Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кратък времеви хоризонт, но за важни за Смолянска област проекти

Новият службен заместник областен управител на Смолянска  област Илия Годев, назначен преди няколко дни, приема назначението си като предизвикателство, в името на важни за Смолянска област проекти. 

Илия Годев е с дългогодишен опит в  администрацията по европейските фондове и програми за община Смолян, както и с  история и опит от също дългогодишна  работа с бизнеса и неправителствения сектор. 

В интервю за Радио Пловдив Годев каза, че е приел поста, основно поради две причини: има проекти,  важни за Смолян и региона, които не трябва да се спират, да се изведат докрай, да не се забавя скоростта им, като той открои два от тях.  Друго основание за него е увереността , че и в този кратък времеви хоризонт, може да се заложат добри идеи, които в бъдеще да допринесат за развитието на региона. Годев  ще се включи и в отговорността за подготовката и провеждането на предстоящите избори, което е най-важната задача на всички служебни управления, като отбеляза, че досега в региона не е имало сериозни изборни нарушения, но пък се отчита висока избирателна активност. 

Той подчерта още: Вярвам в в приемствеността и в това, че добрите дела и инициативи в полза на региона трябва да бъдат изведени докрай. Определи като нормален процеса на смяната на управлението в Областната администрация в Смолян,  в която не очаква да има други промени. 

  Вярвам в тези принципи и  в това, че все повече хора мислят и ще мислят така, защото властта, както и да участвавш в нея,  е нещо, което е само един аспект от жизненото поприще, и това, с което трябва да сме отговорни, е гражданската ни позиция и отношение към това, което се случва в региона. 

Цялото интервю с Илия Годев е в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Даниел Стефанов

Няма реална пречка изборите да са 2 в 1

Политологът и изборен експерт Даниел Стефанов коментира в програма "Ден след ден" политическата ситуация, възможностите за избор служебен премиер и предстоящите избори. Според него през следващата седмица президентът ще направи своите консултации с политическите партии и записаните в Конституцията възможни кандидати за служебен премиер. Той смята,..

публикувано на 28.03.24 в 16:47
Иван Начев

Има много партии, които искат избори 2 в 1

В края на март се повтаря рефрена "нови избори, и пак предсрочни". Към новата вълна обещания на политиците, за невъзможната ротация и как ще са осъществи гласуването 2 в 1 - разговор по темата с политолога  доц. Иван Начев . Политологът отбеляза, че има две групи от партии, които имат интерес от нови избори.  "Първо са тези, които са позагубили..

публикувано на 28.03.24 в 10:10

Очаква ни много мръсна кампания на изборите

Президентът не бърза с връчването на 3-тия мандат, според мен си изпълнява процедурните задължения по Конституция. Не е неочаквано за мен е и връчването на мандата на ИТН, каза в предаването "Точно днес" пловдивският депутат от ПП-ДБ Росен Костурков. Според него обаче ИТН може и да се опитат да съставят експертно правителство.  Избори 2 в 1..

публикувано на 28.03.24 в 09:46

Пловдив е домакин на форум за дигитализация в образованието

Участници от цялата страна ще дискутират в Пловдив - дигитализацията, иновациите и уменията на 21 век на майсторски клас, организиран от фондация „Световен образователен форум България“ Генералният секретар на Европейската асоциация на училищните директори (ESHA) Пол Бърн, който е и член на съвета на Международната конфедерация на..

обновено на 28.03.24 в 06:38

Протест осуети изграждането на соларен парк в Калугерово

Мирен протест пред сградата на община Лесичово осуети поне за сега изграждането на соларен  парк в землището на пазарджишкото село Калугерово . В него се включиха ловци и жители на няколко села.  Протестиращите се събраха в 14 часа пред сградата на община Лесичово, където на заседанието на Общинския съвет трябваше да бъде разгледано..

публикувано на 27.03.24 в 13:27