РЕКЛАМА

"България пее" гостува в Пловдив

| обновено на 21.04.17 в 13:09

Пловдив се включва  в националната хорова инициатива „България пее“. 

Единадесет хорови формации ще изнесат днес и утре общо три концерта в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и Малката базилика.  

Публиката ще чуе и види най-разнообразни програми от различни жанрове –източно-православно пеене, фолклор, джаз и съвременна музика.  

Входът за всички концерти е свободен.

 „България пее” се осъществява в цялата страна от Българския хоров съюз и с подкрепата на общини, читалища, хорове, диригенти и хористи. 


print Отпечатай
Още от категорията

Оpera Open с уникална премиера на балета "Ромео и Жулиета" довечера на Античния

Оpera Open тази вечер на Античния театър в Пловдив продължава с премиерата на танцовия спектакъл „ Ромео и Жулиета “ на балет „ Арабеск ” . Трагичната история за съдбата на двамата влюбени от Верона, гениално пресъздадена преди 420 години в шедьовъра на Уилям Шекспир, ще оживее в музиката на Сергей Прокофиев.   Балет „Арабеск” и оркестърът..

обновено на 24.06.17 в 09:33

В "Срещите" разговор за книгите, смисъла и човешките стойности

Кой беше казал, че "Светът съществува, за да се превърне в книга"? Не е важно, важното е, че  литературата произвежда смисъл... Разширява света и собственото ни ограничено време и тяло... Как сме днес с книгите? А с четенето?  В седмицата след "Пловдив чете" - разговор за литература, за думи, за пари, за пазара, за човешката стойност... Разговор  с..

публикувано на 23.06.17 в 10:03

"Златен ключ" в Пловдив - център на франкофонията

За поредна година Пловдив е домакин на Международния фестивал на франкофонската песен „Златен ключ“. Откриването е от 19,30 ч. в Дома на културата при свободен вход.  Сред звездните имена, които ще пеят, са Антония Маркова, Лазар Кисьов, Нели Солакова, както и гости от чужбина. Галаконцертът е на 25 юни.

публикувано на 23.06.17 в 05:57

Зрелостници от Художествената гимназия показват творбите си

Зрелостниците от шест специалности на Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив ще покажат дипломните си работи, подредени в Дома на културата „Борис Христов”. Директорът на училището Светлозар Чавдаров ще открие традиционната изложба. Очаква се дипломниците от специалностите живопис, графика, скулптура, стенопис, иконопис и..

публикувано на 23.06.17 в 05:50

За автентичните разкопки и бутафорния музей край Маноле

Проектите, които представят исторически и археологически открития бутафорно, дразнят археолозите от години. Особено възмущение се поражда, когато те се отчитат попмпозно от администарациите, спечелили проекти, без дори да се вземе мнението на археолозите, реално работещи на терен.  В разговор с ръководителя на проучването на тракийската могила "Малтепе"..

обновено на 22.06.17 в 16:53

"Щурците" откриват Есенния салон на изкуствата

Група „Щурците“ ще открият най-мащабното издание на световния форум Sounds of the Ages, с който се дава началото на Есенния салон на изкуствата.  Концертът е на 3 септември на сцената на Античния театър в Пловдив и е по повод 50 години от създаването на легендарната българска група. В рамките на фестивала тази година са предвидени общо..

публикувано на 22.06.17 в 13:11

Силвана Тодорова показва абстракции в "Арсенал ъф арт"

Изложба на Силвана Тодорова ще се открие тази вечер в пловдивската галерия „Арсенал ъф арт”. Авторката е нарекла експозицията си „Ню абстракт”. Показва живописни творби.

публикувано на 22.06.17 в 08:40