РЕКЛАМА

В " Южен" ремонтират улици, строят паркинги, тротоари и детска градина

Символичен старт на пълната реконструкция на ул. „Борис Шивачев“, която се намира между „Димитър Талев“ и „Македония“ направиха кметът на Пловдив Иван Тотев и районният кмет Борислав Инчев. 

Той съобщи, че с асфалтирането на тази най-проблемна улица в „Южен“ дават начало на капиталовата програма на района, която е на стойност 700 000 лева. 

Борислав Инчев посочи, че проектът за улицата се работи от една година и общата инвестиция е 60 000 лева. Ще бъде изградена пътна част, като ще се поставят нови тротоари, улично осветление и дъждоприемни шахти. Това е първа част на улицата, поясни още Инчев и каза, че до 40 дни ще има нова пътна отсечка.

Ще се асфалтира ул. „Етна“, както и предстои изграждането на паркинг на улица „Одеса“. В "Южен" ще има и три изцяло нови детски площадки - в кв. Коматево, ж.к. "Южен" и на „Стефан Стамболов“. Ще има и нов паркинг на ул. "Димитър Талев" за 140 000 лева до „Хаджията Груев“ за 65 автомобила.

Предстои да се направи нов проект за ул. „Даме Груев“, каза кметът Иван Тотев, като той уточни, че има отделени като за начало от бюджета - 1 млн. лева за тази реконструкция.  Ще се осигурят и паркоместа по ул. „Даме Груев“, обеща Тотев и допълни, че по негови изчисления ще са нужни общо 2 млн. лева за тази улица.

Кметът обяви, че започва работа по „Коматевско шосе“, като в петък е подписал и последните договори за отчуждителните процедури за новия бул. „Северен“. Той смята, че тази година ще има сериозен напредък и за проекта „Модър –Царевец“.

Строителната програма на "Южен" включва и новата детска градина „Ралица“ за 1 042 000 лева за общо 270 календарни дни.  Там яслените групи се помещаваха в стари бараки, строени през 70-те години на мин. век. Двуетажното строителство ще осигури места за 100 деца от кв. Коматево с най-съвременни условия за малчуганите. 

Снимка
Още от категорията

Шефка на НИНКН с противоречиви показания за по делото "Одрин 8"

С разпит, продължил над три часа  на първия от множеството призовани свидетели от Министерството на културата, тази седмица в Окръжния съд продължава делото за разрушения тютюнев склад на "Одрин" 8.   Припомням, че подсъдими по него са бизнесмените Александър Николич и Георги Бранеков, обвинени във фалшифицирането на документи, чието..

обновено на 19.02.18 в 16:46

Пловдив се преклони пред Апостола

„Днес се прекланяме пред подвига на този велик в естествеността си и храбростта си човек, сякаш за да се пречистим от дребнавото, егоистичното и самодоволното у себе си и може би, за да погледнем, дори за кратко, с други очи на живеенето си – дали е истинско и дали е свързано с висшите помисли и дела“ – заяви в словото си пред паметника на..

обновено на 19.02.18 в 15:58

Почитаме Апостола на свободата Васил Левски

В цялата страна се отбелязва 145-тата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. В родния му град  Карлово  годишнината беше отбелязана с  възпоменателен митинг-поклонение и поднасяне на венци.  Преди това в храм „Света Богородица“, където Апостола е ръкоположен и е пял като дякон бе отслужена  панихида в негова памет от..

обновено на 19.02.18 в 15:57

18 000 касови апарати в Пловдив трябва да бъдат подменени или пренастроени

Смяна на касовите апарати или пренастройването им трябва да направят търговците. От НАП обясняват изискването с по-добър контрол върху оборотите и противодействие на измамите.  Изискването бе прието през миналата година с промяна на наредба на финансовото министерство. Според нея на всяка касова бележка вече ще трябва да се отпечатва така..

обновено на 19.02.18 в 15:57

Четири села край Белово на режим заради замърсена вода

Четири села в община Белово са с некачествена вода за пиене. Резултатите от взетите проби показват завишени нива на коли-форми.  Причината за микробиологичните отклонения е недобрата хигиенна поддръжка от страна на местното ВиК-дружество.  Направено е предписание за дезинфекция на водопреносната мрежа.  Дотогава се препоръчва жителите на селата Малко..

публикувано на 19.02.18 в 15:45

Мароканец, обвинен в тероризъм, иска свобода от Пловдивския апелативен съд

Утре  пловдивският Апелативен съд ще разгледа жалбата на обвинения в тероризъм мароканец Нофал Рашид Зохри  срещу решението на Окръжен съд – Хасково, с което той бе задържан под стража за 90 дни.  Мярката е наложена въз основа Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, както и договора за екстрадиция между  България и..

публикувано на 19.02.18 в 15:38

Утре пак затварят централната улица на Асеновград заради Водния цикъл

Заради строителни дейности по Водния цикъл отново затварят централна улица в Асеновград. От утре движението по ключовия булевард "Цар Иван Асен II "ще бъде забранено в участъка от ул."Никола Вапцаров" / Стария съвет/ до кръговото кръстовище с ул."Христо Ботев" / Тополовския път/.  Алтернативният път за движение ще е през улица "Оборище", където ще се..

публикувано на 19.02.18 в 14:54