За още от проявленията на делника "Точно днес"

В деня на Свети Иван Рилски говорим за закрилника на нас, българите.  Минути в "Точно днес" за празника на българския лекар на 19 октомври, Ден на колегията в бяло от 1995 г. по идея на БЛС.

И още от темите на програмата:

Мариана Чолакова, почетен консул на Федерална република Германия от 2010 година в Пловдив ще ни разкаже за интересните възможности за професионално развитие с немски език.

Един частен случай  ще ни свърже с дългата верига клиент - енергодружество - плащане на сметка. Елена Крушкова  откри и разговаря с клиентка на EVN, която хем потребява електричество, хем иска да плати, а липсва партида. Подобните вероятности  коментира Крум Косев, говорител на дружеството в Пловдив.

Ще бъде ли действителен глас - опцията да изразим вот „Не подкрепям никого”, тоест „Гласувам срещу всички”? Това законодателно решение не се среща често, среща се в някои африкански страни. Коментар на Любомир Авджийски, правен анализатор за промените адхок в Изборния кодекс, които ще редуцират и секциите в Турция, САЩ и Великобритания.

Джаз певицата Марина Господинова в интервю на Галя Митева ще разкаже за новия си проект JAZZ 'n' GROOVE TALES. Концертът й в Първо студио на Радио Пловдив е част от програмата на седмия сезон на „Камерна сцена Пловдив“.

"Великите европейци" на Пламен Асенов е за един от най-великите художници, френският модернист Анри Матис.

Програмата е от 6 до 9,30 часа в утрото на сряда.

Още от категорията

"Добро утро, Ден" с проф. Милчо Василев

Тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден!“ ни гостува проф. Милчо Василев, ректор на АМТИИ в Пловдив. Той сподели, че утрото е Божи дар и път към новия ден, обича кафето горчиво и вярва в съдбата. В Музикалното училище в Широка лъка  започва родопската приказка и срещата с Любовта! Обича историческите романи и пътешествията. Убеден е, че усмивката отваря..

публикувано на 28.06.19 в 16:04

"Добро утро, ден!" със Стефан Вълдобрев

Тази седмица мина по-полека със Стефан Вълдобрев в рубриката „Добро утро, ден“. За него можем да говорим много – певец, артист, композитор, филмов режисьор. Но може би най-важното е, че с лекота печели любовта на малки и големи. Със Стефан Вълдобрев и песента „По-полека“ успяхме да забавим утрото и да осмислим малките неща, които доволно..

публикувано на 20.06.19 в 15:12

"Добро утро, ден!" с Тома Спространов

Легендарният Тома Спространов гостува  в „Добро утро, ден!“.  От 54 години  до днес, той води предаването „Любопитно петолиние“ в Радио Пловдив и 40 години „Пулсиращи ноти“ по „Хоризонт“.  Първи в българския ефир пуска Битълс и  други култови  т.н. западни групи. Интервютата му с музиканти от българския и световен елит са неизброими.  Почетен..

публикувано на 14.06.19 в 11:47

"Добро утро, ден!" с археолога доц. Иван Джамбов

В „Добро утро, ден!“ през юни с предчувствие за лято, за едни може би ваканция, за други разкопки и проучвания - ви срещаме с археолога доц. Иван Джамбов . Той ни допусна до неговия свят, до музиката, която слуша, до късмета, който го спохожда с откритието на Аневско кале.  За археологията и страстта към изследване, наследена от баща му ст.н.с..

публикувано на 07.06.19 в 09:53

"Добро утро, Ден!" с издателя Стойо Вартоломеев

Тази седмица бяхме в градината, на бюрото, в колата и пред книгата заедно с издателя  Стойо Вартоломеев. Той твърди за себе си, че е разграфен човек. Но докато го слушате ще разберете колко пъстра и подвижна е мисълта му, колко са различни дните му – разделени между природата, честото пътуване и управлението на издателство „Хермес“. Ще разберете още..

публикувано на 23.05.19 в 11:50