РЕКЛАМА

Затвор до три години грози двама младежи, участвали в автогонка

Двама младежи са задържани при снощната акция на полицията срещу автогонките в Пловдив. Акцията се е провела около 20 30 часа снощи на „Кукленско шосе“, любимо място за нелегални автомобилни състезания. 

Двамата младежи са пловдивчани, на 18 и 22 години, карали автомобилите си „Мерцедес“ и „БМВ“ значително по-бързо от разрешеното. 

Говорителят на Районна прокуратура Пловдив Атанас Илиев поясни, че младежите са привлечени като обвиняеми Според него за извършеното от тях се квалифицира като хулиганство при управление на МПС, за което Законът предвижда до три години затвор и лишаване от правото  да шофират. 

Освен снощната акция, други двама души, на 29 и 38 години, са задржани около 21 40 часа в четвъртък, 16 март, като участници в автогонка отново на Кукленско шосе.


print Отпечатай
Още от категорията

В Карлово честват Празника на розата

Вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в Празника на розата в Карлово, подкрепи кмета Емил Кабаиванов, че е необходимо държавата и институциите да насърчават повече българските розопроизводители . По думите и трябват повече субсидии по програмите, финансирани от европейските фондове. Рано сутринта вицепрезидентът участва и в ритуала..

обновено на 27.05.17 в 09:20

Кметът на Асеновград с две обвинения, искат неговото и на гл. архитект отстраняване от длъжност

На кмета на община Асеновград Емил Караиванов са повдигнати две обвинения за присвояване в особено големи размери /по документи за 80 000 лева/ за почистване шахтите на територията на общината и за това, че не е спрял строителство на територията на групов паметник на културата "Метошката махала".  Окръжният прокурор Румен Попов каза, че спрямо две..

обновено на 26.05.17 в 16:24

Епидемиолози се събират в Пловдив

Пловдив  е домакин на  Научно приложен симпозиум на тема „Минало, настояще и бъдеще на епидемиологията” с участието на преподаватели по епидемиология от всички катедри към медицинските университети в Пловдив, София, Варна, Плевен и Стара Загора, както и епидемиолози от Районите здравни инспекции, от ВМА , болниците и Националния център по заразни и..

обновено на 26.05.17 в 16:24

Реките в Пазарджишка област са повишили нивата си след валежите

Реките в Пазарджишка област са повишили нивата си в резултат на последните валежи.  С 16 см е повишено нивото на река Марица в самия град Пазарджик, а река Чепинска при Велинград е покачила нивото си с 15 см. На-й­слабо е покачването при река Тополница – с 3 см.  Всички водоеми в областта са под наблюдение. Към момента няма опасност от наводнения

публикувано на 26.05.17 в 14:03

Пътна полиция и районните управления с нови автомобили

Нови 21 автомобила получи Областната дирекция на МВР в Пловдив. Автомобилите са оборудвани със система за постоянно видеозаснемане на пътния контрол за проследяване дейността на полицейските наряди, работна станция за отдалечен достъп, камери, микрофони.  Разполагат и с мобилни печатни устройства, чрез които на място ще се издават документи за..

публикувано на 26.05.17 в 13:54

Прокурори и шефът на ДАНС информират за арестите в община Асеновград

Във връзка с досъдебно производство спрямо служители на Община Асеновград днес Окръжна прокуратура - Пловдив, ДАНС и МВР ще дадат подробности по случая на специален брифинг. В него ще участват Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив, Мария Тодорова, Мирослав Христев и Георги Гешев, прокурори от Окръжна прокуратура - Пловдив, комисар Атанас Илков,..

обновено на 26.05.17 в 10:59

Пловдив праща двама ученици на космически лагер в Турция

Две пълни стипендии за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey ще предоставят Община Пловдив и Център за творческо обучение в конкурс за есе или видео есе. Крайният срок за участие е 7 юни 2017 г. В конкурса могат да участват ученици на възраст между 9 и 15 години от Пловдив, които добре владеят английски език, тъй като..

публикувано на 26.05.17 в 10:14