РЕКЛАМА

В " Южен" ремонтират улици, строят паркинги, тротоари и детска градина

Символичен старт на пълната реконструкция на ул. „Борис Шивачев“, която се намира между „Димитър Талев“ и „Македония“ направиха кметът на Пловдив Иван Тотев и районният кмет Борислав Инчев. 

Той съобщи, че с асфалтирането на тази най-проблемна улица в „Южен“ дават начало на капиталовата програма на района, която е на стойност 700 000 лева. 

Борислав Инчев посочи, че проектът за улицата се работи от една година и общата инвестиция е 60 000 лева. Ще бъде изградена пътна част, като ще се поставят нови тротоари, улично осветление и дъждоприемни шахти. Това е първа част на улицата, поясни още Инчев и каза, че до 40 дни ще има нова пътна отсечка.

Ще се асфалтира ул. „Етна“, както и предстои изграждането на паркинг на улица „Одеса“. В "Южен" ще има и три изцяло нови детски площадки - в кв. Коматево, ж.к. "Южен" и на „Стефан Стамболов“. Ще има и нов паркинг на ул. "Димитър Талев" за 140 000 лева до „Хаджията Груев“ за 65 автомобила.

Предстои да се направи нов проект за ул. „Даме Груев“, каза кметът Иван Тотев, като той уточни, че има отделени като за начало от бюджета - 1 млн. лева за тази реконструкция.  Ще се осигурят и паркоместа по ул. „Даме Груев“, обеща Тотев и допълни, че по негови изчисления ще са нужни общо 2 млн. лева за тази улица.

Кметът обяви, че започва работа по „Коматевско шосе“, като в петък е подписал и последните договори за отчуждителните процедури за новия бул. „Северен“. Той смята, че тази година ще има сериозен напредък и за проекта „Модър –Царевец“.

Строителната програма на "Южен" включва и новата детска градина „Ралица“ за 1 042 000 лева за общо 270 календарни дни.  Там яслените групи се помещаваха в стари бараки, строени през 70-те години на мин. век. Двуетажното строителство ще осигури места за 100 деца от кв. Коматево с най-съвременни условия за малчуганите. 

Снимка
print Отпечатай
Още от категорията

Световно известен българин прави дарение на Детската клиника на УМБАЛ "Св. Георги"

По обед започва церемонията, с която  международно известният българин Никола Димитров ще направи крупно дарение на Детската клиника на УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.   Той е инвестиционен банкер, роден и живее в Германия, а  неговият баща - проф. инж. Никола Димитров е световно известен пловдивчанин.  Димитров младши празнува  60 годишен юбилей, за..

обновено на 25.05.17 в 11:23

Клошарят Любо отново пред съда за опожаряването на тютюневите складове

Районният съд в Пловдив отново ще гледа делото срещу Любомир Данчев за запалването на тютюневия склад на ул. "Екзарх Йосиф" 13 през август миналата година.  Обвинението срещу 45­годишния клошар е за запалване по непредпазливост на чужд имот – тютюнев склад, който е паметник на културата.  Нанесените значителни щети възлизат на над 11 млн. и 700..

публикувано на 25.05.17 в 09:50

Отново иде дъжд и вятър

Днес ще преобладава облачно време.  Ще има валежи, на повече места, интензивни и с гръмотевици в следобедните часове. Ще има условия за градушка.  Жълт код е обявен в седем области в страната, сред които Пазарджик и Смолян. Възможно е  в районите с предупреждение за обилни валежи те да достигнат между 15-20 л/кв.м.  Ще духа слаб, до умерен..

публикувано на 25.05.17 в 07:44

Безплатна здравна инициатива за пловдивчани на главната улица

„Погрижи се за бъбреците си при наднормено тегло и хипертония“. Под това мото  ще се проведе гражданската инициатива на Фейсбук страницата „Приятели на бъбреците"  на ул. „Княз Александър – Първи“.  На всеки желаещ гражданин ще бъде предоставена възможност да измери кръвното налягане и теглото си, както и да се информира за рисковите фактори и..

публикувано на 25.05.17 в 07:32

Равносметката от акция "Абитуриенти" в първата вечер

18 нарушения на Закона за движение по пътищата  констатира пловдивската полиция в първата вечер от абитуриентските балове. Показването през прозорците и люковете, както и сядането върху рамките на вратите са заснети с мобилни камери за видеоконтрол и предстои да бъдат наложени съответните санкции, предвидени в Закона.  През изминалите 24 часа не..

обновено на 24.05.17 в 16:52

Хиляди пловдивчани се включиха в шествието и тържествата за 24-ти май

Няколко хиляди ученици, учители, общественици и граждани се включиха в тържествата за 24-ти май в Пловдив. Заедно, каквото е мотото за домакинството на града ни като Европейска столица на културата през 2019-та година, те преминаха в шествие от площад 11-ти май до площад Централен. От шест сцени, колкото са буквите в думата ЗАЕДНО, участниците в..

публикувано на 24.05.17 в 13:26

Пловдив ще бъде ЗАЕДНО на най- светлия и най- просветен ден

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост пловдивчани ще посрещнат „Заедно“, каквото е мотото на града за инициативата Европейска столица на културата - 2019.  По традиция празничното шествие на ученици, учители, общественици и граждани ще тръгне от хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, но за..

обновено на 24.05.17 в 10:45