РЕКЛАМА

Всяка промяна е наш избор

В Пловдивски културен институт започна фестивалът „Пролетно пробуждане”. Над 30 лектори, треньори, психолози, експерти по хранене и холистични консултанти са част от Четвъртото издание на фестивала.

Организаторите са предвидили богато разнообразие от музикални и творчески класове  за забавление на децата.

„Силно вярваме, че това събитие е прекрасна възможност повече хора да получат знание, мотивация и увереност за позитивна промяна в начина си на живот. Промяната е наш избор и всеки започва от себе си”, коментира Марияна Стракова-директор на Пловдивски културен институт .

Фестивалът продължава на 19-ти март.

Интервюто с Марияна Стракова е в звуковия файл.
Още от категорията

Информацията е необходима, но трябва и да се действа

Порталът  www.portalnapacienta.bg е създаден, за да помогне на пациентите, на специалистите, които се занимават с различните заболявания и на всички, които се грижат за болен човек в семейството, особено, ако има хронично болни,  заяви председателят  на първата у нас он лайн платформа за информираност за социалнозначимите заболявания Владимир..

публикувано на 07.12.18 в 16:15

105 години - живот с вкус на мед, вяра и любов

Столетникът Александър Николов е доайенът на пчеларите в България. Той кара 105 си година.Живее в Пловдив и споделя дните си с котарака Зоро. Със завиден оптимизъм и любов към живота разказва историята на своя живот. Роден в град Неготино до Вардар в Македония,  идва с майка си и братята си в България през 1918 година. Живял е в..

публикувано на 07.12.18 в 12:12

Едва 1 % от подаръците за Коледа остават в употреба до 1 юни

България се оказва на чевърто място по планирани разходи за предстоящите празници, показва проучване, направено в 19 държави.  То установява, че българските домакинства ще похарчат до 25 % от месечните си доходи за коледноновогодишни подаръци.  За предпразничните рискове от голямото пазаруване предупреждава Асен Ненов , експерт от..

публикувано на 07.12.18 в 09:48

БГ Коледа дойде в отделението по неонатология на УМБАЛ "Пловдив"

Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пловдив“ получи от „Българската Коледа“ утразвуков апарат за диагностика в детска възраст и неонатология.  Директорът на лечебното заведение доктор Аргир Аргиров подчерта, че той е жизнено необходим за работата на Отделението по неонатология, тъй като с него се проследява състоянието на деца,..

публикувано на 06.12.18 в 16:07

Европа изяде годишните си запаси от риба още през юли

На Никулден в програма "Ден след ден" нарушеното равновесие в световния океан коментира Константин Христов от Световния фонд за дивата природа. Според статистиката световните рибни запаси през последните 40 години са намалели наполовина. Докато се забавляваме трябва да се замислим откъде идва рибата. Тя е основен източник за препитание..

обновено на 06.12.18 в 15:46

Управляващите работят само под натиск, ще го има и срещу ТЕЛК

Парламентът прие окончателно промените в Закона за личната помощ. Законопроектът е част от пакета законодателство за хората с увреждания. Майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" заявиха, че ще премахнат палатковия лагер, но през януари ще го преместят пред Министерството на здравеопазването с искане за промяна на..

публикувано на 06.12.18 в 15:29

Видеофилмът "Дишай" ще бъде сниман в Пловдив с дрон

Видеофилмът " Дишай " ще бъде заснет в Пловдив през декември от група пловдивчани, загрижени за мръсния въздух в града на тепетата.  Режисьор и сценарист на филма е Михаил Косев . Той е живял и учил в САЩ повече от 30 години. Връща се в родния му град преди четири години, и от няколко месеци упорито работи за каузата " Да изчистим въздуха на Пловдив..

обновено на 06.12.18 в 14:54