РЕКЛАМА

Джаз в сряда в "Arsenal of art"

| обновено на 10.01.17 в 11:05

Първите за тази година Джаз срещи в галерия  "Arsenal of art" се откриват тази сряда.  В елегантната и уютна галерия в Капана, която все по-видимо се превръща в арт-център, каквато изначално беше идеята на галериста и художник Ангел Гешев.

Художникът Ангел Гешев, който след 30 години  се завърна в родния си град Пловдив, преди година откри в в Капана галерия Арсенал ъф арт. С концепция мястото да са развие в зона за арт.  "Още в началото, при  ремонта на галерията, си представих къде ще бъде мястото на пианото и ето, сега пианото е точно там", казва  Ангел. 

Освен изложби, в галерията се провеждат и литературни срещи, а от няколко месеца стартираха и Джаз-срещите в сряда. Пиано, китара и саксофон. Всяка сряда.

А идеята за джаз срещите в "Arsenal of art"  се оказва, че тръгва от ... БНР. От едно предаване на програма "Хоризонт" "Срещи в сряда", което  Ангел Гешев  слушал всяка сряда от 5 часа  с приятели, и което,  както казва Ангел, беше " като алтернатива на нощния блок".

В джаз срещите  в сряда в "Arsenal of art"   участват професионални джазмени и приятели. Например художникът Румен Рачев,  който свири на китарата, и на когото при окриването на  изложбата му  в София, дойде лично Найджъл Кенеди ! - Защо пък да не дойде и в Арсенал ъф арт, не е невъзможно, усмихва са Ангел Гешев, въпреки че, Найджъл е дошъл на изложбата в София, която е съвпаднала с негов концерт. 

Още не зная кога ще бъде следващния  концерт на Найджъл Кенеди, но защо да не се появи и в Арсенал ъф арт?

Този четвъртък в галерията ще се открие изложба живопис на Пламен Русев. 

Цялото интервю с Ангел Гешев е в звуковия файл. Снимка

print Отпечатай
Още от категорията

Пролетта сменя лицето на Капана

Декорации от плат, интерактивни инсталации и пърформанси  преобразяват уличното пространство в Капана следващите три месеца. Проектът „Лица/Faces/Caras“, подкрепен от фондация „Пловдив 2019“, ще оживи познатите улици на Капана с работилници по жонглиране и цветни декорации по фасадите на сградите.  Любителите на театралното изкуство ще могат..

обновено на 24.03.17 в 10:31

На Благовещение в "Срещите" разговор за духа и тайнствата на пролетта

В деня - тайнство Благовещение  "Срещите" повеждат разговор за българските пролетни тайнства. И още - за блажените, търсещи тайните с дух.  А какво е духът? Тайнство,разбира се...  Но какво е тайнство?  В студиото на Радио Пловдив - журналистът, публицист и издател Петко Атанасов. Един разговор, който ще ни приближи до отговора - кои сме ние?

публикувано на 24.03.17 в 10:30

Студентски фестивал на медиците стартира в Пловдив

Първият национален студентски фестивал на медицинските университети в България се организира по инициатива и с домакинството на Медицински университет – Пловдив, както и с подкрепата на Община Пловдив. Целта е да се даде сцена за изява на художественото и научното творчество на студентите. Ще участват студенти от МУ - София, МУ - Варна, МУ -..

публикувано на 24.03.17 в 07:11

Орфееви таланти завладяват пловдивските сцени

Фолклорни дарования от цялата страна си дават среща на националния конкурс „Орфееви таланти”, който ще се проведе на 24 и 25 март на сцените на Военния клуб и Концертната зала, както и на открито на площад „Централен” в Пловдив. Форумът, организиран от Община Пловдив, Националния младежки фолклорен съюз и Академията за музикално, танцово и..

публикувано на 24.03.17 в 07:05

Реставрацията на Античния форум дискутират в "Петното"

Доайенът на пловдивската археология Елена Кесякова ще бъде гост на Пловдивско Историческо Общество в клуб „Петното“.  Акцент  на срещата ще бъдат проблемите, свързани с реставрацията и експонирането на Античният форум – Запад, след като  работата по разкопките бе преустановена преди две години.   Кесякова е автор на книгата „Филипопол в..

обновено на 23.03.17 в 10:29

Художникът с много лица

Лицата на Пловдив представя в пловдивската галерия "Възраждане" художникът Иван Чакъров . Портретите са рисувани през последните две години, а някои по снимка. Галеристката Краси Алексиева коментира: " Той сякаш пътува през времето. Влиза в снимката, вътре в човека. Това е изумителна работа.  Аз не вярвам в такива неща, но с очите си го видях. Сега..

публикувано на 23.03.17 в 10:17

Душата на морето в Пловдив

Изложба живопис на Росен Поптомов се открива в галерия „Арсенал“ в Пловдив.  Бургаският художник е озаглавил експозицията си „Душата на морето“ и представя морски пейзажи.  Авторът показва в своите картини вътрешните трепети на безкрайната морска шир  и твърди, че никога няма да се умори да рисува водата, тъй като тя е жива и благотворна.

публикувано на 23.03.17 в 05:46