Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И политиците, и избирателите търсят реалити - шоуто

Кебапчетата и парите не определят за кого българският избирател ще гласува, смята ПР-експерът Нидал Алгафари и допълва, че мнозинството дават вота си със сърце и разум.

Според него кандидат – президентската кампания у нас ще се развива по класическия вариант: опозицията ще обяснява, че ще подобри статуквото, а управляващите, че са направили най- доброто за страната. Превес между двете крила няма да има, прогнозира анализаторът. 

Той е категоричен, че голямото предизвикателство за партиите и кандидатите са не  твърдите ядра, които гласуват винаги, а периферията, която търди различното, модерното, креативното, качественото.

По думите му, в  България политическите партии направиха всичко възможно да няма необругана дума като свобода, демокрация, хляб. Той изпрати в сферата на черния ПР търсенето на бащата и майката на нацията. 

Според него хората очакват да гледат вместо предизборна кампания реалити шоу, кой – къде ще се появи, ще сбърка ли и после да го сочат с пръст. И политиците това ще търсят. Проблемът на политиците и партиите е, че няма каузи, а само лозунги, които развяват наляво и надясно, обобщи Нидал Алгафари. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Хипотетично Цачева може да загуби на балотажа и от Каракачанов

Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева може да загуби на балотажа не само от кандидата на БСП Румен Радев, но и от Красимир Каракачанов, издигнат от обединените патриоти. Такъв "хипотетичен вариант", а не прогноза за изхода от вота   в най-новото си проучване дава социологическата агенция "Галъп", три дни преди първия тур на изборите. Според "Галъп"..

публикувано на 04.11.16 в 10:09

Тренд: Сигурен балотаж, 19% още не са решили за кого ще гласуват

Сигурен балотаж между Цецка Цачева и Румен Радев сочат данните от национално представително проучване на Изследователски център „Тренд“, проведено сред 1004 души.  Допитването е направено между 19-и и 26-и октомври със собствено финансиране на изследователския център „Тренд“. С малка преднина, лидер в предпочитанията на българите,е..

публикувано на 02.11.16 в 14:47

Четири формации в Пловдив се споразумяха за честни избори

Само четири политически формации в Пловдив подписаха Споразумение за честни избори. Освен инициаторите от БСП, към него се присъединиха партиите „Съюз на комунистите в България“ и „Европейска сигурност и интеграция“, както и Политически клуб „Екогласност“.  Председателят на Областния предизборен щаб на пловдивските социалисти Георги Търновалийски..

публикувано на 31.10.16 в 07:03

В Пловдив бяха доставени над 1 200 000 изборни бюлетини

Над 1 200 000 бюлетини за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за националния референдум пристигнаха в Областната администрация в Пловдив. Те бяха приети от председателите на 16 и 17 РИК - Тодор Тодоров и Елена  Кинаева.  За бюлетините е осигурена денонощна охрана.  Следващата седмица те ще бъдат раздадени на отделните райони...

обновено на 28.10.16 в 16:03

По- скъпи избори и по- кратки срокове, но ЦИК са спокойни

С малко под 250 000 лв. ще се оскъпят предстоящите президентски избори, заради една от промените в Изборния кодекс, приети вчера от Народното събрание, които се очаква утре да бъдат обнародвани. Оскъпяването е заради първата от общо трите промени, свързани с новата технология на отчитане на резултатите, по- точно с нейната методология...

публикувано на 27.10.16 в 15:38