РЕКЛАМА

Страх от властта владее политиците и те грозно шмекеруват

Анализът на следизборната ситуация е страх и шмекеруване, смята доц. Атанас Семов- юрист, университетски преподавател и политик.

Първото и измерение е страхът от власт, никой не иска да управлява. Уплахът е от резултата от вота, който показа отмъстително санкциониране на управлението. Много лъжа се натрупа и тя продължава и в момента с манипулациите по резултата от референдума.

Това е висша проява на народовластие и политиците са длъжни час по- скоро да претворят в закон това, което поиска народът.

Според Атанас Семов дискусията за референдума днес е закъсняла след социологическото и медийно потулване на разговора по въпросите му, когато им беше времето.

Няма нищо драматично в мажоритарните избори . Това е по- добрата изборна система- смята Семов, от която се страхуват точно големите парти, които сега плашат малките, че няма да успеят да намерят място в парламента.

Ако този парламент се опита да състави правителство и така да удължи мандата си ще е поредна проява на шмекеруването, твърди още Атанас Семов.

Аргументите и анализът на политическия момент - чуйте в прикачения звуков файл на интервюто, което той даде в предаването "Точно днес"

 


Още от категорията

Заобиколени сме от райони на военно противопоставяне

Президентът свика КСНС за сигурност. Димитър Гърдев, експерт по международна сигурност коментира необходимостта от взимане на спешни мерки за готовността на българската армия. Според  Димитър Гърдев рисковете пред националната сигурност остават. Проблемите трябва да се решават  и е нормално да се предприемат по-успешни действия. Той..

публикувано на 19.04.18 в 17:03

Сигурност, скандали и мозайки - теми в "Ден след ден"

Президентът свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) по темата "Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки". Заседанието започна преди час в присъствие на представители на правителството и на всички политически сили. Изводите от КСНС и доколко..

публикувано на 19.04.18 в 14:11

БЛС искат ясни критерии за орязване на болничните легла

Всяко седмо болнично легло у нас трябва да се съкрати – това предвижда нова версия на Националната здравна карта. В нея е записано, че общо 32 913 легла за активно лечение са необходими за удовлетворяване потребностите на населението от болнична медицинска помощ. Общият брой на леглата за активно лечение в цялата страна обаче е 38 803. От..

публикувано на 19.04.18 в 10:40

Новото дясно обединение - последен влак за лични амбиции

Новият политически сезон започва без разговор за значими политически приоритети. Политическите дебати приличат на бълбукане в блато, тоест – устойчива стабилност, която никой не харесва. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Димитър Аврамов, политолог. Отношенията между премиер и президент Това е тактическа комуникация...

публикувано на 19.04.18 в 10:16

Десните трябва да са заедно, за да спрат рекомунизицията

Комбинация от борба за власт и отсъствие на авторитети, тотално скъсване с хората и управление по корпоративни интереси  доведоха до краха на СДС и последните скандали. От това СДС , към което всички имаме сантимент, не остана нищо друго, освен трите букви. Коментарът е на журналиста  Стойко Стоянов, който анализира процесите в дясното политическо..

публикувано на 18.04.18 в 16:41

Роботите не са заплаха, те ще бъдат другото ни лице

По стратегически изследвания на развитите икономики към 2040 та година 47 % от индустрията ще е роботизирана. Роботите ще са там, където ние хората не можем да бъдем и ще са наши основни помощници. В това е убеден академик Чавдар Руменин – директор на института по роботика към БАН. Преди ден БАН представи първите два хуманоидни роботи в..

публикувано на 18.04.18 в 16:06
Първан Симеонов

Протестиращите хора са силни, докато са протестиращи

"Синьото" и ръкопашните хватки с искана оставката на СДС лидера коментираме със социолога  Първан Симеонов . Той ще анализира и новото дясно - "Демократична България", както и заявките на президента за по-отчетлива борба с корупцията. Първан Симеонов за ареста на Десислава Иванчева : Нека видим какво ще кажат днес по-късно, защото рискуваме да..

обновено на 18.04.18 в 10:29