РЕКЛАМА

Учениците от Пловдив и Пазарджик влизат в клас в понеделник

| обновено на 11.01.17 в 17:24

Регионалното управление на образованието удължава по препоръка на РЗИ с два дни ваканцията на учениците в цялата пловдивска област.  Удължава се ваканцията и за учениците от общините Пазарджик, Ракитово, Пещера и Септември. 

В Пловдивска област заболеваемостта от грип се запазва висока – тя е около 120 на 10 000 души, затова предприехме мярката и издадохме предписание до РУО, обясни зам.-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.

Така учениците ще се върнат обратно в клас в понеделник, 16.01.2017 г.

По-рано пред Радио Пловдив зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов съобщи, че всички училища в Пловдив са отоплени и могат да приемат учениците безпроблемно. 

Проблем с отоплението на ТЕЦ има само в СУ „Св. Седмочисленици“, но до края на деня ЕВН ще го отстранят, обясни зам.-кметът.

Стоянов бе категоричен, че кметът на Пловдив Иван Тотев вече е използвал възможността да удължи с 2 дни ваканцията на учениците на 5 и 6 януари, затова сега свободните дни трябва да се регламентират със заповед на директорите на училища. 


Още от категорията
Иванка Ройдова

Съдът гледа отново делото срещу Иванка Ройдова

Пловдивският апелативен съд   гледа делото по случая с Иванка Ройдова от село Браниполе, която през септември миналата година получи условна присъда по обвинението за подготвяно от нея убийство на роднините и заради очаквано наследство от чужбина.  Присъдата се протестира и обжалва от всички страни в процеса - окръжната прокуратура и частните..

публикувано на 27.04.18 в 09:39

От "Пловдив 2019" признаха, че са допуснали грешка

Допуснахме грешка, като закъсняхме с внасянето на тримесечните отчети, но бяхме ангажирани с изключително много работа, която продължава.   Това заяви за Радио Пловдив  изпълнителният директор на  фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев след отправените в местния парламент упреци за липсата на прозрачност в дейността й.  Постоянно..

публикувано на 27.04.18 в 09:26

Национален турнир по реч и дебати в Аграрния университет

Аграрният университет в Пловдив  е  домакин на националнен турнир по речи и дебати, организиран от фондация "Бест".  Ученици от страната ще се състезават в  пет дисциплини на английски език: дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия. Очаква се около 500 души да посетят състезанието, сред които 400..

публикувано на 27.04.18 в 08:33

Събират опасни отпадъци в район "Централен"

Кампания за предаване на опасни отпадъци се провежда  за поредна година в Пловдив. На мобилен пункт при паркинга на бул. "Шести септември" зад ресторант „Стадиона“ , от 10 до 16 часа, ще се приемат различни групи отпадъци от домакинството – уреди с живак, лакове и бои, домакински препарати, мастила, маслени  филтри и лекарства с изтекъл срок на..

обновено на 27.04.18 в 07:49

"Пролетни научи четения" се провеждат в АМТИИ

Пловдив е домакин на двудневната научна конференция „Пролетни научни четения АМТИИ-2018“.   Форумът с национално и международно участие ще събере в Академията повече от 40 учени, преподаватели и изследователи на проблемите в изкуството от НБУ, Музикална академия „Станислав Монюшко“-Гданск, Полша и АМТИИ-Пловдив.  Научните доклади са разделени в..

публикувано на 27.04.18 в 07:48

Младежи играят шах в турнир срещу наркотиците

Шахматен турнир под надслов „Мечтай, планирай, реализирай – живей истински!“ организира Общински съвет по наркотични вещества.  Той е част от кампанията „За да успеем, първо трябва да повярваме, че можем!“, която е насочена към представянето на различна алтернатива на младите хора за осмисляне на свободното им време чрез интелектуална, спортна..

публикувано на 27.04.18 в 06:55

Пред очите на висшия генералитет на ЕС самолети и командоси спасиха свален съюзнически пилот

Участниците в изнесеното заседание на Военния комитет на Европейския съюз, което се проведе у нас, посетиха авиобаза Граф Игнатиево, където наблюдаваха демонстрация на военни способности от българските Военновъздушните сили.   Делегация от няколко десетки висши военни от държавите на ЕС разгледаха най-голямата НАТО-вска авиобаза у нас и проследиха..

обновено на 26.04.18 в 18:09