РЕКЛАМА

Джаз в сряда в "Arsenal of art"

| обновено на 10.01.17 в 11:05

Първите за тази година Джаз срещи в галерия  "Arsenal of art" се откриват тази сряда.  В елегантната и уютна галерия в Капана, която все по-видимо се превръща в арт-център, каквато изначално беше идеята на галериста и художник Ангел Гешев.

Художникът Ангел Гешев, който след 30 години  се завърна в родния си град Пловдив, преди година откри в в Капана галерия Арсенал ъф арт. С концепция мястото да са развие в зона за арт.  "Още в началото, при  ремонта на галерията, си представих къде ще бъде мястото на пианото и ето, сега пианото е точно там", казва  Ангел. 

Освен изложби, в галерията се провеждат и литературни срещи, а от няколко месеца стартираха и Джаз-срещите в сряда. Пиано, китара и саксофон. Всяка сряда.

А идеята за джаз срещите в "Arsenal of art"  се оказва, че тръгва от ... БНР. От едно предаване на програма "Хоризонт" "Срещи в сряда", което  Ангел Гешев  слушал всяка сряда от 5 часа  с приятели, и което,  както казва Ангел, беше " като алтернатива на нощния блок".

В джаз срещите  в сряда в "Arsenal of art"   участват професионални джазмени и приятели. Например художникът Румен Рачев,  който свири на китарата, и на когото при окриването на  изложбата му  в София, дойде лично Найджъл Кенеди ! - Защо пък да не дойде и в Арсенал ъф арт, не е невъзможно, усмихва са Ангел Гешев, въпреки че, Найджъл е дошъл на изложбата в София, която е съвпаднала с негов концерт. 

Още не зная кога ще бъде следващния  концерт на Найджъл Кенеди, но защо да не се появи и в Арсенал ъф арт?

Този четвъртък в галерията ще се открие изложба живопис на Пламен Русев. 

Цялото интервю с Ангел Гешев е в звуковия файл. Снимка

print Отпечатай
Още от категорията

"Четирите годишни времена" като музикална приказка

Mузикална приказка за Четирите годишни времена ще оживее на сцената на Опера Пловдив на 22 януари от 11 часа в Дом на културата „Борис Христов” в рамките на образователния проект „Госпожа Опера представя...“   Композираната преди повече от 300 години от Антонио Вивалди мелодия ще бъде пресъздадена от цигуларката Теодора Христова – концерт-майстор..

публикувано на 21.01.17 в 10:31

Работилница за ръчно направени свещи в Капана

С работилница за ръчно направени свещи започва настоящата 2017-та година за творческия квартал  Капана. Възможност на любителите на ръчно  направените подаръци и сувенири да станат част от изработката им  ще предостави едно от най-новите творчески ателиета в Капана „Candle  House”.   Това е първата от поредицата инициативи, посветени на..

публикувано на 21.01.17 в 09:47

Сарсуела за първи път в Пловдив

Сарсуела е оперетният жанр на Испания. За първи път в Пловдив ще звучи в концерта на Пловдивската опера в събота, на 21 януари, от 19 ч. в Дома на културата „Борис Христов“ с диригент Кръстни Настев , който идва от Швейцария за този концерт. Операта в Пловдив ще представи най-известните образци на испанския оперетен жанр, какъвто е..

обновено на 21.01.17 в 09:14

"Пътеводител в Библията" премиерно в ПУ

Книгата „Пътеводител в Библията“ от Айзък Азимов ще бъде представена  в  Пловдивския университет. Това е  премиера за България на първия превод на български език на  книгата на големия писател - фантаст.   Тази книга е нещо, което изненада  и мен, и   вероятно ще изненада мнозината почитатели на фантастиката и на Айзък Азимов, защото тук..

публикувано на 18.01.17 в 09:34

Драмата открива годината с "Боряна" от Йовков

Първата за годината премиера на Пловдивския драматичен театър е тази вечер със спектакъла „Боряна“ от Йовков.   Режисьорът Красимир Ранков запазва поетичния език на Йовков, без диалектизми, но със запазения дух на 30-те години и посвещава спектакъла на младата публика, за която вярва, че ще разбере посланието за красивото и стойностното в живота...

публикувано на 18.01.17 в 09:18

Васил Тенев показва "Силуети" в "Резонанс"

Изложба на художника Васил Тенев ще се открие в пловдивската галерия „Резонанс“. Тя е под надслова „Силуети“ и с нея галерията открива сезона за тази година /18 ч./. Васил Тенев завършва Училището за изящни изкуства в Пловдив и е с магистърска степен в Националната художествена академия в София - графичен дизайн, в класа на проф. Димитър..

обновено на 17.01.17 в 09:55

В "Петното" поетесата Ина Иванова пише с малки букви

2017-та година  за литературен салон „Spirt and Spirit“ на клуб „Петното“ започва с поетичната  книга "малки букви" от Ина Иванова, издание на „Жанет 45“. Критиката определя  поезията й като “опит да улови природата на нетрайното. Уязвимата крехкост на човека, силата и куража му. Поезия, която свети и боли".  Книгата е спечелила проект по..

публикувано на 17.01.17 в 07:10