РЕКЛАМА

Чистят приоритетно вътрешнокварталните улици в Пловдив

| обновено на 12.01.17 в 17:05
БГНЕС

Над 4000 кубически метра сняг е извозила досега от града фирма „Чистота“ на специално депо в жилищен район „Тракия“. Проблем в снегопочистването създават заледените участъци. 

Служителите на комуналната фирма вече разчистват и вътрешнокварталните улици, като приоритетни са местата пред обществените заведения – училища, детски градини, болници, както и спирките на градския транспорт – съобщиха от фирма „Чистота“.

Стремежът е до понеделник улиците да бъдат почистени, защото според прогнозите се очаква нов, продължителен снеговалеж.

Репортерска проверка установи, че повечето малки улици в града не са почистени и много малко собственици на жилища са почистили пред домовете си.

От И Ви Ен съобщиха, че екипите им ще опитат да влязат в труднодостъпните досега блокирани селища за отчитане на електромерите.

print Отпечатай
Още от категорията

Кметът на Асеновград с две обвинения, искат неговото и на гл. архитект отстраняване от длъжност

На кмета на община Асеновград Емил Караиванов са повдигнати две обвинения за присвояване в особено големи размери /по документи за 80 000 лева/ за почистване шахтите на територията на общината и за това, че не е спрял строителство на територията на групов паметник на културата "Метошката махала".  Окръжният прокурор Румен Попов каза, че спрямо две..

обновено на 26.05.17 в 16:24

Епидемиолози се събират в Пловдив

Пловдив  е домакин на  Научно приложен симпозиум на тема „Минало, настояще и бъдеще на епидемиологията” с участието на преподаватели по епидемиология от всички катедри към медицинските университети в Пловдив, София, Варна, Плевен и Стара Загора, както и епидемиолози от Районите здравни инспекции, от ВМА , болниците и Националния център по заразни и..

обновено на 26.05.17 в 16:24

Реките в Пазарджишка област са повишили нивата си след валежите

Реките в Пазарджишка област са повишили нивата си в резултат на последните валежи.  С 16 см е повишено нивото на река Марица в самия град Пазарджик, а река Чепинска при Велинград е покачила нивото си с 15 см. На-й­слабо е покачването при река Тополница – с 3 см.  Всички водоеми в областта са под наблюдение. Към момента няма опасност от наводнения

публикувано на 26.05.17 в 14:03

Пътна полиция и районните управления с нови автомобили

Нови 21 автомобила получи Областната дирекция на МВР в Пловдив. Автомобилите са оборудвани със система за постоянно видеозаснемане на пътния контрол за проследяване дейността на полицейските наряди, работна станция за отдалечен достъп, камери, микрофони.  Разполагат и с мобилни печатни устройства, чрез които на място ще се издават документи за..

публикувано на 26.05.17 в 13:54

Прокурори и шефът на ДАНС информират за арестите в община Асеновград

Във връзка с досъдебно производство спрямо служители на Община Асеновград днес Окръжна прокуратура - Пловдив, ДАНС и МВР ще дадат подробности по случая на специален брифинг. В него ще участват Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив, Мария Тодорова, Мирослав Христев и Георги Гешев, прокурори от Окръжна прокуратура - Пловдив, комисар Атанас Илков,..

обновено на 26.05.17 в 10:59

Пловдив праща двама ученици на космически лагер в Турция

Две пълни стипендии за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey ще предоставят Община Пловдив и Център за творческо обучение в конкурс за есе или видео есе. Крайният срок за участие е 7 юни 2017 г. В конкурса могат да участват ученици на възраст между 9 и 15 години от Пловдив, които добре владеят английски език, тъй като..

публикувано на 26.05.17 в 10:14

Първи фестивал на еко и биопроизводителите в Садово

Първият фестивал на еко и биопроизводителите започва днес в Садово.  Той ще се проведе до 28 май и съвпада с традиционния Празник на фъстъка, както и с Първия национален фолклорен фестивал „Георги Пендов“, посветен на известния кларинетист, родом от Садово.  Фестивалът на еко и биопроизводителите и арт творците ще събере на едно място грижовни..

публикувано на 26.05.17 в 06:15