Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха доц. Михаил Мадански като спортен директор на Ботев

Доц. Михаил Мадански бе представен като нов спортен директор на Ботев (Пловдив) от президента на клуба Ангел Палийски. Очаква се в понеделник или вторник да бъде обявен и новият старши треньор на "канарчетата", като името му засега не е официално потвърдено.

"Тук съм заради проекта Ботев и се надявам да успеем да вдигнем на крака както представителния тим, така и детско-юношеската школа. Познавам се с Румен Чандъров доста отдавна, като той дори е бил мой студент във ВИФ. Заедно сме разработвали проектите в школите на ДИТ и Септември, сега същото ще се случи и в Пловдив.

Мисля, че където е текло, пак ще тече. Ботев е клуб с традиции и история, базата в Коматево е великолепна. Когато се построи и стадиона, тогава вече ще можем да се потопим и в по-дълбоките води. Но най-спешната ни задача сега е да вдигнем самочувствието на играчите и те да започнат да побеждават.

Мисля, че има отбор, има добри футболисти, но те са недостатъчно на някои постове. Не може сериозен отбор да има централен защитник и половина. Вече работим по селекцията, но повече за това, когато бъде обявен новия треньорски щаб.

Що се отнася до това кой ще бъде треньор, смятам че собствениците на клуба имат правото поне веднъж да си назначат техен човек и на него да му бъде даден шанс.

В новия екип влиза и младият специалист Алекс Гарсия Канедо. Той е само на 30 години, но вече има лиценз Про. Минал е през школата на Барселона, последно работи за академията "Аспайър" в Сенегал. Той ще бъде помощник треньор и връзка между представителния тим и школата на клуба", заяви доц. Михаил Мадански.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Емилия Цонева

Зелената кауза на K3 ULTRA

На 22-април в Международния ден на Земята и в предаването "Антена Спорт" гостува г-жа Емилия Цонева, създател и организатор на един от най-обичаните ултрамаратони у нас- K3 ULTRA. Събитието се отличава с това, че трасетата му се движат по граничната бразда между България и Гърция, както и със своята Зелена кауза. Какво представлява тя и защо е..

публикувано на 23.04.24 в 13:31

Валерия Войкова – VALL за розовата страна на живота

  П реди време тя изумява журито на "България търси талант" със своя глас и заслужено печели златен билет за финала. През 2023 година VALL плени и сърцата на публиката от сцената на " Гласът на България ". "Мой свят" е любимата ми българска песен”, категорична е Валерия за парчето, което изпълни от сцената на музикалното шоу. Днес певицата е..

публикувано на 22.04.24 в 14:52

Локо гостува на Черно море тази неделя

"Локомотив" (Пловдив) започва плейофите в първата шестица с гостуване на "Черно море", а от СТК на БФС обявиха програмата по часове и дати само за първия кръг. Двубоят на стадион „Тича“ във Варна ще бъде тази неделя (28.04) от 20:15 часа. Дербито между ЦСКА и "Левски" пък ще се играе в събота, 27 април от 16:15 часа на Националния стадион „Васил..

публикувано на 22.04.24 в 13:14

Да станеш майка на 50 за трети път

Има си сила, която си нарежда пътя. В това е убедена 50-годишната певица Росица Пейчева .   Тя не крие годините си, както и любовта към родопската песен. В предаването на Радио Пловдив "Снимката на нощта" дори казва, че се е затъжила за пеенето по време на бременността и отпуска гласа си с "Черешко, чьорна вишничко".  Майка е на момиче на 29 и момче..

публикувано на 22.04.24 в 09:59

Локомотив (Пловдив) изпревари Левски след 1:1 срещу ЦСКА 1948

Локомотив (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948 завършиха без победител двубоя си от последния 30-ти кръг на редовния сезон в efbet Лига. Мачът на стадиона в "Лаута" приключи при резултат 1:1, а гостите могат да съжаляват за множеството си пропуски през първата част. Така "смърфовете" заеха 4-то място в класирането, а ФК ЦСКА 1948 не успя да влезе в топ 6 и ще се..

публикувано на 22.04.24 в 00:24