РЕКЛАМА

Пламен Русев показва живопис в Капана

С изложба живопис на Пламен Русев галерия „Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана открива сезона за тази година. 

Художникът  представя  последните си нови картини, като е включил и няколко от по-стар период, които не са излагани досега. Те са в деликатна, лека  абстракция и палитра, която обаче трябва да  носи смисъл, казва авторът. 

Пламен Русев е завършил Училището за сценични кадри в Пловдив и Академията за изящни изкуства във Флоренция. 

Снимка

Художникът Пламен Русев открива първата за годината изложба в галерия „„Arsenal of art“  /Арсенал ъф арт/ в Капана.

 За този избор му е повлияла оперната прима Гена Димитрова, на която е племенник. Това кодира и критериите му за арт и естетика.

С времето, прави все по-малко изложби, но продължава да рисува – в ателието си в София, където живее отдавна. И продължава да се завръща в Пловдив. И с тази изложба - без име, но с леко и деликатно усещане.

Цялото интервю с Пламен Русев  за арта, времето и смисъла е в звуковия файл. 


Още от категорията

В "Срещите" за несъгласните думи на Димитър Бочев

Тази събота в "Срещите" очаквайте разговор за съотношението  между хорското и людското във всеки един от нас. И още - за любовта, изневярата и ревността, иначе казано - за страданието и щастието, за съотношението между националното  и космополитното.  В студиото публицистът Димитър Бочев и неговите  "Несъгласни думи"- том втори.

обновено на 17.11.17 в 14:18

Здравко Григоров гостува в "Молескин"

Той е обиколил над 80 страни по света и е гледал (буквално) хиляди филми.  Това е Здравко Григоров - 50% от Pozor Angel Zdravko и 100% пътешественик и киноман по душа.  Днес от 18:00 той не само ще представи някои от своите любими песни, но и ще ни разкаже за някои от многобройните си приключения в различни краища на света.  От Мианмар до Куба и..

публикувано на 17.11.17 в 10:09

"Киномания" стартира с безброй хитови заглавия

Киномания в Пловдив се открива тази вечер в Лъки Дом на киното с филма - шедьовър  и носител на три Оскара - „Среднощен каубой“ с Джон Войт и Дъстин Хофман.   В Пловдив ще видим селекция от  30 заглавия от целия свят – хитови и  премиерни ленти,  български, детски, документално кино и класика.  Между тях са награденият със „Златен лъв“ „Формата..

обновено на 17.11.17 в 09:28

Изложба показва щастливите дни на царското семейство

Документална изложба „В изгнание“, в които са показани моменти от живота на Симеон Сакскобургготски, се открива в пловдивския Държавен архив.  Акцентът е върху живота  на царското семейство преди 1946 година.  В експозицията за първи път се показва Манифеста към българския нар од на цар Борис ІІІ от 3 октомври 1918 г. при  встъпването му на..

обновено на 17.11.17 в 09:28

"100 гледни точки към Пловдив" излагат художници от 19 страни

Изложба „100 гледни точки към Пловдив“ – втори етап, се открива в пловдивската галерия „Резонанс“.  В експозицията участват 44 художници от България и още 18 страни. Проектът обхваща 100 обекта от Пловдив, които са впечатлили 100 артисти.  Художниците са направили фотоси, а след това са интерпретирали мястото със свободно избрана от тях художествена..

обновено на 17.11.17 в 08:59

Мениджъри от страната и чужбина се събират в АМТИИ - Пловдив

Пета международна научно-практическа конференция „Управленски и маркетингови проблеми в изкуството“ се открива в АМТИИ. Тя е  организирана от мениджърските специалности „Артмениджмънт“ и „PR на арторганизации“ в академията по изкуствата. Във форума ще вземат участие преподаватели и практици от ПУ „П. Хилендарски“, Национална художествена..

публикувано на 17.11.17 в 08:32

Найден Тодоров дирижира Рахманинов и Шамуар в Пловдив

Маестро Найден Тодоров, който е директор на Софийска филхармония, ще дирижира Втори концерт за пиано от Рахманинов с оркестъра на Опера Пловдив в Концертна зала от 19 часа.   За солист на концерта той е поканил лауреатката на редица международни конкурси руската пианистка София Вашерук. За първи път ще прозвучат и две творби от Филип Шамуар –..

обновено на 16.11.17 в 15:09