РЕКЛАМА

Глобиха 11 пушачи в пловдивските заведения

Снимка: Георги Корнейков, БНР

645 заведения и търговски обекти са проверени за спазването на забраната за пушене и продажбата на алкохол на непълнолетни по разпореждане на Апелативна прокуратура – Пловдив. Проверките са извършени през последните три месеца съвместно със здравните власти и полицията по места. Най-много са в областите Пловдив, Хасково и Смолян, най-малко в Пазарджик.

Констатирани са общо 28 нарушения от Закона за здравето,  издадени са 26 акта. Има 12  наказателни постановления и 11 предписания на собственици на обекти и заведения.

За област Пловдив са съставени 11 акта за административни нарушения спрямо 11 лица за неспазване на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места. Издадени са седем предписания на собственици на заведения за осигуряване на стриктно спазване на забраната за тютюнопушене.

За област Пазарджик са констатирани две нарушения за тютюнопушене от клиенти на заведения, съставени са два акта и е издадено наказателно постановление за глоба в размер от 300 лв.

Проверяващите са установили значително намаление на тези нарушения в сравнение с предишни инспекции,  а това се дължи на засиления контрол.   


print Отпечатай
Още от категорията

2016 г. донесе повече момченца в УМБАЛ "Св. Георги"

2100 деца са се родили в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“ през 2016 г. Това отчитат в Деня на родилната помощ – 21 януари, началникът на клиниката доц. д-р Екатерина Учикова и завеждащата Родилно отделение към клиниката проф. д-р Елена Димитракова. Те припомниха, че в предходната 2015 г. са се родили 2094 деца...

публикувано на 21.01.17 в 10:56

Бъчварова: Тотев ще има възможност да докаже своята правота!

„Има възможност г-н Тотев да докаже, че е действал правомерно в тази процедура“ – така коментира отстраняването на пловдивския кмет министърът на вътрешните работи и вицепремиер в оставка Румяна Бъчварова.  Тя допълни, че никой не е имунизиран от разследване за провеждането на обществени поръчки. Министър Бъчварова бе в Пловдив, за да..

публикувано на 20.01.17 в 18:27

Екипи на пловдивската пожарна махат опасни ледени висулки

Тази сутрин екипи на Пожарна безопасност и защита на населението премахнаха огромни късове лед от покрива на кооперация на Главната улица в близост до Община Пловдив. „3-4 са местата по Главната, където има опасни висулки и голямо количество сняг от покривите, но те вече са обезопасени с ленти“, съобщи Георги Маринов, който заедно със..

обновено на 20.01.17 в 16:36

Засега МВР няма информация за предстояща блокада на границата от гръцки фермери

МВР няма информация блокадата и протестните действия на гръцките фермери да стигнат до българската граница, заяви в Смолян министърът в оставка Румяна Бъчварова.  Припомням, че още в понеделник вътрешният министър Румяна Бъчварова изпрати официално писмо до своя гръцки колега - министъра по обществен ред и защита на гражданите Николаос Тоскас. В..

обновено на 20.01.17 в 16:10

Пак глобиха "Чистота Карлово" за лошо снегопочистване

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов наложи втора глоба на снегопочистващата фирма в размер на 5 000 лв.  Преди два дни консорциумът „Чистота Карлово“ бе санкциониран с 2000 лева, защото не се справила със снегопочистването в града.  Днес в Карлово е получено необходимото количество сол и в следобедните часове започна обработката на..

публикувано на 20.01.17 в 16:10

Почина бившият главен архитект на Пловдив Румен Русев

Почина главният архитект на община Пловдив Румен Русев. От септември миналата година той бе отстранен от длъжност и обвиняем по делото за разрушения тютюнев склад на ул. "Одрин" 8. Русев е главен архитект на Пловдив от февруари 2008-ма година, бил е заместник – кмет на Пловдив и главен архитект на район „Тракия“. Погребението на арх...

публикувано на 20.01.17 в 12:24

Крадци задигнаха златни накити от заложна къща в центъра на Пловдив

Златни накити са откраднати от заложна къща на бул. „Руски“ в Пловдив. При взломната кражба е разбита входната врата.  Сигналът постъпил в полицията в четвъртък по обед. Извършен е оглед, но количеството на липсващите златни накити не е уточнено. Авторът на посегателството се издирва, а по случая работят криминалистите от Второ районно..

публикувано на 20.01.17 в 12:20