РЕКЛАМА

Пловдивското утро „Точно днес“

Пролетта вече е факт. Пет дни ни делят до поредните парламентарни избори, градусите се повишават, наддаването е в разгара си. Далеч от красивите обещания на политиците посрещаме пловдивското утро на 21 март с актуалните теми и събеседници „Точно днес“:

Рекордно ниска безработица в Пловдив и областта отчитат от Регионалната служба по заетостта. На какво се дължи тя и за какви заплати са готови да работят младите пловдивчани? По темата очаквайте разговор с Мария Георгиева, директор на Регионалната служба по заетостта в Пловдив.

И още теми "Точно днес":

Проследяваме заболеваемостта от морбили. Има ли риск от епидемия в България, в частност в Пловдив – разговор с професор Мира Кожухарова, епидемиолог.

Ще ви заведем и на премиера в Културния център на Радио Пловдив. А в случай, че се чудите как да сготвите бестселър – Антон Баев дава точната рецепта с книгата си “Истинската история на Спас Господов“. Интервю на Стоян Терзиев.

Посрещнете утрото с Радио Пловдив - от 6 до 9.30 ч.

Още от категорията

"Точно днес" в четвъртък

Вода и безводие, път и безопастност, училище и побой над учители, модерен танц и традиционни изкуства - по тези теми ще разговаряме в утрото на 21 септември.  Ето с кого: - с областния управител на Пловдив Здравко Димитров  - с кмета на Панагюрище Никола Белишки  - с лидера на учителския синдикат към КТ "Подкрепа" Юлиян Петров  - с организатора на..

публикувано на 20.09.17 в 17:37

"Ден след ден" за фактите и отпечатъците им

„На учителя с любов“ е един много стар филм за трудния път на педагога към сърцата на тийнейджърите. „На учителя с омраза“ пък е едно българско риалити, сцена на което бе и професионалното училище по селско стопанство в Садово. Там ученици удряха учителя си по английски език с кол и така обезсмислиха за секунди говоренето за интеграция и приобщаващо..

публикувано на 20.09.17 в 14:27

"Точно днес" - за диалозите - политическите, здравните, поетичните

Децата и  хронично болните  не трябва да бъдат освободени от потребителска такса. Общопрактикуващите лекари заявиха това  с аргумент, че и сега държавата  не осигурява децата с пълния размер на вноската за здраве и настояват  редът за децата да бъде както е при пенсионерите – такса от 1 лев, а остатъкът до 2.90, колкото е реалната потребителска..

обновено на 20.09.17 в 09:35

Шансовете на София да е домакин на ЕМА са големи

Заместник-министърът на здравеопазването, отговарящ за европейските въпроси Мирослав Ненков представя официално в Брюксел кандидатурата на София за домакин на Европейската агенция по лекарствата. На 20-ти ноември Европейският съвет трябва да вземе решението къде ще се премести седалището на Агенцията след Брекзит.   В интервю за Радио Пловдив..

публикувано на 19.09.17 в 15:30

Казуси и решения в „Ден след ден“

Опасни ли са опасните яйца с фипронил, открити  и в пловдивски склад, и в търговската мрежа, но вече иззети - ще коментираме със специалисти от БАБХ и ветеринарен лекар –д-р Вяра Гришина, ръководител на неправителствената организация Ветеринарна Е-практика. В двата часа на програма "Ден след ден" продължаваме темата за ремонта на Асеновградско..

публикувано на 19.09.17 в 14:15

Моди и тенденции "Точно днес" на 19 септември

За модните тенденции някога и сега, за политическите нюа нси,  за протестните вълнения на деня  ще стане реч в поредното издание на утринната програма. В Труд отново ще протестират срещу биоцентралата в селото . Този път обаче ще са подкрепени  и от хората в Нова Загора и Русе. Разказва   Галина Тошева , пряко потърпевша от миризмите на..

публикувано на 18.09.17 в 16:07

Пеперуди, самолети и популизъм в "Ден след ден"

Централният площад на Пловдив, където набивахме дружно крак по време на манифестациите, става открита сцена. Това е последната идея на местната управа, след като пространството пред Централна поща трябваше да бъде открита експозиция на Античното наследство. В "Ден след ден" по темата е репортажа на Елена Крушкова. Насочени ли са руските ракети срещу..

публикувано на 18.09.17 в 14:40