РЕКЛАМА

В областната управа обсъждат причините за проблема с урана

| обновено на 21.04.17 в 09:47

Причините за повишените нива на уран в питейната вода на Първомай и близките села ще бъдат обсъждани на свиканото от областния управител Здравко Димитров съвещание. 

На него ще присъстват кметът на община Първомай, ръководствата на Регионалната здравна инспекция, ВиК, Басейнова дирекция, ВиК, РИОСВ и на Агенцията по храните. Очаква се на съвещанието да присъства и окръжният прокурор на Област Пловдив Румен Попов.

Очаква се да бъдат набелязани мерки за отстраняване на проблема и за недопускане на подобни инциденти, застрашаващи здравето на хората.


print Отпечатай
Още от категорията

Хиляди в Асеновград на протест срещу ромите, пребили децата гребци

Асеновград се вдигна на бунт срещу ромите, които пребиха гребци на спортния клуб по кану-каяк "Асеновец" преди ден. Над хиляда души се събраха пред паметника на Цар Иван Асен II в центъра на града в покрепа на пострадалите спортисти и техните родители.  На протеста имаше засилено полицейско присъствие, а жандармерия охраняваше подстъпите към..

публикувано на 28.06.17 в 22:19

Повече полицаи в отдалечените селища обеща новият шеф на ОД на МВР - Пловдив

Новият директор на ОД на МВР - Пловдив Атанас Илков обеща в интервю за Радио Пловдив повече полицаи в отдалечените селища на областта, както и подобряване на работата на Икономическа полиция.  Илков е съгласен с констатациите на главния прокурор, че Икономическа полиция не работи достатъчно ефективно.  Икономическа полиция трябва да е на..

обновено на 28.06.17 в 17:30

В КАТ Пловдив започна пълна проверка заради казуса с Катя Лерца

Новият директор на пловдивската полиция Атанас Илков разпореди вътрешна проверка в КАТ, заради случая с  Катя Лерца, хваната да шофира след като и е била отнета книжката.   Бизнесдамата е обвиняема за смъртта на полицая Делян Палазов, когото тя прегази с джипа си на 13-ти май. Четири дни по-късно,  с прокурорско постановление и бяха отнети правата..

публикувано на 28.06.17 в 17:29

Седем са "най-добрите хора" в Пловдив

Заместник-кметът Георги Титюков връчи грамоти на  7 пловдивчани, удостоени с приза „Най-добрия човек“.  Акцията са провежда с доброволното участие на ученици от Професионална гимназия по хранителни технологии и техники и община Пловдив.  Те събират номинациите от благодарните хора и описват историите на добрите  дела. Наградените са д-р Жорж..

обновено на 28.06.17 в 16:32

В Смолян протестират срещу строежа на мини ВЕЦ "Чинара"

Близо 50 жители на Смолян протестираха точно по обед срещу изграждането на мини ВЕЦ в близост до автогарата. Гражданите изразяват недоволството си за пореден път, а поводът е включването на обекта в дневния ред на утрешната сесия на Смолянския общински съвет.  Като последна точка съветниците ще гледат искането за одобряване и издаване на..

обновено на 28.06.17 в 15:50

Община Асеновград погва собственици на заведения за неплатено тротоарно право

Община Асеновград дава на съдия-изпълнител 20 длъжници към бюджета заради неплатени такси за ползване на тротоарно право. Това съобщи ресорният зам.-кмет Димчо Темелков.  Той посочи, че общият размер на просрочените задължения са за 20 хиляди лева, натрупани за около една година, а най-големият длъжник виси към хазната с 3 700 лева.  Става дума за..

публикувано на 28.06.17 в 15:50

Въздухът в Пловдив ще става по-чист

Значително е намалено замърсяването на атмосферния въздух в Пловдив през последните години. Данните показват, че през 2008 година дните с със стойности над нормата за фини прахови частици са 208, а през 2016 година – едва 80.  Това заяви Ирена Найденова, еколог и ръководител на проекта „Разработване на програма за подобряване на качеството на..

публикувано на 28.06.17 в 13:41