РЕКЛАМА

Учениците от Пловдив и Пазарджик влизат в клас в понеделник

| обновено на 11.01.17 в 17:24

Регионалното управление на образованието удължава по препоръка на РЗИ с два дни ваканцията на учениците в цялата пловдивска област.  Удължава се ваканцията и за учениците от общините Пазарджик, Ракитово, Пещера и Септември. 

В Пловдивска област заболеваемостта от грип се запазва висока – тя е около 120 на 10 000 души, затова предприехме мярката и издадохме предписание до РУО, обясни зам.-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.

Така учениците ще се върнат обратно в клас в понеделник, 16.01.2017 г.

По-рано пред Радио Пловдив зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов съобщи, че всички училища в Пловдив са отоплени и могат да приемат учениците безпроблемно. 

Проблем с отоплението на ТЕЦ има само в СУ „Св. Седмочисленици“, но до края на деня ЕВН ще го отстранят, обясни зам.-кметът.

Стоянов бе категоричен, че кметът на Пловдив Иван Тотев вече е използвал възможността да удължи с 2 дни ваканцията на учениците на 5 и 6 януари, затова сега свободните дни трябва да се регламентират със заповед на директорите на училища. 


Още от категорията

Лека кола падна от мост в Марица в Пазарджик

Лек автомобил „Опел“ падна от мост в коритото на река Марица в Пазарджик.  При инцидента като по чудо няма пострадали, съобщи за Радио Пловдив говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.  Инцидентът е станал малко преди 9.00 ч. тази сутрин на мост в покрайнините на града, където е имало заледен участък на пътното платно. Колата се е..

публикувано на 11.12.17 в 11:21

3/4 от домакинствата в пловдивска област ползват интернет

Резултатите от проведеното изследване за използване на информационно-комуникационни технологии от домакинства и лица показват, че през 2017 г. 76.2% от домакинствата в област Пловдив имат достъп до интернет в домовете си, като е отбелязан растеж от 7.8 процентни пункта спрямо предходната година. Средната стойност за страната по този показател е..

публикувано на 11.12.17 в 10:09

Обществен дебат за съдбата на Гарнизонна фурна

Идеята за превръщането на бившата Гарнизонна фурна в съвременен културен център ще бъде темата на голямо обществено обсъждане, което прави Инициативният комитет за запазването на старата казармена сграда.  Публичният дебат е насрочен за днес 17,30 ч., в конферентна зала на Народна библиотека „Иван Вазов“. Организаторите на събитието канят..

публикувано на 11.12.17 в 06:25

Менда Стоянова става "Доктор хонорис кауза" на АМТИИ

Народната представителка Менда Стоянова става „Доктор хонорис кауза“ на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Церемонията е от 11 часа в академията. Академичният съвет на Академията присъди званието на председателя на Комисията по бюджет и финанси при 44-то Народно събрание Менда Стоянова с мотиви „за..

публикувано на 11.12.17 в 06:22

Шофьор прегази пешеходец, младежи се обърнаха по таван

74-годишен пешеходец  от Стамболийски загина снощи , блъснат от  лек автомобил "Фолксваген" на пътя между селата Бенковски и Войсил.   41-годишният ш офьор на колата от Съединение е бил трезвен. Задържан е за денонощие от полицията.  Причините за инцидента се изясняват, уведомена е прокуратурата. Група младежи пострадаха при друг..

обновено на 10.12.17 в 17:09

Задържаха чужденец, откраднал пари от аптека в "Тракия"

Частни охранители задържаха млад мъж, разбил рано тази сутрин аптека в район "Тракия", за да открадне пари.  25-годишният чужд гражданин влязъл с взлом в обекта и откраднал две метални кутии с около 100 лева.    Отведен е в Пето районно управление за денонощие.  Работата по случая продължава и материалите по него ще  бъдат внесени в районната..

публикувано на 10.12.17 в 14:03

Синоптиците предупреждават с жълт код за силен вятър

Жълт код за силен вятър е обявен в по-голямата, предимно северната част на страната. Пловдив и Пазарджик също са сред общо 16-те области, за които важи предупреждението за опасност на Националния институт по метеорология и хидрология.  Средната скорост на вятъра от  запад-северозапад ще бъде  между 14 и 17 метра в секунда, но поривите могат..

публикувано на 10.12.17 в 09:23