РЕКЛАМА

Румен Богданов и Румен Жеков показват картини в „Резонанс“

| обновено на 21.04.17 в 13:08
Автор:

Изложба на Румен Богданов и Румен Жеков  се открива в галерия „Резонанс“. 

Богданов е един от най-атрактивните художници на Шумен.  „Произведенията му излъчват медитативно спокойствие и същевременно много деликатна ритмика. Тази живопис, макар че изследва реалния свят, изглежда по-скоро абстрактна.“ 

Пловдивският майстор на цвета  Румен Жеков работи в много съвременни жанрове с изразено изящество и хармония, а творбите му и  носят лекота и въздушност. 

Двамата работят в различни течения и техники на изкуството,но в тази изложба показват живопис. Минималистично, изящно, хармонично и чисто...повей от архаика, японски градини, черно-бял джаз...

Интервюто с Румен Жеков и Румен Богданов е в звуковия файл.


Още от категорията

"Агресията" в книга

Днес излиза от печат петата книга на български на датския автор Йеспер ЮЛ, "Агресията: защо от нея имаме нужда и ние, и децата ни". Представя я издателят от "Жанет 45" Манол Пейков.  Датчанинът Йеспер Юл има клиничен и педагогически опит над 40 години. Той е един от най-известните европейски детски психолози.  Той прави разграничаване между..

публикувано на 17.08.17 в 10:17

Архимандрит Кирил Нектариев с паметник в родния Сопот

Паметник на възрожденеца архимандрит Кирил Нектариев, който е един от най-големите български дарители, родственик на Христо Ботев и братя Евлоги и Христо Георгиеви,  ще бъде издигнат в родния му град Сопот. До момента в града няма никакъв почетен знак на будителя, въпреки големите му заслуги. Монументът ще бъде открит тържествено на 5 септември за..

публикувано на 17.08.17 в 09:47

Индийска фолклорна група ще изнесе концерт в Пловдив

Индийската фолклорна група "Шри Чамунда" ще изнесе безплатен концерт от 19.00 часа на сцената пред Общината в Пловдив. Трупата гостува в България с подкрепата на Индийския съвет за културни връзки. Тя участва в приема на посолството на Индия по повод 15 август, който е Ден на независимостта и Национален празник на страната.

публикувано на 17.08.17 в 07:47

Проектите за Пловдив 2019 - форми, съдържания, пари...

Как Фондация „Пловдив 2019“ разпредели над 5 милиона лева за 67 проекта?  И кои се оказаха най-добре платени ?   Въпросът е  за  огласената  преди ден от фондация Пловдив 2019 сума от  5 356 000 лева  за проекти за програмата ЕСК, разпределени на  2 и 3 сесия на фондацията. Точно тези проекти ще бъдат " основният скелет на ЕСК ", по думите на артистичния..

обновено на 16.08.17 в 11:13

Великите европейци - Александър Македонски

Какво му трябва на един младеж, освен малко гений, много свят, който да завладее и ранна смърт за вечна слава? А-а, щях да забравя – трябва също да се казва Александър. И да бъде Александър. Името Александър е комбинация от гръцките думи „алексо” - „защитавам” и „андр” – „човек”, то означава „защитник на хората”. Но нищо, което повече..

обновено на 16.08.17 в 10:42

Филм за Българка на годината д-р Велкова с премиера в РИМ

Предпремиерата на филма „Нежна сила“ ще се проведе тази вечер от 18 часа в зала „Източна Румелия“ на Регионалния исторически музей-Пловдив. Ленатата е посветана на д-р Ваня Велкова. Пловдивчанката е получила почетното отличие на Държавната агенция за българите в чужбина „Българка на годината ’2016“ и е основател на Българското училище в..

обновено на 15.08.17 в 10:12

11-ото издание на "Огънят на Орфей" е в Разлог до 20 август

Нека заедно сътворим поредната уникална среща на таланти и изкуства в неповторимата атмосфера на град Разлог – между трите прекрасни планини Рила, Пирин, Родопи.  Това пишат организаторите на 11-а Международна лятна академия " Огънят на Орфей ". Те и тази година до 20 август събират младите таланти на България с техните любими преподаватели...

публикувано на 15.08.17 в 09:50