"Тракия" се превръща в по-добър за живеене район

| обновено на 12.10.16 в 14:32

Две хиляди квадратни метра бетонови тротоари, 135 паркоместа, 1300 м асфалтова настилка по ул. „Съединение“ – това е свършено в зона А9 в район „Тракия“ тази година, отчете районният кмет Костадин Димитров. Той припомни, че тазгодишната строителна програма на местната администрация е насочена към тази зона.

Постарахме се да направим най-доброто за микрорайона, като подобрихме инфраструктурата му от начало до край. Тротоарите са изградени от бетон, дебел от 10 до 40 см, със специални джобове за подземните комуникации. На места тротоарите стигат буквално до входовете на блоковете, както бе желанието на хората. Запазили сме всички дървета при строежа на паркоместата, подчерта районният кмет. Работи се и по изграждането на нова детска площадка с 2 зони за децата от блоковете 8 и 9, допълни Костадин Димитров.

Тази година разполагахме с 260 000 лв от таксите за гаражите. От тях заделихме 10 000 лв. за нови пейки в парк Лаута и 70 000 лв. за изграждането на ново игрище от 1050 кв.м до бл. 195 в „Тракия“. 50 000 лв. струват асфалтовите тротоари, а с останалото изградихме 135-те паркоместа, отчете районният кмет.

Костадин Димитров припомни, че до дни приключва и преасфалтирането на ул. „Съединение“ от кръстовището с ул. „Цар Борис Първи“ до Католическата църква със средства от община Пловдив. 


Още от категорията

Седем пловдивски и три училища от Пазарджик в ТОП 100

Седем пловдивски училища са ТОП 100 на училищата в страната след проведените Държавни зрелостни изпити тази година. Това сочи справката на Министерството на образованието и науката, която през август публикува Държавната агенция „Електронно управление“. Сред тях са: на Езиковите гимназии „Пловдив“ и „Иван Вазов“ , МГ „Академик Кирил Попов“,..

публикувано на 21.08.19 в 16:38

Фалшив сигнал за бомба затвори летище Пловдив по обед

Фалшив сигнал за бомба затвори летище Пловдив за три часа по обед.  От полицията уточниха, че става дума за злоумишлен сигнал, получен по електронна поща.   След сигнала, около 11 часа, незабавно са предприети необходимите действия за обезопасяване на района.  В 12,30 часа по разписание се е очаквал полет от Тел Авив. Самолетът е закъснял и е..

обновено на 21.08.19 в 14:14

Запали се и сметището край Карлово

Пожарът е избухнал рано тази сутрин. Огънят е обхванал площ от около 200 кв. метра, съобщи за Радио Пловдив говорителят на Противопожарната служба Петър Тосков.  Два автомобила с огнеборци са гасили огнището, чиято дълбочина все още не се знае.  Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че пожарът вече е загасен, като на място..

обновено на 21.08.19 в 14:14

До 10 септември започва строителството на пътя Загражден – Белица

До 10-ти септември ще започнат дейностите по пътя Загражден – Белица. Това обещаха представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ на среща с жителите на Загражден. Насрочената блокада за 25 август на главния път Смолян – Пловдив за сега се отменя, но родопчани остават в протестна готовност. Директорът на Пътно управление-Пловдив Пламен..

публикувано на 21.08.19 в 14:12

Нощна акция на полицията срещу дрифтовете в Пловдив

Четири нарушения е установила Пътната полиция в Пловдив при акция за предотвратяване на нерегламентираните автомобилни гонки в града. Съставени са 3 фиша за превишена скорост на шофьори и 1 акт за техническа неизправност на автомобил – съобщи полицейски инспектор Ботьо Гиргинов. При полицейската акция около полунощ са проверени 48 леки коли и..

обновено на 21.08.19 в 13:58