РЕКЛАМА

Чистят приоритетно вътрешнокварталните улици в Пловдив

| обновено на 12.01.17 в 17:05
БГНЕС

Над 4000 кубически метра сняг е извозила досега от града фирма „Чистота“ на специално депо в жилищен район „Тракия“. Проблем в снегопочистването създават заледените участъци. 

Служителите на комуналната фирма вече разчистват и вътрешнокварталните улици, като приоритетни са местата пред обществените заведения – училища, детски градини, болници, както и спирките на градския транспорт – съобщиха от фирма „Чистота“.

Стремежът е до понеделник улиците да бъдат почистени, защото според прогнозите се очаква нов, продължителен снеговалеж.

Репортерска проверка установи, че повечето малки улици в града не са почистени и много малко собственици на жилища са почистили пред домовете си.

От И Ви Ен съобщиха, че екипите им ще опитат да влязат в труднодостъпните досега блокирани селища за отчитане на електромерите.

print Отпечатай
Още от категорията

Предупреждават за ниски температури в Пловдив и Пазарджик

Жълт код за студено време е обявен за 23-ти януари в седем области на страната.  Предупреждението на синоптиците е за седем области на страната, сред които са Пловдив и Пазарджик.  Според прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология към БАН времето ще бъде потенциално опасно и във Видин, Враца, Монтана, Плевен и Стара Загора...

публикувано на 22.01.17 в 17:20

Заловиха пиян румънец да шофира в Пловдив

Румънски гражданин беше заловен да кара микробус с над 3 промила алкохол в Пловдив. В събота сутринта пътните полицаи спрели 47-годишен шофьор на кръстовище между булевардите „Васил Априлов” и „Дунав”, а дрегерът отчел 3.06 промила.  Солидно почерпеният водач е отведен за едно денонощие в Трето районно управление., образувано е досъдебно..

публикувано на 22.01.17 в 12:30

Новият президент Румен Радев встъпи официално в длъжност

С официална  церемония по встъпването в длъжност   новият президент Румен Радев прие поста от досегашния държавен глава Росен Плевнелиев. Президентът Плевнелиев прие за последен път строя на почетния караул от представителните части на Българската армия. Той се поклони на националното знаме и поздрави гвардейците. Новият президент Румен Радев също..

обновено на 22.01.17 в 11:41
Фотоколаж: Силвия Петрова

Пловдив 2019 с подкрепа от Министерството на туризма

Министерството на туризма и Общинската фондация "Пловдив 2019" са сключили рамково споразумение за съвместна дейност и сътрудничество в подкрепа на домакинството на града за инициативата "Европейска столица на културата 2019 г.", съобщиха от  министерството.  Фондацията организира и ръководи цялостно проекта, а министерството ще подпомага популяризирането..

публикувано на 21.01.17 в 13:41

2016 г. донесе повече момченца в УМБАЛ "Св. Георги"

2100 деца са се родили в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“ през 2016 г. Това отчитат в Деня на родилната помощ – 21 януари, началникът на клиниката доц. д-р Екатерина Учикова и завеждащата Родилно отделение към клиниката проф. д-р Елена Димитракова. Те припомниха, че в предходната 2015 г. са се родили 2094 деца...

публикувано на 21.01.17 в 10:56

Бъчварова: Тотев ще има възможност да докаже своята правота!

„Има възможност г-н Тотев да докаже, че е действал правомерно в тази процедура“ – така коментира отстраняването на пловдивския кмет министърът на вътрешните работи и вицепремиер в оставка Румяна Бъчварова.  Тя допълни, че никой не е имунизиран от разследване за провеждането на обществени поръчки. Министър Бъчварова бе в Пловдив, за да..

публикувано на 20.01.17 в 18:27

Екипи на пловдивската пожарна махат опасни ледени висулки

Тази сутрин екипи на Пожарна безопасност и защита на населението премахнаха огромни късове лед от покрива на кооперация на Главната улица в близост до Община Пловдив. „3-4 са местата по Главната, където има опасни висулки и голямо количество сняг от покривите, но те вече са обезопасени с ленти“, съобщи Георги Маринов, който заедно със..

обновено на 20.01.17 в 16:36