Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Май с Гърция сме в различни Европейски съюзи

 Още през миналата година обявихме нашите контрамерки срещу блокадите на граничните пунктове, които правят гръцките фермери, каза по Радио Пловдив Миролюб Столарски от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт. Столарски припомни, че ако се осъществи, това би била 12-та поред блокада. 

Решението на гръцките фермери се очаква на 23 януари. Нашият отговор ще бъде спиране на всички камиони с гръцка стока, но ще пропускаме леките автомобили, каза Столарски. Изходът е българите да сме обединени, така че гръцките превозвачи и хотелиери да претърпят сериозни загуби, смята бизнесменът. 

Той е скептичен за постигане на решение на политическо ниво. Изглежда Гърция е член на един Европейски съюз, а ние- на друг. Миналата година премиерът Борисов постави въпроса в Европейския парламент, но отговорът беше, че тук става дума за двустранни отношения, коментира Столарски.

Разговора на Иванка Петкова с Миролюб Столарски можете да чуете в прикачения файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ще получим самолети F-16, но няма да има къде да ги държим

България е една от 13-те държави в НАТО, които тази година покриха изискването разходите за отбрана да са 2% от брутния вътрешен продукт (БВП). Това заяви пред Радио Пловдив Вилис Цуров , председател на Управителния съвет на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“. Той коментира, че с членството на страната ни в Алианса коренно се е..

публикувано на 29.03.24 в 15:30

Промените в Конституцията създават риск Радев да я наруши

"След промените в Конституцията от края на декември 2023-та като че ли не очаквахме толкова бързо  да реализират своето действие новите разпоредби по повод на формирането на служебното правителство и насрочването на парламентарните избори.  Проявяват се две задължения и в зависимост от това, на кое от тях ще придадем по-голямата тежест, зависи и как ще..

публикувано на 29.03.24 в 11:19

Млад мъж дарява инвалидни колички в Първомайско

Млад мъж от първомайското село Бяла река събира и след това дарява инвалидни колички и столове на хора с увреждания в нужда. 29-годишният Димитър Иванов, който в продължение на няколко години е живял в Съединените щати, е от младите хора, които са се завърнали в България. Той се занимава със земеделие и животновъдство в родното си село и в същото..

публикувано на 29.03.24 в 10:54

Собствениците на земи са против промените в закона

Депутатите узакониха обработването на ниви без съгласието на собствениците им, като гласуваха на второ четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ), с които променят правилата за сключване а доброволни споразумения. С какви аргументи от Българската асоциация на собствениците на земеделски земи..

публикувано на 29.03.24 в 10:10
Даниел Стефанов

Няма реална пречка изборите да са 2 в 1

Политологът и изборен експерт Даниел Стефанов коментира в програма "Ден след ден" политическата ситуация, възможностите за избор служебен премиер и предстоящите избори. Според него през следващата седмица президентът ще направи своите консултации с политическите партии и записаните в Конституцията възможни кандидати за служебен премиер. Той смята,..

публикувано на 28.03.24 в 16:47