РЕКЛАМА

Страх от властта владее политиците и те грозно шмекеруват

Анализът на следизборната ситуация е страх и шмекеруване, смята доц. Атанас Семов- юрист, университетски преподавател и политик.

Първото и измерение е страхът от власт, никой не иска да управлява. Уплахът е от резултата от вота, който показа отмъстително санкциониране на управлението. Много лъжа се натрупа и тя продължава и в момента с манипулациите по резултата от референдума.

Това е висша проява на народовластие и политиците са длъжни час по- скоро да претворят в закон това, което поиска народът.

Според Атанас Семов дискусията за референдума днес е закъсняла след социологическото и медийно потулване на разговора по въпросите му, когато им беше времето.

Няма нищо драматично в мажоритарните избори . Това е по- добрата изборна система- смята Семов, от която се страхуват точно големите парти, които сега плашат малките, че няма да успеят да намерят място в парламента.

Ако този парламент се опита да състави правителство и така да удължи мандата си ще е поредна проява на шмекеруването, твърди още Атанас Семов.

Аргументите и анализът на политическия момент - чуйте в прикачения звуков файл на интервюто, което той даде в предаването "Точно днес"

 


print Отпечатай
Още от категорията

Опълченците влизали в бой с песен и развети знамена

Днес се навършват 140 години от сформирането на Българското опълчение. Българското опълчение  е военна част от състава на Действащата Руска армия на Балканския полуостров, в която българи-доброволци и руски военнослужещи се сражават на страната на Русия срещу Османската империя в Руско-турската война (1877–1878) за Освобождение на..

публикувано на 29.04.17 в 10:50

На Балканите трябва да ходим внимателно

Проф. Димитър Йончев-експерт по национална сигурност коментира в ефира на Радио Пловдив ситуацията в Македония. Той посочи, че Македония е малка, но политическата динамика е много голяма. Този факт, не дава надежда за стабилно управление. На Балканите трябва да се ходи на прасти, като по минно поле. В Македония нови избори няма да решат..

публикувано на 29.04.17 в 10:18

Виждаме плахо положителни сигнали за нормализация

Шансовете на кабинет "Борисов 3" са особено високи, даже безпроблемни с оглед на това, че мнозинството в парламента вече е конструирано. Въпросът е колко дълго ще продължи този мандат . Ако съдим по програмата и декларативните намерения, би трябвало това да бъде нормален четиригодишен мандат.  Това заяви пред Радио Пловдив..

публикувано на 28.04.17 в 17:02

В Македония сръбска и руска политика се бият с европейската

Владимир Перев е македонски българин, журналист. За Радио Пловдив той обясни, че в момента в Скопие е спокойно, Народното събрание не работи, но се охранява от полиция, отцепен е целият център на столицата.  В Македония се смята, че главният виновник за ескалиралото напрежение  е президентът Георге Иванов, който не даде мандат на втората партия -..

обновено на 28.04.17 в 15:56

Македония е в "кьор сокак", а спорът има историческа брада

Македония е в безизходица , в „кьор сокак“, но напрежението, което сега избухна с атаката на парламента е с много по- дълбоки корени- коментира в програма „Ден след ден“ Александър Йорданов. Става дума за неизживени комплекси от миналото, фалшиви представи за македонската идентичност. Толкова фалшиви, че провокират албанската общност, каза..

обновено на 28.04.17 в 15:41

Варна никога не е имала нищо общо с Пловдивския панаир

След Пловдив и Варна ще върне 29 % от акциите на Панаира, как се стига до там коментира общинският съветник от ДСБ  д-р Ивайло Митковски , който първи предложи Варна да не припознава тези активи. Изпълнителната комисия на ГЕРБ e възложила на кмета на Варна Иван Портних и на групата общински съветници от партията, да обсъдят и приемат решение за..

публикувано на 28.04.17 в 10:44

Кога властта беше права - като взе или като върна акциите на панаира

В очакване на новия кабинет търсим още от ходовете по пътя, който се изминава от партиите за най-доброто му конструиране.  За да е пълна мозайката с лични ангажименти, трябва да има и напомняне:  Когато се прави нещо съвместно, следваме европейския принцип – докато всичко не се договори, нищо не е договорено .  Борисов и партиотите в поредното..

публикувано на 28.04.17 в 10:36