РЕКЛАМА

Джаз в сряда в "Arsenal of art"

| обновено на 10.01.17 в 11:05

Първите за тази година Джаз срещи в галерия  "Arsenal of art" се откриват тази сряда.  В елегантната и уютна галерия в Капана, която все по-видимо се превръща в арт-център, каквато изначално беше идеята на галериста и художник Ангел Гешев.

Художникът Ангел Гешев, който след 30 години  се завърна в родния си град Пловдив, преди година откри в в Капана галерия Арсенал ъф арт. С концепция мястото да са развие в зона за арт.  "Още в началото, при  ремонта на галерията, си представих къде ще бъде мястото на пианото и ето, сега пианото е точно там", казва  Ангел. 

Освен изложби, в галерията се провеждат и литературни срещи, а от няколко месеца стартираха и Джаз-срещите в сряда. Пиано, китара и саксофон. Всяка сряда.

А идеята за джаз срещите в "Arsenal of art"  се оказва, че тръгва от ... БНР. От едно предаване на програма "Хоризонт" "Срещи в сряда", което  Ангел Гешев  слушал всяка сряда от 5 часа  с приятели, и което,  както казва Ангел, беше " като алтернатива на нощния блок".

В джаз срещите  в сряда в "Arsenal of art"   участват професионални джазмени и приятели. Например художникът Румен Рачев,  който свири на китарата, и на когото при окриването на  изложбата му  в София, дойде лично Найджъл Кенеди ! - Защо пък да не дойде и в Арсенал ъф арт, не е невъзможно, усмихва са Ангел Гешев, въпреки че, Найджъл е дошъл на изложбата в София, която е съвпаднала с негов концерт. 

Още не зная кога ще бъде следващния  концерт на Найджъл Кенеди, но защо да не се появи и в Арсенал ъф арт?

Този четвъртък в галерията ще се открие изложба живопис на Пламен Русев. 

Цялото интервю с Ангел Гешев е в звуковия файл. Снимка

print Отпечатай
Още от категорията

Доц. Кисьов получи "Златен грифон"

Директорът на Археологическия музей в Пловдив доц. д-р Костадин Кисьов получи най-голямата награда за археология - „Златен грифон”. Отличието му бе връчено за резултатите от проведените теренни археологически проучвания и за полаганите от него усилия за опазването на културно наследство в Пловдивско, Карловско, Хисарско и Родопите и за принос в..

публикувано на 30.05.17 в 11:18

Изложба "Столиците на ЕС ЗАЕДНО с Пловдив ЕСК 2019"

Благотворителна изложба „Столиците на ЕС – ЗАЕДНО  с Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ се открива тази вечер в галерия „Виа Артис“.  Проектът  отправя творческа провокация към авторите, които обикновено творят в различна сюжетна насоченост.  В експозицията са включени 30 живописни произведения на 14 автори - Ангел Пачаманов, Вихра..

публикувано на 30.05.17 в 05:53

Ивайло Димитров представя "Българският синдром"

Тази вечер в галерия "Възраждане" се открива изложба живопис „Българският синдром“ на Ивайло Димитров.  След много успешните си първи две изложби, авторът е подготвил, специално за третата си изложба в галерията, нова колекция картини в характерния си стил.  Ивайло Димитров е художник, който е завършил графика, а реално се занимава с живопис...

публикувано на 30.05.17 в 05:46

Преге - предаване за света на книгите, 27.05. - 02.06.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 27.05. 2017 бяха представени следните заглавия Рубрика „Напълно непознати“ Ерих Кестнер. Неизбежна гибел. 298 стр., ок. 3А, Ентусиаст, 2017. Кристофър Марлоу. Дидона, картагенската кралица/ Херо и Леандърл тв.к. 150 стр. 5А, Агата-А, 2017 Артуро Перес- Реверте. Фалко. 302 стр., ок...

обновено на 29.05.17 в 16:23

„Черната кутия“ отново пристига в Пловдив

Единадесетото издание на международния фестивал за театър и танц „Черната кутия“  събира в Пловдив 16 събития, организирани с посолствата на САЩ, Белгия, Австрия и Израел и с културните институти от Италия и Испания. Той се осъществява с помощта на община Пловдив, която е отпуснала 36 000 лв. за провеждането му, уточни зам.-кметът по култура..

публикувано на 29.05.17 в 11:42

В Пловдив се открива изложба на творци от Балканите

Галерия „Пловдив" става от този четвъртък специална артзона, а Дружеството на пловдивските художници са домакин на II Международна приятелска изложба.  Тя се реализира с изключителната подкрепа на Генералното Консулство на Република Турция в Пловдив и обединява 35 творци от Турция, Косово, Румъния и Кипър. След Пловдив изложбата ще бъде..

публикувано на 29.05.17 в 09:02

Наградата е доказателство за труда на младите таланти

Театралната школа „Тракарт” и тази година завоюва първа награда от Фестивала за театрално, музикално и танцово изкуство за деца и юноши „Рошавата котка”. Радостта е за младите актьори, техните художествени ръковорители Ивана Папазова и Стоян Сърданов. Режисьор на постановката е Любомир Колаксъзов. В ефира на Радио Пловдив, актьорът..

публикувано на 27.05.17 в 11:38