РЕКЛАМА

Политик - Да, депутат - Не !

Оставам в политиката и в РБ, но няма да участвам в листите за НС. Това потвърди за Радио Пловдив доц. Димитър Шишков от ДБГ и бивш народен представител в 43 НС след като стана ясно, че водач на  листата на реформаторите в Пловдив  ще е бившият военен министър Николай Ненчев.

Обещах на пловдивчани, че водач на листата ще е човек от града. След като не можах да изпълня това, се оттеглям от листите за депутати. За мен Парламента не е цел. Въпросът е морален. Аз имам принципи, допълни доц. Шишков

По думите му, Николай Ненчев е спуснат за водач в Пловдив  от София и  никой от ръководството на Блока не се е допитал до структурите на партията в града под тепетата.

Ръководството е решило, че той ще се справи много по-добре от колкото аз. Независимо, че имам трети резултат от миналите избори в РБ в цяла България. Мен не ме обижда това! Мен  не ме обижда това, че аз не водя листата. Мен ме обижда, това, че  водачът не е пловдивчанин, коментира  хирургът.

Според него подобни пазарлъци за места в листите, които се правят на ценрално ниво са "писнали" дори на Меглена Кунева, която също се оттегли. Той е категоричен, че подобни договорки под масата обиждат и десните хора в Пловдив.

В момента всички партии водят пазарлъци с малки партии за да дръпнат по 5-6 хиляди гласа и при всяко коалиционно споразумение се извиват ръце, за да могат някои да се видят някъде в листите. Това не е моята цел. Ще се отдам на научна работа,но  ще продължа да работя с цялото си сърце за РБ и обединението на десните партии, заключи доц. Шишков.

Цялото интервю може да чуете в прикачения звуков файл.
print Отпечатай
Още от категорията

Студентите са романтичната част от нашата работата

Проф.Иван Дечев е началник на клиниката по урология в УМБАЛ "Св. Георги" от 2010 г., преподавател по урология в Медицински университет и консултант на медицински център за репродуктивно здраве "Ню Лайф" в Пловдив. Директор на Департамент по езиково и специализирано обучение в МУ Пловдив. Проф. д-р Дечев е специалист с голям опит в..

публикувано на 25.02.17 в 12:47

Гарнизонна фурна може да блесне в Център за съвременно изкуство

 „Гарнизонна фурна“ в квартал "Христо Смирненски" може да се превърне в съвременен център за различни арт събития. Такава е амбицията на сдружение „Изкуство днес“,  които в последните над 20 годин създадоха и управляваха „Център за съвременно изкуство – Баня Старинна“, и на архитектите от „Студио 8 1/2". Сградата е общинска в сравнително добро..

публикувано на 25.02.17 в 11:03

Биг Бенд Пловдив с концерт в Рок клуб

Тази вечер "Биг Бенд Пловдив" ще свири в Рок Клуб Полинеро. Поводът е 10-тия рожден ден на клуба. Диригентът на бенда Николай Гешев сподели за Радио Пловдив, че концертът е за публика, която обича да слуша музика на живо. В програма предимно поп рок и фънк, инструментални пиеси и песни от репертоара на Стиви Уондър, Бионсе, Тина Търнър, и др...

публикувано на 25.02.17 в 10:04

Дано няма вакуум за децата, нуждаещи се от лечение

Пациентски организации, които имат представители в Обществения съвет на Фонда за лечение на деца, разчитат на приемственост в работата на ръководството и администрацията на фонда, така че да не бъдат ощетени децата .  Заради подадената оставка от досегашния директор на фонда проф. Владимир Пилософ след искане на служебния здравен министър Илко..

публикувано на 24.02.17 в 17:21

Русия и борбата с ДАЕШ са предизвикателствата пред НАТО

Сдружението „Джордж Маршал – България“ ще отбележи 20-тата годишнина от кандидатстването на страната ни в НАТО. Събитието включва дискусия във Военния клуб в Пловдив за преспективите и предизвикателствата пред България. Един от участниците е Роберт Пшчел – представител на Главната квартира на НАТО – с него разговаря Михаил Миховски. Радио..

публикувано на 24.02.17 в 16:06

"Шоколад и вино" и България в световното винопроизводство

През 70-ти и 80-те години на миналия век България е продавала около 360 милиона литра вино годишно – това е един милион литра на ден ! През последните години страната ни изнася между 50 – 60 милиона литра годишно. България се движи между 12-то, 13-то и 14-то място в света по производство на вино. Вече не сме сред най – големите..

публикувано на 24.02.17 в 12:11

Кратък времеви хоризонт, но за важни за Смолянска област проекти

Новият службен заместник областен управител на Смолянска  област Илия Годев, назначен преди няколко дни, приема назначението си като предизвикателство, в името на важни за Смолянска област проекти.  Илия Годев е с дългогодишен опит в  администрацията по европейските фондове и програми за община Смолян, както и с  история и опит от също дългогодишна..

публикувано на 24.02.17 в 11:46