РЕКЛАМА

Пловдивското утро „Точно днес“

Пролетта вече е факт. Пет дни ни делят до поредните парламентарни избори, градусите се повишават, наддаването е в разгара си. Далеч от красивите обещания на политиците посрещаме пловдивското утро на 21 март с актуалните теми и събеседници „Точно днес“:

Рекордно ниска безработица в Пловдив и областта отчитат от Регионалната служба по заетостта. На какво се дължи тя и за какви заплати са готови да работят младите пловдивчани? По темата очаквайте разговор с Мария Георгиева, директор на Регионалната служба по заетостта в Пловдив.

И още теми "Точно днес":

Проследяваме заболеваемостта от морбили. Има ли риск от епидемия в България, в частност в Пловдив – разговор с професор Мира Кожухарова, епидемиолог.

Ще ви заведем и на премиера в Културния център на Радио Пловдив. А в случай, че се чудите как да сготвите бестселър – Антон Баев дава точната рецепта с книгата си “Истинската история на Спас Господов“. Интервю на Стоян Терзиев.

Посрещнете утрото с Радио Пловдив - от 6 до 9.30 ч.

Още от категорията

По пътя... "Точно днес"

Пътуваме по пътя към прошката тази събота... някои със страшни маски, хлопки, заклинателни  танци и прескок над открити огньове - така да надвият студ, зло и болест... други споделят "и прости греховете ни, както ние прощаваме на длъжниците си", или чакат развеселено "хамкането" на Сирни Заговезни, трети са в нега и пищни трапези, властово и алчно..

публикувано на 16.02.18 в 17:08

Атрофия на демокрацията и черен катран в Ден след ден

Атрофия на парламентарната демокрация или черен катран от президенството към представителите на народа в Народното събрание. Започва „Ден след ден“ темата ще коментираме с политолога Любомир Стефанов от НБУ. 510 лева минимална работна заплата, как се увеличиха доходите и как ще ги стигнем европейците – питам икономическия експерт на КТ..

публикувано на 16.02.18 в 14:02

Рисуваме деня „Точно днес“ с музика

Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма очертава новите възможности на бранша, с нови нива в политиката на доходите и оценка на предлаганите услуги. С отговор на въпросите: Какъв сезон очакваме, какво е текучеството на кадрите и какво се показва в Музея на туризма в София? В Пловдив започва обучителен семинар по..

обновено на 15.02.18 в 17:06

"Ден след ден" за "Нощта"- конфликти и разкрития

Веселина Сариева, един от основните организатори на Нощта на музеите и галериите, отказва финансиране от община Пловдив за проекта. Тя вижда заплаха в думите на кмета Иван Тотев: „Веска Сариева е наша приятелка. Господ да я поживи и да пали свещи да не прекратим културната програма на общината, че не знам какво ще прави тогава“. Междувременно..

публикувано на 15.02.18 в 14:44

"Точно днес" - за тежката сила и финеса на думите

Празниците актуализират употребата на най-красивите думи, а в делниците – с изобилието на най-грозните сред тях бетонираме усещането си  за  тревога, нерешителност, страх, недоволство, несигурност.  Запазена територия за професионално жонглиране с думи е тази, където има завеса, екран или сцена.  За  всички нас  остава не само правото да бъдем..

публикувано на 14.02.18 в 17:58

"Ден след ден" празници

На 14 февруари България почита Свети Трифон и чества Деня на лозаря. Народният празник е по стар стил, според древноримския Юлиански календар. Свети Трифон се тачи и по нов стил на 1 февруари, според Григорианския календар. Така празникът Трифон Зарезан е най – масовият у нас - празнуват лозарите, соколарите, градинарите и кръчмарите. С ритуално..

публикувано на 14.02.18 в 14:53

Не всичко е любов „Точно днес“

И все пак – няма как да избягаме от темите за любовта и виното, но преди това ще питаме: Какви мерки се предприемат в Пловдив за подобряване чистотата на въздуха в града. Часове преди общественото обсъждане по проект на Програмата за подобряване качеството на въздуха в Общината – интервю с Елена Найденова , главен експерт в Община..

публикувано на 13.02.18 в 17:03