РЕКЛАМА

Учениците от Пловдив и Пазарджик влизат в клас в понеделник

| обновено на 11.01.17 в 17:24

Регионалното управление на образованието удължава по препоръка на РЗИ с два дни ваканцията на учениците в цялата пловдивска област.  Удължава се ваканцията и за учениците от общините Пазарджик, Ракитово, Пещера и Септември. 

В Пловдивска област заболеваемостта от грип се запазва висока – тя е около 120 на 10 000 души, затова предприехме мярката и издадохме предписание до РУО, обясни зам.-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.

Така учениците ще се върнат обратно в клас в понеделник, 16.01.2017 г.

По-рано пред Радио Пловдив зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов съобщи, че всички училища в Пловдив са отоплени и могат да приемат учениците безпроблемно. 

Проблем с отоплението на ТЕЦ има само в СУ „Св. Седмочисленици“, но до края на деня ЕВН ще го отстранят, обясни зам.-кметът.

Стоянов бе категоричен, че кметът на Пловдив Иван Тотев вече е използвал възможността да удължи с 2 дни ваканцията на учениците на 5 и 6 януари, затова сега свободните дни трябва да се регламентират със заповед на директорите на училища. 


print Отпечатай
Още от категорията

Имамът на село Света Петка не е извършвал незаконна агитация

Според Районната избирателна комисия в Пазарджик не е имало незаконна агитация от имама Ибрахим Юмер във велинградското село Света Петка. Сигналът е препратен за становище от Централната избирателна комисия. Според говорителя на РИК в Пазарджик  Георги Добрев:. Няма нарушение на член 182, алинея 5-та, тоест длъжностни лица да извършват..

публикувано на 25.03.17 в 14:27

Часът на Земята с призив за икономия на енергия

Тази вечер хиляди българи ще изразят съпричастността си към Часа на Земята, като изгасят символично осветлението за един час. Основните държавни институции, стотици общини и много бизнеси също се включват.„Загаси светлините, отвори очи за планетата“ е призивът тази година. Община Пловдив се присъединява към глобалната инициатива Часа на..

обновено на 25.03.17 в 14:18

Празнуваме Благовещение

Всички християни - православни, католици и протестанти, празнуват днес един от най-големите празници - Благовещение, на който се почита едно от най-големите тайнства в християнството.  Според Библията на този ден Архангел Гавриил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството - сина Божий Исус Христос.  Празникът е..

обновено на 25.03.17 в 09:23

Математици се дипломират

На тържествена церемония на Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ ще бъдат връчени дипломите на 354 абсолвенти. Дипломират се 212 бакалаври, от които отличниците са 59, и 142 магистри, сред които 66 отличници, от специалности в областта на математиката, информатиката и информационните технологии...

публикувано на 25.03.17 в 09:22

Ден за размисъл преди утрешния вот

Днес е ден за размисъл преди утрешните парламентарни избори и е забранена предизборната агитация. Освен това в предизборния ден не могат да се публикуват изследвания на социологически агенции. Част от останалите разпоредби за ограничения в предизборния ден са на общините-за събирания и извършване на по-масови прояви, както и за продажбата на..

обновено на 25.03.17 в 09:12

ВиК ремонт отново затваря бул. "Ал. Стамболийски"

За извършване на авариен ремонт на магистрален водопровод от 09:00 ч. до 17:00 часа се спира движението по бул. „Александър Стамболийски” в участъка от ул. „Никола Димков” до ул.” „Болград”. Това променя и маршрутите на автобусите от градския транспорт с номера 16, 20, 27 и 36. Те ще се отклоняват по бул. „Никола Вапцаров”. Линия№16 /кв...

публикувано на 25.03.17 в 08:04

42 дежурни прокурори ще приемат сигнали за изборни нарушения Апелативна прокуратура - Пловдив

З оната на Апелативна прокуратура-Пловдив включва шест окръжни и 27 районни прокуратури. 43 прокурори ще дават дежурства и приемат сигнали за изборни нарушения на 25 и 26 март 2017 г.   Дейността им ще бъде в изпълнение на Указанията за организацията на работа и осъществяване на контрол за законосъобразност на прокуратурата при провеждане на избори..

обновено на 24.03.17 в 17:06