РЕКЛАМА

Чистят приоритетно вътрешнокварталните улици в Пловдив

| обновено на 12.01.17 в 17:05
БГНЕС

Над 4000 кубически метра сняг е извозила досега от града фирма „Чистота“ на специално депо в жилищен район „Тракия“. Проблем в снегопочистването създават заледените участъци. 

Служителите на комуналната фирма вече разчистват и вътрешнокварталните улици, като приоритетни са местата пред обществените заведения – училища, детски градини, болници, както и спирките на градския транспорт – съобщиха от фирма „Чистота“.

Стремежът е до понеделник улиците да бъдат почистени, защото според прогнозите се очаква нов, продължителен снеговалеж.

Репортерска проверка установи, че повечето малки улици в града не са почистени и много малко собственици на жилища са почистили пред домовете си.

От И Ви Ен съобщиха, че екипите им ще опитат да влязат в труднодостъпните досега блокирани селища за отчитане на електромерите.

Още от категорията

Собствениците на Синята къща осъдиха България в Страсбург

България трябва да плати 462 хил. евро на собствениците на Синята къща в Стария град.  Решението на съда в Страсбург по делото "Ченгелян и други срещу България", съобщи адвокатът на засегнатите  Михаил Екимджиев.  Синята къща е паметник на културата от 1949 година, национализирана е през 1966 и тогава на собствениците е платена компенсация. След..

публикувано на 23.11.17 в 14:41

Овладяват с допълнителни мерки разпространението на хепатит А в Раковски

Допълнителни мерки за справяне с разпространението на хепатит А в община Раковски бяха набелязани на спешна среща между 100-тина родители с представители на РЗИ, Регионалното управление по образование и ръководството на общината.  89 са от септември до момента болните от хепатит А в общината, като най-много са случаите от гр. Раковски и село..

обновено на 23.11.17 в 14:38

Петролният бизнесмен Емил Власов остава за постоянно в ареста

Апелативен съд в Пловдив потвърди днес определението на Окръжния съд от 18-ти ноември.  Власов беше задържан при акция на ДАНС и прокуратурата по- рано миналата седмица за съхранение и търговия със 100 тона незаконно гориво, укриване на дънци и притежаване на общо 2 милиона лева с неясен произход. Според апелативните магистрати има достатъчно..

публикувано на 23.11.17 в 14:33

Работник на ЕVN оцеля след токов удар в Смолян

23-годишен работник на ЕVN е ударен от ток тази сутрин в Смолян. Няма опасност за живота му. Заради инцидента новия център в областния град остана повече от половин час без ток. Работниците на енергийното дружество извършвали ремонт на улица „Дичо Петров” в областния град. По първоначална информация те изключили електрозахранването, но..

обновено на 23.11.17 в 14:14

Съветниците от ГЕРБ искат без финансов контрольор в МБАЛ "Асеновград"

Общинските съветници от ГЕРБ в Асеновград настояват да бъде освободен от длъжност финансовият контрольор на многопрофилната болница в града Антонина Славова. Предложението е внесено за решение на предстоящата сесия на местния парламент в сряда. Това съобщи председателят на групата съветници от ГЕРБ инж. Костадин Яков.  Като аргумент за предсрочното..

публикувано на 23.11.17 в 13:47

Три десни партии в Пазарджик протестират заради съмнителни общински сделки

Три десни партии в Пазарджик – ДСБ, "Да, България" и "Зелените", организират протест пред сградата на общината с искане за прозрачност и контрол върху съмнителни общински сделки.  Подозренията за корупционни практики касаят три казуса в Община Пазарджик – за ремонт на централен булевард, за концесия на паркинг и за липсата на рекултивация на..

обновено на 23.11.17 в 13:37

Индустриалният подем в Пловдив не носи адекватни заплати, смятат от КТ "Подкрепа"

Защитата срещу различните видове дискриминация в последно време става все по-важна част от работата на синдикат „Подкрепа“, каза регионалният му лидер Атанас Кръстев.  По думите му все повече са случаите на дискриминация, както на отделни  служители, така и групова.  В същото време синдикалистите смятат, че индустриалният подем в Пловдив и..

публикувано на 23.11.17 в 13:37