РЕКЛАМА

Политик - Да, депутат - Не !

Оставам в политиката и в РБ, но няма да участвам в листите за НС. Това потвърди за Радио Пловдив доц. Димитър Шишков от ДБГ и бивш народен представител в 43 НС след като стана ясно, че водач на  листата на реформаторите в Пловдив  ще е бившият военен министър Николай Ненчев.

Обещах на пловдивчани, че водач на листата ще е човек от града. След като не можах да изпълня това, се оттеглям от листите за депутати. За мен Парламента не е цел. Въпросът е морален. Аз имам принципи, допълни доц. Шишков

По думите му, Николай Ненчев е спуснат за водач в Пловдив  от София и  никой от ръководството на Блока не се е допитал до структурите на партията в града под тепетата.

Ръководството е решило, че той ще се справи много по-добре от колкото аз. Независимо, че имам трети резултат от миналите избори в РБ в цяла България. Мен не ме обижда това! Мен  не ме обижда това, че аз не водя листата. Мен ме обижда, това, че  водачът не е пловдивчанин, коментира  хирургът.

Според него подобни пазарлъци за места в листите, които се правят на ценрално ниво са "писнали" дори на Меглена Кунева, която също се оттегли. Той е категоричен, че подобни договорки под масата обиждат и десните хора в Пловдив.

В момента всички партии водят пазарлъци с малки партии за да дръпнат по 5-6 хиляди гласа и при всяко коалиционно споразумение се извиват ръце, за да могат някои да се видят някъде в листите. Това не е моята цел. Ще се отдам на научна работа,но  ще продължа да работя с цялото си сърце за РБ и обединението на десните партии, заключи доц. Шишков.

Цялото интервю може да чуете в прикачения звуков файл.
Още от категорията

Антикорупционната мисъл на ГЕРБ и БСП е как да се цакат със СРС-та!

Татяна Дончева коментира пред Радио Пловдив предлаганите от ГЕРБ и БСП два законопроекта за борба с корупцията, които днес се обсъждат и на Консултативния съвет за национална сигурност при президента. Винаги има ефективен модел да свършите една работа, стига да я разбирате и да имате желание да я свършите. Очевидно е, че изворът на корупция е..

обновено на 17.10.17 в 16:52

Валери Симеонов няма да подава оставка, управлението е стабилно

Вицепремиерът Валери Симеонов нарече глупост, която не желае да коментира, поисканата му от ДПС оставка, както и излизането на патриотите от властта. Толкова е глупаво, че не виждам смисъл да се обръща внимание , каза той пред Радио Пловдив.  Симеонов е категоричен, че към момента управлението на страната е стабилно. Управлението се базира на..

обновено на 17.10.17 в 16:51

Въвеждането на плосък данък беше преврат, време е да падне

Човешките права включват и социалните права – достоен труд и доходи – това каза в  в предаването „Ден след ден“  Калин Първанов -  член на инициативата „Да спрем машината на неравенството“. 17 октомври е Международен ден за изкореняване на бедността и в този ден той припомни, че човешките права включват и социалните права – достоен труд и..

публикувано на 17.10.17 в 16:04

КСНС при президента няма да реши нищо

Беше неприлично това, което се случи миналата седмица с  Консултативния съвет по национална сигурност при президента Радев , каза в интервю за Радио Пловдив проф. Николай Радулов експерт по национална сигурност,  като допълни, че в това няма противопоставяне. Днес КСНС ще се проведе, но на него  няма да се реши   нищо.   Проф. Радулов..

публикувано на 17.10.17 в 11:17

Играйте с децата, не ги оставяйте със смартфона или телевизора

Обучение за родители по темата „Как да насърчим развитието на детето в ранното детство“ ще се проведе днес в Пловдив.  Това е поредната каузата на  фондация „За Нашите Деца“, от където организират обучения, насочени към родители и грижещи се за деца.  Срещата е от 13 до 17 ч. в ОУ „Васил Левски“  на улица „Ралица“ 2.  Водещ ще бъде Мариана..

публикувано на 17.10.17 в 09:58

Говоренето между Нинова и Гергов през медиите е вредно за БСП

БСП е демократична партия и Националният съвет на партията взе своите решения, коментира пред Радио Пловдив Явор Гечев, член на НС на БСП, както и на Областния съвет на партията в Пловдив.  Идеята е не просто БСП да казва мнението си за бюджета, а да го каже най- висшият форум на партията. Този дебат трябва да върви в цялата партия, подчерта..

обновено на 16.10.17 в 17:20

Очаквам извинение, Корнелия Нинова не е партията

За падението на един председател – така областният лидер на БСП – Пловдив Георги Гергов нарече отвореното си писмо до лидера на партията Корнелия Нинова. В него Гергов поиска извинение от  Нинова за начина, по който е информирала социалистите и българското общество за работата на Националния съвет на БСП в събота. В изявление той цитира казаното от..

обновено на 16.10.17 в 17:20