Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Каквото горе - това и долу" в Срещите днес

Вселенският принцип е "Каквото горе - това и долу", а там - горе, всичко се диктува от Висшия разум. Там се спазват Божествените закони, които ние тук долу на Земята пренебрегваме и нарушаваме. В най - твърдата материя, в която се намираме ние, в най - ниската вибрация, ние просто се отклоняваме от следването на основни принципи. 

Това припомня проф. Дамян Попхристов, дългогодишен преподавател в Нюйоркския университет и режисьор, който от 18 години изучава богомилите. Негов приоритет е завръщане към духовните български корени, един от които е богомилството. Последната му книга за тях е „За богомилите, от уста на ухо”. 

Всички религии казват, че ние хората сме божествени създания, значи имаме пряка духовна връзка с Висшия разум, който ни е създал. Затова може да се вярва, че това, което ние носим като заложби в себе си, ще реализира онова, което е заложено във Вселенския план, оптимистично коментира проф. Попхристов.

Цялото интервю на Людмила Сугарева с проф. Дамян Попхристов можете да чуете в прикачения звуков файл.

Снимка





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по..

обновено на 25.04.24 в 09:35