Убиецът, прострелял куче с лък, застава пред съда

В Районния съд започва делото срещу мъж,  убил жестоко беззащитно куче с лък. 

Вечерта на  21 юни 2015 г. 40-годишният Христо Петков спрял  да зареди на бензиностанцията на кръстовището между булевардите  „Пещерско шосе” и „Копривщица”.  

Докато пълнел гориво, той се подразнил от  стоящото наблизо куче. То често обикаляло из района и работниците, наричайки го галено „Гергана“,  се грижели за него. 

Те са категорични,  че кучето е било безопасно и маркирано.  

Мъжът обаче се вбесил от неговия лай и извадил от багажника си спортен лък,  заредил стрела и  пронизал  невинното животно.  Гергана била смъртоносно улучена в главата, но изпаднала в мъчителна агония.  

Потресените свидетели на  убийството  веднага потърсили помощ от тел. 112 и повикали полиция. 

Пристигналият ветеринарен лекар  обаче бил безпомощен да помогне.  

Полицаите арестували убиеца, който след повече от година разследване,  днес се изправя пред съда. 


Още от категорията

Успех за България на Международното арбитражно дело, заведено от ЕВН

Арбитражният трибунал отхвърли напълно всички искове на „ЕВН“ АГ като неоснователни и не му присъди никакво обезщетение по дело срещу България, в което компанията претендираше за такова в размер на 850 милиона евро. Това съобщи на сайта си Министерството на финансите. Решението не подлежи на обжалване пред друг трибунал в Международния център за..

обновено на 20.04.19 в 17:26
снимка - архив

Две жертви при падането на малък самолет зад стадиона на Оризари

Малък двуместен частен самолет падна в землището зад Стадиона на пловдивското село Оризари около 10, 20 часа тази сутрин. Загинали са и двамата на борда - пилотът, мъж на 45 години и спътникът му - на 18.  Очевдици разказват, че крилото на самолета се е счупило във въздуха и самолетът е загубил управление, започнал е да се върти. Красимир Моллов..

обновено на 20.04.19 в 17:26

Съдии и ученици смениха ролите си

Съдии и ученици смениха ролите си в Пловдив в добилия популярност Час на класа: „Съдът отблизо“, който се проведе  в емблематичната зала №1 на Апелативния съд.  Младежите от чирпанското училище „Пейо К. Яворов“ облякоха тоги на съдии, прокурори и адвокати и „изиграха“ наказателен съдебен процес срещу обвинен в извършване на грабеж на мобилен телефон...

публикувано на 20.04.19 в 17:19

"Празници на Стария град" - с първа награда в национален конкурс

Община Пловдив грабна голямата награда на журито за „Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2018“ за събитието „Празници на Стария град“ на Националния конкурс READ& TRAVEL („Чети и пътувай“) за културен туризъм в България. Конкурсът се провежда в рамките ХVІ-то Международно туристическо изложение „Културен туризъм” във..

публикувано на 20.04.19 в 17:10

Три дни Пловдив е "Млада синя земя"

Над 100 деца от 6 учебни заведения се включват в започналия днес конкурс от фестивала „Млада синя земя“. Десетото му издание насърчава най-малките пловдивчани да изразят в творчество какво мислят за биоразнообразието и опазването на околната среда.  Еко-надпреварата се съпътства от тематични работилници, игри и арт ателиета под надслов „Да..

публикувано на 20.04.19 в 15:14