РЕКЛАМА

Джаз в сряда в "Arsenal of art"

| обновено на 10.01.17 в 11:05

Първите за тази година Джаз срещи в галерия  "Arsenal of art" се откриват тази сряда.  В елегантната и уютна галерия в Капана, която все по-видимо се превръща в арт-център, каквато изначално беше идеята на галериста и художник Ангел Гешев.

Художникът Ангел Гешев, който след 30 години  се завърна в родния си град Пловдив, преди година откри в в Капана галерия Арсенал ъф арт. С концепция мястото да са развие в зона за арт.  "Още в началото, при  ремонта на галерията, си представих къде ще бъде мястото на пианото и ето, сега пианото е точно там", казва  Ангел. 

Освен изложби, в галерията се провеждат и литературни срещи, а от няколко месеца стартираха и Джаз-срещите в сряда. Пиано, китара и саксофон. Всяка сряда.

А идеята за джаз срещите в "Arsenal of art"  се оказва, че тръгва от ... БНР. От едно предаване на програма "Хоризонт" "Срещи в сряда", което  Ангел Гешев  слушал всяка сряда от 5 часа  с приятели, и което,  както казва Ангел, беше " като алтернатива на нощния блок".

В джаз срещите  в сряда в "Arsenal of art"   участват професионални джазмени и приятели. Например художникът Румен Рачев,  който свири на китарата, и на когото при окриването на  изложбата му  в София, дойде лично Найджъл Кенеди ! - Защо пък да не дойде и в Арсенал ъф арт, не е невъзможно, усмихва са Ангел Гешев, въпреки че, Найджъл е дошъл на изложбата в София, която е съвпаднала с негов концерт. 

Още не зная кога ще бъде следващния  концерт на Найджъл Кенеди, но защо да не се появи и в Арсенал ъф арт?

Този четвъртък в галерията ще се открие изложба живопис на Пламен Русев. 

Цялото интервю с Ангел Гешев е в звуковия файл. Снимка

Още от категорията

Ролята на жената в комикса е от съпруга до супер герой

В Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство гостува Антон Стайков, художник и журналист, автор на книгата „Кратка история на българския комикс“. Той ще изнесе лекция „Ролята на жената в комикса“ от 13 часа. Ще говоря за ролята на жената в комикса, за мен това е много важно. Жената, от една страна като автор, от..

публикувано на 24.04.18 в 11:00

"Анатомия на джаза" с Мия Божилова и Гроздан Илков

Изложба „Анатомия на джаза“ е подредена в галерия U.PARK в Пловдив.  В нея за първи път с фотографски снимки се представя Мия Божилова, дъщеря на легендарния Георги Божилов – Слона.  Нейните фотографии със сюжети от музиката, са експонирани заедно с живопис и пластика на Гроздан Илков - Графа, който каза: Докато ни тупкат сърчицата, ще го..

обновено на 24.04.18 в 09:58

Евгений Шевкенов с концерт в Дома на културата

Концертът "Малка нощна музика" ще се състои тази вечер от 19:00 часа в Дома на културата "Борис Христов" - гр. Пловдив. Именитият цигулар Евгений Шевкенов ще бъде гост-диригент в камерния формат на оркестъра на Опера Пловдив, в който публиката е разположена на самата сцена. Проф. Евгений Шевкенов е пловдивчанин, който от 25 години живее във..

публикувано на 24.04.18 в 06:45

Пловдив покани за участие конкурентите си за ЕСК- 2019

Фондация „Пловдив 2019“ отправи покана към градовете финалисти за столица на културата да се включат в програмата на най-големия европейски културен проект през следващата година.  Варна, Велико Търново, София и регионите им могат да участват с най-добрите идеи, заложени в програмите, с които са достигнали до финала на конкурса за титлата...

публикувано на 23.04.18 в 13:51

Евгений Шевкенов дирижира на пловдивска сцена

Гост в студиото на зона "Култура" на Радио Пловдив е  проф. Евгений Шевкенов . Световноизвестният цигулар, роден в Пловдив ще бъде пред пловдивската публика за втори път в рамките на година, нещо което меломаните знаят добре, че не бива да пропуснат. Концертът " Малка нощна музика " ще се състои на 24 април 2018 г., вторник от 19:00 часа в Дома на..

публикувано на 23.04.18 в 10:12

В Асеновград представят "Мисия Камбоджа - обагрена в кръв"

В Асеновград ще бъде представена книгата на Ася Стефанова "Мисия Камбоджа - обагрена в кръв".  Книгата разказва за първата миротворческа мисия на България и е посвещение на всички бойци, участвали в нея. Авторката разказва историята на мисията такава, каквато е запазена в архивните документи.  Представянето на книгата е от 16 часа в градската..

публикувано на 23.04.18 в 05:52

Преге - предаване за света на книгите, 21 - 27 април

В предаването за книги на Радио Пловдив на 21.04.2018 г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Владимир Набоков. Машенка. 144 стр., ок. 3А, Колибри, 2018. Аматав Гхош. Гладният прилив. 464 стр., ок. 3А, Жанет 45, 2018 Ангел Г. Ангелов. Внезапно сбогуване. Разкази. 112 стр., ок. 2А, Хермес, 2018...

публикувано на 22.04.18 в 11:51