РЕКЛАМА

Учениците от Пловдив и Пазарджик влизат в клас в понеделник

| обновено на 11.01.17 в 17:24

Регионалното управление на образованието удължава по препоръка на РЗИ с два дни ваканцията на учениците в цялата пловдивска област.  Удължава се ваканцията и за учениците от общините Пазарджик, Ракитово, Пещера и Септември. 

В Пловдивска област заболеваемостта от грип се запазва висока – тя е около 120 на 10 000 души, затова предприехме мярката и издадохме предписание до РУО, обясни зам.-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.

Така учениците ще се върнат обратно в клас в понеделник, 16.01.2017 г.

По-рано пред Радио Пловдив зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов съобщи, че всички училища в Пловдив са отоплени и могат да приемат учениците безпроблемно. 

Проблем с отоплението на ТЕЦ има само в СУ „Св. Седмочисленици“, но до края на деня ЕВН ще го отстранят, обясни зам.-кметът.

Стоянов бе категоричен, че кметът на Пловдив Иван Тотев вече е използвал възможността да удължи с 2 дни ваканцията на учениците на 5 и 6 януари, затова сега свободните дни трябва да се регламентират със заповед на директорите на училища. 


print Отпечатай
Още от категорията

Прокуратурата иска постоянен арест за биячите от Асеновград

Утре Районна прокуратура-Асеновград внася в съда искане за постоянна мярка „Задържане под стража“ спрямо девет души, задържани  при размириците в Асеновград.   Арестуваните, посочени с малките си имена  Яшар, Исмет, Славчо, Ангел, Васил, Костадин, Емранл, Абдраман и Стефан са обвиняеми за „хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм“,..

обновено на 29.06.17 в 17:09

Депутати настояват за мерки за успокояване на напрежението в Асеновград

Депутатите от всички парламентарните групи настояха властта да вземе адекватни мерки, за да се успокои напрежението в Асеновград, да бъдат наказани виновните и да се разкрият причините, довели до агресията там.  Емил Христов от ГЕРБ коментира, че станалото в Асеновград не е етнически конфликт, а по­скоро елемент от битовата престъпност. Красимир..

обновено на 29.06.17 в 17:08

Асеновград под засилена полицейска охрана, погват ромите пришълци, събарят незаконните им къщи

Започва незабавна проверка на всички незаконни постройки в ромската махала "Лозница" в Асеновград, както и акция за проверка на адресната регистрация на всички жители в квартала.  Това  стана ясно по време на срещата на протестиращите граждани в общината, на която присъстваха гл. секретар на МВР Младен Маринов и вицепремиерът Валери Симеонов...

обновено на 29.06.17 в 16:04

В Асеновград е спокойно, полицията с мерки срещу ескалацията на напрежение

В Асеновград започна насрочената срещата между представители на протестиралите снощи в града срещу ромското насилие, полицията и кмета Емил Караиванов.  В срещата участват също вицепремиерът Валери Симеонов и главният секретар на МВР Младен Маринов.  В момента обстановката в града е спокойна, като има засилено полицейско присъствие, а..

обновено на 29.06.17 в 16:03

Расте интересът за наемане на паркоместа в "Южен", ще има търгове

345 са вече официално подадените заявления от жители на район „Южен“ за наем на паркоместа.  Само за строящия се паркинг на кръстовището на ул. „Димитър Талев“ с „Братя Шкорпил“ вече молбите са над 85, а паркингът е за 62 места. Затова работим за продължение на паркинга на съседната пресечка и за нови инвестиции в тази сфера , съобщи кметът на..

обновено на 29.06.17 в 16:02

Спипаха на "работното им място" преработватели на тютюн контрабанда

Митнически служители откриха нелегален цех за тютюн в Пловдив.  В помещението няколко души обработвали нарязвали с машини тютюневи листа.  Задържани за 72 часа са двама души, на 19 и 33 години и са им повдигнати обвинения за държане на акцизни стоки без бандерол. Преди това в автомобил са открити 190 кг. нарязан тютюн, приготвен в склада, държан..

публикувано на 29.06.17 в 14:16

Софтуерните специалности са най- желани в ПУ, право-то е на трето място

4541са кандидат - студентите на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, съобщи заместник-ректорът доц. д-р Мария Стоянова. Челно място при най-предпочитаните специалности в редовна форма на обучение заема бакалавърската програма по „Софтуерни технологии и дизайн“. Тя е посочена като първо желание от 310 кандидати, а местата са 90...

публикувано на 29.06.17 в 14:02