Петък следобед – факти и прогнози в „Ден след ден“

С наближването на изборите на 26 март въпросът за победителя остава открит.  Интригата се заплита, а разликата  между основните политически сили се стопява.  В програма „Ден след ден“ ще чуете най-новите  данни на социологическа агенция АФИС за политическите нагласи на избирателите. А какво избират пловдивчани, десетина дни преди вота, ще ни каже социологът Николай Близнаков. Според  проучването  на Неохрон  четири политически сили прескачат 4% бариера.

Пловдивската тема е с продължение – опасните тролейбусни жици, последно,  увиснали преди седмица на бул Дунав. Какви и дали ще предприеме мерки собственикът на фалиралата фирма“Градски транспорт“ Ангел Батаклиев и какво е становището на община Пловдив – ще разберем от репортажа  на  Иванка Петкова.

До 17 ще говорим и за една забравена инфекциозна болест –морбили- дребна шарка. Поводът  епидемията в съседна Румъния, която продължава да се разпространява. Въпреки че към момента в България няма случаи на заболели, за да бъдат предотвратени рисковете, Министерството на здравеопазването изпрати до Регионалните здравни инспекции указания за взимането на превантивни мерки за предпазване на населението. По темата говорим с д-р Моника Троянчева, директор на „Надзор на заразните болести" в пловдивската регионална здравна инспекция.

Висока скорост, видео селфи на две млади жени, нарушаване на правилата за безопасно шофиране и на задната седалка  дете. Клипът качен в социалната мрежа предизвика масово недоволство, коментари и сезирането на контролните органи.  С Владимир Тодоров, председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи коментираме поредното абсурдно поведение на пътя в Пловдив.

Ще има и още. Започваме след новините в 15 часа! 


Още от категорията

Да си първокласник - то не е шега, знаят Божидара и Милена

Най- вълнуващият първи учебен ден имат децата, които за първи път влизат в училище. къде плахо, къде с амбицията  да покажат, че вече са големи.  Поздравът към първолаците е от близначките Божидара и Милена Петрови, които вече са ученички в училище "Елин Пелин" в Пловдив. Те пожелаха много шестици на връстниците си и на прага на училището показаха какво..

публикувано на 16.09.19 в 10:52

"Добро утро, ден!" с инж. Любозар Фратев

Бизнесменът и меценат инж. Любозар Фратев е наш гост през тази седмица на септември. Той ни допусна до неговия свят, разказа как цени семейството и доброто и направи признание, че започва деня с нас, с Радио Пловдив. Инж. Любозар Фратев гостува в „Добро утро, ден!“ в новия сезон на рубриката ни. Силно ангажиран, той си има..

публикувано на 13.09.19 в 18:32

"Добро утро, Ден" с проф. Милчо Василев

Тази седмица в рубриката „Добро утро, Ден!“ ни гостува проф. Милчо Василев, ректор на АМТИИ в Пловдив. Той сподели, че утрото е Божи дар и път към новия ден, обича кафето горчиво и вярва в съдбата. В Музикалното училище в Широка лъка  започва родопската приказка и срещата с Любовта! Обича историческите романи и пътешествията. Убеден е, че усмивката отваря..

публикувано на 28.06.19 в 16:04

"Добро утро, ден!" със Стефан Вълдобрев

Тази седмица мина по-полека със Стефан Вълдобрев в рубриката „Добро утро, ден“. За него можем да говорим много – певец, артист, композитор, филмов режисьор. Но може би най-важното е, че с лекота печели любовта на малки и големи. Със Стефан Вълдобрев и песента „По-полека“ успяхме да забавим утрото и да осмислим малките неща, които доволно..

публикувано на 20.06.19 в 15:12

"Добро утро, ден!" с Тома Спространов

Легендарният Тома Спространов гостува  в „Добро утро, ден!“.  От 54 години  до днес, той води предаването „Любопитно петолиние“ в Радио Пловдив и 40 години „Пулсиращи ноти“ по „Хоризонт“.  Първи в българския ефир пуска Битълс и  други култови  т.н. западни групи. Интервютата му с музиканти от българския и световен елит са неизброими.  Почетен..

публикувано на 14.06.19 в 11:47