РЕКЛАМА

Пламен Русев показва живопис в Капана

С изложба живопис на Пламен Русев галерия „Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана открива сезона за тази година. 

Художникът  представя  последните си нови картини, като е включил и няколко от по-стар период, които не са излагани досега. Те са в деликатна, лека  абстракция и палитра, която обаче трябва да  носи смисъл, казва авторът. 

Пламен Русев е завършил Училището за сценични кадри в Пловдив и Академията за изящни изкуства във Флоренция. 

Снимка

Художникът Пламен Русев открива първата за годината изложба в галерия „„Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана.

 За този избор му е повлияла оперната прима Гена Димитрова, на която е племенник. Това кодира и критериите му за арт и естетика.

С времето, прави все по-малко изложби, но продължава да рисува – в ателието си в София, където живее отдавна. И продължава да се завръща в Пловдив. И с тази изложба - без име, но с леко и деликатно усещане.

Цялото интервю с Пламен Русев  за арта, времето и смисъла е в звуковия файл. 


print Отпечатай
Още от категорията

Италиански професор от Матера реди изложба в "Резонанс"

Резонанс е първата галерия, която осъществява контакт с галерия в Матера, другият град Европейска столица на културата - 2019, заедно с Пловдив, съобщи галеристката Антония Димитрова.  На обменни начала Резонанс организира изложби в Пловдив и в Матера.  Първата експозиция в галерийното пространство на Резонанс е концептуалната изложба на проф...

публикувано на 23.05.17 в 07:24

Премиера на "Анна в тропиците" в Драматичния театър

Премиера на спектакъла  „Анна в тропиците“ от Нило Круз  представя Пловдивската драма.   Режисьор е Петър Карапетков, музиката е на Петър Дундаков, с участието на актьорите Стефан Попов, Добрин Досев, Троян Гогов, Ивайло Христов,  Анелия Ташева, Елена Кабасакалова, Радина Думанян, Венелин Методиев.  Пиесата на американския драматург от..

обновено на 22.05.17 в 17:02

Направихме от революцията шоу и не знаем къде ще пристигнем

„Такси за Дренчовица“  е четвъртата книга на автора Любен Панов и е сборник от четири новели и записки, посветен на неговата 75­годишнина. Новелите са изградени в различни тематични пространства. Героите са не само свидетели, но и участници във времето на т.н български преход - не толкова далечно, за да бъде забравено, но и не толкова близко, за да..

публикувано на 22.05.17 в 11:47

Откриха паметна плоча на Йордан Русков

С тържествена церемония беше открита паметната плоча на пловдивския поет и дисидент Йордан Русков.  Под барелефа, който е изработен от Наско Дечев и поставен  пред входа на сградата на Пловдивския общински съвет,  има цитат от стихототворението „Зов за свобода“.  Поставен е тук, защото това е мястото на пловдивската политика,  отбеляза в..

обновено на 22.05.17 в 10:54

Преге - предаване за света на книгите, 20 - 26 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 20 .05. 2017г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Томас Хобс.  Левиатан. За човека, за държавата.  Второ изд. 320 стр., ок. 2А, Лист, 2017. Мишел Монтен. Опити. Т. 1. 544 стр., тв. к. 6А, Изток-Запад, 2017 Джон Льо Каре. Екипът на Смайли. 456 стр., ок...

публикувано на 22.05.17 в 10:45

Малки и големи се потопиха в Европейската „Нощ на музеите”

Тринадесетото издание на Европейската „Нощ на музеите” в Стария град предложи богата и разнообразна  програма на посетителите. В различни обекти на ОИ „Старинен Пловдив” малки и големи се потопиха в света  на културата и изкуството. В Сводестата зала на Балабановата къща пловдивчани и гости на града имаха възможността да разгледат  фотографската изложба..

обновено на 21.05.17 в 07:21

Медицинският университет има свой културен институт

Третият международен фестивал на поезията „Духовност без граници” се открива на 25 май в НБ ”Иван Вазов”. Програмата е подготвена от Департамента по езиково  и специализирано обучение към Медицински университет Пловдив. В продължение на пет дни  гости от Полша, Англия и Турция заедно с българските поети ще участват в срещи и  поетични..

публикувано на 20.05.17 в 13:04