В "Южен" ще строят нови паркинги и детски площадки, ще ремонтират улици и тротоари

За 2017 г. в район „Южен“ планираме строителство на още паркоместа, нови 3 площадки за игра, ремонт на тротоари и вътрешноквартални улици, изграждане на видеонаблюдение в 2 парка („Бели брези“ и „Райчо Кирков“). Това съобщи кметът на района Борислав Инчев в отчета си за първата година от мандата си.

В бюджета за 2017 г. са планирани 104 000 лв. за строеж на нови паркинги, 60 000 за изграждане на детски площадки, 35 000 лв. за ремонт на улична мрежа и 25 000 за тротоари, 12 000 лв. за поправка на паважни настилки. Очакваме в края на 2017 г. да бъде готово и проектирането на ул. „Даме Груев“, която е една от входно-изходните артерии в район „Южен“ и е много натоварена, коментира Инчев.

През тази година в района са изградени 3 нови паркинга, обновени са по-голямата част от зелените площи и детски площадки. Подобрена е пътната сигурност на възлови кръстовища чрез изграждането на 2 повдигнати пешеходни пътеки, предстои строежът на още 3 . До дни ще направим първа копка и на нова детска градина с 4 групи в кв. Коматево, отчете кметът на район „Южен“.

Смятаме, че „синя зона“ в Пловдив обхваща прекалено голяма площ, затова предлагаме да се раздели на „синя“ и „зелена“, съобщи общинският съветник от ВМРО Александър Сиди. В по-скъпата платена зона да попадат улици, близки до Главната, които са много натоварени 6 дни в седмицата, а в по-евтината – улици около Новотела например, които са по-отдалечени от пешеходната зона. Ще настояваме и за детайлен анализ на приходите по улици. Вероятно през следващата година цената на „синя зона“ ще се запази в размер от 1,50 лв. за час, а „зелената“ – може би ще бъде 1 лв./час, допълни Александър Сиди. 


Още от категорията

Следващият протест в Шишманци ще е след седмица

Жители на селищата около екозавода в Шишманци изразиха готовност да преминат към гражданско неподчинение. Това обаче ще стане след седмица, а през това време хората прекратяват протестите си, но настояват да се срещнат с екоминистър Нено Димов и държавата да гарантира безопасна работа на депото. За пореден ден тази сутрин на пътната..

обновено на 17.08.19 в 16:22

Чумата по дивите прасета стигна до Хвойна

Положителна проба за Африканска чума по свинете е установена при глиган, намерен в района на Държавното горско стопанство - Хвойна , съобщиха от Областната администрация в Смолян.  Пробата е взета от мъртъв глиган , намерен преди една седмица в района на природната забележителност "Чудните мостове" , съобщи пред Радио Пловдив Ботьо Арабаджиев ,..

обновено на 17.08.19 в 16:21

Ремонт на бул. „Н. Вапцаров“ променя автобусни маршрути

Във връзка с извършване на текущ ремонт на северното платно на бул. “Никола Вапцаров“ при кръстовището с бул. “Македония“ от ОП „Организация и контрол на транспорта" информират, че от 17.08.2019 г. (събота) до 20.08.2019 г. (вторник) маршрутът  на автобусите по  линии №1 и 27 от основния  вътрешноградски транспорт се променя, както следва:..

обновено на 17.08.19 в 15:37

Пореден протест срещу екозавода край Шишманци

Близо 50 протестиращи от Раковски и селата Шишманци, Белозем, Стряма и Болярино се събраха в 7 часа тази сутрин на разклона при екозавода край Шишманци. Четвърти ден те протестират срещу дейността на депото за битови отпадъци, където в понеделник избухна пожар.  Живеещите в близките села настояват държавата да предприеме незабавни мерки, с..

обновено на 17.08.19 в 08:16

Катастрофа край Плодовитово затапи АМ "Тракия" за София

Катастрофа затрудни временно движението на АМ "Тракия" край Плодовитово, в района на 156 км, посока София.  Около 15 часа лек автомобил с германска регистрация се е блъснал в мантинела.   В колата пътувало семейство с две деца.  Четиримата са откарани за прегледи в старозагорска болница.  На място бяха изпратени три екипа на пловдивския сектор "Пътна..

обновено на 16.08.19 в 18:46