РЕКЛАМА

Глобиха 11 пушачи в пловдивските заведения

Снимка: Георги Корнейков, БНР

645 заведения и търговски обекти са проверени за спазването на забраната за пушене и продажбата на алкохол на непълнолетни по разпореждане на Апелативна прокуратура – Пловдив. Проверките са извършени през последните три месеца съвместно със здравните власти и полицията по места. Най-много са в областите Пловдив, Хасково и Смолян, най-малко в Пазарджик.

Констатирани са общо 28 нарушения от Закона за здравето,  издадени са 26 акта. Има 12  наказателни постановления и 11 предписания на собственици на обекти и заведения.

За област Пловдив са съставени 11 акта за административни нарушения спрямо 11 лица за неспазване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места. Издадени са седем предписания на собственици на заведения за осигуряване на стриктно спазване на забраната за тютюнопушене.

За област Пазарджик са констатирани две нарушения за тютюнопушене от клиенти на заведения, съставени са два акта и е издадено наказателно постановление за глоба в размер от 300 лв.

Проверяващите са установили значително намаление на тези нарушения в сравнение с предишни инспекции,  а това се дължи на засиления контрол.   


print Отпечатай
Още от категорията

Неосигурен достъп до предприятия отложи ремонта на "Остромила" със седмица

Собственици на фирми осуетиха планираната за днес от общинската администрация първа копка на ул. „Остромила“. Недоволството им беше провокирано от опасенията им за липсата на достъп на автомобили до производствените им бази.  В момента, в който кметът Иван Тотев се отправи с лопата, за да даде старт на ремонтните дейности, десетина..

обновено на 28.02.17 в 17:12

Куклен и Църквата протестираха срещу изграждането на крематориум

Жителите на Куклен са готови да блокират пътища, за да спрат изграждането на Крематориум в индустриалната част на града.  Това стана ясно по време на общественото обсъждане на проекта, на който бе представен и докладът за въздействие върху околната среда. Близо 100 души недоволстваха по време на обсъждането, прекъсваха изказването на инвеститора..

обновено на 28.02.17 в 17:11

Откриха открадната от Кукленския манастир икона на Светите братя Козма и Дамян

Криминалисти от сектор „Престъпления с културно-исторически ценности“ откриха издирвана ценна икона. Тя изобразява светите братя Козма и Дамян и е собственост на Кукленския манастир край Пловдив, чиито покровители са лечителите безсребреници.  Това е първият случай на открита инкриминирана вещ с културна стойност чрез външния интернет достъп до..

публикувано на 28.02.17 в 16:20

Малтийският кръст направи дарение за 50 хиляди лева на УМБАЛ "Пловдив"

25 болнични легла, висок клас получи УМБАЛ Пловдив като дарение от Малтийския кръст със съдействието на посланика ни в Швейцария Меглена Плугчиева. Общата стойност на леглата е 50 000 лева, като те ще бъдат разпределени във всички болнични отделения. Доц. Димитър Шишков, началник на отделението по урология, с чието активно съдействие е..

публикувано на 28.02.17 в 12:47

Жена, блъсната на пешеходна пътека, е с опасност за живота

85-годишна жена е с опасност за живота след пътен инцидент вчера в Пловдив. Тя е била блъсната от лек автомобил на пешеходна пътека между улиците “Владивосток” и “Чернишевски” . Възрастната жена е настанена в болница в тежко състояние. 68-годишният шофьор на колата е тестван с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. От полицията..

обновено на 28.02.17 в 11:57

Жител на Царацово засечен да краде ток

61-годишен мъж от Царацово е обвинен за кражба на ток. Неправомерното включване към електропреносната мрежа е установено вчера при проверка в дома му.  След огледа, извършен на адреса, е започнато бързо полицейско производство срещу нарушителя. Работата продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив.

публикувано на 28.02.17 в 11:57

Започва ремонт на улица "Остромила"

От днес започва реконструкцията на улица "Остромила" в Пловдив. Старт на ремонта ще дадат с първа копка кметът Иван Тотев и кметът на райн "Южен" Борислав Инчев.  Реконструкцията ще започне от началото на "Остромила" откъм "Коматевско шосе".

обновено на 28.02.17 в 10:31