РЕКЛАМА

Затвор до три години грози двама младежи, участвали в автогонка

Двама младежи са задържани при снощната акция на полицията срещу автогонките в Пловдив. Акцията се е провела около 20 30 часа снощи на „Кукленско шосе“, любимо място за нелегални автомобилни състезания. 

Двамата младежи са пловдивчани, на 18 и 22 години, карали автомобилите си „Мерцедес“ и „БМВ“ значително по-бързо от разрешеното. 

Говорителят на Районна прокуратура Пловдив Атанас Илиев поясни, че младежите са привлечени като обвиняеми Според него за извършеното от тях се квалифицира като хулиганство при управление на МПС, за което Законът предвижда до три години затвор и лишаване от правото  да шофират. 

Освен снощната акция, други двама души, на 29 и 38 години, са задржани около 21 40 часа в четвъртък, 16 март, като участници в автогонка отново на Кукленско шосе.


print Отпечатай
Още от категорията

Голям горски пожар между Соколовци и Момчиловци

Голям горски пожар пламна между смолянските села Соколовци и Момчиловци. Според  Цветан Стоилков, началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“- Смолян, огънят вече е локализиран. С гасенето са заети два екипа пожарникари, както и служители на Управлението по горите и..

публикувано на 30.03.17 в 21:25

ЦИК обяви разпределението на мандатите

Централната избирателна комисия със свое решение от днес обяви резултатите от гласуването в предсрочните парламентарни избори за 44-то Народно събрание и разпределението на мандатите.  682 151 души са гласували на вота. ГЕРБ печели 95 мандата като за тях са гласували 1 147 292. Коалиция "БСП за България" - 80 мандата с получени 955 490 гласа...

обновено на 30.03.17 в 15:52

Трябва ни правителство на националната цел и единение

Искам да благодаря на всички хора, които бяха ангажирани с тези избори, защото те свършиха чудесна работа. За мен изборите протекоха нормално, давам им висока оценка. Българите имаха възможността да изразят свободно своя глас.  Това заяви в Пловдив президентът Румен Радев, който откри Европейския форум за социално предприемачество. Държавният..

обновено на 30.03.17 в 15:52

Фирмите в социалната икономика имат ръст от 30%, но едва 10% от инвалидите работят

За мен е чест да присъствам на шестия Европейски форум за социално предприемачество. Това е едно признание за България, за нейните усилия в каузата на социалната икономика и социалното предприемачество. Този форум е важен, защото отразява една важна реалност, че каузата за социалната икономика привлича все повече поддръжници във всички европейски..

публикувано на 30.03.17 в 14:24

Откриха новия интермодален терминал до Пловдив

Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев откри обновения железопътен участък Стамболийски - Пловдив и новоизградения Интермодален терминал, изграден на гара Тодор Каблешков в пловдивското село Златитрап.  Отсечката е част от Tpaнceвpoпeйcĸaтa жeлeзoпътнa мpeжa", финансирана  oт ОП „Tpaнcпopт"..

обновено на 30.03.17 в 13:16

До края на годината ще е ясно дали и бул. "Христо Ботев" ще стане синя зона

Общината обмисля въвеждане на „синя зона“ и посторяване на нов паркинг в района на бул. „Христо Ботев“, тъй като там в момента се паркира безразборно, въпреки множеството забранителни знаци. Това съобщи кметът Иван Тотев с уточнението, че това ще се съчетае с планираното построяване на велоалеи на този булевард.  До края на годината за бул...

публикувано на 30.03.17 в 13:06

Общината купува на лизинг два нови "паяка"

Община Пловдив ще поеме дългосрочен дълг от 490 000 лева за доставка чрез финансов лизинг на два нови „паяка” за репатриране на моторни превозни средства.   Това реши местният парламент като „за” гласуваха 30 съветници, един беше „против”, а 11 се въздаржаха.  Преди гласуването на решението Дани Каназирева поиска да бъде съобщена цената, която..

обновено на 30.03.17 в 12:33