РЕКЛАМА

Политик - Да, депутат - Не !

Оставам в политиката и в РБ, но няма да участвам в листите за НС. Това потвърди за Радио Пловдив доц. Димитър Шишков от ДБГ и бивш народен представител в 43 НС след като стана ясно, че водач на  листата на реформаторите в Пловдив  ще е бившият военен министър Николай Ненчев.

Обещах на пловдивчани, че водач на листата ще е човек от града. След като не можах да изпълня това, се оттеглям от листите за депутати. За мен Парламента не е цел. Въпросът е морален. Аз имам принципи, допълни доц. Шишков

По думите му, Николай Ненчев е спуснат за водач в Пловдив  от София и  никой от ръководството на Блока не се е допитал до структурите на партията в града под тепетата.

Ръководството е решило, че той ще се справи много по-добре от колкото аз. Независимо, че имам трети резултат от миналите избори в РБ в цяла България. Мен не ме обижда това! Мен  не ме обижда това, че аз не водя листата. Мен ме обижда, това, че  водачът не е пловдивчанин, коментира  хирургът.

Според него подобни пазарлъци за места в листите, които се правят на ценрално ниво са "писнали" дори на Меглена Кунева, която също се оттегли. Той е категоричен, че подобни договорки под масата обиждат и десните хора в Пловдив.

В момента всички партии водят пазарлъци с малки партии за да дръпнат по 5-6 хиляди гласа и при всяко коалиционно споразумение се извиват ръце, за да могат някои да се видят някъде в листите. Това не е моята цел. Ще се отдам на научна работа,но  ще продължа да работя с цялото си сърце за РБ и обединението на десните партии, заключи доц. Шишков.

Цялото интервю може да чуете в прикачения звуков файл.
print Отпечатай
Още от категорията

Интересът е кой ще продава руския газ в България

Засилен е интересът кой ще продава руския газ в България, как ще става това.  Като този интерес се засили, започват всичките  действия по веригата . Това заяви пред Радио Пловдив  енергийният експерт Димитър Иванов от Движението за енергийна независимост. Той допълни, че не е изненадан от проверката на  прокуратурата в КЕВР, защото - по..

публикувано на 25.04.17 в 16:25

Говорим за паралелна държава, а дали няма и паралелна партия

На БСП беше натрапен проблем, който насочи общественият фокус на вниманието върху партийни проблеми вместо върху проблемите на управлението, което се готви - казва в интервю пред Радио Пловдив Атанас Мерджанов, който коментира атмосферата в БСП покрай скандала с Георги Гергов и ЦУМ-гейт. Победата на изборите малко главозамая ръководството на БСП..

публикувано на 25.04.17 в 14:48

Малко се каза за срещата Гергов - Сашо Дончев - Цацаров

За пловдивската връзка по веригата Сашо Дончев - Сотир Цацаров - Георги Гергов говорим с анализатора от Центъра за изследване на демокрацията  Тихомир Безлов , който описва вероятните сценарии за реакции на част от "червените олигарси".  Безлов смята, че България плаща най-евтина цена на газа в Европа като се позовава на доклад на ЕК.  Защо Газпром..

обновено на 25.04.17 в 14:39

Най-добрата отбрана е нападението и Нинова го използва

За диалозите в БСП, след подадената оставка от националното ръководство на Гергов търсим коментари за реакциите в партията и възможните решения. Борис Попиванов , политолог с прогноза за скандала заради, който има протести от някои граждански и политически формации. Цялата предизоборна кампания на БСП беше основана на едно силно, патриотично..

публикувано на 25.04.17 в 10:29

Еманюел Макрон с най-големи шансове на втори тур

Изборите във Франция сложиха край на образно казано една   република, макар ще тя формално продължава да съществува, и отправиха поглед към една друга република – към една република на аморфни политически образования, които не е ясно накъде са – в ляво или в дясно, това заяви политическият анализатор Светослав Терзиев. Той е..

публикувано на 25.04.17 в 10:29

След оставката на Гергов Корнелия Нинова има шанс да оздрави БСП

Процесите, които текат в БСП, са по-скоро оздравителни, отколкото разрушителни и могат да помогнат на партията да се освободи от  зависимостите.  Мнението е на политолога проф. Александър Маринов, който коментира скандалната среща между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев с посредничеството на Георги Гергов, заради която той подаде..

публикувано на 24.04.17 в 16:08

Правителството изгуби 5 седмици за становище до ЕК за Газпром

Служебният министър на енергетиката Николай Павлов съобщи пред журналисти, че държавните дружества в енергетиката - "Булгаргаз", "Булгартрансгаз" и "Български енергиен холдинг", са готови със становището си по предложените ангажименти на "Газпром" по делото с ЕК.  Той обясни, че има доста неясноти по тези ангажименти и по тази причина..

публикувано на 24.04.17 в 15:58