РЕКЛАМА

Чистят приоритетно вътрешнокварталните улици в Пловдив

| обновено на 12.01.17 в 17:05
БГНЕС

Над 4000 кубически метра сняг е извозила досега от града фирма „Чистота“ на специално депо в жилищен район „Тракия“. Проблем в снегопочистването създават заледените участъци. 

Служителите на комуналната фирма вече разчистват и вътрешнокварталните улици, като приоритетни са местата пред обществените заведения – училища, детски градини, болници, както и спирките на градския транспорт – съобщиха от фирма „Чистота“.

Стремежът е до понеделник улиците да бъдат почистени, защото според прогнозите се очаква нов, продължителен снеговалеж.

Репортерска проверка установи, че повечето малки улици в града не са почистени и много малко собственици на жилища са почистили пред домовете си.

От И Ви Ен съобщиха, че екипите им ще опитат да влязат в труднодостъпните досега блокирани селища за отчитане на електромерите.

Още от категорията
Илияна Йотова

Eвропредседателството е огромен шанс за България

Eвропредседателството е огромен шанс за България, каза пред журналисти в Чепеларе вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя присъства на възстановка по посрещането на Капитан Петко войвода, по повод първите национални "Хайдушки празници", които се провеждат в града.  Огромен шанс за България е европредседателството, стига да се възползваме от този шанс...

публикувано на 23.09.17 в 20:54

Рокери се събраха на Манастирските поляни край Сопот

С полагане на цветя пред паметниците на Иван Вазов в Сопот и на Васил Левски в Карлово приключи рокерския национален събор, който се провежда в края на септември на Манастирските поляни край града на Вазов.  Той се организира от мотоклуб "Старите траки" от Сопот. Преди това "Братята на вятъра" направиха почетна обиколка из Розовата долина и огласиха..

обновено на 23.09.17 в 16:00

Катуница почита с мълчаливи шествия Ангел и Павел

С мълчаливо шествие под мотото „Няма да забравим, няма да простим“ от 19 часа тази вечер жителите на Катуница ще отбележат шест години от убийството на 19-годишния Ангел Петров. Близки и приятели ще запалят свещи на лобното място на момчето, което бе прегазено от шофьор на Кирил Рашков, известен като „Цар Киро“. Смъртта на младежа предизвика..

публикувано на 23.09.17 в 16:00

Съдът остави в ареста ученика, пребил учител в Садово

Районният съд в Асеновград остави в ареста дванайсетокласника от Селскостопанската гимназия в Садово – Атанас Георгиев, който нанесе побой над учителя си по английски език. След инцидента от 19 септември младежът бе задържан за 72 часа и влиза в съда с две обвинения – за хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм, и за нанасяне на телесна..

обновено на 23.09.17 в 12:58

Жители на Попинци протестираха заради липсата на вода

Жителите на панагюрското село Попинци излязоха на протест, защото нямат вода втора седмица и това ще продължи през октомври. За кратко протестиращите затвориха главния път Пазарджик-Панагюрище.   Бедственото положение в  община Панагюрище до 10-ти октомври е обявено бедствено положение заради авария на главния водопровод. От общината са..

обновено на 23.09.17 в 11:12

Хайдушки празници "Капитан Петко войвода" в Чепеларе

Започват първите Национални хайдушки празници в Чепеларе, посветени на Капитан Петко войвода.  За първи път тази вечер ще бъде представена възстановка по посрещането на революционера в града. Официален гост на събитията ще бъде вицепрезидентът Илияна Йотова.  Капитан Петко войвода пристига в Чепеларе през месец август 1878 година, след..

публикувано на 23.09.17 в 10:22

Моторист загина на ново кръгово кръстовище

40-годишен моторист от Сухиндол загина снощи на кръговото кръстовище, което се изгражда на продължението на бул. „Димитър Талев“ при квартал „Беломорски“.   Инцидентът е станал малко около 22.30 часа.  Мотоциклетистът е бил неправоспособен, от Сухиндол. Минал е няколко пъти през кръговото кръстовище.   Возил е и друг мъж, на 48 години, уточниха от..

публикувано на 23.09.17 в 09:15