РЕКЛАМА

Учениците от Пловдив и Пазарджик влизат в клас в понеделник

| обновено на 11.01.17 в 17:24

Регионалното управление на образованието удължава по препоръка на РЗИ с два дни ваканцията на учениците в цялата пловдивска област.  Удължава се ваканцията и за учениците от общините Пазарджик, Ракитово, Пещера и Септември. 

В Пловдивска област заболеваемостта от грип се запазва висока – тя е около 120 на 10 000 души, затова предприехме мярката и издадохме предписание до РУО, обясни зам.-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.

Така учениците ще се върнат обратно в клас в понеделник, 16.01.2017 г.

По-рано пред Радио Пловдив зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов съобщи, че всички училища в Пловдив са отоплени и могат да приемат учениците безпроблемно. 

Проблем с отоплението на ТЕЦ има само в СУ „Св. Седмочисленици“, но до края на деня ЕВН ще го отстранят, обясни зам.-кметът.

Стоянов бе категоричен, че кметът на Пловдив Иван Тотев вече е използвал възможността да удължи с 2 дни ваканцията на учениците на 5 и 6 януари, затова сега свободните дни трябва да се регламентират със заповед на директорите на училища. 


print Отпечатай
Още от категорията

Не включвайте строежа на опера в политическия дебат

В отворено писмо директорът на Пловдивската опера Нина Найденова заявява, че стоежът на нова сграда за операта не трябва да се използва за политически дебати и да преследва партийни  цели   . Институцията застава зад идеята за реконструкцията и разширяването на Концертна зала с държавни и общински усилия. „За нас това е най-реалистичният..

публикувано на 28.04.17 в 16:28

Най-модерният изтребител в света кацна в авоибаза Граф Игнатиево 

Πpeзидeнтът Pyмeн Paдeв изpaзи дълбoĸo бeзпoĸoйcтвo oт cъздaлoтo ce нaпpeжeниe в Cĸoпиe и пoдчepтa, чe oбcтaнoвĸaтa в Maĸeдoния пpитecнявa вcичĸи.    Toвa нe e нaчинът зa yпpaвлeниe нa eднa дъpжaвa. Heдoпycтимo e пapлaмeнтът дa ce пpeвpъщa в бoйнa apeнa. Bяpвaм, чe пapтиитe в Maĸeдoния щe нaмepят диaлoгa и пpaвилния път, зaщoтo cтpaнaтa нямa..

обновено на 28.04.17 в 14:51

Разследват пловдивска бензиностанция за укриване на обороти

Специализирани проверки на 10 обекта за търговия с енергийни продукти в София и областите Пловдив, Перник, Хасково и Кюстендил са извършени под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП. Това съобщиха от МВР. Контролните действия са били..

публикувано на 28.04.17 в 14:45

Бойко Борисов обясни защо е стопирал сделката с Панаира

По отношение на казуса с Пловдивския панаир, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че избягва да се меси в работата на общините.  Когато обаче, в публичното пространство почне да се внушава, че едва ли не взетите решения обслужват някого , съм длъжен да се намеся, уточни Борисов в кулоарите на парламента.   "Затова извиках и кметовете на..

обновено на 28.04.17 в 11:12

Намаляват таксите на общинските пазари в Пловдив

Общинският съвет на Пловдив намалява наемите на терените по общинските пазари за продажба на селскостопански стоки с 20%, и двойно за такива различни от плодовете и зеленчуците. Идеята е на директора на предприятието " Общински пъзари" Стефан Султанов. Търговците смятат, че наемите на търговските площи са високи, защото имат силна конкуренция от..

обновено на 28.04.17 в 10:28

Четири дни без „Синя зона“ в Пловдив за майските празници

„Синя зона“ в Пловдив няма да работи на 1-ви, 6-ти и 8-ми май 2017 г., информират от ОП „Паркиране и репатриране“.  Безплатно ще бъде паркирането в зоната и в празничния 24-ти май 2017 г., уточняват още още от общинското предприятие.  От там напомнят на гражданите, че работното време на „Синя зона“ е от понеделник до събота, включително, от..

публикувано на 28.04.17 в 10:24

Медици обясняват връзката между имунизация и цивилизация

Асоциацията на студентите медици в град Пловдив организира открита лекция на тема „Ваксини и имунизации“, като част от кампанията „Седмица на медицинското образование“. Проявата е и заради бушуващата в Пловдив епидемия от морбили, както и заради нестихващия дебат за и против ваксините,  Лекцията ще бъде изнесена от доц. д-р Ани Кеворкян -..

обновено на 28.04.17 в 09:32