РЕКЛАМА

"Неотминало" на Александър Чобанов с представяне в Пловдив

Определят Александър Чобанов като един от най-интересните съвременни млади автори. Той е само на 38 години, има издадени 5 книги, носител е на големи литературни награди и е сценарист на телевизионните сериали „ Под прикритие“, „Четвърта власт“, „Дървото на живота“ и др. 

На 22 март е премиерата на последната негова книга „Неотминало“, издание  на „Хермес“. Сюжетът , който поставя въпроси за това, кое е неотминалото във времето, което живее и днес и преминава през любовните  истории на две двойки, случили се в различно време. А писателят казва, че за него особено важен е и въпросът „Трябваше ли да останем в България, а не заминахме на Запад, Изток, или някъде другаде“ 

Интервюто с Александър Чобанов  чуйте от звуковия файл.


print Отпечатай
Още от категорията

Наградата е доказателство за труда на младите таланти

Театралната школа „Тракарт” и тази година завоюва първа награда от Фестивала за театрално, музикално и танцово изкуство за деца и юноши „Рошавата котка”. Радостта е за младите актьори, техните художествени ръковорители Ивана Папазова и Стоян Сърданов. Режисьор на постановката е Любомир Колаксъзов. В ефира на Радио Пловдив, актьорът..

публикувано на 27.05.17 в 11:38

Ученици разказват легенди за създаването на Пловдив

Националното училище за музикално и танцово изкуство, Художествената и гимназията за сценични и екранни изкуства  се обеднияват в творчески проект „Евмолпиас”, който разказва легенди и митове за създаването на Пловдив. Той стартира от 19 часа на Римския стадион и обединява трите средни училища по изкуствата в Пловдив.  Учениците ще открият..

обновено на 27.05.17 в 09:20

Открива се Форум на балканската карикатура

В Етнографски музей - Пловдив, в рамките на осмото издание на Фестивала на усмивките ще се състои Форум на Балканската карикатура с участието на карикатуристи от пет балкански страни. По време на форума ще бъде отрита изложба „Големите майстори на балканската карикатура”, Организатор на събитието е фондация „Имеон-Балкани” в партньорство с..

обновено на 27.05.17 в 09:04

Рок операта "Нострадамус" ще разтърси Панаира в Пловдив

Рок операта "Нострадамус" от Николо Коцев ще бъде представена на сцената на палата 2 на Международния пловдивски панаир.  Главните роли са поверени на български, шведски и един турски изпълнител – истинско съзвездие от брилянтни рок гласове, заяви Николо Коцев. Той подчерта, че очакванията са в Пловдив да бъде най-красивото изпълнение на рок..

обновено на 26.05.17 в 16:26

Боян Манчев гостува на "Молескин"

Следващият много специален гост в "Молескин" е Боян Манчев. Добре познат е като философ и един от членовете на група  Metheor , но сигурно не подозирате, че той е изключителен музикален фен с невероятна музикална култура.  Самият той пред нас се представи не как да е, а като меломан преди всичко. Освен за музика си говорим още за философия и, разбира..

публикувано на 26.05.17 в 12:25

В "Срещите" - разговор за общуването на истините

Тази събота в "Срещите"- гост  президентът на световната организация  по медицинска физика проф. Славик Табаков. Не за медицинска физика, а за понятията дух, душа, Бог, за  общуването на истините, например на Еврипид - V век преди новата ера и тези на 21 век. Разбира се, че точен отговор този разговор не дава, но както казва един нобелист "ако имате..

публикувано на 26.05.17 в 11:09

Драматичен театър-Пловдив с три награди и нови амбиции

Драматичен театър - Пловдив с още едно признание. Три от наградите „Аскеер“ попаднаха в Пловдив, след като спектакъла „Вълци“ беше отличен от театралната гилдия. „Аскеер“ получиха Диана Добрева за   режисура , Петя Диманова за музика и Ивана Папазова за поддържаща женска роля. Щастливи сме от тази оценка на гилдията. Безспорно в Пловдивския..

публикувано на 26.05.17 в 10:28