РЕКЛАМА

В областната управа обсъждат причините за проблема с урана

| обновено на 21.04.17 в 09:47

Причините за повишените нива на уран в питейната вода на Първомай и близките села ще бъдат обсъждани на свиканото от областния управител Здравко Димитров съвещание. 

На него ще присъстват кметът на община Първомай, ръководствата на Регионалната здравна инспекция, ВиК, Басейнова дирекция, ВиК, РИОСВ и на Агенцията по храните. Очаква се на съвещанието да присъства и окръжният прокурор на Област Пловдив Румен Попов.

Очаква се да бъдат набелязани мерки за отстраняване на проблема и за недопускане на подобни инциденти, застрашаващи здравето на хората.


Още от категорията

Спасена е колонията от 25 двойки щъркели в Белозем

Колонията от щъркели в село Белозем е спасена със съдействието на на еколозите от "Зелени балкани " и на Спасителния център за диви животни – Стара Загора. 40 кг риба ще бъде дадена на животните на покрива на ОУ "Гео Милев" и православен храм "Св Георги", където се намират около 25 двойки щъркели. Кметът на Белозем Иван Тачев разказа за Радио..

обновено на 22.03.18 в 16:43

Пазарджик е сред рекордьорите по неизправни пешеходни пътеки

Близо две трети от пешеходните пътеки в България не отговарят на изискванията - да са боядисани в съответния цвят и маркирани, да има предупредителни знаци за шофьорите за наличието им, да се поддържат редовно. Това е показала приключилата проверка на МВР и прокуратурата, включваща близо 14 хиляди пешеходни пътеки в цялата страна. Проверката е..

обновено на 22.03.18 в 16:43

Нови паркинги и парк ще бъдат изградени в ж.р. "Тракия"

Договори за обществени поръчки на стойност над 170 хиляди лева е сключила администрацията на район „Тракия“ в изпълнение на строителната програма за 2018 г. Кметът Костадин Димитров уточни, че от тях 100 хиляди лева ще бъдат насочени за  преасфалтиране на улици.  Основно ще се работи в микрорайон А8, където голямата част от тротоарите..

обновено на 22.03.18 в 16:41

Масов бой с тояги и камъни избухна между две ромски фамилии в Розино

Около 9.30 часа тази сутрин в центъра на село Розино e избухнал скандал между две местни фамилии, които започнали да се замерват взаимно с камъни и стъклени бутилки. След като жители  алармирали за ставащото кмета Ангел Шаламанов, той веднага се втурнал към мястото, но ромите бързо опразнили центъра на селото и се прибрали в своята махала.  Там боят..

обновено на 22.03.18 в 15:08

Възстановено е движението на влаковете между Долна махала - Карлово

В 14.15 ч. е възстановено движението на влаковете в участъка Долна махала - Карлово. Участъкът беше затворен по-рано днес поради паднала скална маса с обем около 50 куб.м. Районът беше разчистен в рамките на няколко часа. Свлачището спря тази сутрин движението на влаковете по направлението Пловдив – Карлово.  Срутването е станало между..

публикувано на 22.03.18 в 15:08

УМБАЛ "Свети Георги" ще съди за лепене и драскане по стени и врати

УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив ще сезира прокуратурата и срещу вандалското лепене на обяви и стикери по стените, вратите  и асансьорите в най-голямото лечебно заведение в страната. В стремежа си да разреши проблема, ръководството на болницата е изпращало официални писма до фирми- нарушители, но мярката се е оказала без резултат и  затова ще..

публикувано на 22.03.18 в 14:31

Паднали скали спряха влаковете от Пловдив до Карлово

Влаковете по ЖП линията Пловдив-Карлово,  ще бъдат пуснати най-вероятно в ранния следобед. Дотогава се очаква аварийната група да приключи с разчистването на скалната маса, която се е свлякла върху линията от южната страна на тунела, близо до спирка Песнопой. Това съобщи за Радио Пловдив Гошо Къчков, началник Поддържане и ремонт в ЖП секция Пловдив...

обновено на 22.03.18 в 12:56