РЕКЛАМА

Новата стратегия за образование от община Пловдив и "Заедно в час"

Нова стратегия за развитие на образованието в Пловдив от 2017 до 2022 година подготвят до месец юни от общината и експертите на фондация „Заедно в час“, както и учители, директори и университетски преподаватели.

Тя е продължение на усилията на местните власти за дългосрочно икономическо развитие на града и региона. Основната цел на новата стратегия е да изгради съвременна визия за развитието на образованието в Община Пловдив.

Тя ще съдържа конкретни цели, области за въздействие, приоритетни дейности и измерими индикатори за успех, които съответстват на нуждите и възможностите на местните власти, население и бизнес.

Живка Танчева  разговаря  с Евгения Пеева, изпълнителен директор на   фондация „Заедно в час“. Тя е един от експертите, които ще подготвят новата стратегия за образование на Пловдив.

Следващата среща на екипа е през март. В новата стратегия за образованието на Пловдив ще бъдат обхванати всички образователни нива – от детски градини, през общообразователни и професионални училища, до университети.

Основната цел е да се предложи подходяща визия за развитие на системата със съпътстващи цели, приоритетни дейности и измерими индикатори за успех.


print Отпечатай
Още от категорията

Пловдив се справя добре с подготовката на ЕСК 2019

Радостен съм, че мога днес да съобщя на мониторинговата комисия от Брюксел, че парите за Пловдив Европейска столица на културата 2019 са осигурени, тъй като това бе основната им критика при предишното им посещение през есента. Това заяви в интервю за Радио Пловдив зам.-кметът Стефан Стоянов, който е заместник-председател на УС на общинската..

публикувано на 30.05.17 в 08:49

Липсва изцяло нова държавна политика за пътна безопасност

Премиерът Бойков Борисов постави като приоритет в работата на министри и депутати мерките срещу войната по пътищата и нареди да бъдат взети спешни действия в тази насока до 1 юли, когато започва отпускарския сезон. Какви биха били ефикасните мерки, които да доведат до намаляване на катастрофите? – с този въпрос излезе за анкетата..

публикувано на 29.05.17 в 16:21

Акцията за проверка на храните е полезна, но не бива да спира

Не делим стоките на български и чуждестранни, произведени от малки фирми или големи концерни. Купуваме стоки и ги сравняваме по множество показатели, като ни интересува качеството им. Така Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители" коментира проверката за качеството на вносни стоки, продавани в чужбина и у нас. Резултатите от проверката се очакват..

публикувано на 29.05.17 в 14:54

Асеновград излиза на протест срещу презастрояването на 2 юни

В Асеновград  проследяваме още от скандалните дейности, документирани в 100 тома от прокурорите, в които привлечени като обвиняеми са седем, сред тях - кметът д- Емил Караиванов, както и баща и син Вакрилови от фирмата, строяща сгради в махала "Метоха".  Говорим с председателя на групата общински съветници от ГЕРБ Костадин Яков и Маргарита..

обновено на 29.05.17 в 11:33

България трябва да заложи на туризъм и услуги до 2019 година

Минути за годишния доклад на икономическото развитие в България на Института за икономически изследвания на БАН, за препоръките за подходящи политики до 2019 г. говорим с доц. д-р Виктор Йоцов, ръководител на проекта. Докладът съдържа анализ на икономическото развитие у нас през 2016 г., като проследява микро-  и макроикономическите показатели,..

публикувано на 29.05.17 в 10:31

Най-много българи на молитвените закуски са от Пловдив

Балканската молитвена закуска събра над 180 участници от 31 страни от 4 континента и постави темата за съвременна Европа, която има своите предизвикателства според ГЕРБ.  Повече научаваме от един от участниците в инициативата на д-р Мария Каназирска и Михаил Василев - бившият кмет на Пловдив д-р Иван Чомаков.  Иван Чомаков: Човек си..

публикувано на 29.05.17 в 10:01

Община Карлово не може да плати дълговете на болницата си

Общинските болници не получават финансиране от държавата и това ги прави неравноправни с държавните болници, смята кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. Той коментира по Радио Пловдив декларация на карловски съветници от БСП, които искат подкрепа за болницата в града "Д-р Киро Попов", която има дългове за близо 300 000 лева. Община Карлово не..

обновено на 26.05.17 в 16:41