РЕКЛАМА

Пламен Русев показва живопис в Капана

С изложба живопис на Пламен Русев галерия „Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана открива сезона за тази година. 

Художникът  представя  последните си нови картини, като е включил и няколко от по-стар период, които не са излагани досега. Те са в деликатна, лека  абстракция и палитра, която обаче трябва да  носи смисъл, казва авторът. 

Пламен Русев е завършил Училището за сценични кадри в Пловдив и Академията за изящни изкуства във Флоренция. 

Снимка

Художникът Пламен Русев открива първата за годината изложба в галерия „„Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана.

 За този избор му е повлияла оперната прима Гена Димитрова, на която е племенник. Това кодира и критериите му за арт и естетика.

С времето, прави все по-малко изложби, но продължава да рисува – в ателието си в София, където живее отдавна. И продължава да се завръща в Пловдив. И с тази изложба - без име, но с леко и деликатно усещане.

Цялото интервю с Пламен Русев  за арта, времето и смисъла е в звуковия файл. 


print Отпечатай
Още от категорията

Реставрацията на Античния форум дискутират в "Петното"

Доайенът на пловдивската археология Елена Кесякова ще бъде гост на Пловдивско Историческо Общество в клуб „Петното“.  Акцент  на срещата ще бъдат проблемите, свързани с реставрацията и експонирането на Античният форум – Запад, след като  работата по разкопките бе преустановена преди две години.   Кесякова е автор на книгата „Филипопол в..

обновено на 23.03.17 в 10:29

Художникът с много лица

Лицата на Пловдив представя в пловдивската галерия "Възраждане" художникът Иван Чакъров . Портретите са рисувани през последните две години, а някои по снимка. Галеристката Краси Алексиева коментира: " Той сякаш пътува през времето. Влиза в снимката, вътре в човека. Това е изумителна работа.  Аз не вярвам в такива неща, но с очите си го видях. Сега..

публикувано на 23.03.17 в 10:17

Душата на морето в Пловдив

Изложба живопис на Росен Поптомов се открива в галерия „Арсенал“ в Пловдив.  Бургаският художник е озаглавил експозицията си „Душата на морето“ и представя морски пейзажи.  Авторът показва в своите картини вътрешните трепети на безкрайната морска шир  и твърди, че никога няма да се умори да рисува водата, тъй като тя е жива и благотворна.

публикувано на 23.03.17 в 05:46

Великите европейци - Франсис Дрейк, първа част

Тази традиционна английска песничка е на около четири века. Посветена е на сър Франсис Дрейк и ролята му в разгрома на испанската Непобедима армада през 1588-ма. Това е една от най-значимите битки в британската история, тя слага край на испанското господство по море и бележи възхода на Британия като първа морска сила. Това е и върхът в кариерата на..

обновено на 22.03.17 в 15:26

Хилда Казасян и Васил Петров с трибют на Вили Казасян

Хилда Казасян, Васил Петров, Бобо Йоцов и триото Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов заедно с оркестъра на Опера Пловдив представят концерт-трибют  „С музиката на Вили” в Дома на културата.   С името на Вили Казасян са свързани златните години на Бигбенда на БНР, фестивалът „Златният Орфей”, конкурсите „Мелодия на годината” и..

публикувано на 22.03.17 в 06:12

Премиера на книгата "Неотминало" на Александър Чобанов

Премиера на  книгата  „Неотминало“  от Александър Чобанов и среща с него  ще се състои в книжарница „Хермес“ Централ.  Сюжетът, който поставя въпроси за това кое  e неотминалото, което се оказва нашето бъдеще, което ни влияе и днес,  преминава през любовните истории на две двойки, случили се в различно време.  А писателят казва, че за него..

публикувано на 22.03.17 в 05:56

Ралица Денчева с изложба в галерия "Сигна"

Пролетна изложба на младата художничка  Ралица Денчева ще се открие в галерия „Сигна“ в Гранд хотел Пловдив.  Изкуствоведите я определят като  една от най-нежните съвременни авторки.  В нейната живопис  се разчитат дълбоките корени на традицията и фолклора, хубостта на българката, шепота на цветята. Посланието е за силата на красотата  като..

публикувано на 22.03.17 в 05:46