РЕКЛАМА

Пламен Русев показва живопис в Капана

С изложба живопис на Пламен Русев галерия „Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана открива сезона за тази година. 

Художникът  представя  последните си нови картини, като е включил и няколко от по-стар период, които не са излагани досега. Те са в деликатна, лека  абстракция и палитра, която обаче трябва да  носи смисъл, казва авторът. 

Пламен Русев е завършил Училището за сценични кадри в Пловдив и Академията за изящни изкуства във Флоренция. 

Снимка

Художникът Пламен Русев открива първата за годината изложба в галерия „„Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана.

 За този избор му е повлияла оперната прима Гена Димитрова, на която е племенник. Това кодира и критериите му за арт и естетика.

С времето, прави все по-малко изложби, но продължава да рисува – в ателието си в София, където живее отдавна. И продължава да се завръща в Пловдив. И с тази изложба - без име, но с леко и деликатно усещане.

Цялото интервю с Пламен Русев  за арта, времето и смисъла е в звуковия файл. 


print Отпечатай
Още от категорията

Не дърпайте цветовете на дъгата! Ще я развалите!

Случващото се във фондация „Пловдив 2019“ не остава незабелязано от пловдивските творци, които с таланта си дават специфичния облик на града. Ще успее ли Пловдив да е успешна Европейска столица на културата през 2019 година – по темата говорим с известния художник Матей Матеев, който от днес стартира майсторски клас в професионалните..

публикувано на 20.07.17 в 10:54

Испанска група свири за пловдивчани

Групата "Ла Туна“ от Университета от Алкала де Енарес, Испания ще изнесе безплатен концерт за пловдивчани и гости на града от 20 часа тази вечер на сцената пред Община Пловдив.  Преди това, в 18.30 часа, групата ще имат среща в заседателната зала на Община Пловдив със заместник-кмета Александър Държиков. "Ла Туна" от Университета от Алкала..

публикувано на 20.07.17 в 09:39

Черупка с море от стиховете на Радостина Драгоева

Поетесата Радостина Драгоева ще представи в Пловдив новата си книга „Черупка с море“.  Премиерата е от 18 часа в читалище „Алеко Константинов“. "Черупка с море" се появи на бял свят, защото какво е да си влизал навътре в морето и да не пренесеш за приятелите от солената вода“ – споделя авторката от Варна, която има зад гърба си още..

публикувано на 20.07.17 в 09:13

Стартира пленерът "Пловдив - от твореца сътворен"

Деветима млади художници участват в традиционния пленер по живопис „Пловдив – от твореца сътворен“. Те ще представят своите творби на обща изложба на 25 юли в Културен център „Тракарт“. Избраниците са Ваня Годжелова, Илина Грозева, Ирина Величкова, Галина Желева, Ваня Петкова, Иван Иванов, Богдан Върбанов и гостът от Франция Анна Герие, чийто..

публикувано на 19.07.17 в 12:22

Великите европейци - Грета Гарбо

Грета Гарбо никога не е съществувала, затова тя беше измислена, измислена от нас, земната публика, защото в обикновения живот сме жадни за капка извънземна хубост, която да ни напомня, че животът е необикновен.  Същото май казва за нея и писателят Кенет Тайнън: „Онова, което мъжете искат да видят в другите жени и за целта пият, откриват в..

публикувано на 19.07.17 в 10:31

Пловдив е част от инициатива на Истанбулското биенале

Пловдив се нареди до градове като Манчестър, Сидни, Хавана, Делхи и много други, които се включват в глобалната инициатива „Какво е да си добър съсед“ на Истанбулското биенале.  До септември  на кръстовищата на бул. „Източен“ с бул. „Санкт Петербург“  и бул. „В. Априлов“  с бул. „6-ти септември“ ще могат да бъдат видени билбордове с провокативни..

публикувано на 18.07.17 в 14:06

"Пловдив 2019" ще партнира с Френския културен институт

Трите сфери на сътрудничество между Фондацията и Френския културен институт са: „Квартал „Капана“ и творческите индустрии“, проект „Махала“ и взаимодействие между Пловдив и Марсилия. Това обяви Виктор Янков, заместник-директор с ресор международно сътрудничество в „Пловдив 2019“. От 1 август се обявяват отворени покани за участие по първата фаза на..

обновено на 18.07.17 в 13:25