РЕКЛАМА

"Неотминало" на Александър Чобанов с представяне в Пловдив

Определят Александър Чобанов като един от най-интересните съвременни млади автори. Той е само на 38 години, има издадени 5 книги, носител е на големи литературни награди и е сценарист на телевизионните сериали „ Под прикритие“, „Четвърта власт“, „Дървото на живота“ и др. 

На 22 март е премиерата на последната негова книга „Неотминало“, издание  на „Хермес“. Сюжетът , който поставя въпроси за това, кое е неотминалото във времето, което живее и днес и преминава през любовните  истории на две двойки, случили се в различно време. А писателят казва, че за него особено важен е и въпросът „Трябваше ли да останем в България, а не заминахме на Запад, Изток, или някъде другаде“ 

Интервюто с Александър Чобанов  чуйте от звуковия файл.


print Отпечатай
Още от категорията

Великите европейци - Франсис Дрейк, втора част

През 1572-3 година Франсис Дрейк прави най-успешния си пиратски поход в Карибите с набези и по суша в днешна Панама. Сегашният канал тогава е търговски път, по който минават богатствата, награбени или добити в мините на Перу и Чили. Испанците ги качват на кораби в Пасифика, в Панама ги прехвърлят с мулета до Атлантика и пак на кораби за Испания...

публикувано на 30.03.17 в 11:02

Беседа за раздялата в "Аптека за душата"

Беседа и разговор  на тема „Приключване на незавършени връзки“ ще се проведе тази вечер в Народна библиотека „Иван Вазов“.  Водещ е терапевтът Димитър Жечев – Димо, който ще говори за преодоляването на раздялата, последиците от старите връзки и възможностите за изграждането на нови пълноценни контакти. Той акцентира върху справянето с..

публикувано на 30.03.17 в 08:29

Млади китаристи свирят пет дни в Музикалната академия в Пловдив

От днес до 4 април Пловдив става сцена за изява на млади китаристи.  Международен младежки фестивал „Кръстопът“ представя многостранността и многообразното приложение на китарата в различните стилове и жанрове на музикалното изкуство.  Пет различни концерта, в пет поредни вечери и майсторски клас с ръководител доц. д-р Корина Вуюка (..

публикувано на 30.03.17 в 07:21

Хинко Хинков отново с гастрол в Пловдив

След тригодишна пауза отново в "Аспект" с шестата си самостоятелна изложба гостува Хинко Хинков. Присъствието му на пловдивска сцена се дължи на галеристката Олга Петрова, която през годините работи усърдно за неговото популяризиране и го направи разпознаваем за публиката под тепетата.  Самобитен като творец, самоук като образование, Хинков е..

публикувано на 29.03.17 в 07:14

Искрици българщина - епизод 4

Българско Неделно Училище „Св.Св. Кирил и Методий” – Бостън – САЩ В поредния епизод на Искрици Българщина  ще погледнем България и българското , от още една далечна точка на света , в която концентрацията на българи нараства през годините .Различни и многообразни ви обещахме да бъдат епизодите на поредицата ни и няма как да е друго , защото..

публикувано на 28.03.17 в 12:47

Пловдивският университет с конкурси за студенти русисти

Три студентски конкурса обявява Центърът за руски език и култура на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Проявите са посветени на годината на Пушкин и на 140-годишнината от Руско-турската война.  Конкурсите са за студенти русисти на възраст между 18 и 35-години.  Единият конкурс е за най - добро есе и е под надслов  „Я вас любил: любовь..

публикувано на 28.03.17 в 11:37

"Икар 2017" за Веселка Кунчева и Пловдивския куклен театър

Пловдив  е сред лауреатите на наградите „Икар 2017”, които бяха връчени снощи на церемония по случай Международния ден на театъра – 27 март.  Пловдивският куклен театър спечели наградата на министерството на културата за успешен сезон и театрален мениджмънт .  Веселка Кунчева  стана носител на "Икар 2017" в категорията..

публикувано на 28.03.17 в 07:35