РЕКЛАМА

Страх от властта владее политиците и те грозно шмекеруват

Анализът на следизборната ситуация е страх и шмекеруване, смята доц. Атанас Семов- юрист, университетски преподавател и политик.

Първото и измерение е страхът от власт, никой не иска да управлява. Уплахът е от резултата от вота, който показа отмъстително санкциониране на управлението. Много лъжа се натрупа и тя продължава и в момента с манипулациите по резултата от референдума.

Това е висша проява на народовластие и политиците са длъжни час по- скоро да претворят в закон това, което поиска народът.

Според Атанас Семов дискусията за референдума днес е закъсняла след социологическото и медийно потулване на разговора по въпросите му, когато им беше времето.

Няма нищо драматично в мажоритарните избори . Това е по- добрата изборна система- смята Семов, от която се страхуват точно големите парти, които сега плашат малките, че няма да успеят да намерят място в парламента.

Ако този парламент се опита да състави правителство и така да удължи мандата си ще е поредна проява на шмекеруването, твърди още Атанас Семов.

Аргументите и анализът на политическия момент - чуйте в прикачения звуков файл на интервюто, което той даде в предаването "Точно днес"

 


print Отпечатай
Още от категорията

Стабилни и честни сме и в Пловдив се борим поне за 5 мандата

В град Пловдив ГЕРБ ще се старае да вземе пет мандата  и да задържи нивото на представяне от предишния парламент каза в интервю за предаването "Ден след ден"  Менда Стоянова, която е втора в листата на ГЕРБ за Пловдив - град след лидера на партията Бойко Борисов. Коментирайки физиономията на кандидат - депутатската листа Менда Стоянова обясни,..

обновено на 23.02.17 в 19:40

Моята битка започва от Пловдив

Моята битка за обединяване на десните сили започва от Пловдив и продължава в Народното събрание и извън него . Това  заяви в интервю за Радио Пловдив Николай Ненчев, водач на листата на Реформаторския блок в Пловдив.  Той подчерта, че с Пловдив го свързват преди всичко евроатлантически ценности, които са негов основен приоритет...

обновено на 23.02.17 в 19:40

Коалицията АБВ-Движение 21 е алтернатива в ляво

Водачите на листата на коалиция АБВ-Движение 21 в 16 МИР Пловдив - град се срещнаха с местните медии. Ген. Михо Михов, който е първи, заяви, че формированието е алтернатива в ляво-центристкото пространство, а не антипод на останалите партии. Алтернативата е да върнем гражданите в политиката, добави от своя страна втората в листата д-р Лидия Чобанова...

обновено на 23.02.17 в 19:40

Силно биопроизводство у нас, но парите са изчерпани

7122 са производителите на биопродукти , регистрирани в министерството на земеделието и храните. Това е с 18 % повече от миналата година, а спрямо предходната година увеличението е с близо 50 на сто . Браншът обаче е пред сериозно изпитание заради липсата на пари, стана ясно в Пловдив по време на международната конференция  „Биологичното..

публикувано на 23.02.17 в 17:17

Изборно, шоколадово, символно и т.н. "Точно днес"

Дамите и господата кандидат-депутати от днес са в официалната рамка на предизборната кампания.  За нейния старт  и  за казуса "машинно гласуване" разговор  с     Димитър Димитров политолог и изборен експерт.   Новият  заместник - областен управител на област Смолян   Илия  Годев. Служебно и лично.  Книгата "Йоаким Груев - най-пловдивският пловдивски..

публикувано на 23.02.17 в 17:11

Земеделският министър в "Извън протокола"

Какво е видял в Министерството на земеделието и храните служебният министър проф. Христо Бозуков, само няколко седмици, след като пое поста?  Репликата му влиза в днешната рубрика „Извън протокола“ и можете да я чуете в прикачения файл.

публикувано на 23.02.17 в 14:20

Искам да завърша реформата в съдебната система

Ден преди старта на кампанията, която ще ни отведе към предсрочните избори на 26 март разговор с водача на листата на   ГЕРБ в Пазарджик  Екатерина Захариева. Тя бе министър на правосъдието в кабинета Борисов за година и един месец и иска да продължи реформата в съдебната система.  Захариева посочи, че листата на партията в Пазарджик е много..

обновено на 23.02.17 в 10:35