Излъчват онлайн "Капана фест" през октомври

Снимка: Д. Владимиров

„Капана фест” ще се проведе на 14, 15 и 16-ти октомври и това издание на фестивала ще бъде по-различно, тъй като голяма част от събитията в програмата ще бъдат в новите зони на квартала.

За първи път в България на една от сцените, на която ще е концертът на кларнетиста Илиян Илиев  и маестро  Диян Чобанов от Държавна опера , ще се осигури лайф стрийм във фейсбук през цялата вечер, съобщи Иван Тотев. По този начин, хората и да не са физически на фестивала, ще могат да следят какво се случва на сцената и в публичните пространства наблизо. 

Улица „Константин Стоилов“ ще бъде превърната в зона за кино, като основно ще се излъчват европейски филми. Изненадата на ул. „Георги Бенковски“ е изградена акустична сцена. Три са сцените, които ще осигуряват доброто настроение в рамките на фестивалната програма, като основната ще бъде „Ядрото“. 

Нина Николина и Калин Вельов ще вземат участие със своя проект „Пендара“. В концертите се включват  още  украинския етнопроект „Месечина“, както и акордеониста Петър Ралчев с приятели. Участниците на рок-сцената ще бъдат голяма изненада за публиката. Сред тях е американската метъл-рок  банда „The house of broken promises”, които ще зарадват доста от феновете на „Металика“. 

 „Който не може на отиде на Октобер фест, да дойде на Капана фест“, подкани Никола Сивков от организаторите. Той  съобщи, че за по-голям простор и уют на квартала ще бъде затворен паркинга на улица „Златарска“, като мястото ще се използва за базара, който ще представя занаятчии от цялата страна.

В рамките на „Капана фест“ ще има състезание на тема: „Обособяване на халите като културен мост между бъдещето и настоящето“. Проектът вече е започнат и ще бъде развит до 2019 година, като стените на сградата ще бъдат изрисувани със събития от българската история. Графитите ще изобразяват миналото на квартала и на сградата, както и самият „Куршум хан“, на чието място са построени Халите.

Във фестивалната програма са включени спортни мероприятия под формата на игри с публиката, тренировки и други. На улица „Христо Дюкмекчиев“ ще има представления със съвременно танцово изкуство, скейтбордисти, уоркшопи, брейк танци, фънки, суинг с  участници от цялата страна.


Още от категорията

"Лебедово езеро" тази вечер на Античния театър

Балетният спектакъл „Лебедово езеро“ от Чайковски е в програмата на OPERA OPEN 2019 тази вечер от 21ч. на Античния театър.   Постановката е на прочутия руски хореограф Константин Уралски - дългогодишен солист в Болшой театър, по-късно художествен ръководител на Балета на Айова.  Спектакълът е със специалното участие на  солисти  от Московския..

публикувано на 20.07.19 в 15:44

"Филмови нощи във Филипополис" в днешната събота

Събота вечер от  21:10  пловдивчани ги очаква среща с  "Анна"  – последният филм на френския майстор Люк Бесон.  Саша Лус  е в ролята на Анна Полякова, бивш модел от Москва, превърнал се в правителствен агент и убиец.  В трейлъра виждаме на какво е способна след като превръща в руини цял ресторант и се разправя с всички гости, използвайки..

публикувано на 20.07.19 в 14:07

Представят "Великите европейци" в галерия "Арсенал"

Първата книга от поредицата „Великите европейци” на Пламен Асенов, който води едноименното предаване всяка сряда по Радио Пловдив след 9 часа, ще бъде представена  този вечер от 18ч. в галерия Arsenal of art в Капана.  С рещата ще бъде с автор Пламен Асенов и художник Александър Гьошев. Разговорът ще бъде за "нашата интересна, но не..

обновено на 18.07.19 в 11:10

"Мигновения" с актрисата Златина Тодева в Баня Старинна

Непоказвани фотографии на голямата актриса Златина Тодева ще бъдат  представени в изложбата „Мигновения“ на Юлиан Табаков в Баня Старинна.   Включени са  няколко серии от широкоформатни и миниатюрни фотографии - портрети на Златина Тодева и режисьора Марий Росен.   Изображенията са заснети през януари 2007 г., три месеца преди Златина Тодева,..

обновено на 18.07.19 в 11:10

Младежки хор „Тюрксой" с концерт на Римския стадион

Международният камерен младежки хор „Тюрксой" ще изнесе концерт на Римския стадион в Пловдив. Изявата е в рамките на   юлското  турне  хор  в Турция, България, Сърбия, Черна гора, Хърватия и Португалия. В хора тази година участват 35 млади изпълнители от Азербайджан, Казахстан, Киргизия, Узбекистан, Турция и Татарстан.    Диригенти  са Гулмира..

публикувано на 18.07.19 в 09:48