Банда крадци - рецидивисти залови полицията

| обновено на 07.09.16 в 16:28

Шестима извършители на взломна кражба са задържани при операция на служители от ГДНП и ОДМВР – Пловдив.

 Намерени и иззети са множество накити, пари, мобилни телефони, както и инструменти за взломяване.

 Действията са осъществени под наблюдението на Пловдивската районна прокуратура, а самата операция е проведена на 4 септември от служители на ГД „Национална полиция“ и техни колеги от ОДМВР – Пловдив. В хода на акцията, около 21.30 часа, непосредствено след извършена домова кражба в село Първенец, са задържани шестима криминално проявени мъже. Част от тях били засечени на входа на село Марково, придвижвайки се с лек автомобил „Мерцедес“. В колата са намерени множество накити от жълт и бял метал, цифров фотоапарат, видеокамера, пари и мобилни телефони. Открити са и инструменти за взломяване. 

При разследването е установено, че иззетите вещи са обект на кражбата в пловдивското село. За срок до 24 часа в ареста били отведени трима столичани на възраст между 49 г. и 39 години. И тримата са с тежки криминални досиета.

Другите задържани са жители на Пловдив. Те също са криминално проявени. 

Четирима от групата са в арест аза 72 часа.

Образувано е досъдебно производство. 

Продължава работата по документиране на случая и събиране на доказателства за съпричастността им и към други подобни престъпления.

Още от категорията

Почитат светците Флор и Лавър в параклис над Дебращица

Православната църква чества днес паметта на Светите Флор и Лавър. Те се радват на особена почит на свято място в Пловдивска епархия - параклисът "Св. Св. Флор и Лавър" над пазарджишкото село Дебращица.  Параклисът е кръстен на светите братя каменоделци, канонизирани преди векове за лечители. По повод храмовия празник на параклиса Константийският..

публикувано на 18.08.19 в 08:55

Следващият протест в Шишманци ще е след седмица

Жители на селищата около екозавода в Шишманци изразиха готовност да преминат към гражданско неподчинение. Това обаче ще стане след седмица, а през това време хората прекратяват протестите си, но настояват да се срещнат с екоминистър Нено Димов и държавата да гарантира безопасна работа на депото. За пореден ден тази сутрин на пътната..

обновено на 17.08.19 в 16:22

Чумата по дивите прасета стигна до Хвойна

Положителна проба за Африканска чума по свинете е установена при глиган, намерен в района на Държавното горско стопанство - Хвойна , съобщиха от Областната администрация в Смолян.  Пробата е взета от мъртъв глиган , намерен преди една седмица в района на природната забележителност "Чудните мостове" , съобщи пред Радио Пловдив Ботьо Арабаджиев ,..

обновено на 17.08.19 в 16:21

Ремонт на бул. „Н. Вапцаров“ променя автобусни маршрути

Във връзка с извършване на текущ ремонт на северното платно на бул. “Никола Вапцаров“ при кръстовището с бул. “Македония“ от ОП „Организация и контрол на транспорта" информират, че от 17.08.2019 г. (събота) до 20.08.2019 г. (вторник) маршрутът  на автобусите по  линии №1 и 27 от основния  вътрешноградски транспорт се променя, както следва:..

обновено на 17.08.19 в 15:37

Пореден протест срещу екозавода край Шишманци

Близо 50 протестиращи от Раковски и селата Шишманци, Белозем, Стряма и Болярино се събраха в 7 часа тази сутрин на разклона при екозавода край Шишманци. Четвърти ден те протестират срещу дейността на депото за битови отпадъци, където в понеделник избухна пожар.  Живеещите в близките села настояват държавата да предприеме незабавни мерки, с..

обновено на 17.08.19 в 08:16