РЕКЛАМА

Оркестърът за народна музика на БНР гостува в Първо студио на Радио Пловдив

На първи март сряда от 19 часа в Първо студио на Радио Пловдив  любителите на  българския фолклор ще могат да се  насладят на вечно живия дух на българската музика!

Очаква ви голям концерт на оркестъра за народна музика към Българско национално радио с диригент Димитър Христов.

В богатия афиш  са включени Гергьовски мелодии, Мешаница, Шопски игри, Кюстендилско хоро, Гайдарски мелодии, Тракийски буенеци , Драгано, Драганчице и още много  известни хора, ръченици и песни!

Входът е свободен – заповядайте  на концерта на Оркестъра за народна музика на първи март, сряда от 19 часа в Първо студио на Радио Пловдив!

Снимка


ПРОГРАМА НА КОНЦЕРТА НА ОРКЕСТЪРА ЗА НАРОДНА МУЗИКА НА БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО НА 01-ви МАРТ В ПЪРВО СТУДИО НА РАДИО ПЛОВДИВ


1.  Концертна сюита – муз. Д. Трифонов

2.  Шопско настроение – муз. и соло Р. Генков/ар. Х. Раданов

3.  Тракийски буенеци – К. Колев

4.  Кюстендилско хоро – муз. Р. Сираков/ар. Х. Раданов/ сол. Л. Владимиров, А. Димитров

5.  Надсвирване – муз. Д. Трифонов

6.  Гергьовски мелодии – муз. Н. Недялков/ар. Д. Христов/ сол.Н. Недялков, П. Пеев

7.  Пролетна рапсодия –муз.  Н. Антов

8.  Фолклорни вариации –муз. Г. Андреев

9.  Деница Василева:
Паднала е слана есенна – ар. М. Василев
Гласове си слушат – ар. М. Василев
Драгано, Драганчице – ар. М. Василев

10. Мешаница – муз. А. Димитров

11.Концертно хоро за три кавала – муз. и сол.Н. Недялков, К.Генчев, К. Димов/ар. К. Генчев

12. Крайдунавска приказка – муз. Г. Петров/ ар. Г. Андреев/  сол.  Х. Белева

13.   Гайдарски мелодии –муз.  П. Костадинов/ ар. Д. Христов

14. Шопски игри – Д. Трифонов

15.   Закачки край Огоста – муз. К. Генчевprint Отпечатай
Още от категорията

Веселин Бошнаков показва пластика и живопис в Културния център на Радио Пловдив

Изложба пластика и живопис на Веселин Бошнаков се открива в Културния център на Радио Пловдив на 10 февруари от 18.00 часа. Това е първа самостоятелна изложба на автора в Пловдив. Досега той е имал седем представяния на свои работи пред публика. Завършил е Каменоделното училище в Кунино. Работил е в Созопол, Брюксел и в градове в Испания...

обновено на 10.02.17 в 16:40

Премиера на романа "Послепис" в Културния център на Радио Пловдив

Романът "Послепис"  от Христо Карастоянов ще бъде представен в Културния център на Радио Пловдив на 10 февруари от 18.30 часа. За книгата, издание на "Жанет 45" ще говори литературния критик Младен Влашки. След романа „Една и съща нощ”, отличен с наградите „Дъбът на Пенчо”, „Хеликон”, „Елиас Канети” и номиниран за роман на годината, сега..

обновено на 10.02.17 в 09:37

Радио Пловдив благодари за подкрепата на автори и изпълнители, помогнали в трудния момент

Радио Пловдив благодари за подкрепата на българските автори, изпълнители и всички творци, които застанаха зад БНР в тази трудна за него ситуация.  Списък на музикантите,  дали съгласие за излъчване на техните произведение в ефира на Радио Пловдив след 01.01.2017 година: 1. Александър Леков – всички..

обновено на 30.01.17 в 11:56

"Любов на живота" на Краси Алексиева с премиера в Културния център на Радио Пловдив

Новата поетична книга на Красимира Алексиева "Любов на живота" ще бъде представена в Културния център на Радио Пловдив. Премиерата ще е н а 30 януари. от 18:00 часа, като за  книгата и автора ще говори гл.ас. д-р Аделина Странджева.  Стихосбирката е издание на ИК Ракурси, корицата и илюстрациите са  дело на Юлиан Йорданов.  Красимира Алексиева..

публикувано на 26.01.17 в 10:04

Монополистът "Музикаутор" блокира Българското национално радио

По повод едностранното прекратяване на договора с БНР от страна на сдружението за колективно управление на авторските права на композитори, автори на литературни произведения, свързани с музика, и музикални издатели "Музикаутор" ИЗЯВЛЕНИЕ НА ГЕНЕРАЛНИЯ ДИРЕКТОР НА БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО АЛЕКСАНДЪР ВЕЛЕВ "С настъпването на Новата..

обновено на 02.01.17 в 21:21

Радио Пловдив подкрепя позицията на редколегиите в БНР за проблема с "Музикаутор"

Във връзка с едностранното прекратяване от страна на сдружението Музикаутор на договора с БНР за уреждане на авторските права за излъчване на музика, заявяваме, че възникналата ситуация ни поставя в невъзможност да създаваме качествен продукт и да изпълняваме обществената си мисия. Като се надяваме проблемът да не е подклаждан целенасочено,..

обновено на 02.01.17 в 21:16

Весела Коледа от Радио Пловдив

Радио Пловдив желае на всичките си слушатели, читатели и приятели Честито Рождество Христово и Щастлива Нова 2017-та година! Бъдете здрави, щастливи, ведри и изпълнени с радост!  Светли и уютни празници!

публикувано на 23.12.16 в 13:22