РЕКЛАМА

Летище Пловдив очаква над 100 хиляди пътници за година

| обновено на 21.04.17 в 14:47
Снимка: БТА

Около 80 хиляди пристигащи и заминаващи пътници се очаква да преминат през Летище „Пловдив“ през тази година. Това стана ясно на поредното заседание  на  Фонда за развитие на летището.

В момента авиокомпания „Райънеър” изпълнява редовни полети от Пловдив до Лондон (Станстед), а през есента започват полети и по новите дестинации Пловдив- Милано (Бергамо) и Пловдив-Брюксел (Шарлероа).  Билетите от зимното разписание за 2017 г. по новообявените маршрути вече са в продажба, припомни директорът на летището Васил Щърбанов.

Прогнозите за следващата 2018 г. са за рекорден трафик. При тези дестинации и темпове на развитие, очакванията са за 110 хиляди пътници годишно.

Тази година се водят безпрецедентно активни преговори с авиокомпании за откриване на нови линии. В тази добра ситуация има смисъл да направим по-голяма коалиция от общини във Фонда и вече има заявен интерес от общини от област Пловдив и област Смолян“, заяви заместник-кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов.

Заместник-кметът на Чепеларе Пантелей Мемцов заяви, че общината ще работи активно във Фонда за развитие на летище „Пловдив“.  По думите му след създаването на  туристически район  „Родопи“, в който са включени 18 общини и 12 неправителствени организации, сдружението има интерес да се включи в работата на Фонда.

Председателят на Управителния съвет и  кметът на Община “Родопи“ Пламен Спасов, предложи да бъде свикано годишно събрание на Фонда за развитие на Летище „Пловдив“. 

Освен приемането на отчета, на това заседание се очаква да бъде предложена промяна в Устава, за да се отвори вратата за членство и на други сдружения освен на общини. 


print Отпечатай
Още от категорията

Раздават "Книги за смет" в центъра на Пловдив

В днешния Световен ден на книгата и авторското право кампанията „Книги за смет” гостува в Пловдив.  Кампанията е с екологична насоченост и има за основна цел да привлече децата и младите хора към усилието за разделно събиране на битовите отпадъци и намаляване на обемите от отпадъци, които се депонират.  Десетки пловдивчани се включиха в..

обновено на 23.04.17 в 11:29

Пловдив посреща гости от Силициевата долина

Пловдив ще се превърне в център на ИТ-индустрията и предприемачеството тази вечер.  На официална визита в града пристигат водещи имена от Силициевата долина, историческо място в Калифорния, където е създаден първият компютърен чип.  От там започват кариерите на хора като Бил Гейтс (Microsoft), Стийв Джобс (Apple) и Марк Цукербърг (Facebook)...

публикувано на 23.04.17 в 07:24

Мъж загина в катастрофа на Околовръстното на Пловдив

Катастрофа между четири коли е станала на околовръстното на Пловдив. В мелето е загинал мъж над 60 години, поясниха от полицията в Пловдив. По първоначални данни джип Мерцедес е блъснал Сеат челно. При удава на място е починал шофьорът на Сеат-а, а спътницата му е в болница с наранявания. След това в двете коли се удрят Ауди и Фолксваген.  Ударът е..

публикувано на 22.04.17 в 17:16

Ваксините има, но още болни от морбили в Пловдивско

Здpaвнoтo миниcтepcтвo e ocигypилo пeт и шecт-вaлeнтни вaĸcини дo нaчaлoтo нa 2018 г. 63 ca зaбoлeлитe дo мoмeнтa oт мopбили в Πлoвдивcĸo. Toвa cъoбщи дoц. Aндpeй Гaлeв, нaциoнaлeн ĸoнcyлтaнт пo eпидeмoлoгия нa ceминap зa пoлзитe oт вaĸcинитe, opгaнизиpaн oт Бългapcĸoтo cдpyжeниe пo инoвaтивнa мeдицинa. Hямa зaбaвяния във пocтaвянeтo нa..

публикувано на 22.04.17 в 14:56

Гергов сам хвърли оставка от ИБ на БСП, остава областен лидер в Пловдив

Георги Гергов подаде оставката като член на Изпълнителното бюро на БСП, за да не създава разделение в партията. Това съобщи самият Гергов пред журналисти на излизане от сградата на БСП. "Смятам, че няма смисъл да разделям партията", посочи той.  Гергов е председател на областния съвет на БСП Пловдив. Предложението за оставката направи лидера..

обновено на 22.04.17 в 13:52

47 усмивки в центъра на Пловдив

Изложба „47 усмивки“, посветена на деца и младежи със Синдром на Даун беше открита на площад „Централен“ в близост до Цар-Симеоновата градина. Въпреки лошото време десетки деца и техните родители бяха дошли на празненството, в което и те самите взеха участие. „Винаги може да разчитате на Община Пловдив да бъде партньор в подобни каузи и..

публикувано на 22.04.17 в 13:52

До 20 дни са ясни пробите от водата във Велинград

Ceлaтa oĸoлo Beлингpaд, ĸъдeтo бeшe peгиcтpиpaнo двyĸpaтнo зaвишeниe нa ypaн, ca cнaбдeни c бyтилиpaнa минepaлнa вoдa. Peзyлтaтитe oт взeтитe пoвтopни пpoби oт тpитe вoдoдaйни зoни в paйoнa щe cтaнaт яcни дo 20 дни. Beлингpaд oт вчepa ce зaxpaнвa c aлтepнaтивeн вoдoизтoчниĸ, нo вoдaтa ĸъм oĸoлнитe ceлa нe мoжe дa бъдe cпpянa. Зaтoвa дo..

обновено на 22.04.17 в 13:46