РЕКЛАМА

Не само обирджии, организирани престъпни групи тормозят селата

| обновено на 12.01.17 в 14:40

Нееднозначни са оценките за националната специализирана операция за борба с битовата престъпност, която МВР стартира.

Засега тя ще продължи три месеца, надеждите са следващото правителство да я продължи. 

В бюджета на МВР са осигурени пет милиона лева за нейното финансиране. Министър Бъчварова съобщи, че до месец предстои да бъдат назначени 550 сътрудници по охраната в областните дирекции и 600 по охрана на границата. Така ще се освободят и пренасочат служители, които вече имат полицейски правомощия.

С надежда към програмата гледат от Асоциацията на българските села. От там тя получи подкрепа, но и изискване да бъде доразвита и да се работи основно за видеонаблюдението, охраната не само на домовете на хората, но и на селскостопанската им продукция, да се наблюдават рисковите групи и да се създава заетост.

В интервю за предаването "Точно днес" председателят на Асоциацията Борислав Борисов не отрече, че политическата сила, която реализира подобна програма ще извлече дивидент от това, но при положение, че сега един полицай отговаря в някои райони за повече от 10 села - усилията си струват.

Борисов посочи, че не само битова престъпност тормози хората по селата, но и организирани престъпни групи дори изнасят селскостопански машини зад граница.

Коментарът му можете да чуете в прикачения звуков файл.print Отпечатай
Още от категорията

Господ е създал майките, защото не може да е навсякъде

В деня, когато почитаме всички онези специалисти, помагащи на живота да се появи на бял свят, да не забравяме, че те са отговорни поне за два от тях едновременно – на майката и на детето й. За мисията на акушерките, акушер-гинеколозите, неонатолозите и др. Специалисти „в бяло“  в Деня на родилната помощ – 21 януари – събеседник е   д.м.н...

публикувано на 21.01.17 в 09:46

"Имате още седмица" е реплика на човек, който винаги отвръща

Социалният психолог Антоанета Христова смята, че паралелите, които се правят между победите на Доналд Тръмп и Румен Радев са повърхностни. Общото между двамата е, че са несистемни играчи, говорят на недоволните в собствените си страни, както и на хората, които изпитват най- тежко различните кризи.  Двата типа, обаче, са много различни от..

обновено на 20.01.17 в 17:18

Длъжни сме да разказваме за спасяването на българските евреи

Спасяването на българските евреи и дело, което може да донесе на Българската православна църква Нобелова награда за мир. Това ще стане ако се защити направената вече номинация по инициатива на бившия здравен министър на Израел ген. д-р Ефраим Снех, от професора по право от университета в Хайфа Моше Кешет и от адвокат Моше Алони, и е подкрепена с..

обновено на 20.01.17 в 16:36

Радев ще състави ефективен служебен кабинет

Какво толкова каза президента Радев ? Той каза факт. На  това народно събрание остава една седмица. Така пловдивският депутат  от БСП Георги Търновалийски коментира широко обсъжданата обявена за обидна реплика по време на клетвата в НС.  Търновалийски обясни, че независимо как се е чувало по телевизията и радиото, но в самата зала на парламента, по..

публикувано на 20.01.17 в 16:16

Радев от генерал трябва да се превърне в президент

С търпение и снизходителност трябва да се погледне на речта на президента Румен Радев пред Народното събрание след полагането на клетвата.  Това коментира пред  Радио Пловдив политологът  Нено Димов от Института за дясна политика. Според него речта на Радев е била твърде далеч от  политическа реч и е била пълна с политически брак .  Но в..

публикувано на 20.01.17 в 16:12

НС щеше да свърши повече работа, ако нямаше партиен егоизъм

Речта на президента Румен Радев беше доста дълга, но в нея имаше важни и читави неща – нелегалната имиграция, ревизията на Дъблинското споразумение и грешната политика на Европа за бежанците, демографската криза.  Тезите са правилни, но можеше да бъдат поднесени по атрактивно и в по- стегнат вариант, коментира пред Радио Пловдив лидерът на ВМРО..

публикувано на 20.01.17 в 15:14

Румен Радев много бързо се учи

Ден след като се закле пред НС новият президент Румен Радев, колегите от „24 часа“ представят книгата – Румен Радев – Петият президент. В нея те се опитват да разкажат кой в същност е държавния глава. Автори са репортерите на вестника Лиляна Клисурова и Любомир Денов. Решихме да разкажем на хората кого са избрали, посочи в интервю за Радио..

публикувано на 20.01.17 в 12:01