Убиецът, прострелял куче с лък, застава пред съда

В Районния съд започва делото срещу мъж,  убил жестоко беззащитно куче с лък. 

Вечерта на  21 юни 2015 г. 40-годишният Христо Петков спрял  да зареди на бензиностанцията на кръстовището между булевардите  „Пещерско шосе” и „Копривщица”.  

Докато пълнел гориво, той се подразнил от  стоящото наблизо куче. То често обикаляло из района и работниците, наричайки го галено „Гергана“,  се грижели за него. 

Те са категорични,  че кучето е било безопасно и маркирано.  

Мъжът обаче се вбесил от неговия лай и извадил от багажника си спортен лък,  заредил стрела и  пронизал  невинното животно.  Гергана била смъртоносно улучена в главата, но изпаднала в мъчителна агония.  

Потресените свидетели на  убийството  веднага потърсили помощ от тел. 112 и повикали полиция. 

Пристигналият ветеринарен лекар  обаче бил безпомощен да помогне.  

Полицаите арестували убиеца, който след повече от година разследване,  днес се изправя пред съда. 


Още от категорията

Президентът Румен Радев е в село Труд

Много е важно България да не остава без политическа опозиция. Това ще бъде пагубно за нашата демокрация.  Това каза в село Труд президентът Румен Радев по повод на оттеглената днес оставка на Корнелия Нинова на конгреса на БСП. Румен Радев каза, че няма информация за конгреса на БСП от днес, защото празвува заедно с хората на..

обновено на 16.06.19 в 14:15

Филмът "Завръщане" затваря за коли 2 улици

Днес от 13:00  до 16:00 часа се ограничава движението на автомобили  по ул. „Драган Цанков” в участъка от бул. „Руски” до ул. „Авксентий Велешки”.  Забраната се налага заради снимките на филма „Завръщане”, съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Утре по същата причина достъпът на автомобили ще е затруднен по  ул.„Съборна” от..

публикувано на 16.06.19 в 08:38

Стартира фестът "Пловдив - древен и вечен"

Фестивалът „Пловдив - древен и вечен“,който е част от програмата на Пловдив ЕСК,  ще се проведе в парк Лаута на 15 и 16 юни. В него около 200 души от  сдружения за исторически възстановки,  занаятчии  и реконструктори от цялата страна ще пресъздават бита и културата на обществата, населявали  Пловдив през периода на Античността, Ранното и Късно..

обновено на 15.06.19 в 14:06

Смолян е домакин на фолклорен събор

Шести национален фолклорен фестивал за хора с увреждания ще се проведе днес и утре в Смолян. Фестивалът се провежда от 2002 г, а от 2009 г по идея на участниците в него е обявен за национален. Първоначално фолклорната проява се е провеждала на връх Света Неделя между Златоград и Неделино, но заради големият интерес към него от 2015 г се провежда в..

публикувано на 15.06.19 в 14:06

Пускат лифтовете на Пампорово

В курорта Пампорово от днес започват работа лифтовете и ще продължат до 22-ри септември.  На разположение на туристите ще бъдат въжените линии от Туристическия център Пампорово до Студенец, от Студенец до Снежанка, от Смолянски езера до Снежанка и лифта от Чепеларе до Мечи чал.

публикувано на 15.06.19 в 13:59