РЕКЛАМА

Летище Пловдив очаква над 100 хиляди пътници за година

| обновено на 21.04.17 в 14:47
Снимка: БТА

Около 80 хиляди пристигащи и заминаващи пътници се очаква да преминат през Летище „Пловдив“ през тази година. Това стана ясно на поредното заседание  на  Фонда за развитие на летището.

В момента авиокомпания „Райънеър” изпълнява редовни полети от Пловдив до Лондон (Станстед), а през есента започват полети и по новите дестинации Пловдив- Милано (Бергамо) и Пловдив-Брюксел (Шарлероа).  Билетите от зимното разписание за 2017 г. по новообявените маршрути вече са в продажба, припомни директорът на летището Васил Щърбанов.

Прогнозите за следващата 2018 г. са за рекорден трафик. При тези дестинации и темпове на развитие, очакванията са за 110 хиляди пътници годишно.

Тази година се водят безпрецедентно активни преговори с авиокомпании за откриване на нови линии. В тази добра ситуация има смисъл да направим по-голяма коалиция от общини във Фонда и вече има заявен интерес от общини от област Пловдив и област Смолян“, заяви заместник-кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов.

Заместник-кметът на Чепеларе Пантелей Мемцов заяви, че общината ще работи активно във Фонда за развитие на летище „Пловдив“.  По думите му след създаването на  туристически район  „Родопи“, в който са включени 18 общини и 12 неправителствени организации, сдружението има интерес да се включи в работата на Фонда.

Председателят на Управителния съвет и  кметът на Община “Родопи“ Пламен Спасов, предложи да бъде свикано годишно събрание на Фонда за развитие на Летище „Пловдив“. 

Освен приемането на отчета, на това заседание се очаква да бъде предложена промяна в Устава, за да се отвори вратата за членство и на други сдружения освен на общини. 


Още от категорията

Второкласници се състезават по български език

Състезание „Буквоплет“ ще провери знанията на второкрасниците в хотел „Империал“. Ще участват победителите от училищните кръгове, а резултатите им ще оценява доц. Теофана Гайдарова от Катедрата по български език на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Целта е  да се поущри изучаването на правилата на българския език под формата на..

публикувано на 18.03.18 в 10:11

Снегопочистващите фирми в готовност за рязката промяна на времето

Рязка промяна на времето ще има днес. Очакват се обилни валежи. Температурите ще паднат с 10 градуса. За цялата страна е обявен оранжев код за силни валежи, бурен вятър и дори поледици.  Ще започне да вали от сутринта, на места интензивно. В североизточните райони дъждът ще преминава в сняг. Възможно е и образуването на поледици. Ще има..

обновено на 18.03.18 в 07:21

Сектор "Сигурност" се жалва на еврокомисаря по правосъдие

Служители в затворите, арестите и съдилищата от цялата страна ще сезират еврокомисаря  по въпросите на правосъдието, потребителите и равенството между половете   Вера Йоурова за  социалната несправедливост в сектор „Сигурност" в България.  Те събират подписка  с искане държавните институции да не остават безучастни свидетели на социалното..

публикувано на 17.03.18 в 18:08

От Барутин ДПС се обяви срещу омразата и агресията

С възпоменателен митинг в доспатското село Барутин бе отбелязана 46-та годишнина от Възродителния процес.  В присъствието на 15 депутати и двама евродепутати председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че омразата и агресията не могат да бъдат поощрявани и не могат да са на власт нито в България, нито на Балканите, нито в Европа. Карадайъ..

публикувано на 17.03.18 в 14:47

Автобуси №1, 16 и 36 отново с променени маршрути заради ремонт по бул. "Александър Стамболийски"

От 9 до 18 часа днес е забранено движението и по двете платна на  бул. „Александър Стамболийски” в участъка от ул. „Околчица” до ул. „Никола Димков”. Причината е  авариен ремонт  на магистрален водопровод, съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.  Заради ремонта се  променят  маршрутите на  три автобусни линии..

публикувано на 17.03.18 в 10:33

Гимназисти си избират професия с помощта на уважавани специалисти

За трета поредна година в ПУ „Паисий Хилендарски“ се провежда „Ден на професиите“.  Инициативата е на Ротаракт клуб – Филипопол и е насочена към учениците от 8-ми до 12-и клас.  Целта е гимназистите да се ориентират в избора на професия. Поканени са уважавани специалисти, които да им разкажат за предимствата и реализацията в различните сфери...

обновено на 17.03.18 в 09:39

Почит към загиналите и награди за отличните пилоти в Граф Игнатиево

Днес се навършват 67 години от формирането на 19-ти изтребителен авиационен полк, чийто наследник е Трета изтребителна авиобаза Граф Игнатиево.  Празникът ще бъде отбелязан официално с тържествен строй , поклонение пред паметника на загиналите пилоти и награждаване на отличилите се военнослужещи. Наградите ще връчат командирът на ВВС..

публикувано на 17.03.18 в 09:31