РЕКЛАМА

Страх от властта владее политиците и те грозно шмекеруват

Анализът на следизборната ситуация е страх и шмекеруване, смята доц. Атанас Семов- юрист, университетски преподавател и политик.

Първото и измерение е страхът от власт, никой не иска да управлява. Уплахът е от резултата от вота, който показа отмъстително санкциониране на управлението. Много лъжа се натрупа и тя продължава и в момента с манипулациите по резултата от референдума.

Това е висша проява на народовластие и политиците са длъжни час по- скоро да претворят в закон това, което поиска народът.

Според Атанас Семов дискусията за референдума днес е закъсняла след социологическото и медийно потулване на разговора по въпросите му, когато им беше времето.

Няма нищо драматично в мажоритарните избори . Това е по- добрата изборна система- смята Семов, от която се страхуват точно големите парти, които сега плашат малките, че няма да успеят да намерят място в парламента.

Ако този парламент се опита да състави правителство и така да удължи мандата си ще е поредна проява на шмекеруването, твърди още Атанас Семов.

Аргументите и анализът на политическия момент - чуйте в прикачения звуков файл на интервюто, което той даде в предаването "Точно днес"

 


print Отпечатай
Още от категорията

"Имате още седмица" е реплика на човек, който винаги отвръща

Социалният психолог Антоанета Христова смята, че паралелите, които се правят между победите на Доналд Тръмп и Румен Радев са повърхностни. Общото между двамата е, че са несистемни играчи, говорят на недоволните в собствените си страни, както и на хората, които изпитват най- тежко различните кризи.  Двата типа, обаче, са много различни от..

обновено на 20.01.17 в 17:18

Длъжни сме да разказваме за спасяването на българските евреи

Спасяването на българските евреи и дело, което може да донесе на Българската православна църква Нобелова награда за мир. Това ще стане ако се защити направената вече номинация по инициатива на бившия здравен министър на Израел ген. д-р Ефраим Снех, от професора по право от университета в Хайфа Моше Кешет и от адвокат Моше Алони, и е подкрепена с..

обновено на 20.01.17 в 16:36

Радев ще състави ефективен служебен кабинет

Какво толкова каза президента Радев ? Той каза факт. На  това народно събрание остава една седмица. Така пловдивският депутат  от БСП Георги Търновалийски коментира широко обсъжданата обявена за обидна реплика по време на клетвата в НС.  Търновалийски обясни, че независимо как се е чувало по телевизията и радиото, но в самата зала на парламента, по..

публикувано на 20.01.17 в 16:16

Радев от генерал трябва да се превърне в президент

С търпение и снизходителност трябва да се погледне на речта на президента Румен Радев пред Народното събрание след полагането на клетвата.  Това коментира пред  Радио Пловдив политологът  Нено Димов от Института за дясна политика. Според него речта на Радев е била твърде далеч от  политическа реч и е била пълна с политически брак .  Но в..

публикувано на 20.01.17 в 16:12

НС щеше да свърши повече работа, ако нямаше партиен егоизъм

Речта на президента Румен Радев беше доста дълга, но в нея имаше важни и читави неща – нелегалната имиграция, ревизията на Дъблинското споразумение и грешната политика на Европа за бежанците, демографската криза.  Тезите са правилни, но можеше да бъдат поднесени по атрактивно и в по- стегнат вариант, коментира пред Радио Пловдив лидерът на ВМРО..

публикувано на 20.01.17 в 15:14

Румен Радев много бързо се учи

Ден след като се закле пред НС новият президент Румен Радев, колегите от „24 часа“ представят книгата – Румен Радев – Петият президент. В нея те се опитват да разкажат кой в същност е държавния глава. Автори са репортерите на вестника Лиляна Клисурова и Любомир Денов. Решихме да разкажем на хората кого са избрали, посочи в интервю за Радио..

публикувано на 20.01.17 в 12:01

На висок пост политиците са самотни, тогава показват характер

Доц. Костадин Грозев е американист, преподавател по съвременна история в СУ "Св. Климент Охридски".  Уникалното събиране във времето на президентските избори в България и САЩ ни даде основание да съберем разговора с него "две в едно" - за двамата президенти - ден след като Румен Радев положи клетва и в деня, в който това ще направи Доналд Тръмп. Доц...

публикувано на 20.01.17 в 11:05