Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ромката, удушила бабата в Дълбок извор заради 5 лева, остава в ареста

Тя никога не е стъпвала в училище, но познава парите

| обновено на 03.02.17 в 14:08


Ромката Донка Петкова, удушила старицата в с. Дълбок извор на 1-ви февруари, остава в ареста. 

Решението е категорично, заради наличието на всички основания за това, изтъкна съдебният състав. 

37-годишната убийца е осъждана шест пъти за кражби и грабежи, като по една от присъдите е лежала 7 години в затвора. Преди няколко години в Чирпан, тя също е направила опит за убийство на ограбена от нея възрастна жена.  

Жестокото престъпление в с. Дълбок извор преди дни е извършено заради пет лева, стана ясно в съдебната зала. 

Ромката понякога помагала в домакинството на 84-годишната Иванка Кукова, която и давала дребни суми, храна или дрехи. Във фаталния ден обаче,  Донка се вбесила от това, че не получила очакваните пет лева и от ярост  удушила старицата. След това изтръгнала обеците от мъртвата, опаковала в голям сак чаршафи, дрехи и килими, които оставила на двора, прибрала се за малко, но бързо се върнала и спокойно отнесла открадното. 

Именно това хладнокръвно поведение и лекотата, с което е извършено убийството, говори за съзнателните и действия,  изтъкна съдията и наложи като единствено подходяща  най-тежката мярка за неотклонение.  

Служебният защитник на Донка заяви, че ще обжалва решението с искане за домашен арест. Освен това, той ще поиска психологическа експертиза, тъй като според него, убийцата не осъзнавала съвсем ясно стореното от нея, което може да  говори за психични отклонения.

За това престъпление  НК предвижда  „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години,  доживотен затвор или доживотен затвор без право замяна. 

Донка никога не е ходила на училище.  Изгонена от предишния си съпруг, досега е живяла на семейни начала с нов интимен приятел. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Полицията погна нелегалните гонки и шумните мотори

Пловдивската полиция проведе специализирана нощна акция срещу гонките с автомобили и шумните мотори по булевардите в града. В събота, от 21 часа до 1 часа след полунощ в неделя, са проверени близо 90 коли, 5 мотоциклета и повече от 110 хора.  Съставени са 8 акта и 15 глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата. Нарушителите са ползвали..

публикувано на 15.04.24 в 20:39

От ПП очакват тежка компроматна война преди изборите

Очакваме много тежки компроматни войни по време на предизборната кампания, очакваме всеки ден нашите опоненти да ни вкарват в обяснителен режим. Ние обаче ще се стремим да не влизаме в техния тон, заяви в Пловдив съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков.  Той, както и другият съпредседател на партията Асен Василев, бившият..

публикувано на 15.04.24 в 18:57

Челен сблъсък взе две жертви на пътя за Поповица

Тежка катастрофа с две жертви и сериозно ранен е станала на пътя между селата Чешнегирово и Поповица. Сигналът е получен в полицията в 16.20 ч. По предварителна информация челно се сблъскали два автомобила от марката „Мазда“, а на място загинали водачите им – мъж и жена. В критично състояние е пътничка от едната кола, която се транспортира..

публикувано на 15.04.24 в 17:13

Веселина Александрова се оттегли от лидерския пост на "Да, България!"

Кирил Ташев е новият лидер на „Да, България!“ в Пловдив. Той заменя на поста Веселина Александрова, която се оттегли след 7 години начело на организацията в града. „Благодарих за номинациите за четвърти председателски мандат“ и най-вече за помощта на всички от създаването на “Да, България” досега, написа в социалните медии..

публикувано на 15.04.24 в 16:36

Строителната програма на община Калояново започна от с. Дълго поле

Със символична първа копка започна изграждането на водопровод в село Дълго поле. Трасето е дълго  1 380 метра и строителството трябва да приключи до края на годината.На тази улица никога не е имало водопровод, припомни кметът на селото Тодор Танаски. Това е първият обект, с който стартира мащабната строителна програма на община Калояново. За нея са..

публикувано на 15.04.24 в 15:43