РЕКЛАМА

Пловдивското утро „Точно днес“

Пролетта вече е факт. Пет дни ни делят до поредните парламентарни избори, градусите се повишават, наддаването е в разгара си. Далеч от красивите обещания на политиците посрещаме пловдивското утро на 21 март с актуалните теми и събеседници „Точно днес“:

Рекордно ниска безработица в Пловдив и областта отчитат от Регионалната служба по заетостта. На какво се дължи тя и за какви заплати са готови да работят младите пловдивчани? По темата очаквайте разговор с Мария Георгиева, директор на Регионалната служба по заетостта в Пловдив.

И още теми "Точно днес":

Проследяваме заболеваемостта от морбили. Има ли риск от епидемия в България, в частност в Пловдив – разговор с професор Мира Кожухарова, епидемиолог.

Ще ви заведем и на премиера в Културния център на Радио Пловдив. А в случай, че се чудите как да сготвите бестселър – Антон Баев дава точната рецепта с книгата си “Истинската история на Спас Господов“. Интервю на Стоян Терзиев.

Посрещнете утрото с Радио Пловдив - от 6 до 9.30 ч.

Още от категорията

Картини от деня в утрото на 26 април

Картината е на художника Димитър Добрев. И не случайно. Посрещаме го днес в зона "Култура" след 9.00 часа с разговор преди откриването на юбилейната му и ретроспективна изложба. Чуйте го в интервюто на Нели Бистрашка. И още в предаването - за пътищата и шофьорите, за книгите и банките, за книгите и здравата психика.  Чуйте председателя на "Менса -..

обновено на 25.04.18 в 17:05

"Ден след ден" между бедността и футболното хулиганство

Около 30 % от българското население или почти всеки трети живее в сериозен риск от бедност, сочат данни от анализа на Евростат за 2017 г. Отнесени към населението на страната, цифрите означават, че около 2,1 милиона българи имат сериозни материални лишения. Все пак европейската статистика отчита подобрение, в сравнение с 2010 г., когато делът на..

публикувано на 25.04.18 в 14:29

Пролетно и иновативно „Точно днес“

Благотворителният концерт за Ели Дафова  е точно днес . От 19 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Прекрасна музика и възможност  за нашето съпричастие. И още в „Точно днес“: За   „гарантите   на многостранния световен ред "  и сюжетът Западни Балкани . Коментар на журналиста Светослав Терзиев. Световното състезание  за млади..

обновено на 25.04.18 в 07:15

Теми в "Ден след ден"

Разделянето на Закона за движение по пътищата на три нови се прави механично. Новите моменти нямат пряко отношение към пътната безопасност, в тях се виждат по-скоро лобистки интереси. Това е становището на Института за пътна безопасност, представено на днешна дискусия в Пловдив. Анализ на Българската стопанска камара върху външната търговия..

публикувано на 24.04.18 в 14:48

Свободно „Точно днес“ доброто продължава

Доверието в съдебната система и медиите се срива, според доклад на американския Държавен департамент. България стигна до 113-то място в класацията на „Репортери без граница“ за 2017-та година. Къде сме ние днес? Разговор с журналиста Илия Вълков, член на Асоциацията на европейските журналисти – България. Дискусия „Решения за подобряване на..

обновено на 23.04.18 в 17:01

Пътуваме на 23 април „Ден след ден“

Понеделник следобед  - слънце и почти летни температури.  В програмата до 17 часа поставяме горещи теми, които ще са акцент и през следващите дни. Безопасността по пътищата, мерките и промените в законодателството ще коментираме с  бившия председател на транспортната комисия в 43 НС Настимир Ананиев. Днес е общественото обсъждане на..

публикувано на 23.04.18 в 14:14

"Точно днес" и утрото на понеделник

В началото на последната седмица за месеца говорим за актуалното от политика, икономика и изкуства. Търсим продължението на новината, че мозайките на древния Филипопол са в индикативния списък на ЮНЕСКО. Разговор с Николай Трайков, от фондация "Америка за България", който следи кандидатстването на културно-историческото ни наследство. Гости в..

публикувано на 22.04.18 в 16:50