РЕКЛАМА

Летище Пловдив очаква над 100 хиляди пътници за година

| обновено на 21.04.17 в 14:47
Снимка: БТА

Около 80 хиляди пристигащи и заминаващи пътници се очаква да преминат през Летище „Пловдив“ през тази година. Това стана ясно на поредното заседание  на  Фонда за развитие на летището.

В момента авиокомпания „Райънеър” изпълнява редовни полети от Пловдив до Лондон (Станстед), а през есента започват полети и по новите дестинации Пловдив- Милано (Бергамо) и Пловдив-Брюксел (Шарлероа).  Билетите от зимното разписание за 2017 г. по новообявените маршрути вече са в продажба, припомни директорът на летището Васил Щърбанов.

Прогнозите за следващата 2018 г. са за рекорден трафик. При тези дестинации и темпове на развитие, очакванията са за 110 хиляди пътници годишно.

Тази година се водят безпрецедентно активни преговори с авиокомпании за откриване на нови линии. В тази добра ситуация има смисъл да направим по-голяма коалиция от общини във Фонда и вече има заявен интерес от общини от област Пловдив и област Смолян“, заяви заместник-кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов.

Заместник-кметът на Чепеларе Пантелей Мемцов заяви, че общината ще работи активно във Фонда за развитие на летище „Пловдив“.  По думите му след създаването на  туристически район  „Родопи“, в който са включени 18 общини и 12 неправителствени организации, сдружението има интерес да се включи в работата на Фонда.

Председателят на Управителния съвет и  кметът на Община “Родопи“ Пламен Спасов, предложи да бъде свикано годишно събрание на Фонда за развитие на Летище „Пловдив“. 

Освен приемането на отчета, на това заседание се очаква да бъде предложена промяна в Устава, за да се отвори вратата за членство и на други сдружения освен на общини. 


Още от категорията

Осем души задържани при сбиване край зала Колодрума

Осем души са задържани при сбиване на фенове снощи в зала Колодрума. Сблъсъкът е бил между привърженици на ЦСКА и Локомотив Пловдив. В залата се е провеждало бойно шоу по бокс и кикбокс. Недоволни от съдийско решение привърженици са хвърляли столове и други предмети по ринга. След това сблъсъкът между феновете е продължил на паркинга пред залата...

публикувано на 20.05.18 в 09:46

Спорът за цената на розовия цвят продължава

Министърът на земеделието Румен Порожанов организира среща в министерството с представители на дестилериите за розово масло и с производителите на розов цвят. До срещата се стигна след двудневните протести на розопроизводители заради ниската изкупна цена на суровината.  Целта на срещата е да се стигне до обща позиция как да продължи кампанията в..

обновено на 20.05.18 в 08:19

Кметски избори се провеждат в Семчиново и Беден

В пазарджишкото село Семчиново днес се провеждат частични избори за кмет. Вотът се налага заради предсрочното отстраняване на досегашния кмет Пламен Темелков, обвинен в трафик на хора от испанската прокуратура. До отстраняването му се стигна след протести на жителите на Семчиново и неколкомесечния му престой в испански арест. В момента Пламен..

обновено на 20.05.18 в 08:19

Благотворителен базар подкрепя деца на загинали военнослужещи

Пролетен благотворителен базар „Детски усмивки“ организира Сдружението на жените военнослужещив Дома на културата „Борис Христов“ – Пловдив.  Базарът е под патронажа на пловдивския митрополит Николай.Целта е да се подпомогнат децата на загиналите при изпълнение на служебния дълг, тежко пострадали и починали от заболявания военнослужещи от Пловдив. 

публикувано на 20.05.18 в 08:19

Розопроизводителите ще бъдат компенсирани заради ниските изкупни цени

Розопроизводители от Карловско блокираха за повече от три часа пътя Пловдив- Карлово в района на град Баня.  Те изсипаха розов цвят на трасето , недоволни от ниските изкупни цени и поискаха спешна намеса на държавата. С тях разговаря министърът на земеделието, храните и горите Румен  Порожанов. В Карлово той се срещна и с кметове от региона и..

публикувано на 19.05.18 в 12:08

Белащица излезе на протест срещу кариерите

Жителите на Белащица  излязоха на мирен протест срещу възможна нова концесия за добив на строителни материали.  Те казаха: „Стоп на кариерите в Белащица“. От фирмата концесионер нямаше представител на протеста. Те са депозирали инвестиционното си намерение в кметството, където всеки може да се запознае с текста.  Хората са против..

публикувано на 19.05.18 в 11:57

Министър Порожанов се среща с розопроизводители в Карлово, протест затруднява движението

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще се срещне в Карлово с розопроизводители и кмета Емил Кабаиванов. Поводът е протести на земеделски стопани заради ниски изкупни цени на розите. Срещата е с начало 10 ч., в сградата на община Карлово. Има затруднение на движението на главен път Пловдив-Карлово. Причината е протестни..

обновено на 19.05.18 в 08:36