РЕКЛАМА

Учениците от Пловдив и Пазарджик влизат в клас в понеделник

| обновено на 11.01.17 в 17:24

Регионалното управление на образованието удължава по препоръка на РЗИ с два дни ваканцията на учениците в цялата пловдивска област.  Удължава се ваканцията и за учениците от общините Пазарджик, Ракитово, Пещера и Септември. 

В Пловдивска област заболеваемостта от грип се запазва висока – тя е около 120 на 10 000 души, затова предприехме мярката и издадохме предписание до РУО, обясни зам.-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.

Така учениците ще се върнат обратно в клас в понеделник, 16.01.2017 г.

По-рано пред Радио Пловдив зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов съобщи, че всички училища в Пловдив са отоплени и могат да приемат учениците безпроблемно. 

Проблем с отоплението на ТЕЦ има само в СУ „Св. Седмочисленици“, но до края на деня ЕВН ще го отстранят, обясни зам.-кметът.

Стоянов бе категоричен, че кметът на Пловдив Иван Тотев вече е използвал възможността да удължи с 2 дни ваканцията на учениците на 5 и 6 януари, затова сега свободните дни трябва да се регламентират със заповед на директорите на училища. 


Още от категорията

Изложенията "Агра", "Винария" и "Фудтех" се откриват в панаира

В Пловдивския панаир се откриват изложенията „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“, както и изложението „Дибла – идеи и продукти за интериора“.  Екологичното производството е във фокуса на две конференции за биологично земеделие в рамките на „Агра“. Деловата програма на „Фудтех“ днес включва дискусия за здравословното хранене на учениците, организирана от..

публикувано на 21.02.18 в 06:51

3-годишни близнаци са в болница с множество наранявания, майка им е арестувана

Тригодишни близнаци  са приети по спешност  в УМБАЛ “Свети Георги“.  Децата са с множество наранявания и синини  по телата, а майката е арестувана.  По първоначални данни едното дете, което е в по- тежко състояние,  е било наранено снощи в дома на семейството в апартамент в центъра на Пловдив. По данни на майката то е било в детско креватче,..

обновено на 20.02.18 в 17:44

ТИР аварира на магистралата край Пазарджик, движението е затруднено

Днес следобед е получен сигнал за аварирал албански ТИР в района на 73-ти километър от АМ "Тракия" в платното по посока за Бургас. В резултат на това движението на мястото се осъществява само в изпреварващата лента.  От АПИ има направена сигнализация за временната организация на трасето, а екип на "Пътна полиция" при ОДМВР-Пазарджик извършва регулиране..

публикувано на 20.02.18 в 17:44

Мароканецът от ИДИЛ остава в ареста

Мароканецът, издирван за тероризъм, остава за 90 дни в ареста. Това решиха апелативните магистрати в Пловдив за 35-годишния Нофал Захри, който бе задържан през януари с група сирийци на границата до Свиленград. Така се потвърждава взетото на първа инстанция решение, без право на обжалване. Днешното заседание беше отложено с повече от..

публикувано на 20.02.18 в 15:23

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

До оставката се е стигнало след разговор с главния прокурор Сотир Цацаров. Говорителят на прокуратурата в Пазарджик Пламен Пантов отказа да коментира. Той нито отрече, нито потвърди информацията.  Името на районния прокурор Георги Кацаров нашумя по време на случая "Виноградец", където шестгодишно дете простреля собственик на заведение с пистолета на..

публикувано на 20.02.18 в 14:20

Мароканец от ИДИЛ обжалва задържането си

Без преводач и адвокат се яви тази сутрин в Пловдивския апелативен съд мароканецът, обвинен в  тероризъм. В 10 часа трябваше да бъде разгледана жалбата на 35-годишния Нофал Зохри срещу решението на съда в Хасково за задържането му под стража. Под засилена охрана Зохри влезе в залата, но още в първите минути стана ясно, че ги няма нито..

обновено на 20.02.18 в 14:10

ВМРО обяви война на гризачи, насекоми и всички домашни вредители

Борба срещу вредните гризачи, насекомите, домашните вредители и урбанистичните птици предлагат от ВМРО в Пловдив в специална Програма за мониторинг и санитарна защита на жизнената среща в общината. Стратегията е научно разработена от проф. д-р Станчо Петров от Аграрния университет за следващите 4 години до 2021 година – съобщи..

публикувано на 20.02.18 в 14:08