РЕКЛАМА

Глобиха 11 пушачи в пловдивските заведения

Снимка: Георги Корнейков, БНР

645 заведения и търговски обекти са проверени за спазването на забраната за пушене и продажбата на алкохол на непълнолетни по разпореждане на Апелативна прокуратура – Пловдив. Проверките са извършени през последните три месеца съвместно със здравните власти и полицията по места. Най-много са в областите Пловдив, Хасково и Смолян, най-малко в Пазарджик.

Констатирани са общо 28 нарушения от Закона за здравето,  издадени са 26 акта. Има 12  наказателни постановления и 11 предписания на собственици на обекти и заведения.

За област Пловдив са съставени 11 акта за административни нарушения спрямо 11 лица за неспазване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места. Издадени са седем предписания на собственици на заведения за осигуряване на стриктно спазване на забраната за тютюнопушене.

За област Пазарджик са констатирани две нарушения за тютюнопушене от клиенти на заведения, съставени са два акта и е издадено наказателно постановление за глоба в размер от 300 лв.

Проверяващите са установили значително намаление на тези нарушения в сравнение с предишни инспекции,  а това се дължи на засиления контрол.   


print Отпечатай
Още от категорията

Архитектурното бижу на Стария град вече е отворено за посещения

Една от най-красивите възрожденски къщи в Старинен Пловдив – „Клианти“, вече е отворена за посетители. Напълно реставрирани и достъпни са първият и вторият етаж на асиметричната отворена къща, която е строена в средата на 18 век и е най-старата запазена сграда в архитектурния резерват. Къщата е известна с оригиналната си архитектура,..

обновено на 22.06.17 в 18:05

Тапа по АМ "Тракия" към Бургас заради катастрофа на ТИР-ове до Пловдив

Два ТИР-а се сблъскали на автомагистрала “Тракия”, в района на пловдивското село Белозем.  Движението по посока Бургас се извършва единствено в изпреварващата лента. Инцидентът е станал около 16.20 часа. Според първоначалните данни, два тежкотоварни автомобила са се сблъскали странично и единият от тях пропаднал извън пътя. Няма пострадали хора.  На..

публикувано на 22.06.17 в 17:54

Археолог извика полицията, за да спре разрушаването на Плоската могила

Изцяло е заличен целият културен пласт на Плоската могила в Пловдив след строителни дейности. Тя датира от 5 000 г. преди Христа и преди две години археолозите направиха проучвания, където са намерени серия артефакти от праисторията на Пловдив. Обектът се намира в район Северен на "Брезовско шосе" 155 и на негово място инвеститорът Захари..

обновено на 22.06.17 в 16:58

Започна голямата сеч на тополите край Марица

Започна масово изсичане на тополите край р. Марица, по протежението на едноименния булевард.  Първи паднаха вече няколко от тях  от южната му  страна, като според работниците,  заповедта е да бъдат отрязани почти всички дървета.   Акцията се извършва от екипи на  ОП „Градини и паркове“, след  получени точни данни  от кметствата на районите..

обновено на 22.06.17 в 16:58

Общината се отказа от голям ремонт на кино "Космос", ДетМаг" става галерия

В сградата на кино „Космос“ няма да се правят големи конструктивни промени, а ще се промени интериорът на зданието. Целта е вътрешните пространства да се използват за културни събития по указания на фондация „Пловдив 2019“, обясни кметът Иван Тотев. Продължават съдебните дела за уличната регулация пред кино „Космос“, които се очаква да..

публикувано на 22.06.17 в 15:05

Задържаха мъж, убил баща си в дома им на ул. "Ландос"

21-годишен мъж е убил 55-годишния си баща, съобщиха от пресцентъра на Пловдивската полиция.  Сигналът за открито безжизнено тяло на 55-годишния човекв апартамента му на ул. “Ландос” в Пловдив е бил подаден около 1.00 часа.  На местопроизшествието веднага са пристигнали полицейски екипи и съдебен лекар. При първоначалния оглед е било установено,..

обновено на 22.06.17 в 14:11

Част от Пазарджик и 8 села без ток

Поради авария част от град Пазарджик и осем населени места в региона са без ток, съобщиха от електроразпределителното дружество.  От там уточниха, че без електрозахранване са улици в Индустриалната зона на Пазарджик, а също и селата Братаница, Ляхово, Црънча, Паталеница, Дебращица, Главиница, Ветрен дол и Алеко Константиново. Екипи на дружеството..

обновено на 22.06.17 в 14:10