РЕКЛАМА

Новата стратегия за образование от община Пловдив и "Заедно в час"

Нова стратегия за развитие на образованието в Пловдив от 2017 до 2022 година подготвят до месец юни от общината и експертите на фондация „Заедно в час“, както и учители, директори и университетски преподаватели.

Тя е продължение на усилията на местните власти за дългосрочно икономическо развитие на града и региона. Основната цел на новата стратегия е да изгради съвременна визия за развитието на образованието в Община Пловдив.

Тя ще съдържа конкретни цели, области за въздействие, приоритетни дейности и измерими индикатори за успех, които съответстват на нуждите и възможностите на местните власти, население и бизнес.

Живка Танчева  разговаря  с Евгения Пеева, изпълнителен директор на   фондация „Заедно в час“. Тя е един от експертите, които ще подготвят новата стратегия за образование на Пловдив.

Следващата среща на екипа е през март. В новата стратегия за образованието на Пловдив ще бъдат обхванати всички образователни нива – от детски градини, през общообразователни и професионални училища, до университети.

Основната цел е да се предложи подходяща визия за развитие на системата със съпътстващи цели, приоритетни дейности и измерими индикатори за успех.


print Отпечатай
Още от категорията

Хипотезата за правителство на ГЕРБ и ОП е благоприятна

Всяка една победа на ГЕРБ щеше да е голяма дори с половин глас, защото за четвърти път партията печели парламентарни избори и то за втори след 2013-та ги печели в немного добра политическа обстановка.  Този път не бяхме в хипотезата „Всички срещу ГЕРБ", но въпреки това, след оставката на Борисов 2 очакванията за срив втори път не се сбъднаха –..

публикувано на 27.03.17 в 16:39

ГЕРБ спечели, защото даде на хората перспектива и оптимизъм

За мен нямаше изнедади в деня на вота, може би изненадани са били само трите малки десни партии, но пък те явно не са учили математика, това заяви в интервю за Радио Пловдив политологът Димитър Аврамов. Тези партии оставиха хиляди десни хора в България без политическо представителство и не мога да кажа защо го сториха – въпросът изисква явно..

публикувано на 27.03.17 в 15:26

ГЕРБ ще направи правителство на малцинството, подкрепено от ОП

БСП повиши двойно резултата си, но ГЕРБ запази позицията си, това е изводът на пловдивския журналист и създател на сайта "Политика" Любомир Минчев за финала от предсрочните парламентарни избори.  Според него резултатите от вота в Пловдив имат особености, защото двете градски партии „Съюз за Пловдив“ и „Кауза Пловдив“ участваха самостоятелно на..

обновено на 27.03.17 в 15:04

Пирова победа за Борисов

„ Пирова победа за Борисов или всички сметки на Борисов излязоха “ – така социологът Първан Симеонов от „Галъп“ коментира изборните резултати в интервю за Радио Пловдив. „ Пирова победа защо? Защото основното питане е: Кому беше нужно това нещо? И второ – получи се „от трън та на глог“, както е казал народът. След като Борисов трябваше..

публикувано на 27.03.17 в 14:41

Очаквам тройна коалиция център - дясно

Би могло да има и правителство на малцинството, и двупартийна коалиция. И двете са познати в демократичната парламентарна практика.  Само че, една двупартийна коалиция в момента ще бъде със 122-ма депутати , което е опасно близко до границата .  Това коментира пред Радио Пловдив проф. Михаил Константинов,  председател на..

публикувано на 27.03.17 в 14:25

Двупартийната коалиция в 44-тото НС е абсолютно задължителна

С вота ни бе възстановен онзи двублоков модел, който гарантира европейското развитие на страната ни , коментира политологът Румяна Коларова в интервю за Радио Пловдив.  Кризата, която бе регистрирана  електорално при президентските избори на ГЕРБ бе преодоляна, смята още Коларова и уточни, че резултатите сега са по-слаби за ГЕРБ в сравнение с..

публикувано на 27.03.17 в 13:29

Подавам оставка с надежда за дясно единство

Радан Кънев подаде оставка като лидер на коалицията "Нова република". В следобедните часове ще направи същото и като лидер на "Демократи за силна България". Политикът заяви, че подава оставка не само заради слабия резултат на Нова република, но и в името на това десницата да се обедини в близко бъдеще Кънев изтъкна, че отчита себе си като пречка за..

публикувано на 27.03.17 в 13:15