РЕКЛАМА

В областната управа обсъждат причините за проблема с урана

| обновено на 21.04.17 в 09:47

Причините за повишените нива на уран в питейната вода на Първомай и близките села ще бъдат обсъждани на свиканото от областния управител Здравко Димитров съвещание. 

На него ще присъстват кметът на община Първомай, ръководствата на Регионалната здравна инспекция, ВиК, Басейнова дирекция, ВиК, РИОСВ и на Агенцията по храните. Очаква се на съвещанието да присъства и окръжният прокурор на Област Пловдив Румен Попов.

Очаква се да бъдат набелязани мерки за отстраняване на проблема и за недопускане на подобни инциденти, застрашаващи здравето на хората.


Още от категорията

Инспектират язовир "Пловдивци"

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова заедно с областния управител на Смолян Недялко Славов ще направят инспекция на място на яз. „Пловдивци” в община Рудозем.  Язовирът ще бъде открит през тази година, като това е първият подобен обект, който се изгражда в България за последните 30 години.  Той е със..

обновено на 25.05.18 в 11:37

България спечели 44 медала от „Световното по вино“

Четиридесет и четири медала спечели България от 25-то издание на „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, което се проведе от 10 до 14 май 2018 г. в китайската столица Пекин .  На страната ни се присъждат 1 Голям златен (Grand Gold),15 златни и 28 сребърни медала . Тридесет от отличията са за червено (68%),10 за розе (23%) и 4 за..

публикувано на 25.05.18 в 11:37

"Мерцедес" се озова в канавката на пътя Пловдив - Асеновград

Пореден случай на безумно шофиране по пътя Пловдив – Асеновград. Сигналът е подаден около 1.20 часа тази сутрин.  "Мерцедес" е изхвръкнал от пътя и се е озовал в канавка близо до кръговото кръстовище до КЦМ.  Колата е управлявана от 25-годишен младеж от Пазарджик, на когото е оказана медицинска помощ.  Проверката с дрегер установила, че е..

публикувано на 25.05.18 в 11:11
Картина от градушката в Панагюрище

Само 4 сигнала за наводнени обекти в Панагюрище след вчерашната градушка

Само 4 сигнала за наводнени обекти в Панагюрище са подадени в пожарната след вчерашния порой, придружен с градушка, съобщи за Радио Пловдив говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.  Сигналите са за наводнени подземен паркинг на хотел в центъра на града, фризьорски салон, кафене и подземието на друг хотел в Панагюрище.  Сигналите се..

публикувано на 25.05.18 в 10:09

Над 250 ракети срещу градушка са изстреляни от регион Пловдив

За силата на превенцията до тази на природните стихии - за тях говорим в интервюто с Никола Ковачев, и.д. директор на РД "Борба с градушките" - Пловдив, той е в командния пункт в село Поповица. В разговора даваме информация и за защитените площи, заплахата от порои, недостига на кадри и новите ракетни площадки. В район Поповица 25 са ракетните..

обновено на 25.05.18 в 09:43

Дърво потроши кола, паркирана в центъра на Пловдив

Огромно  дърво падна върху кола, паркирана в центъра на Пловдив, и потроши предното й стъкло. Сигналът е подаден в 4,36 часа. Инцидентът е станал на улица „Хан Кубрат” близо до Съдебната палата, съобщи за Радио Пловдив говорителят на пожарната Цвятко Дешев.  Екип пожарникари е посетил мястото и е прехвърлил сигнала към ОП "Градини и паркове", които..

публикувано на 25.05.18 в 09:23

РУО - Пловдив връчва годишните си награди на изявени учители

Годишните награди на Регионалното управление на образованието – Пловдив ще бъдат връчени на церемония в актовата зала в СУ „Свети Седмочисленици“. На тържеството ще бъдат дадени 23 награди на педагогически специалисти и директори на училища от област Пловдив.  Наградата е учредена преди 5 години. Връчва се за висок професионализъм и..

обновено на 25.05.18 в 06:42