РЕКЛАМА

Политик - Да, депутат - Не !

Оставам в политиката и в РБ, но няма да участвам в листите за НС. Това потвърди за Радио Пловдив доц. Димитър Шишков от ДБГ и бивш народен представител в 43 НС след като стана ясно, че водач на  листата на реформаторите в Пловдив  ще е бившият военен министър Николай Ненчев.

Обещах на пловдивчани, че водач на листата ще е човек от града. След като не можах да изпълня това, се оттеглям от листите за депутати. За мен Парламента не е цел. Въпросът е морален. Аз имам принципи, допълни доц. Шишков

По думите му, Николай Ненчев е спуснат за водач в Пловдив  от София и  никой от ръководството на Блока не се е допитал до структурите на партията в града под тепетата.

Ръководството е решило, че той ще се справи много по-добре от колкото аз. Независимо, че имам трети резултат от миналите избори в РБ в цяла България. Мен не ме обижда това! Мен  не ме обижда това, че аз не водя листата. Мен ме обижда, това, че  водачът не е пловдивчанин, коментира  хирургът.

Според него подобни пазарлъци за места в листите, които се правят на ценрално ниво са "писнали" дори на Меглена Кунева, която също се оттегли. Той е категоричен, че подобни договорки под масата обиждат и десните хора в Пловдив.

В момента всички партии водят пазарлъци с малки партии за да дръпнат по 5-6 хиляди гласа и при всяко коалиционно споразумение се извиват ръце, за да могат някои да се видят някъде в листите. Това не е моята цел. Ще се отдам на научна работа,но  ще продължа да работя с цялото си сърце за РБ и обединението на десните партии, заключи доц. Шишков.

Цялото интервю може да чуете в прикачения звуков файл.
print Отпечатай
Още от категорията

Разединени вдясно срещу мафията, направихме услуга на мафията

Водачът на листата на Нова република за Пловдив – град и Пловдив – област Дани Каназирева отказа да коментира прогнозните резултати, които не дават шанс на формацията да влезе в 44-то Народно събрание.  Според информация на партийната централа данните за Пловдив дават 5 процента подкрепа за Нова република, следвана от „Да България“ и..

публикувано на 26.03.17 в 22:02

Ще бъдем много внимателни

Не съм доволен от този  резултат , кометира за Радио Пловдив  Николай Ненчев водач на листата на РБ за Пловдив град. И в преговорите, които  вероятно предстоят, ще бъдем  много внимателни,  добави той. Ненчев подчерта, че предварителните  твърдения за това, че  Реформаторите няма да влязат в НС , или ще бъде с малко, са повлияли на изборния..

публикувано на 26.03.17 в 21:49

Препотвърдихме се, започваме бързи преговори за съставяне не правителство

Препотвърдихме се.  За пореден път десницата, партия от ЕНП, победи левицата – заяви в първи коментар на изборния резултат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  Той благодари на всички, които се подкрепили партията, отправи поздравления и към политическите си опоненти, включително към лидера на БСП Корнелия Нинова за "мъжката битка". Утре ще се..

публикувано на 26.03.17 в 21:45

БСП ще има четирима депутати в Пловдив област, втори сме и в Пловдив

Макар и с тези резултати не всичко се преповтаря в НС. Сега групата на БСП ще бъде много по-голями и сериозна в Парламента, това коминтера в интервю за Радио Пловдив водачът на листата на "БСП за България" в Пловдив - област Георги Търновалийски.  Не ни достигна време, за да обясним на избирателите желанието си за промяна, но затова ще имаме..

публикувано на 26.03.17 в 21:44

Добре за страната е да се формира правителство

Елена Аксиева води листата на  партия Воля в Пловдивска област и е втора в пловдивската листа. Партията на Веселин Марешки получава около  5 процента, според предварителните данни. Според Аксиева има леко разочарование от резултата сред актива на партията.  Тя обяснява по- високите очаквания с факта, че има разлика между президентските..

публикувано на 26.03.17 в 21:08

Предсказуем партньор сме, ще преговаряме по програмата

Славчо Атанасов, водач на листата на Обединените патриоти в Пловдив.  Очаква да получи по- висок резултата от този, който веднага след края на изборния ден дадоха екзит половете на социолозите - около 9%.  За акциите по границата и доколко те повлияха на резултата- Атанасов сподели надежда, че трябва да продължи политиката на  прецизиране..

публикувано на 26.03.17 в 20:43

Пловдивчани за новите народни избраници

В следващото Народно събрание да отидат по – интелигентни, по - образовани и по - разумни политици, които най – после да си отворят очите за това какво иска народът и какво е необходимо за България. Това си пожелаха пловдивчани в днешната неделя - 26 март, денят на предсрочните парламентарни избори. За да я има промяната, трябва да сме активни...

публикувано на 26.03.17 в 17:15