РЕКЛАМА

Страх от властта владее политиците и те грозно шмекеруват

Анализът на следизборната ситуация е страх и шмекеруване, смята доц. Атанас Семов- юрист, университетски преподавател и политик.

Първото и измерение е страхът от власт, никой не иска да управлява. Уплахът е от резултата от вота, който показа отмъстително санкциониране на управлението. Много лъжа се натрупа и тя продължава и в момента с манипулациите по резултата от референдума.

Това е висша проява на народовластие и политиците са длъжни час по- скоро да претворят в закон това, което поиска народът.

Според Атанас Семов дискусията за референдума днес е закъсняла след социологическото и медийно потулване на разговора по въпросите му, когато им беше времето.

Няма нищо драматично в мажоритарните избори . Това е по- добрата изборна система- смята Семов, от която се страхуват точно големите парти, които сега плашат малките, че няма да успеят да намерят място в парламента.

Ако този парламент се опита да състави правителство и така да удължи мандата си ще е поредна проява на шмекеруването, твърди още Атанас Семов.

Аргументите и анализът на политическия момент - чуйте в прикачения звуков файл на интервюто, което той даде в предаването "Точно днес"

 


print Отпечатай
Още от категорията

Ние броим врабчетата

С 30 процента е намалял броят на врабчетата през последните десет години, затова Българското дружество за защита на птиците започва национална кампания "Броим врабчетата". БНР е медиен партньор на инициативата. Преброяването ще бъде на 8 април между 9 и 12 часа .Димитър Плачийски от пловдивското дружество призова от ефира на Радио..

публикувано на 25.03.17 в 10:05

Изборният туризъм не е новина и не е повод да се караме със съседите

Протести срещу изборния туризъм започнаха по българо – турската граница. Блокирани са и трите КПП-та. През последните дни турският и българският президент си размениха остри коментари за случващото се у нас. Експертът по национална сигурност Димитър Йончев не е обезпокоен от случващото се. Ако не бяха изборите в неделя и референдумът в Турция това..

обновено на 24.03.17 в 17:05

Протестът на животновъдите не е политически

И днес продължиха протестите на животновъдите, които за кратко блокираха пътища и гранични пунктове. Над 100 фермери от пловдивско се включиха в блокадата на пътя Е79 в района на благоевградското село Железник.   Дарина Шишкова – заместник - председател на Обединени български животновъди и председател на областния съвет по животновъдство в Пловдив..

публикувано на 24.03.17 в 17:04

30% от българите са с алергия, народната медицина не помага

С пукването на пролетта „разпукнаха“ и симптомите на една от най – упоритите и най – често срещана хронична болест – алергиите. Как да им се противопоставим адекватно? Лечими ли са алергиите или са от болестите „до живот“? Разговорът  е с водещия алерголог  проф. Богдан Петрунов , който се „занимава“ с болестта повече от половин век. Сред съветите,..

публикувано на 24.03.17 в 16:03

Излизането на Асеновград от Фонда за летище "Пловдив" ме изненада

Изпълнителният директор на Летище Пловдив Владимир Щърбанов каза, че е изненадан от намерението на община Асеновград да излезе от Фонда за развитие на летището.  За Радио Пловдив Щърбанов отбеляза, че на проведено преди две седмици заседание на Управителния съвет на фонда представителката на Асеновград не е изразила подобни намерения. От друга..

обновено на 24.03.17 в 15:57

Столипиново - в "Извън протокола"

В рубриката „Извън протокола“ - роми от  Столипиново коментират подробности от инцидента в квартала,  при който пияна копания, празнуваща раждането на внук, нападна полицейски патрул, дошъл заради гърмящата от ранни зори музика на открито. 

публикувано на 23.03.17 в 16:19

И политиците ни тероризират със страхове

Социалните мрежи тази сутрин осъмнаха с един знак, на който пишеше „Не на страха“ – знакът е лондонското метро  с този надпис.  На всички е ясно, че тези налудничави атаки от някакви вълци-единаци, които опитват да се самоубият заедно с още един куп невинни хора, всъщност имат целта да всеят страха, че винаги нещо може да им се случи. Затова..

публикувано на 23.03.17 в 12:25