РЕКЛАМА

"Неотминало" на Александър Чобанов с представяне в Пловдив

Определят Александър Чобанов като един от най-интересните съвременни млади автори. Той е само на 38 години, има издадени 5 книги, носител е на големи литературни награди и е сценарист на телевизионните сериали „ Под прикритие“, „Четвърта власт“, „Дървото на живота“ и др. 

На 22 март е премиерата на последната негова книга „Неотминало“, издание  на „Хермес“. Сюжетът , който поставя въпроси за това, кое е неотминалото във времето, което живее и днес и преминава през любовните  истории на две двойки, случили се в различно време. А писателят казва, че за него особено важен е и въпросът „Трябваше ли да останем в България, а не заминахме на Запад, Изток, или някъде другаде“ 

Интервюто с Александър Чобанов  чуйте от звуковия файл.


print Отпечатай
Още от категорията

Тоню Цанев и Таньо Павлов с обща изложба в "Бялата къща"

В Културен център „Бялата къща“ в Стария град гостуват двама художници – Тоню Цанев и Таньо Павлов. Тоню Цанев представя цикъл от произведения, озаглавен „Град в Стария град”. Авторът е добре познат на пловдивската публика с интересните си творби, които вълнуват с оригиналността, чувството за хумор и неизчерпаемото въображение на художника.  Младият..

обновено на 27.07.17 в 10:10

Великите европейци - Дейвид Лойд Джордж

Често наричат Дейвид Лойд Джордж „уелският магьосник”, приятелите му - с възхита, враговете – с ирония. Както и да се оценява политическото му наследство обаче, Лойд Джордж е министърът, който въведе социална система във Великобритания и стартира реформи, които родиха „обществото на благоденствието”.  Той е британският премиер, който спечели..

публикувано на 26.07.17 в 11:18

Viva l'operetta - в Античния театър довечера

Галаконцертът Viva l'operetta в Античния театър в Пловдив събира тази вечер звезди от столиците на оперетата  -  Фолкс опера Виена, Оперетния театър в Будапеща и Пловдивската опера.   Заедно с хора, балета и оркестъра на пловдивската опера те ще изпълнят арии, дуети и ансамбли от „царете на оперетата“ Калман, Лехар, Щраус. Гала вечерта е..

обновено на 26.07.17 в 09:38

Димитрина Бояджиева представя разказите „Бароковата Манолита”

В „Литературен Резонанс“  гостува  писателката Димитрина Бояджиева със сборника с разкази „Бароковата Манолита”. Тя ще бъде представена от Кръстьо Раленков от 18 ч.   Димитрина Бояджиева е родена в гр. Ямбол. Завършила е Библиотекознание в София.  Нейни белетристични творби са публикувани в националния печат. Спечелила е конкурс за..

публикувано на 26.07.17 в 08:30

„Сцена на кръстопът“ почита Юлия Огнянова и Константин Илиев

Есенният международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ ще почете двама изключителни български творци – режисьора Юлия Огнянова и драматурга Константин.  Година след като ни напусна, Огнянова е герой във филма "Това име го забравете" на режисьора Боян Папазов и оператора Иван Тонев. Те разказват една вдъхновяваща история за биячите,..

публикувано на 25.07.17 в 10:50

Закриват пленера "Пловдив – от твореца сътворен"

С обща изложба на девет млади художници ще бъде закрит традиционният пленер по живопис „Пловдив – от твореца сътворен“.  Експозицията ще бъде открита от 18.00 часа в галерия "Тракарт".  Своите картини със свободна тематика ще покажат Ваня Годжелова, Илина Грозева, Ирина Величкова, Галина Желева, Ваня Петкова, Иван Иванов, Богдан Върбанов и гостът..

обновено на 25.07.17 в 10:30

Преге - предаване за света на книгите, 22 - 28 юли

В предаването за книги на Радио Пловдив на 22. 07. 2017г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Ръдиард Киплинг. Клеймото на звяра. Разкази. 200 стр., тв. к. , ок. 3А, Изток-Запад, 2017. Йоко Огава. Любимата формула на професора. 288стр., ок. 3А, Колибри, 2017. Анес Мартен-Люган. Все още чувам..

публикувано на 24.07.17 в 10:24