РЕКЛАМА

В областната управа обсъждат причините за проблема с урана

| обновено на 21.04.17 в 09:47

Причините за повишените нива на уран в питейната вода на Първомай и близките села ще бъдат обсъждани на свиканото от областния управител Здравко Димитров съвещание. 

На него ще присъстват кметът на община Първомай, ръководствата на Регионалната здравна инспекция, ВиК, Басейнова дирекция, ВиК, РИОСВ и на Агенцията по храните. Очаква се на съвещанието да присъства и окръжният прокурор на Област Пловдив Румен Попов.

Очаква се да бъдат набелязани мерки за отстраняване на проблема и за недопускане на подобни инциденти, застрашаващи здравето на хората.


Още от категорията

Тунелът ще е затворен тази нощ

Тази нощ  - от 22:00 часа до 05:00 утре сутрин – ще бъде спряно движението през Тунела на бул. „Цар Борис III Обединител”.  Ще се извършва авариен ремонт по  осветлението. 

обновено на 17.08.17 в 10:28

Обсъждат екостандартите в млечния сектор

РИОСВ – Пловдив организира работна среща по проблемите на млекопреработвателните предприятия в областта.  Тя е инициирана oт Националната асоциация на млекопреработвателите и цели решаването на казуси в сферата на производството, преработката и търговията с мляко и млечни продукти.Целта е да бъдат уточнени изискванията за опазване на околната..

обновено на 17.08.17 в 10:28

Премиер и министър инспектират ремонта на пътя Пловдив-Асеновград

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще направи днес инспекция на строително-монтажните работи по разширяването на републиканския път Пловдив-Асеновград. Поканен е да присъства и министър-председателят Бойко Борисов. Реконструкцията на пътя започна през миналата седмица. Предвижда се за 15 месеца да се изгради второ..

публикувано на 17.08.17 в 08:34

Премиерът Борисов за "Цанков камък"

Причината да дадем "Цанков камък" на прокуратурата е, че съоръжение за един милиард лева не работи. За това трябва да има виновен, заяви министър-председателят Бойко Борисов на днешното правителствено заседание, пише в стенограмата на заседанието, цитирана от пресслужбата на кабинета. Борисов е посочил, че всички останали спекулации по..

публикувано на 16.08.17 в 17:24

Звънецът бие за приключване на училищните ремонти

Плановите летни ремонти в над 20 пловдивски училища ще бъдат завършени в срок до края на месец август.  Заместник-кметът Стефан Стоянов подчерта, че изключение ще бъде направено единствено в СУ „Черноризец Храбър“, където се извършва подмяна на морално остарялата отоплителна инсталация и ремонтът ще продължи до края на октомври.  Това обаче..

публикувано на 16.08.17 в 16:25

15 обекта в центъра на Пловдив с данъчни заповеди за запечатване

Масирани проверки извършват данъчните по централните търговски улици на Пловдив. Акцията е от началото на месеца и вече са издадени заповеди за запечатването на 15 търговски обекта .  За 15 дни щателно са  проверени 40  магазини, ресторанти, хотели и питейни заведения, от тях  25 са в нарушение , съобщават от Териториалната дирекция на..

публикувано на 16.08.17 в 15:57

С компанията си "Терминали" ПИМК взе на концесия Интермодалния терминал

Правителството определи „Терминали” ЕАД за концесионер на Интермодалния терминал в Южен централен район на планиране в България – Пловдив. Концесионерът е определен след проведена открита процедура за предоставяне на концесия за срок от 27 години. "Tepминaли" EAД  e 100 процента coбcтвeнocт нa "ΠИMK Xoлдинг Гpyп" AД и бе едниствен кандидат за..

обновено на 16.08.17 в 15:24