РЕКЛАМА

"Предконцертни диалози" – среща с диригента Йордан Камджалов

Среща „Предконцертни диалози“ с диригента Йордан Камджалов ще се проведе довечера в Градския дом на културата „Борис Христов“. 

Маестро Камджалов ще представи концерта „Реквием“ от Моцарт,  който ще бъде изпълнен на 26 март в зала „Колодрума“ в изпълнение на Genesis Orchestra и “Музикална лаборатория за Човека” с диригент Мая Василева. 


Събитието се осъществява в рамките на проекта „Свобода в класиката“, част е от културния календар на Пловдив и е по модел на най-престижните световни музикални институции, казват организаторите. 


Дни преди концерта те дават на публиката възможността да надникне зад завесите на „Реквием“ в една лична среща с маестро Камджалов. 

Началото е от 18.00 часа. 

Снимка

print Отпечатай
Още от категорията

"Икар 2017" за Веселка Кунчева и Пловдивския куклен театър

Пловдив е сред лауреатите на наградите „Икар 2017”, които бяха връчени снощи на церемония по случай Международния ден на театъра – 27 март.  Пловдивският куклен театър спечели наградата на министерството на културата за успешен сезон и театрален мениджмънт .  Веселка Кунчева  стана носител на "Икар 2017" в категорията  "Индивидуално..

публикувано на 28.03.17 в 07:35

Живописно "Настроение" в Балабановата къща

Изложба живопис „Настроение” на София Христова ще бъде открита в Сводестата зала на Балабановата къща в Стария Пловдив.  Сюжетите в картините са  романтичен пейзаж, битов натюрморт, цветя, портрет и фигурална композиция.  Началото е в 17.30 часа.

публикувано на 28.03.17 в 05:33

"Да се провреш под дъгата" с премиера в Пловдив

Премиера на спектакъла "Да се провреш под дъгата" от Георги Марков на Пловдивския драматичен театър ще се състои в Световния ден на театъра – 27 март.  Пиесата  е поставена за първи път в Пловдив през 1966 г. от Крикор Азарян. Следващата година във Военния театър я режисира Асен Шопов. На 13-ото представление е спряна.  Сега в Пловдив постановката..

обновено на 27.03.17 в 15:24

Трябва да се борим за всеки театър

„Точно днес“ актьорската гилдия отбелязва Международния ден на театъра. От 19 часа под купола на Цирк Балкански в столицата ще се проведе официалната церемония по връчването на наградите ИКАР, а Драматичен театър-Пловдив очаква три награди. В международния ден на театъра разговаряме с актьора Стоян Алексиев, познат от сцената на Народния..

публикувано на 27.03.17 в 12:28

Тази седмица гости на "Молескин" са Strawberry Finns

Strawberry Finns е музикално-перформативна формация, която разчита на съвместната импровизация и спонтанността на сцената като метод за изследване и себеизразяване. Нещо повече - импровизацията се превръща в мост между тези, които са на сцената и публиката.  Strawberry Finns са Иван Стоянов (Peter Nightingale), Константин Кучев, Александър..

публикувано на 27.03.17 в 12:20

Преге - предаване за света на книгите с Младен Влашки, 25 - 31 март

В предаването за книги на Радио Пловдив на 25. 03. 2017г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ ( нови книги ) Оскар Уайлд. Портретът на мистър У. Х. 123 стр., ок. 2А, Фама, 2017. Хилари Мантел. Убийството на Маргарет Тачър. Разкази. 192 стр., ок. 3А, Еднорог, 2017. Питър Мей. Черната къща. 384..

публикувано на 26.03.17 в 19:29

Маестро Камджалов дирижира "Реквием" в Колодрума

Гениалното произведение на Волфганг Амадеус Моцарт „Реквием“  ще прозвучи в Многофункционалната спортна зала „Колодрума“ под диригентската палка на Йордан Камджалов.  Събитието се осъществява в рамките на културния проект „Свобода в класиката“, представен от „Genesis Orchestra“, чийто  артистичен директор  е диригентът със световна слава и от..

публикувано на 26.03.17 в 07:21