РЕКЛАМА

Пламен Русев показва живопис в Капана

С изложба живопис на Пламен Русев галерия „Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана открива сезона за тази година. 

Художникът  представя  последните си нови картини, като е включил и няколко от по-стар период, които не са излагани досега. Те са в деликатна, лека  абстракция и палитра, която обаче трябва да  носи смисъл, казва авторът. 

Пламен Русев е завършил Училището за сценични кадри в Пловдив и Академията за изящни изкуства във Флоренция. 

Снимка

Художникът Пламен Русев открива първата за годината изложба в галерия „„Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана.

 За този избор му е повлияла оперната прима Гена Димитрова, на която е племенник. Това кодира и критериите му за арт и естетика.

С времето, прави все по-малко изложби, но продължава да рисува – в ателието си в София, където живее отдавна. И продължава да се завръща в Пловдив. И с тази изложба - без име, но с леко и деликатно усещане.

Цялото интервю с Пламен Русев  за арта, времето и смисъла е в звуковия файл. 


print Отпечатай
Още от категорията

Видео за Пловдив отива на фестивала за реклама в Кан

Едноминутно видео, посветено на Пловдив, с автори Яница Добрева и Александър Антонов, печели правото двамата да участват в 64-то издание на фестивала за реклама в Кан.  Яница и Александър, съответно на 24 и на 27 години, са учили във Великобритания и работят в рекламна агенция в София. Те са имали два дни на разположение за снимки в Пловдив, за..

публикувано на 26.04.17 в 13:01

Великите европейци – Карл Май, първа част

Действието се развива едно време, някъде в Дивия Запад. Човек на име Олд Шетърхенд или Карл Немецът, вдига прочутата си пушка, наречена „Мечкоубиец”, прицелва се и – Ба-а-а-м!, прострелва един читател право в сърцето. Оставя му белег и той е завинаги.  По същото време из тайнствения Ориент Кара бен Немзи, тоест, Карл от Немско, прави същото..

обновено на 26.04.17 в 13:02

Антон Баев е новият председател на Дружеството на писателите

На общо събрание Дружеството на писателите в Пловдив избра Антон Баев за председател на организацията. Той заема мястото на подалия оставка Начо Христосков.  Общото събрание реши Баев да заема временно поста за два месеца, като за този период новото ръководство трябва да изиска от Христосков финансов отчет на дружеството. Такъв не бе..

обновено на 26.04.17 в 12:04

Младият Пловдив чете продължава

По специална покана на Детски отдел на  Народна библиотека "Иван Вазов" - Пловдив , Юлия Спиридонова ще бъде специален гост на Младият  Пловдив чете  на 26 април, сряда в Профилирана хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" (16,30 ч. в Актовата зала). Училището е един от първите и постоянни партньори на Литературен фестивал Пловдив чете...

публикувано на 26.04.17 в 12:03

Владислав Христов гостува в "Код червено: Литература"

Владислав Христов гостува тази вечер в „Код червено: Литература“ в галерия UPARK от 19 ч. Авторът ще представи книгите си „Обратно броене“ – поезия, и „Продължаваме напред“ – фейлетони и публицистика. Водеща на литературната среща е Силвия Димитрова. Владислав Христов работи в Радио „Бинар“ към БНР и сътрудничи на в. „Стършел“...

публикувано на 26.04.17 в 05:40

Искрици Българщина - епизод 6

Поредицата ни „Искрици българщина „ има за цел да ви запознае с българските училища извън границите на нашата родина . В рамките на всеки епизод ви срещаме с онези радетели на българщината , които са приели за своя кауза опазването и съхраняването на българския език , бит и традиции , за тези български деца , които по една или друга причина израснаха..

публикувано на 25.04.17 в 14:25

Анастас Константинов показва "Свръхдинамичност на цветовете"

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив гост е художникът  Анастас Константинов , който открива изложба в софийската галерия ЛИК.  Публиката и ценителите ще видят картини от експозицията със заглавие „ Свръхдинамичност на цветовете “, в която ще бъдат показани и най-новите живописни платна, рисувани между 2016 и началото на 2017 г. Галерия ЛИК..

публикувано на 25.04.17 в 09:45