Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Южен" ще строят нови паркинги и детски площадки, ще ремонтират улици и тротоари

За 2017 г. в район „Южен“ планираме строителство на още паркоместа, нови 3 площадки за игра, ремонт на тротоари и вътрешноквартални улици, изграждане на видеонаблюдение в 2 парка („Бели брези“ и „Райчо Кирков“). Това съобщи кметът на района Борислав Инчев в отчета си за първата година от мандата си.

В бюджета за 2017 г. са планирани 104 000 лв. за строеж на нови паркинги, 60 000 за изграждане на детски площадки, 35 000 лв. за ремонт на улична мрежа и 25 000 за тротоари, 12 000 лв. за поправка на паважни настилки. Очакваме в края на 2017 г. да бъде готово и проектирането на ул. „Даме Груев“, която е една от входно-изходните артерии в район „Южен“ и е много натоварена, коментира Инчев.

През тази година в района са изградени 3 нови паркинга, обновени са по-голямата част от зелените площи и детски площадки. Подобрена е пътната сигурност на възлови кръстовища чрез изграждането на 2 повдигнати пешеходни пътеки, предстои строежът на още 3 . До дни ще направим първа копка и на нова детска градина с 4 групи в кв. Коматево, отчете кметът на район „Южен“.

Смятаме, че „синя зона“ в Пловдив обхваща прекалено голяма площ, затова предлагаме да се раздели на „синя“ и „зелена“, съобщи общинският съветник от ВМРО Александър Сиди. В по-скъпата платена зона да попадат улици, близки до Главната, които са много натоварени 6 дни в седмицата, а в по-евтината – улици около Новотела например, които са по-отдалечени от пешеходната зона. Ще настояваме и за детайлен анализ на приходите по улици. Вероятно през следващата година цената на „синя зона“ ще се запази в размер от 1,50 лв. за час, а „зелената“ – може би ще бъде 1 лв./час, допълни Александър Сиди. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Градушка удари Смолянско

Минимална температура от минус 3 градуса е измерена тази сутрин в Пампорово , според информация от Планинската спасителна служба. В района на връх Рожен термометрите отчетоха минус 2,3 градуса, а в Чепеларе - минус 0,8 градуса, съобщиха от Метеорологичната станция на Рожен. Градушка е валяла на няколко места в Смолянска област през..

публикувано на 19.04.24 в 10:54

Асеновград представи проекти за финансиране на спортни обекти

Асеновград представи първите обекти в областта на спорта, за които общината ще кандидатства за финансиране с европейски средства. Първият обект е изграждането на многофункционална спортна зала за бойни спортове и борба. Прогнозната стойност на тази инвестиция е 1,6 млн. лв. Други 300 хил. лв са необходими за ремонта на общинските тенис..

публикувано на 19.04.24 в 10:14

Извънгабаритен товар налага реорганизация на движението

Временна реорганизация на движението се въвежда в Пловдив заради транспортиране на извънгабаритен товар, който преминава през територията на областта. Очаква се около 8.30 ч. композицията да пристигне по Източния обходен път и от там да се насочи през жп прелеза на с. Войводиново към Пловдив. Маршрутът е  от ул. „Полет“ – ул. „Георги Бенев“..

публикувано на 19.04.24 в 06:56

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата програма от днес до неделя ще бъде официално открита обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването ще се състои  от 19,30 часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“. Веднага след прерязване на лентата районното кметство в партньорство с Държавна опера –Пловдив..

публикувано на 19.04.24 в 06:52

Министър Цоков ще присъства на дипломирането на педагозите от ПУ

Абсолвентите - бакалаври и магистри от Педагогическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" ще получат дипломите си на тържествена церемония днес. На промоцията в Пловдив ще присъства и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

публикувано на 19.04.24 в 06:49