РЕКЛАМА

Започват нови улични ремонти в "Южен"

| обновено на 20.03.17 в 11:46

Кметът на Пловдив Иван Тотев и районният администратор на "Южен" -  Борислав Инчев правят първа копка на  продължението на ул.“Борис Шивачев” - между улиците “ДимитърТалев“ и  “Македония“. 

"Борис Шивачев" е пресечка на ул. Димитър Талев ( на около 100-120 метра от кръстовището с бул. Никола Вапцаров), след бившето кино Тракия. 

Посоката на движение е по пътя за Марково. 

Веднага след това предстои инспекция на строителството на новата детска градина в квартал Коматево.

print Отпечатай
Още от категорията

Професорите от УХТ, обвинени във вземане на подкупи, обжалват отстраняването си

Пловдивският апелативен съд ще гледа жалбите на двамата преподаватели от Университета по хранителни технологии, които бяха отстранени от длъжност.  Професорите Симеон Василев и Николай Банков са обвинени във вземането на подкуп от студенти, на които са писали фиктивни изпитни оценки. Прокуратурата настоя те да бъдат отстранени от преподавателска..

обновено на 30.05.17 в 09:43

"Пежо" блъсна велосипедистка край "Ескалибур"

Колоездачка пострада при катастрофа в Пловдив тази сутрин около 7,30 ч. на кръстовището на бул. „Санкт Петербург” с „Лев Толстой” до заведението „Екскалибур”.  От полицията уточниха, че 44-годишната велосипедистка е била блъсната от лек автомобил „Пежо”, управляван от 58-годишна шофьорка.  Пострадалата е откарана за преглед в болница и все още не..

публикувано на 30.05.17 в 09:43

Обсъждат нови правила за автомобилите в Стария град

Обществено обсъждане на новите правила за автомобилен достъп до Стария град ще се състои в Балабановата къща.  Дискусията е по повод въвеждането на електронна система откъм улица „Съборна“.  С жителите и собствениците на търговски обекти ще се коментира пропускателният режим и идеята за изграждане на бариера и откъм ул. „Митрополит Панарет“. "..

публикувано на 30.05.17 в 05:37

Пловдивски адвокати обучават ученици срещу прояви на агресия

Адвокати започват серия от лекции в пловдивските училища.  Инициативата е на Адвокатския съвет в Пловдив и стартира пилотно в 5 училища. Три от тях са в Пловдив - ПГТ ''Гоце Делчев'', ''Св. Патриарх Евтимий'' и  ''П.К. Яворов'', едно в Карлово - СУ ''Христо Проданов'' и едно в Перущица - ПГЛВ ''Христо Ботев''.  Първата лекция е на тема..

публикувано на 30.05.17 в 05:32

Пловдив ще получи идната сряда 5 от общо 16 млн. лв. за подготовката си за ЕСК

Премиерът Бойко Борисов участва в работна среща за домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата. На нея присъстваха президентът на Фондация „Америка за България” Нанси Шилър, както и първите дипломати на Австрия, Чехия, Франция и Италия.  Борисов обеща градът да получи необходимите средства от държавата за подготовката за..

обновено на 29.05.17 в 17:19

В сряда гледат искането за отстраняване на кмета и главния архитект на Асеновград

Прокуратурата внесе в съда искането за отстраняване от длъжност на кмета на Асеновград Емил Караиванов и на главния архитект на общината Константин Атанасов. Караиванов е привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери. Срещу него има повдигнато и обвинение за допускане осъществяване на противозаконна дейност в..

публикувано на 29.05.17 в 17:19

Национална археологическа конференция с гости от чужбина започва в Пловдив

От днес до 31 май Пловдив и Регионалният археологически музей ще бъдат домакини на 56-та Национална археологическа конференция, която се  провежда съвместно с Националния археологически институт при БАН.   В научния форум  ще вземат участие 150 археолози от музеите в страната, СУ „Св. Климент Охридски” и учени от Австрийския археологически..

обновено на 29.05.17 в 16:32