Евакуираха Търговската гимназия заради спукан газопровод

| обновено на 04.10.16 в 15:05

Търговската гимназия беше евакуирана спешно към 14,15 ч, заради силна миризма на газ. Сигналът е подаден от директорката на учебното заведение Славейка Иванова.


Тя обяви пред Радио Пловдив, че положението е под контрол и всички около 600 присъствали ученици са изведени от сградата на училището. Няма пострадали и обгазени, но в сградата продължава да се чувства миризма, обясни Иванова.

Аварията е станала при ремонта на ул. "Гладстон" до новостроящ се МОЛ. При работите е спукан газопровод при отклонението от улицата към гимназията. След намеса на пожарната и екипи на Аварийно-спасителния отряд пробивът е бил запушен. 

След 15 часа движението по бул. "Руски" бе възстановено, има и нормален достъп до Търговската гимназия. Утре занятията продължават в нормален график, поясни директорката.

Още от категорията

60 декара иглолистна гора над Велингард е в пламъци

Пожарникари, лесничеи и доброволци гасят пожар в горски масив над квартал "Анезица" във Велинград.  Огънят е обхванал около 60 декара иглолистна гора, пожарът е низов, гаси се по-трудно заради пресечения терен.  На този етап няма опасност за живеещите в квартал "Анезица", осигурен е екип от пожарникари, който е в края на квартала и следи пожарът..

публикувано на 17.09.19 в 16:29

Общинският съвет завиши глобите за шум на открито

По-високи санкции за шум на открито вече ще има и в Пловдив. Това решиха общинските съветници, които приеха промени в  Наредбата за осигуряване на обществения ред.Те се наложиха, тъй като  до момента имаше разминаване с основни закони. По-високите глоби са предвидени за шум от озвучителни уредби, ако не се спазва забраната за озвучаване във времето..

публикувано на 17.09.19 в 13:55

Мъж рани с нож в гърба жена от Ръжево

51-годишен мъж от хисарското село Ръжево е арестуван за опит за убийство на 64- годишна жена. Той я нападнал пред дома й я  пробол с нож в гърба.  Жената е в болница с опасност за живота. При опит да я защити, порезни рани в областта на краката получил 60-годишен съсед.  След оказана медицинска помощ той е освободен за домашно лечение. По случая..

публикувано на 17.09.19 в 12:59

След указанията на Борисов - 100 лв. такса за спортните обекти

100 лева годишна концесионна такса ще плащат концесионерите на стадионите и игрищата в Пловдив. Това реши ОбС.  Съветниците приеха минималният концесионен размер да важи за стадионите „Христо Ботев“, „Тодор Диев“, базата в квартал „Коматево“, а също и за тренировъчния комплекс на „Локомотив“ в квартал „Тракия“и на футболното игрище на Гребната..

публикувано на 17.09.19 в 12:52

"Неохрон": ГЕРБ ще бъде първа политическа сила на местния вот

На предстоящите кметски избори балотаж в Пловдив със сигурност ще има, но не е ясно още кои двама кандидати ще се явят на втория тур – това сочи собствено  социологическо проучване на Изследователската асоциация „Неохрон“, проведено сред 690 пловдивчани в периода 7-13 септември. Извадката на проучването е представителна по пол, възраст и..

публикувано на 17.09.19 в 12:45