РЕКЛАМА

Пламен Русев показва живопис в Капана

С изложба живопис на Пламен Русев галерия „Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана открива сезона за тази година. 

Художникът  представя  последните си нови картини, като е включил и няколко от по-стар период, които не са излагани досега. Те са в деликатна, лека  абстракция и палитра, която обаче трябва да  носи смисъл, казва авторът. 

Пламен Русев е завършил Училището за сценични кадри в Пловдив и Академията за изящни изкуства във Флоренция. 

Снимка

Художникът Пламен Русев открива първата за годината изложба в галерия „„Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана.

 За този избор му е повлияла оперната прима Гена Димитрова, на която е племенник. Това кодира и критериите му за арт и естетика.

С времето, прави все по-малко изложби, но продължава да рисува – в ателието си в София, където живее отдавна. И продължава да се завръща в Пловдив. И с тази изложба - без име, но с леко и деликатно усещане.

Цялото интервю с Пламен Русев  за арта, времето и смисъла е в звуковия файл. 


print Отпечатай
Още от категорията

"Четирите годишни времена" като музикална приказка

Mузикална приказка за Четирите годишни времена ще оживее на сцената на Опера Пловдив на 22 януари от 11 часа в Дом на културата „Борис Христов” в рамките на образователния проект „Госпожа Опера представя...“   Композираната преди повече от 300 години от Антонио Вивалди мелодия ще бъде пресъздадена от цигуларката Теодора Христова – концерт-майстор..

обновено на 22.01.17 в 08:24

Работилница за ръчно направени свещи в Капана

С работилница за ръчно направени свещи започва настоящата 2017-та година за творческия квартал  Капана. Възможност на любителите на ръчно  направените подаръци и сувенири да станат част от изработката им  ще предостави едно от най-новите творчески ателиета в Капана „Candle  House”.   Това е първата от поредицата инициативи, посветени на..

публикувано на 21.01.17 в 09:47

Сарсуела за първи път в Пловдив

Сарсуела е оперетният жанр на Испания. За първи път в Пловдив ще звучи в концерта на Пловдивската опера в събота, на 21 януари, от 19 ч. в Дома на културата „Борис Христов“ с диригент Кръстни Настев , който идва от Швейцария за този концерт. Операта в Пловдив ще представи най-известните образци на испанския оперетен жанр, какъвто е..

обновено на 21.01.17 в 09:14

"Пътеводител в Библията" премиерно в ПУ

Книгата „Пътеводител в Библията“ от Айзък Азимов ще бъде представена  в  Пловдивския университет. Това е  премиера за България на първия превод на български език на  книгата на големия писател - фантаст.   Тази книга е нещо, което изненада  и мен, и   вероятно ще изненада мнозината почитатели на фантастиката и на Айзък Азимов, защото тук..

публикувано на 18.01.17 в 09:34

Драмата открива годината с "Боряна" от Йовков

Първата за годината премиера на Пловдивския драматичен театър е тази вечер със спектакъла „Боряна“ от Йовков.   Режисьорът Красимир Ранков запазва поетичния език на Йовков, без диалектизми, но със запазения дух на 30-те години и посвещава спектакъла на младата публика, за която вярва, че ще разбере посланието за красивото и стойностното в живота...

публикувано на 18.01.17 в 09:18

Васил Тенев показва "Силуети" в "Резонанс"

Изложба на художника Васил Тенев ще се открие в пловдивската галерия „Резонанс“. Тя е под надслова „Силуети“ и с нея галерията открива сезона за тази година /18 ч./. Васил Тенев завършва Училището за изящни изкуства в Пловдив и е с магистърска степен в Националната художествена академия в София - графичен дизайн, в класа на проф. Димитър..

обновено на 17.01.17 в 09:55

В "Петното" поетесата Ина Иванова пише с малки букви

2017-та година  за литературен салон „Spirt and Spirit“ на клуб „Петното“ започва с поетичната  книга "малки букви" от Ина Иванова, издание на „Жанет 45“. Критиката определя  поезията й като “опит да улови природата на нетрайното. Уязвимата крехкост на човека, силата и куража му. Поезия, която свети и боли".  Книгата е спечелила проект по..

публикувано на 17.01.17 в 07:10