документацията,..

обновено на 22.02.19 в 14:49

Житният режим пречиства душата и тялото преди пролетта

Житният режим тази година започва на 22-ри февруари. Десетдневният прием на жито, орехи, ябълки и мед се прави за пречистване на тялото и душата.  Всеки ден се приемат 100 грама жито или лимец, които от предишната вечер са залети с топла преварена вода. На сутринта първо се пие тази вода, а приемът на житото през  става на три пъти през деня...

публикувано на 22.02.19 в 14:41