РЕКЛАМА

Врагът на Турция се търси в Европа

Мехмед Юмер е главен редактор на в. „Седмичен обзор”, който е единстненият двуезичен вестник у нас. Изданието е приемник на в. „Заман-България”, който спря да излиза през лятото на миналата година.

За Радио Пловдив Мехмед Юмер коментира причината за обтегнатите отношения на Турция с Европейския съюз: „Главната причина е, че на 16 април ще се гласува референдум за поправки в Конституцията и утвърждаване на президентска република. Трябваше да се обрисува чуждия враг, апликиран с крайни определения. Целта е да консолидират привържениците на Ердоган, а колебаещите се да се мотивират и гласуват с „Да”. 
Турски сайтове пишат, че отново се говори за музея „Света София”. Отново се вади версията, че може да се превърне в джамия, каза журналистът.

Врагът на Турция се търси в Европа. Ердоган иска да утвърди еднолична власт, но с такова управление, не може  да преговаря за членство в ЕС. Вероятно след референдума ще търси дипломатически решения за преговорите с ЕС, коментира главният редактор на в. "Седмичен обзор". 

Интервюто с Мехмед Юмер е в звуковия файл.


print Отпечатай
Още от категорията

Част от случаите на насилие са показни акции

Не мисля, че ще се върнат онези диви мутренски времена от 90-те години. Не забравяйте, че те облякоха костюми и сложиха вратовръзки. Агресията днес е рафинирана.  Това заяви доктор Веселин Герев, психолог и психиатър по повод зачестилите случаи на агресия. Той не изключи случаите на насилие да се насочват в определена посока и..

публикувано на 27.07.17 в 10:56

Напрежението ще продължи да расте и през есента

Надявам се, че политическото противопоставяне няма да се опита да сърфира върху усещането за несигурност и липса на респект към институциите. Това заяви в интервю за Радио Пловдив професор Антоний Гълъбов. По повод декларацията на БСП и предупреждението, че се завръщат мутренските времена в България, професор Гълъбов заяви:  През..

публикувано на 27.07.17 в 10:10

По пътя на еделвайса - туристи тръгват по Балкана

Представяме ви едно лятно приключение, зад което стоят любителите на природата от Пловдив, Карлово, Пазарджик и София. Точно днес стартира четиридневен поход из най-живописната част по билото на Стара планина. Края на юли-началато на август е времето, когато в Балкана може да се открие магичното цвете – еделвайс . Организатор на летния..

публикувано на 26.07.17 в 15:49

Пловдивчани за поисканите нови цени на такситата

Такситата в Пловдив ще поскъпнат с 15 стотинки на километър от 1 август, ако на сесията в четвъртък  Общинският съвет гласува новата тарифа.  Промяната е поискана от две асоциации - Националанта асоциация за  защита на превозвачите и таксиметровите водачи – Пловдив и  Асоциацията на таксиметровите водачи – Пловдив. Предложението е..

публикувано на 26.07.17 в 15:35

МО не е Дядо Коледа, за да подари имот за пловдивска опера

Ще има нов подход по отношение на предоставянето на военни имоти на други институции. Това каза пред журналисти на полигона "Црънча" министърът на отбраната Красимир Каракачанов по повод намеренията на Инициативен комитет от Пловдив да поиска щаба на 68-ма бригада "Специални сили" в града за Дом на операта.  Министерството на отбраната не е..

публикувано на 26.07.17 в 14:37

На обществото се подхвърлят псевдосюжети и скандали

Възможно е някой да търси умишлена дестабилизация и медиен ефект с нападенията над лекари, нотариуси, сблъсъци в ромските махали, и това създава леко чувство за безалтернативност и безпомощност , коментира за Радио Пловдив политологът Първан Симеонов , който написа във Фейсбук след нападението над журналиста Иво Никодимов "Какво става, по дяволите?"...

публикувано на 26.07.17 в 11:15

Асеновградчани ще притискат властите за още мерки

Предприетите до момента стъпки на властите в Асеновград са недостатъчни, но все пак в правилната посока – така коментира пред Радио Пловдив резултатите от вчерашната среща с кмета на града Емил Караиванов един от лидерите на инициативния граждански комитет Иво Величков. Той обаче подчерта, че въпреки напрежението, натрупаните проблеми трябва да се..

обновено на 26.07.17 в 10:37