РЕКЛАМА

Джаз в сряда в "Arsenal of art"

| обновено на 10.01.17 в 11:05

Първите за тази година Джаз срещи в галерия  "Arsenal of art" се откриват тази сряда.  В елегантната и уютна галерия в Капана, която все по-видимо се превръща в арт-център, каквато изначално беше идеята на галериста и художник Ангел Гешев.

Художникът Ангел Гешев, който след 30 години  се завърна в родния си град Пловдив, преди година откри в в Капана галерия Арсенал ъф арт. С концепция мястото да са развие в зона за арт.  "Още в началото, при  ремонта на галерията, си представих къде ще бъде мястото на пианото и ето, сега пианото е точно там", казва  Ангел. 

Освен изложби, в галерията се провеждат и литературни срещи, а от няколко месеца стартираха и Джаз-срещите в сряда. Пиано, китара и саксофон. Всяка сряда.

А идеята за джаз срещите в "Arsenal of art"  се оказва, че тръгва от ... БНР. От едно предаване на програма "Хоризонт" "Срещи в сряда", което  Ангел Гешев  слушал всяка сряда от 5 часа  с приятели, и което,  както казва Ангел, беше " като алтернатива на нощния блок".

В джаз срещите  в сряда в "Arsenal of art"   участват професионални джазмени и приятели. Например художникът Румен Рачев,  който свири на китарата, и на когото при окриването на  изложбата му  в София, дойде лично Найджъл Кенеди ! - Защо пък да не дойде и в Арсенал ъф арт, не е невъзможно, усмихва са Ангел Гешев, въпреки че, Найджъл е дошъл на изложбата в София, която е съвпаднала с негов концерт. 

Още не зная кога ще бъде следващния  концерт на Найджъл Кенеди, но защо да не се появи и в Арсенал ъф арт?

Този четвъртък в галерията ще се открие изложба живопис на Пламен Русев. 

Цялото интервю с Ангел Гешев е в звуковия файл. Снимка

print Отпечатай
Още от категорията

Silicon Valley идва в Пловдив и в студиото на Клуб "Неделя"

На 23 април  Пловдив  се превръща  в център на ИТ индустрията и предприемачеството. На официална визита в града пристигат водещи имена от Силициевата долина.  От там започват кариерите на хора като Бил Гейтс, Стийв Джобс и Марк Цукербърг. Техните компании се разрастват и привличат огромни инвестиции. За тях са работили и някои от експертите,..

обновено на 22.04.17 в 20:20

Госпожа Опера представя „Севилският бръснар” за деца

Госпожа Опера подготвя поредната премиера за деца – комичната опера  „Севилският бръснар” от Росини на 22 април в Дом на културата от 17 часа. Малчуганите ще се забавляват с историята за остроумния Фигаро под формата на игра, заедно със самите певци-актьори. Поднесените избрани популярни музикални номера следват сюжета на произведението.  Малките..

публикувано на 22.04.17 в 07:55

Ученици се срещат с писателя Константин Трендафилов

По повод Международния ден на книгата и авторското право и по покана на менторите на Общество NOTA BENE, ученици от Национална търговска гимназия - Пловдив организират разговор с писателя Константин Трендафилов от 13.00 ч. в конферентна зала на Народна библиотека „Иван Вазов“.  Събитието се организира с благотворителна цел и ще подпомогне..

публикувано на 22.04.17 в 07:39

"Кметълски истории" - "Епизод 2" в Пловдив

Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев представя в Пловдив книгата си "Кметълски истории. Катунът от Каварна". Събитието е в клуб „Polinero place“ тази вечер при вход свободен. Това е втората книга на Цонко Цонев с кметълски истории.  Защо точно катунът от Каварна - Михаил Миховски попита кметъла: Имаше една зам.-кметица, която казваше, че след..

публикувано на 21.04.17 в 17:26

"България пее" гостува в Пловдив

Пловдив се включва  в националната хорова инициатива „България пее“.  Единадесет хорови формации ще изнесат днес и утре общо три концерта в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и Малката базилика.   Публиката ще чуе и види най-разнообразни програми от различни жанрове –източно-православно пеене, фолклор, джаз и съвременна..

обновено на 21.04.17 в 13:09

Румен Богданов и Румен Жеков показват картини в „Резонанс“

Изложба на Румен Богданов и Румен Жеков  се открива в галерия „Резонанс“.  Богданов е един от най-атрактивните художници на Шумен.  „Произведенията му излъчват медитативно спокойствие и същевременно много деликатна ритмика. Тази живопис, макар че изследва реалния свят, изглежда по-скоро абстрактна.“  Пловдивският майстор на цвета  Румен..

обновено на 21.04.17 в 13:08

В "Срещите" разговор за непокорството, любовта и щастието

Тази събота в "Срещите"- разговор за  уроците от дивото, когато става дума за любовта, смъртта и щастието.... По прелюбопитната книга на Марк Роуландс"Философът и  вълкът " ще мислим с проф. Лидия Денкова, един от водещите философи у нас, за твърдението на Роуландс: "Най-важното си ти самият, който оставаш, когато късметът те напусне".  И още за..

публикувано на 21.04.17 в 10:44