РЕКЛАМА

Не само обирджии, организирани престъпни групи тормозят селата

| обновено на 12.01.17 в 14:40

Нееднозначни са оценките за националната специализирана операция за борба с битовата престъпност, която МВР стартира.

Засега тя ще продължи три месеца, надеждите са следващото правителство да я продължи. 

В бюджета на МВР са осигурени пет милиона лева за нейното финансиране. Министър Бъчварова съобщи, че до месец предстои да бъдат назначени 550 сътрудници по охраната в областните дирекции и 600 по охрана на границата. Така ще се освободят и пренасочат служители, които вече имат полицейски правомощия.

С надежда към програмата гледат от Асоциацията на българските села. От там тя получи подкрепа, но и изискване да бъде доразвита и да се работи основно за видеонаблюдението, охраната не само на домовете на хората, но и на селскостопанската им продукция, да се наблюдават рисковите групи и да се създава заетост.

В интервю за предаването "Точно днес" председателят на Асоциацията Борислав Борисов не отрече, че политическата сила, която реализира подобна програма ще извлече дивидент от това, но при положение, че сега един полицай отговаря в някои райони за повече от 10 села - усилията си струват.

Борисов посочи, че не само битова престъпност тормози хората по селата, но и организирани престъпни групи дори изнасят селскостопански машини зад граница.

Коментарът му можете да чуете в прикачения звуков файл.print Отпечатай
Още от категорията

Археологията привлича туристи и е лост за икономически ръст

Голямата ценност на  мозайките в Епископската базилика е свързана с историята, която те носят. Ето защо особено важен е начинът, по който те ще бъдат съхранени. Това подчерта президентът на Международния  комитет за консервация на мозайки Роберто Нарди по време на Международния симпозиум посветен на темата с участието на експерти от 9 държави...

обновено на 28.02.17 в 17:11

Проблемът не е в твърде многото, а в твърде малкото демокрация

Мнозинството български граждани са убедени, че техните основни политически и граждански права са защитени и те могат свободно да ги упражняват в рамките на съществуващото демократично устройство на страната. Същевременно обаче те са неудовлетворени от начина, по който функционират демократичните институции и по който се пишат и прилагат законите...

публикувано на 28.02.17 в 15:56

В подкрепа на хората с редки болести

За десета поредна година в Пловдив бе отбелязан Международния ден на хората с редки болести. Точно по обед, стотици балони полетяха към небето в знак на съпричастност и подкрепа  към хората с редки заболявания. На този ден по целия свят пациентски организации и техните партньори обединяват усилията си за повишаване на осведомеността за редките..

публикувано на 28.02.17 в 14:59

Основно родителите трябва да са ангажирани с децата си

"Еднокрила птица“ ли е българското училище. След поредните трагични случаи събеседник е психологът Мариета Игаренска. Само 15 % от училищата у нас разполагат с психолози, това сочи статистиката на МОН след трагичната загуба на 11 годишното момиче в столично училище, след като бе ритнато от негов съученик. Децата ги изпращаме в училище, но за..

публикувано на 28.02.17 в 10:13

Eлектронното таксуване тръгва пилотно от март

Успешно приключиха тестовете на електронната система за продажба на билети в градския транспорт на Пловдив и през март т.г. системата „тръгва“ по 3 автобусни линии с номера 93, 25 и 113. Това съобщи заместник-кметът по транспорта Златин Велев, като уточни, че от 1 март започва поетапна замяна на сегашните кондуктори с контрольори по тези линии...

обновено на 27.02.17 в 15:18

Мартенички украсиха дървото пред общината

Над 200 мартеници украсиха клоните на рожкова пред сградата на община Пловдив.  Идеята е на старозагореца Мариян Миланов, който учил „Сценични изкуства“ в Пловдив и пази сантимент към града на тепетата.  Досега в Пловдив са украсени по този начин общо 5 дървета и над 100 в цялата страна.  Миналата година накичихме с мартеници дори..

обновено на 27.02.17 в 14:26

20 висши училища участват в кандидатстудентската борса

20 висши училища  представят тази година своите бакалавърски и магистърски програми и търсят начин да привлекат младежи на кандидатстудентската борса в Пловдив. Едноименното сдружение организира за 23 път среща на университети и колежи със зрелостници и техните родители за обмен на актуална информация относно условията на прием, обучение,..

обновено на 27.02.17 в 14:06