Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Вълевски и Димчо Тафров в Културния център на Радио Пловдив

Те са студенти, третокурсници от АМТИИ.

Станислав учи педагогика, критичен е към образователната система, но би станал учител в частна школа поизобразително изкуство. Паралено ще рисува. Не планира в кой стил - млад е и ще експериментира, както го прави сега с абстрактната маслена живопис, която представя в културния център на Радио Пловдив.

Димчо изучава графичен дизайн и фотография, но тук ще го видим със скулптура. Не търси комерсиалното, засега. Не гледа към света твърде критично, не го интересува граската среда, твърде често променлива, мрачна и некрасива. Би снимал човека. Показва скулптури.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Румяна Станчева представя новата си книга в Радио Пловдив

Премиера на новата книга на Румяна Л. Станчева „Сравнително литературознание. Фаталната жена и 5 европейски кройки за романа” ще има в Първо студио на Радио Пловдив.  Книгата ще бъде представяна от проф. Клео Протохристова и доц.Камелия Спасова  на  18 април в 18:00 часа. „Сравнително литературознание. Фаталната жена и 5 европейски кройки за..

публикувано на 17.04.24 в 15:58

Ангел Демирев акустично трио с концерт в Радио Пловдив

Концерт на Акустично трио Ангел Демирев ще представи авторска музика и интерпретации на произведения от различни стилове. На сцената на Първо студио на Радио Пловдив китаристът Ангел Демирев музицира с колегите си  Христо Минчев - контрабас и  Петър Миланов - акустична китара.  "Пътувам много, работя в различни проекти с колеги от Швейцария, Франция..

обновено на 17.04.24 в 15:04

Виктория Тичинска показва "Истинските инфлуенсъри" в Радио Пловдив

„Истинските инфлуенсъри“ е названието на изложбата, която  се открива в Културния център на радио Пловдив.  Проектът е на младата авторка Виктория Тичинска, която посвещава дипломната си работа на българските параолимпийци и техните невероятни истории за силата на човешкия дух. В експозицията са включени 12 картини – масло и цветни..

публикувано на 12.04.24 в 14:18
Художникът Цветелина Велкова

Цветелина Велкова показва "Цвят и сянка" в Радио Пловдив

Изложбата “ Цвят и Сянка ” на Цветелина Велкова ще бъде открита  на 18 март от 18.30 часа в Културния център на Радио Пловдив.  Експозицията показва разнообразие от графични и живописни творби, включително пейзажи, фигурални композиции и натюрморти. Те се излагат за първи път пред публика. Председателят на Дружеството на пловдивските..

обновено на 18.03.24 в 06:14

Книга за богатството представят в Първо студио на Радио Пловдив

„Богатството ни приляга“ е първата книга на Аида Марковска, холистичен и родов терапевт и Ваня Кънева, магистър психолог, която практикува в областта на взаимодействието между човека и средата. Тя е плод на техния дългогодишен и съвместен труд, и приятелство. На 14-и март, от 18.30 часа, в Първо студио на радио Пловдив ще разберете повече..

обновено на 11.03.24 в 12:26