РЕКЛАМА

Летище Пловдив очаква над 100 хиляди пътници за година

| обновено на 21.04.17 в 14:47
Снимка: БТА

Около 80 хиляди пристигащи и заминаващи пътници се очаква да преминат през Летище „Пловдив“ през тази година. Това стана ясно на поредното заседание  на  Фонда за развитие на летището.

В момента авиокомпания „Райънеър” изпълнява редовни полети от Пловдив до Лондон (Станстед), а през есента започват полети и по новите дестинации Пловдив- Милано (Бергамо) и Пловдив-Брюксел (Шарлероа).  Билетите от зимното разписание за 2017 г. по новообявените маршрути вече са в продажба, припомни директорът на летището Васил Щърбанов.

Прогнозите за следващата 2018 г. са за рекорден трафик. При тези дестинации и темпове на развитие, очакванията са за 110 хиляди пътници годишно.

Тази година се водят безпрецедентно активни преговори с авиокомпании за откриване на нови линии. В тази добра ситуация има смисъл да направим по-голяма коалиция от общини във Фонда и вече има заявен интерес от общини от област Пловдив и област Смолян“, заяви заместник-кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов.

Заместник-кметът на Чепеларе Пантелей Мемцов заяви, че общината ще работи активно във Фонда за развитие на летище „Пловдив“.  По думите му след създаването на  туристически район  „Родопи“, в който са включени 18 общини и 12 неправителствени организации, сдружението има интерес да се включи в работата на Фонда.

Председателят на Управителния съвет и  кметът на Община “Родопи“ Пламен Спасов, предложи да бъде свикано годишно събрание на Фонда за развитие на Летище „Пловдив“. 

Освен приемането на отчета, на това заседание се очаква да бъде предложена промяна в Устава, за да се отвори вратата за членство и на други сдружения освен на общини. 


print Отпечатай
Още от категорията

Наградите "Пловдив" - миг от паметта на града

Носителите на Наградата „Пловдив“  за ярки постижения в областта на  изкуството и културата, реализирани през 2016 година  вече са известни.  Призовете бяха връчени на официална церемония в Дома на културата „Борис Христов“ в десет категории. В най-оспорвания раздел  „Художествена литература“, заради подчертано силните  кандидатури и..

публикувано на 23.05.17 в 21:10

Граждански марш за европейско правосъдие впечатли любопитни пловдивчани в Центъра

Със скромен протест в Пловдив протече обявеният за национален „Граждански марш за европейско правосъдие“  под мотото „Няма да мълчим!“, организиран от гражданската инициатива „Правосъдие за всеки“.  Трийсетина души се събраха пред Общината с искане за радикална съдебна реформа, чиято липса в момента, според тях, блокира цялостното развитие на..

публикувано на 23.05.17 в 19:46

Втори случай на блъснат на пътя полицай в Пловдив за 10 дни

Моторизиран полицай е блъснат  от лека кола, отнела предимството. Катастрофата е станала около 13.20 на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Георги Бенев“, близо до Стъкларския завод.  Полицаят е ударен от мерцедес, управляван от 56-годишен шофьор, който  не е спрял на знак "Стоп". Униформеният е откаран в болница без опасност за живота, но..

обновено на 23.05.17 в 17:57

Екоминистерството пак проверява качеството на въздуха в Труд

Министърът на околната среда и водите Нено Димов разпореди проверка за качеството на атмосферния въздуха в село Труд. Той е възложил на Изпълнителната агенция по околна среда да извърши измервания.  От  Министерството на околната среда и водите съобщиха, че мобилна станция на Регионалната лаборатория - Пловдив, ще следи нивата. Набирането на..

публикувано на 23.05.17 в 17:56

Над 2000 души кандидатстват за работа във ВМЗ Сопот

Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с ръкводството и синдикатите във ВМЗ - Сопот. Това е първото му посещение в най-голямото предприятие за боеприпаси у нас след като пое министерството на икономиката.  На срещата с изпълнителните директорите д-р инж. Иван Гецов и Атанас Трифонов е станало ясно, че предприятието се развива..

публикувано на 23.05.17 в 16:51

Нивата на естествения уран в пловдивско няма как да са в евронормите

Още преди 2 години предупредихме в писмо Министерството на здравеопазването, че ако бъдат въведени европейските норми за наличие на уран във водата, които са по-ниски от българските, около 35 – 40 % от пробите ще се окажат нестандартни.  Това съобщи директорът на РЗИ – Пловдив д-р Ваня Танчева, като уточни, че лекото повишение на естествен уран..

публикувано на 23.05.17 в 14:03

Болниците страдат от несправедливото разпределение на парите за лекарства

В най-скоро време да се поиска актуализация на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за тази година, особено в частта за плащането на лекарствата. Около това се обединиха директори на лечебни заведения от Пловдив и областта, представители на Българския лекарски съюз и на РЗИ на дискусия, организирана от пловдивския депутат доц. Георги..

публикувано на 23.05.17 в 13:39