РЕКЛАМА

Пламен Русев показва живопис в Капана

С изложба живопис на Пламен Русев галерия „Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана открива сезона за тази година. 

Художникът  представя  последните си нови картини, като е включил и няколко от по-стар период, които не са излагани досега. Те са в деликатна, лека  абстракция и палитра, която обаче трябва да  носи смисъл, казва авторът. 

Пламен Русев е завършил Училището за сценични кадри в Пловдив и Академията за изящни изкуства във Флоренция. 

Снимка

Художникът Пламен Русев открива първата за годината изложба в галерия „„Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана.

 За този избор му е повлияла оперната прима Гена Димитрова, на която е племенник. Това кодира и критериите му за арт и естетика.

С времето, прави все по-малко изложби, но продължава да рисува – в ателието си в София, където живее отдавна. И продължава да се завръща в Пловдив. И с тази изложба - без име, но с леко и деликатно усещане.

Цялото интервю с Пламен Русев  за арта, времето и смисъла е в звуковия файл. 


print Отпечатай
Още от категорията

Две книги на Нидал Алгафари и среща "на живо" с него в Пловдив

Две книги на Нидал Алгафари „Боже, защо Господ лъже?“ и „Аллах, милост нямаш ли?“ както и среща с него, ще се състои в  Народна библиотека „Иван Вазов“.  В едния основен сюжет авторът напомни за места и личности, които носят силата на българския дух – Рилския, Бачковския, Преображенския и Троянски манастири, мостовете на Кольо Фичето, Паисий..

публикувано на 20.02.17 в 08:13

Зимен фестивал на изкуствата започва в читалище "Христо Ботев"

От 19 февруари до 1 март в читалище „Христо Ботев“ (бившето кино „Въстаник“) в Пловдив ще се проведе Зимният фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово“. В тринайсетото издание на феста са включени спектакли за деца и възрастни, творчески срещи и концерти. Началото ще постави на 19 февруари изложбата на Емилия Арабаджиева в горното фоайе на..

публикувано на 19.02.17 в 08:33

Изложба с Бели коне и Паднали ангели

От 19 февруари до 1 март в читалище „Христо Ботев“ (бившето кино „Въстаник“) в Пловдив ще се проведе Зимният фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово“. В тринайсетото издание на феста са включени спектакли за деца и възрастни, творчески срещи и концерти. Началото ще постави на 19 февруари изложбата на Емилия Арабаджиева в горното..

публикувано на 18.02.17 в 09:41

Георги Динев гостува на "Молескин"

В Молескин отново ще звучи класика, днес в нашето студио влиза тенорът Георги Динев.  Той е роден е в гр. Ямбол на 20 октомври 1972 година. През 1997 завършва НАТФИЗ ”Кр. Сарафов”, специалност Актьорско майсторство за куклен театър в класа на проф. Боньо Лунгов. Изучава пеене от 1998, като частен ученик на доц. Констанца Вачкова. През 1998 е..

обновено на 17.02.17 в 15:37

"Нощта е също слънце" - новата книга на Божана Апостолова

Във времето за Култура на Радио Пловдив представяме новата книга на Божана Апостолова „Нощта е също слънце“.  Известната издателка на „Жанет 45“ е автор на поезия, белетристика и поредица за Малката Божана. Последната и книга „Нощта е също слънце“ е написана след смъртта на съпруга и, когато самотата я застига, захлупва я...  Но книгата..

обновено на 17.02.17 в 10:23

В "Срещите" разговор за любовта и езотериката

В месеца на виното и любовта "Срещите" тази събота ви предлагат разговор за любовта.  Коя любов? Чия любов? Към кого любов? Плътската любов и платоническата любов в един ред ли да ги редим? Защо днеснякой я наричат, нея, любовта, археологическа забележителност?   А Ерос защо търси стрела, за да опъне лъка си...Вярно ли е че стрелите са се свършили?  И..

публикувано на 17.02.17 в 10:20

Местата на Левски в Карлово и Сопот

Местата на  Левски  в Карлово и Сопот - разговор със  Стефан Филчев , директор на къщата-музей "Иван Вазов" в Сопот.  В програма "Точно днес" Стефан Филчев разказа, че след Карлово точно Сопот е най-любимо място на Апостола. Филчев каза, че днес ще запознаят учениците от СУ "Иван Вазов" -Сопот и с темата за Левски в изкуството, както и за..

публикувано на 17.02.17 в 09:49