РЕКЛАМА

Глобиха 11 пушачи в пловдивските заведения

Снимка: Георги Корнейков, БНР

645 заведения и търговски обекти са проверени за спазването на забраната за пушене и продажбата на алкохол на непълнолетни по разпореждане на Апелативна прокуратура – Пловдив. Проверките са извършени през последните три месеца съвместно със здравните власти и полицията по места. Най-много са в областите Пловдив, Хасково и Смолян, най-малко в Пазарджик.

Констатирани са общо 28 нарушения от Закона за здравето,  издадени са 26 акта. Има 12  наказателни постановления и 11 предписания на собственици на обекти и заведения.

За област Пловдив са съставени 11 акта за административни нарушения спрямо 11 лица за неспазване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места. Издадени са седем предписания на собственици на заведения за осигуряване на стриктно спазване на забраната за тютюнопушене.

За област Пазарджик са констатирани две нарушения за тютюнопушене от клиенти на заведения, съставени са два акта и е издадено наказателно постановление за глоба в размер от 300 лв.

Проверяващите са установили значително намаление на тези нарушения в сравнение с предишни инспекции,  а това се дължи на засиления контрол.   


print Отпечатай
Още от категорията

Съветниците отказаха акционерен дял в Панаира

Пловдивският Общински съвет отхвърли решението си за приемане на 20-процентов дял в Панаира.  С 39 гласа „за”, 4-ма „против” и 3-ма „въздържали се” Пловдивският общински съвет отмени своето решение от 13 април, с което приемаше 20-процента от акциите на АД-то. „За” бяха съветниците от ГЕРБ, Патриотичен фронт, Съюз за Пловдив, Реформаторския блок..

обновено на 27.04.17 в 15:34

Съдът заседава дали да пусне биячите на журналистите от НОВА

Пловдивският окръжен съд гледа делото по жалбата на четиримата нападатели, задържани за побой над журналисти на автомагистрала „Тракия“ на 14 април.  Районният съд им даде най-тежката мярка „задържане под стража“, която те обжалват.  На предишната инстанция бе преценено, че обвиняемите могат да въздействат върху делото и затова ги остави зад..

публикувано на 27.04.17 в 15:34

Нова група в пловдивския Общински съвет

Нова група има от днес в Общинския съвет на Пловдив.  В началото на заседанието председателят Савина Петкова съобщи, че 4-мата съветници от Земеделски съюз „Ал. Стамболийски” образуват нова група.  В нея влизат Георги Колев, Кирил Търев, Бояна Маркова и Петър Петров.  Неин председател става Георги Колев, който бе избран и за заместник-председател на..

публикувано на 27.04.17 в 11:33

Митничари задържаха фалшиви тонер касети

576 фалшиви тонер касети бяха задържани в Митница Пловдив. В митническото учреждение са били представени документи за митническо оформяне на стоки, натоварени в камион, идващ от Турция.  В хода на извършената проверка от служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Пловдив е констатирано, че описанието в придружаващите..

публикувано на 27.04.17 в 11:24

Общинският съвет преразглежда решението за панаира

Общинският съвет на Пловдив ще преразгледа решението за приемане на 20 процента от държавните акции на Международния панаир.  То бе върнато от областния управител Здравко Димитров като незаконосъобразно. Очаква се съветниците от ГЕРБ да се съобразят и с препоръката на Изпълнителния комитет на партията , с която се настоява акците да бъдат..

обновено на 27.04.17 в 10:20

Връчват награди за постижения в туризма

За първи път Община Пловдив ще връчи Годишни награди за постижения в туризма. На церемонията ще бъдат отличени победителите в общо пет категории за постижения през 2016 годинаОфициалната церемония ще се състои в   хотел Holiday Inn - Пловдив .  Ще бъдат отличени представители на туристическия бранш в следните пет категории: „Най-оригинален  нов..

обновено на 27.04.17 в 10:05

Открива се панаир на тренировъчните фирми

20-ят Международен панаир на учебно-тренировъчните фирми ТФ ФЕСТ 2017 „Млад предприемач” ще се открие в Международен пловдивски панаир.  Панаирът е елемент от професионалното обучение на учениците в България и  се организира съвместно от Центъра за учебно-тренировъчни фирми към МОН, Сдружение “Българска тренировъчна централа” и Международен..

обновено на 27.04.17 в 10:05