РЕКЛАМА

Пламен Русев показва живопис в Капана

С изложба живопис на Пламен Русев галерия „Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана открива сезона за тази година. 

Художникът  представя  последните си нови картини, като е включил и няколко от по-стар период, които не са излагани досега. Те са в деликатна, лека  абстракция и палитра, която обаче трябва да  носи смисъл, казва авторът. 

Пламен Русев е завършил Училището за сценични кадри в Пловдив и Академията за изящни изкуства във Флоренция. 

Снимка

Художникът Пламен Русев открива първата за годината изложба в галерия „„Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана.

 За този избор му е повлияла оперната прима Гена Димитрова, на която е племенник. Това кодира и критериите му за арт и естетика.

С времето, прави все по-малко изложби, но продължава да рисува – в ателието си в София, където живее отдавна. И продължава да се завръща в Пловдив. И с тази изложба - без име, но с леко и деликатно усещане.

Цялото интервю с Пламен Русев  за арта, времето и смисъла е в звуковия файл. 


print Отпечатай
Още от категорията

За автентичните разкопки и бутафорния музей край Маноле

Проектите, които представят исторически и археологически открития бутафорно, дразнят археолозите от години. Особено възмущение се поражда, когато те се отчитат попмпозно от администарациите, спечелили проекти, без дори да се вземе мнението на археолозите, реално работещи на терен.  В разговор с ръководителя на проучването на тракийската могила "Малтепе"..

обновено на 22.06.17 в 16:53

"Щурците" откриват Есенния салон на изкуствата

Група „Щурците“ ще открият най-мащабното издание на световния форум Sounds of the Ages, с който се дава началото на Есенния салон на изкуствата.  Концертът е на 3 септември на сцената на Античния театър в Пловдив и е по повод 50 години от създаването на легендарната българска група. В рамките на фестивала тази година са предвидени общо..

публикувано на 22.06.17 в 13:11

Силвана Тодорова показва абстракции в "Арсенал ъф арт"

Изложба на Силвана Тодорова ще се открие тази вечер в пловдивската галерия „Арсенал ъф арт”.  Авторката е нарекла експозицията си „Ню абстракт”. Художничката показва 10 живописни творби, част от които рисувани върху дърво.

публикувано на 22.06.17 в 08:40

Уникална находка на 1500 г. разкри Епископската базилика

Многопластова история крие епископската базилика във Пловдив и още в самото начало на работата по разкопките зреят очаквания, че те ще разкрият много скрити тайни.   Само преди броени дни археолозите вече откриха първо съкровище – безценен кръщелен купел. Това е един уникален паметник на архитектурата, културата историята, в момента..

обновено на 21.06.17 в 18:25

Спомняме голямата актриса на малките роли

Книгата на голямата наша актриса Надя Тодорова "Един живот в пет тетрадки" ще бъде представена тази вечер от 18 часа в читалище "Родолюбие" в Асеновград.  Специално за премиерата от Прага присга нейната дъщеря Антоанета Теменугова.  Датата за премиерата на ръкописите на Надя Тодорова в родния Асеновград не е избрана случайно - на 21 юни се..

публикувано на 21.06.17 в 12:25

Великите европейци – Аристотел, първа част

Антична Гърция сътвори много дух и красота, роди много хора, идеи и практически решения, които са здрава основа на цялата наша европейска цивилизация.  Сред тях обаче като истински диамант блести Светата троица на философията, която най-простичко може да се представи така - Сократ роди Платон, Платон роди Аристотел, Аристотел роди..

публикувано на 21.06.17 в 10:24

Пламена Мангова представя "Великите клавирни концерти"

Световноизвестната пианистка Пламена Мангова е солист на концерта „Великите клавирни концерти” тази вечер на Античния театър .  Носителката на втора награда на престижния конкурс "Кралица Елизабет” се завръща в България, за да представи Гершуин – "Рапсоди я в синьо", и Григ – Концерт за пиано и оркестър. В програмата на концерта с..

обновено на 21.06.17 в 05:47