РЕКЛАМА

"Предконцертни диалози" – среща с диригента Йордан Камджалов

Среща „Предконцертни диалози“ с диригента Йордан Камджалов ще се проведе довечера в Градския дом на културата „Борис Христов“. 

Маестро Камджалов ще представи концерта „Реквием“ от Моцарт,  който ще бъде изпълнен на 26 март в зала „Колодрума“ в изпълнение на Genesis Orchestra и “Музикална лаборатория за Човека” с диригент Мая Василева. 


Събитието се осъществява в рамките на проекта „Свобода в класиката“, част е от културния календар на Пловдив и е по модел на най-престижните световни музикални институции, казват организаторите. 


Дни преди концерта те дават на публиката възможността да надникне зад завесите на „Реквием“ в една лична среща с маестро Камджалов. 

Началото е от 18.00 часа. 

Снимка

print Отпечатай
Още от категорията

Изложба "Столиците на ЕС ЗАЕДНО с Пловдив ЕСК 2019"

Благотворителна изложба „Столиците на ЕС – ЗАЕДНО  с Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ се открива тази вечер в галерия „Виа Артис“.  Проектът  отправя творческа провокация към авторите, които обикновено творят в различна сюжетна насоченост.  В експозицията са включени 30 живописни произведения на 14 автори - Ангел Пачаманов, Вихра..

публикувано на 30.05.17 в 05:53

Ивайло Димитров представя "Българският синдром"

Тази вечер в галерия "Възраждане" се открива изложба живопис „Българският синдром“ на Ивайло Димитров.  След много успешните си първи две изложби, авторът е подготвил, специално за третата си изложба в галерията, нова колекция картини в характерния си стил.  Ивайло Димитров е художник, който е завършил графика, а реално се занимава с живопис...

публикувано на 30.05.17 в 05:46

Преге - предаване за света на книгите, 27.05. - 02.06.

В предаването за книги на Радио Пловдив на 27.05. 2017 бяха представени следните заглавия Рубрика „Напълно непознати“ Ерих Кестнер. Неизбежна гибел. 298 стр., ок. 3А, Ентусиаст, 2017. Кристофър Марлоу. Дидона, картагенската кралица/ Херо и Леандърл тв.к. 150 стр. 5А, Агата-А, 2017 Артуро Перес- Реверте. Фалко. 302 стр., ок...

обновено на 29.05.17 в 16:23

„Черната кутия“ отново пристига в Пловдив

Единадесетото издание на международния фестивал за театър и танц „Черната кутия“  събира в Пловдив 16 събития, организирани с посолствата на САЩ, Белгия, Австрия и Израел и с културните институти от Италия и Испания. Той се осъществява с помощта на община Пловдив, която е отпуснала 36 000 лв. за провеждането му, уточни зам.-кметът по култура..

публикувано на 29.05.17 в 11:42

В Пловдив се открива изложба на творци от Балканите

Галерия „Пловдив" става от този четвъртък специална артзона, а Дружеството на пловдивските художници са домакин на II Международна приятелска изложба.  Тя се реализира с изключителната подкрепа на Генералното Консулство на Република Турция в Пловдив и обединява 35 творци от Турция, Косово, Румъния и Кипър. След Пловдив изложбата ще бъде..

публикувано на 29.05.17 в 09:02

Наградата е доказателство за труда на младите таланти

Театралната школа „Тракарт” и тази година завоюва първа награда от Фестивала за театрално, музикално и танцово изкуство за деца и юноши „Рошавата котка”. Радостта е за младите актьори, техните художествени ръковорители Ивана Папазова и Стоян Сърданов. Режисьор на постановката е Любомир Колаксъзов. В ефира на Радио Пловдив, актьорът..

публикувано на 27.05.17 в 11:38

На Елмъров ден си облечете шарените дрехи

Всяка година децата от цял свят отбелязват Елмъров ден, който е посветен на карирания слон с добро сърце и чувство за хумор. Българските деца за първи път празнуват героя от поредицата детски книги на  британския автор и илюстратор Дейвид Маккий. Пловдивската връзка е издателство „Жанет 45”, благодарение на което вече има издадени 4..

публикувано на 27.05.17 в 10:19