РЕКЛАМА

Политик - Да, депутат - Не !

Оставам в политиката и в РБ, но няма да участвам в листите за НС. Това потвърди за Радио Пловдив доц. Димитър Шишков от ДБГ и бивш народен представител в 43 НС след като стана ясно, че водач на  листата на реформаторите в Пловдив  ще е бившият военен министър Николай Ненчев.

Обещах на пловдивчани, че водач на листата ще е човек от града. След като не можах да изпълня това, се оттеглям от листите за депутати. За мен Парламента не е цел. Въпросът е морален. Аз имам принципи, допълни доц. Шишков

По думите му, Николай Ненчев е спуснат за водач в Пловдив  от София и  никой от ръководството на Блока не се е допитал до структурите на партията в града под тепетата.

Ръководството е решило, че той ще се справи много по-добре от колкото аз. Независимо, че имам трети резултат от миналите избори в РБ в цяла България. Мен не ме обижда това! Мен  не ме обижда това, че аз не водя листата. Мен ме обижда, това, че  водачът не е пловдивчанин, коментира  хирургът.

Според него подобни пазарлъци за места в листите, които се правят на ценрално ниво са "писнали" дори на Меглена Кунева, която също се оттегли. Той е категоричен, че подобни договорки под масата обиждат и десните хора в Пловдив.

В момента всички партии водят пазарлъци с малки партии за да дръпнат по 5-6 хиляди гласа и при всяко коалиционно споразумение се извиват ръце, за да могат някои да се видят някъде в листите. Това не е моята цел. Ще се отдам на научна работа,но  ще продължа да работя с цялото си сърце за РБ и обединението на десните партии, заключи доц. Шишков.

Цялото интервю може да чуете в прикачения звуков файл.
print Отпечатай
Още от категорията

В "Пловдив 2019" няма напрежение, а свръх емоция

Със светкавичното си решение да отпусне 3,5 млн. лв. на фондация „Пловдив 2019“ Общинският съвет показа, че подкрепя работата й. От това по-ясен сигнал как община Пловдив застава зад фондацията няма, коментира кметът Иван Тотев. Видяхте, че решението за нови членове в екипа й бе взето единодушно в зала, а съветниците не направиха други..

обновено на 22.06.17 в 17:07

УС на "Пловдив 2019" е в конфликт със собствения си интерес

Дейността на общинската фондация "Пловдив 2019" до сега е възможна единствено и само, защото общината изпълнява своите обещания за нейното бюджетиране и поддържане. Така че, благодарение на общината фондацията съществува , действа и се опитва да осъществи програмата, с която Пловдив спечели титлата "Европейска столица на културата 2019".  Това..

обновено на 22.06.17 в 17:06

НСО компрометира Лозан Панов и го направи за посмешище

Председателят на ВКС Лозан Панов се отказа от автомобилите на НСО след като установи, че два от болтовете на Мерцедеса му липсват, а други три са разхлабени. Бившият гард от НСО полк. Николай Марков заяви пред Радио Пловдив, че символично болтовете на властта лесно могат да се развият с помощта на прокуратурата, НСО и много други..

публикувано на 22.06.17 в 16:12

Разделени "ЗАЕДНО" за Пловдив - 2019

Нелепо е медиите да са единствената връзка между Фондация "Пловдив- 2019", Управителния й съвет и принципала в лицето на Общинския съвет - защото тези, които имат задължения да си говорят, не го правят.  Около това се обединихме в разговора за последните скандали, възникнали на заседанието на Общинския съвет, който на прави промени в УС и не прие по-..

публикувано на 22.06.17 в 11:32

Не мисля, че ще има оставки в УС на "Пловдив - 2019"

Трябва да има по- голяма осведоменост и публичност за работата на Пловдив – 2019, каза пред Радио Пловдив заместник – кметът по култура Александър Държиков, който стана и член на УС на фондацията.  Той определи като емоционална реакция заявката на Марияна Чолакова, Пенка Калинкова и Милена Чакандракова да подадат оставки след като издателят Манол..

обновено на 21.06.17 в 16:30

Отстраняването ми от Фондацията не е случайна грешка

В интервю за Радио Пловдив издателят Манол Пейков заяви, че неизбирането му отново в УС на фондация „Пловдив-2019“ е отчасти изненадващо за него, защото до момента сигналите бяха в друга посока, но от друга днешният отказ слага край на двусмислието, тиражираните полуистини и полуобещания. „Дойде ми в повече, твърде в повече. Самият..

обновено на 21.06.17 в 16:27

Ще работя за популяризирането на пловдивските писатели в Европа

„Благодаря на общинските съветници, които гласуваха за кандидатурата като член на УС на "Пловдив 2019".  "Аз не я приемам за лична кандидатура на писателя Антон Баев, а като представител на една голяма творческа гилдия в Пловдив – писатели, поети, критици и изследователи. Преди 2 месеца бях избран единодушно за председател на Дружеството на..

публикувано на 21.06.17 в 14:08