РЕКЛАМА

Пламен Русев показва живопис в Капана

С изложба живопис на Пламен Русев галерия „Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана открива сезона за тази година. 

Художникът  представя  последните си нови картини, като е включил и няколко от по-стар период, които не са излагани досега. Те са в деликатна, лека  абстракция и палитра, която обаче трябва да  носи смисъл, казва авторът. 

Пламен Русев е завършил Училището за сценични кадри в Пловдив и Академията за изящни изкуства във Флоренция. 

Снимка

Художникът Пламен Русев открива първата за годината изложба в галерия „„Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана.

 За този избор му е повлияла оперната прима Гена Димитрова, на която е племенник. Това кодира и критериите му за арт и естетика.

С времето, прави все по-малко изложби, но продължава да рисува – в ателието си в София, където живее отдавна. И продължава да се завръща в Пловдив. И с тази изложба - без име, но с леко и деликатно усещане.

Цялото интервю с Пламен Русев  за арта, времето и смисъла е в звуковия файл. 


Още от категорията

Светла Косева пътешества насън и наяве

Изложба „Пътешествия насън и наяве“ от Светла Косева ще се открие в галерия „Възраждане“. Варненската художничка представя живопис, която визира реално и духовно пътешествие,  в което природа, архитектура, хора и животни са в пълна хармония помежду си.  За тези картини галеристката Красимира Алексиева кава, че магията им е прозирна и..

публикувано на 26.09.17 в 07:28

Украинска художничка с експозиция в Пловдив

Изложба „Моите градове“ – витинанка представя в Експозиция „Енчо Пиронков“ украинската художничка Анна Демянчук. Събитието се провежда под патронажа на Почетния консул на Украйна в Пловдив – инж. Димитър Георгиев с подкрепата на Градската художествена галерия и Община Пловдив.   Младата украинска авторка е възпитаничка на Националния..

обновено на 25.09.17 в 10:17

Преге - предаване за света на книгите, 23 - 29 септември

В предаването за книги на Радио Пловдив на 23.0 9.2017г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Антон Страшимиров. Хоро. 124 стр. , ок. 2А, Лексикон, 2017. Константин Илиев. Думи извън сцената. 493 стр., 4А, Жанет 45, 2017. Томас Харди. Две сини очи. 479 стр. , ок. 4А, Ентусиаст, 2017. Джон..

публикувано на 25.09.17 в 09:46

Изложба - живопис се открива в двора на къща Нишанян

Изложба - живопис се открива в двора на къща Нишанян.  Традиционният пловдивски пленер с международно участие ще завърши днес с изложба в Стария град. В двора на къща Нишанян свои творби ще покажат българските автори Васил Стоев, Деляна Димитрова, Илияна Манукова, Иван Чакъров и Николай Томанов, както и художници от Македония, Словения,..

публикувано на 25.09.17 в 05:47

6000 зрители аплодираха „Сцена на кръстопът“

Спектакълът „Мнимият болен“ на Народен театър „Иван Вазов“ закри фестивала „Сцена на кръстопът“.  Големият български актьор Георги Мамалев отпразнува 65-годишнината си с публиката на най-големия есенен театрален форум у нас и не пропусна да сподели, че Пловдив е много специален за него. Служил съм тук. Помня времето в ДНА. Тук бе премиерата и на първия..

публикувано на 24.09.17 в 12:18

"Мнимият болен" поставя финал на "Сцената"

С постановката на Народния театър „Иван Вазов“ „Мнимият болен“ от Молиер се слага край на тазгодишното издание на фестивала „Сцена на кръстопът“ в Пловдив.  Режисьор на спектакъла е Владлен Александров.  През последните 2 седмици любителите на театъра имаха възможност да гледат над 20 спектакъла на трупи от цялата страна.

публикувано на 23.09.17 в 08:25

Никола Добрев получи почетния приз на "Сцена на кръстопът"

Кметът на Пловдив Иван Тотев връчи почетния приз на фестивала "Сцена на кръстопът" на Никола Добрев, председател на Съвета на директорите на "КЦМ 2000". Това съобщиха от пресцентъра на фестивала.  Добрев получи наградата за това, че е " един от най-всеотдайните меценати на изкуството както в Пловдив, така и на други места в България ". Никола..

публикувано на 22.09.17 в 14:57