РЕКЛАМА

Не само обирджии, организирани престъпни групи тормозят селата

| обновено на 12.01.17 в 14:40

Нееднозначни са оценките за националната специализирана операция за борба с битовата престъпност, която МВР стартира.

Засега тя ще продължи три месеца, надеждите са следващото правителство да я продължи. 

В бюджета на МВР са осигурени пет милиона лева за нейното финансиране. Министър Бъчварова съобщи, че до месец предстои да бъдат назначени 550 сътрудници по охраната в областните дирекции и 600 по охрана на границата. Така ще се освободят и пренасочат служители, които вече имат полицейски правомощия.

С надежда към програмата гледат от Асоциацията на българските села. От там тя получи подкрепа, но и изискване да бъде доразвита и да се работи основно за видеонаблюдението, охраната не само на домовете на хората, но и на селскостопанската им продукция, да се наблюдават рисковите групи и да се създава заетост.

В интервю за предаването "Точно днес" председателят на Асоциацията Борислав Борисов не отрече, че политическата сила, която реализира подобна програма ще извлече дивидент от това, но при положение, че сега един полицай отговаря в някои райони за повече от 10 села - усилията си струват.

Борисов посочи, че не само битова престъпност тормози хората по селата, но и организирани престъпни групи дори изнасят селскостопански машини зад граница.

Коментарът му можете да чуете в прикачения звуков файл.print Отпечатай
Още от категорията

В "Пловдив 2019" няма напрежение, а свръх емоция

Със светкавичното си решение да отпусне 3,5 млн. лв. на фондация „Пловдив 2019“ Общинският съвет показа, че подкрепя работата й. От това по-ясен сигнал как община Пловдив застава зад фондацията няма, коментира кметът Иван Тотев. Видяхте, че решението за нови членове в екипа й бе взето единодушно в зала, а съветниците не направиха други..

обновено на 22.06.17 в 17:07

УС на "Пловдив 2019" е в конфликт със собствения си интерес

Дейността на общинската фондация "Пловдив 2019" до сега е възможна единствено и само, защото общината изпълнява своите обещания за нейното бюджетиране и поддържане. Така че, благодарение на общината фондацията съществува , действа и се опитва да осъществи програмата, с която Пловдив спечели титлата "Европейска столица на културата 2019".  Това..

обновено на 22.06.17 в 17:06

НСО компрометира Лозан Панов и го направи за посмешище

Председателят на ВКС Лозан Панов се отказа от автомобилите на НСО след като установи, че два от болтовете на Мерцедеса му липсват, а други три са разхлабени. Бившият гард от НСО полк. Николай Марков заяви пред Радио Пловдив, че символично болтовете на властта лесно могат да се развият с помощта на прокуратурата, НСО и много други..

публикувано на 22.06.17 в 16:12

Разделени "ЗАЕДНО" за Пловдив - 2019

Нелепо е медиите да са единствената връзка между Фондация "Пловдив- 2019", Управителния й съвет и принципала в лицето на Общинския съвет - защото тези, които имат задължения да си говорят, не го правят.  Около това се обединихме в разговора за последните скандали, възникнали на заседанието на Общинския съвет, който на прави промени в УС и не прие по-..

публикувано на 22.06.17 в 11:32

Не мисля, че ще има оставки в УС на "Пловдив - 2019"

Трябва да има по- голяма осведоменост и публичност за работата на Пловдив – 2019, каза пред Радио Пловдив заместник – кметът по култура Александър Държиков, който стана и член на УС на фондацията.  Той определи като емоционална реакция заявката на Марияна Чолакова, Пенка Калинкова и Милена Чакандракова да подадат оставки след като издателят Манол..

обновено на 21.06.17 в 16:30

Отстраняването ми от Фондацията не е случайна грешка

В интервю за Радио Пловдив издателят Манол Пейков заяви, че неизбирането му отново в УС на фондация „Пловдив-2019“ е отчасти изненадващо за него, защото до момента сигналите бяха в друга посока, но от друга днешният отказ слага край на двусмислието, тиражираните полуистини и полуобещания. „Дойде ми в повече, твърде в повече. Самият..

обновено на 21.06.17 в 16:27

Ще работя за популяризирането на пловдивските писатели в Европа

„Благодаря на общинските съветници, които гласуваха за кандидатурата като член на УС на "Пловдив 2019".  "Аз не я приемам за лична кандидатура на писателя Антон Баев, а като представител на една голяма творческа гилдия в Пловдив – писатели, поети, критици и изследователи. Преди 2 месеца бях избран единодушно за председател на Дружеството на..

публикувано на 21.06.17 в 14:08