РЕКЛАМА

Страх от властта владее политиците и те грозно шмекеруват

Анализът на следизборната ситуация е страх и шмекеруване, смята доц. Атанас Семов- юрист, университетски преподавател и политик.

Първото и измерение е страхът от власт, никой не иска да управлява. Уплахът е от резултата от вота, който показа отмъстително санкциониране на управлението. Много лъжа се натрупа и тя продължава и в момента с манипулациите по резултата от референдума.

Това е висша проява на народовластие и политиците са длъжни час по- скоро да претворят в закон това, което поиска народът.

Според Атанас Семов дискусията за референдума днес е закъсняла след социологическото и медийно потулване на разговора по въпросите му, когато им беше времето.

Няма нищо драматично в мажоритарните избори . Това е по- добрата изборна система- смята Семов, от която се страхуват точно големите парти, които сега плашат малките, че няма да успеят да намерят място в парламента.

Ако този парламент се опита да състави правителство и така да удължи мандата си ще е поредна проява на шмекеруването, твърди още Атанас Семов.

Аргументите и анализът на политическия момент - чуйте в прикачения звуков файл на интервюто, което той даде в предаването "Точно днес"

 


Още от категорията

Няма да влезем в пленарна зала, докато Иво Христов е депутат

ПГ на „Воля“ няма да влиза в пленарната зала на Народното събрание, докато депутатът от левицата Иво Христов не подаде оставка, заради репликата си, че 80% от българите са дебили. Заместник-председателят на групата Кръстина Таскова заяви пред Радио Пловдив, че се надяват от БСП по най-бързия начин да се разграничат от Христов и го принудят той..

обновено на 23.11.17 в 16:54

"Стерилизирана" Струмица посрещна Бойко като "трета майка"

Понякога ми се струва, че обикновените хора в България и Македония познават историята по- добре от историците и политиците. Хората знаят, че говорят на един език, че сме били един народ, че политическите  и исторически обстоятелствата са го разделили и дори се е насаждало противопоставяне . Това сподели Владимир Перев журналист в Скопие.  Той..

публикувано на 23.11.17 в 16:03
Проф. Ангел Димитров

Македонците са проевропейски настроени и са в синхрон с нас

В Струмица заедно провеждат заседание правителствата на България и Македония - за двустранното сътрудничество и пътя по приемането на договора за добросъседство говорим с проф. Ангел Димитров.  Той е   първият наш посланик в Македония, историк. Само преди ден представи в Благоевград книга си " Раждането на една нова държава-Република Македония между..

публикувано на 23.11.17 в 09:32

Повече пари за направления и дентална помощ през 2018 г.

След среща на новия здравен министър Кирил Ананиев и патриотите стана ясно, че „редактират“ бюджета на касата за 2018 г. с още 27 млн. лв. за извънболнична помощ и изследвания, парите ще дойдат от резерва. По темата говорим с  д-р Калин Поповски , народен представител от ВМРО. Той подчерта, че са удовлетворени от срещата с министъра и въпреки, че не..

публикувано на 23.11.17 в 09:30

С Македония имаме общо бъдеще - Християнска Европа

Определено има политически момент в искането на Скопие и той  е свързан с предстоящото европейско председателство на България и с цялата насоченост на европейската политика Западните Балкани да започнат процес на по - активно присъединяване към Европейския съюз.  Така проф. Лизбет Любенова , специалист по църковна история от..

публикувано на 22.11.17 в 17:34

Дистанцията между ГЕРБ и БСП се запазва

Въпреки активната опозиция в това НС, ежедневните скандали и разкрития за корупция, разликата между ГЕРБ и БСП остава същата. Това показва проучването на изследователски център „Тренд“ по поръчка на вестник „24 часа“. Изследването е представително за пълнолетното население на страната и е проведено сред 1005 български граждани по метода „лице..

публикувано на 22.11.17 в 16:07

Трафикантите са престъпници и за България, и за Турция

Нелегалният трафик  на мигранти  се осъществява от хора с ниски морални качества и за съжаление подпомагани  от гранични полицаи , заяви в Пловдив вицепремиерът  Валери Симеонов.  По думите му България не е изключение от практиката, която се наблюдава по целия свят. „Когато изкушенията са големи има нарушаване на служебните нарушения, има и..

публикувано на 22.11.17 в 15:53